Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz fattyu666 #8118 üzenetére

    Ha kíváncsi vagy a véleményemre ,akkor első sorban, menj vissza az a1800-as hsz.-ig majd onnantól csemegézz tovább a hsz.-ek között. Ott látszik hogy mekkora egy ilyen kés átmérője.

    Sajnos, nem sajnos 8-as szárral nem fogsz találni platolómarót. Kettőt tehetsz, az egyik hogy csinálsz egy patront a gépedre amibe bele tudod tenni a 12 vagy 12,7mm-es platoló kést. A másik hogy(ezt nagyon halkan mondom) mivel van rá lehetőséged veszel egy 12mm-es tengelyű kést és vissza esztergálod 8mm-esre. Ha ezt választod, itt írásba mindenki előtt ígérd meg, hogy csak több lépésben fogsz marni a késsel.;)
    Ezeken túl viszont a helyedbe én már el is felejteném ezt a felsőmarós megoldást és csinálnék egy rendes asztali marót ami sokkal nagyobb lehetőségeket nyújt e téren és még sok más téren is. Fentebb linkelt vki már forgácstörős késeket is.
    Fogod te még önmagának is hasznát venni ennek a felsőmarónak, nem megy kárba, bár a későbbiekben lehet szükséged lesz egy 12-es patronra mert az izmosabb nútmarókat már azzal árulják.

    Ha most megveszed ezeket e kontraprofil késeket, meg a platolót nem tudsz vele a későbbiekbe mit csinálni, mert az asztali maróba majd úgy is venni fogsz egy rendes kontraprofil szettet platolómaróval amivel nagyobb profilt tudsz majd marni a betétbe.

    Mellesleg jut eszembe ha nem ragaszkodsz a profilmart ajtóbetétre akkor van még egy olyan megoldás hogy furnéros betétet raksz a keretbe és akkor nem kell marni semmit és később megtudod csinálni az asztali marót. A 3630-as hsz.-emnél van egy konyha az így készült. Annál a konyhánál amúgy még a keret összerakásához sem használtam kontraprofil kést.

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák