- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxbury
őstag
válasz zsole84 #15102 üzenetére
Igen.
Pont az előbb próbáltam ATI Overdriveban ki.
Alapból nagyon csendes, abszolút nem lehet hallani. Ott azt írta, hogy akkor 36%-on ment, próbaként átállítottam manuálisra, azon belül 100%-ra, na akkor már volt hangja redesen, de vissza tettem autora. Mellesleg 1 év alatt sosem volt akkora hangja, több óra játék után sem. -
rayoliviero
veterán
XFX 5770 téglahűtésű kártyánál 15 perc furmark stabilitás teszt után a kártya hőmérséklete 79 fokra áll be. Ez normális, nem túl sok?
-
lsc
nagyúr
válasz rayoliviero #15104 üzenetére
Kicsit magas de elmegy, játék alatt akkor 70 fok környéke lesz csak. Ha régebbi a kártya /pár hónapos/ akkor sűrített levegővel ki lehetne fúvatni, csak a venti ne pörögjön túl.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Roland06
aktív tag
Üdv.!
Ma raktam össze két 5770-es kártyát (crossfire) és szeretnék segítséget kérni (ha valaki már végig csinálta) abban, hogy van-e vmi spec beállítás amit esetleg kihagytam!?
Felismeri mindkét kártyát az Ati CCC-ben be van kapcsolva a crossfire és még is fura dolgokat "művel"
Az a problémám, hogy nem látok javulást. A Battlefield BC2-höz vettem elsősorban és egyszer (legeső indításnál) talán duplázódott az FPS de azóta sem többet.
Először az MSI Afterburner-ben azt láttam, hogy csak az egyik kártya megy 99%-on a másik gyakorlatilag 0% majd most talán megy mindkettő de semmi változás FPS-ben, sőt ha leteszem tálcára a játékot (hogy ellenőrizzem a két kártya használatát) és vissza akkor
negyedére esik vissza. (nem értem)
Asus M4a89GTD alaplapon a második slotban lévő kártyába van bedugva a monitorom (ez számít?) -próbáltam az elsőben lévőbe de ott nagy gubanc lett. (nem tetszett neki és nem erőltettem)
Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett de eléggé zavar a dolog.
ui.:Már írtam máshová is de nem jött még válasz.
Előre is köszönöm! -
nagyúr
válasz Roland06 #15107 üzenetére
Hát CFX ügyben max annyit tudsz állítani a CCC-ben hogy kikapcsolod vagy be és ebben ki is merül a konfigurálása is!
ha fent van az MSi AfterBurner progi kapcsold be neki az OSD kijelzést! és akkor játék alatt látod a kártyák állapotát (órajelek,hőfokok,GPU kihasználtság stb...)
íme egy kép! CFX nél láthatod hogy mind2 kártya dolgozik!
A képen látod hogy mind2 kártya 900/1250.en jár tehát működik a CF mód!A monitort pedig abba a kártyába dugd ami a CPU hoz van közelebb! mert az az elsődleges kártya! Esetleg próbáld felcserélni a két kártyát az alaplapban! de én a FLEX kártyát használnám a helyedben elsődleges karinak tehát azt tedd a cpu mellé! és ott is a különálló DVi portba dugd a monitort! ami a szellőző rács oldalán van! mert az a elsődleges kimenete a kártyának!
[ Szerkesztve ]
-
Roland06
aktív tag
válasz DroiDMester #15108 üzenetére
Üdv.
Köszönöm a választ!
Én is gondoltam, hogy a cpu -hoz közelebbi PCI -ba rakom a flex-et és arról megy majd a monitor. (elég nehéz volt átállítani mert csak a PCI2-be volt hajlandó bekapcsolni a monitor)
De most már megy a flex a PCI1 be viszont akár hová pakolgatom a két kártyát mindíg a flex-et írja 2. kártyának a rev.2-t meg 1. Miért? (van az ati ccc-ben a crossfire bekapcsolásnál egy olyan hogy "identify GPU" )
??
Nem tudom a különálló DVI portba dugni mert annak más a csatija és olyan átalakítóm nincs. -
D@ni88
addikt
Majöttem rá, hogy mekkora erő van ebben a 5770ben. Megjött a fullhd-s benq, azt hittem hogy majd visszaesik az fps 1280hoz képest, erre ~ azonos fps-eket produkál
-
petymeg
addikt
sziasztok!
ajánlották egy másik topicban az msi afterburner progit, hogy az játék közben mindenféle infot kiír a vga-ról. ez a program használhato sapphire gyártmányú vga-val is vagy csak msi-vel?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném HD5750 tuning témában.
A kártyám egy XFX XXX 5750-es példány fél giga rammal, régebben mikor próbálkoztam a tuningal még XP volt fent, de most már win7 van, és ezen sem megy úgy, ahogy szeretném, jelenleg a 10.12-es driver van fent, de próbáltam már a 10.10e-s driverrel is a tuningot, a kártya sehogy sem megy 785/1300-nál többet (itt még stabil), (nem megtuningolva használnám a kártyát, csak megnéztem volna mit bír), néztem teszteket és ugyanilyen vga ment 845/1380Mhz-en, nekem már 805Mhz-en a 3Dmark06 kilép, igaz a Vantage lefut, de a játékokban "artifact"-ok jelennek meg (pár másodperce, éppen-hogy), ezért 805Mhz fölé egyáltalán nem mentem.
Egy olyan sejtésem van, hogy egy "antituning" példányt fogtam ki.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Van egy XFX 5770XXX kártyám, referencia hűtős. Az a bajom, hogy kicsi az alaplapom és a hangkártyámat közvetlen a videókártya alá tudom csak betenni, de így kb a 2 kártya között van max 1 centi hely, és a venti 2/3-át is kitakarja a hangkártya, tehát a hűtése nem olyan jó. Játszottam kb 10 percet és felmelegedett 78fokra, ez nagyon gáz?
-
F e Z o
veterán
válasz D@ni88 #15112 üzenetére
Azért ez játéktól és a beállitott részletességtől is nagyban függ. Nézd meg mondjuk a Battlefield BC2-t 1280-ban, meg fullHD felbontásban, azonos részletesség mellett. Kizártnak tartom, hogy ugyanazt produkálja a kártya.
(#15114) Trebron09 : Nincs arra garancia, hogy két ugyanolyan kártyában ugyanakkora legyen a tuningpotenciál. Ha már artifact-ok jelennek meg, vegyél vissza az órajelből, s örülj, hogy egyáltalán ennyi tuningod is van.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Mennyire gát a Sapphire Rev3-as hűtőnek, hogy nem tolja ki hátul a levegőt? Rosszabb ebből a szempontból, mint egy Rev1-es téglahűtésű 5770-es?
═════════════════════════════════════════
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kérnék egy kis segítséget.
Van ugye nekem az aláírásomban is szereplő kártyám.
Gigabyte HD5770 Silent Cell(aktív hűtéssel mert két ventit operáltam fel a kártyára)
Na most szeretnék többet kihozni a kártyámból, ergó szeretném tuningolni. Hogy álljak neki, milyen programmal érdemes csinálni?
Egyáltalán mennyi pluszt tudok kihozni a vga-ból? Elég lesz majd csak a GPU-t és a memóriát húzni, vagy itt is kell bíbelődni a feszekkel?
Köszi előre is.
Live-Die-Respawn
-
somogy
tag
Sziasztok!
Most szeretnék egy 4830-ast lecserélni egy 5770-re.De ahogy az árakat nézem két 4830 kapok az 5770 árán.Kérdés az lenne mit csináljak vegyek egy 4830-ast az enyém mellé crossfireba vagy jöjjön az 5770?
-
Trebron09
őstag
válasz zsole84 #15119 üzenetére
Igen tudom, ezért is írtam, hogy nem úgy használnám, tehát alapból 1200Mhz-en megy a ram vegyem vissza 1150Mhz-re?
A gpu meg 740Mhz-en megy alapból, +60Mhz-el megvan a 800Mhz, ami még itt-ott stabil, de most az érdekelne hogy miért nem megy többet.
-
vlevi
nagyúr
válasz Lamberd #15066 üzenetére
Nekem a monitoromon van ilyen beállítás (SAMU 2243BW). Pontosan ugyanezt a jelenséget tudja, ha a monitor menüjében "Auto"-ra van állítva a picture size, akkor mindíg a kapott képnek megfelelően tartja a képarányt. pl. bootoláskor a BIOS képernyőjét nem húzza szét, hanem oldalt hagy 1-1 csíkot, vagy, ha nagyon régi játékot veszek elő, ami nem tud szélesvásznat, csak 1024×768-t, akkor az is ugyanígy jelenik meg.
-
Trebron09
őstag
válasz F e Z o #15128 üzenetére
Igen a hőfokok teljesen rendbe vannak, furmark alatt max. 70fok, játék közben 60fok, 2D-ben pedig 27-32fok. Csak furcsáltam, hogy 800Mhz fölött már nem stabil a gpu, gondoltam már arra is, hogy az XXX túlhajtás miatt olyan chipet tettek a kártyára.
-
Trebron09
őstag
Ha vennék a mostani mellé egy 5770-et akkor menne a 2 CF-ben, úgyis, hogy az egyik 512Mb-os a másik meg gigás?
-
burzum
tag
Egy Corsair VX450 tap elvisz 2x5770-et crossfire-ben? Vagy a 450W mar keves neki?
-
burzum
tag
Koszonom a kielegito valaszt.
Meg annyi, hogy a nyaron vettem egy MSI HAWK 1GB 5770 kartyat es a crossfire bridge nem volt benne. Akkor nem tunt fel mivel nem akartam 2x5770-et osszekotni, de most ahogy nezem a netes unboxing videokat azokban volt ilyen. Mas is igy jart vagy nektek volt benne? Esetleg jo magyar szokas szerint kiszedik a dobozbol es kulon ertekesitik? -
DomanVili
csendes tag
hali, vki segítsen nekem legyen szíves...
Gigabyte GA-H55M-D2H
Sapphire HD5750 1GB GDDR5
2*Kingmax DDR3 2GB 1333MHz
LC Power LC500H-12 500W 120mm
Intel Core i3-550 s1156 BOX
AOC 2236VWA1 hónapja vettem és vmi baja van... nem megy úgy ahogy kéne. Nagyon lassú, feltünően! Belépek a játékba és a felbontást fel akarom hózni 1920*1080ra, de közbe vmi történik és csíkos lessz a kép aztán fekete háttér és kék halál. Az alaplap és a VGA nem szeretik egymást?? Akármeik játékot akarnám elindítani mindegyiknél ez lessz a bibi :S
intel i3 550 3,2Ghz @ Gigabyte GA-H55M-D2H @ 2*2Gb 1333MhZ @ Gigabyte HD6850 OC @ Gigabyte SuperB 460W
-
lsc
nagyúr
válasz burzum #15142 üzenetére
Nem tudom hawk-hoz jár-e, msi nem egyszer spórol, de szerintem kellene lenni hozzá. Ha veszel még egy kártyát, ahhoz legyen, "sima" cf-hez egy kell.
Mod DomanVili: Először is ezt :LC Power LC500H-12 500W 120mm cserélném, igaz a konfigodat még ennek is bírnia kellene. Egy normális 400-as is elég lenne.
Mod burzum : Összeköthetsz akár 4-et is megfelelő lapban.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
DomanVili
csendes tag
válasz burzum #15145 üzenetére
és ha eladom a VGA-t és veszek egy "Gigabyte GV-N450OC-1GI - GTS450 1GB PCIe" ilyet akkor ezzel nem lenne jobb?? az alaplap is gigabyte + így a VGA is az lenne. Ez jobb VGA tudom de akkoris
intel i3 550 3,2Ghz @ Gigabyte GA-H55M-D2H @ 2*2Gb 1333MhZ @ Gigabyte HD6850 OC @ Gigabyte SuperB 460W
-
lsc
nagyúr
-
DomanVili
csendes tag
de valami akkor is szar :S miaz h bemegyek a játékba és összeömlik a rendszer??? kékhalál. MINDIG, minden körülmények között?!?!?! mikor bejön a jelszó kérés akkor beírom ugye a jelszót és "üdvözöljük" 20 sec mire bejön az asztal... sztem ez nem baráti. Meg az asztalon semmi baja, de ha bemegyek a játékba meg meghal minden :S
64bites windows-t tegyek fel azt mondták, ha utánna se jó akkor v proci hiba v alaplap[ Szerkesztve ]
-
Roland06
aktív tag
Üdv all.!
Tud valaki segíteni nekem abban, hogy hogyan tudom állítani az elsődleges meg másodlagos monitorokat (5770 CF)
Az volt a gond, hogy nem működött rendesen a CF és bezavart a HDMI-n csatlakoztatott LCD
TV! Be volt dugva HDMI-n a TV (filmnézésre) és sima analogon pedig a monitor.(ez volt a másodlagos mindíg de ide volt minden beállítva) a tv-re csak mindíg áthúztam a filmet és kész.
Na most kihúztam a TV-t és csak monitor van bedugva és most úgy néz ki, hogy jól működik!
Valakinek van vmi ötlete, hogy vissza tudjam rakni a TV-t is és jó is maradjon?????
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője