Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz SchumiBácsi #46818 üzenetére

    Akkus?? Hogymi? :))
    Nem, nincs akkus üzemmódja. Megáéknál betépett valaki. Anno amúgy pont tőlük vettem a GTS 10-et, de azóta megújult a honlapjuk, és sok ilyen ökörség lett rajta, hogyasszondja: GTS 10 -> akkumulátor típusa: Li-Ion :Y

    Bocsi, de én kezdem elveszíteni a fonalat :) (Urak, egyedül vagyok ezzel? Csak nekem nem vili mit akar pontosan Schumibácsi?). Csapongsz a történettel, illetve nem érted vagy nem figyelsz, mit mire ajánlottam. Akkor idézem még egyszer:

    "Összefoglalva, szerintem: Makita SP6000J a nagy bútorlap tábláidhoz, esetleg egy 3m-es sínnel megtámogatva), GTS10 + jó lapok, bármihez, amit még ráadásul maró vagy más beépítésre is használhatsz."

    Azt hittem hogy a merülő+sín kombót már elfogadtad, szóval akkor nagyon nem értem miért akarnál lapszabászathoz rohangálni. Pont azért "vetetem meg" veled a merülőt, ezt tisztáztuk már az elején is, hogy ezt azért veszed hogy ne kelljen lapszabászhoz menni. Most akkor .. mi van?? :D

    Így akkor továbbra sem értem, miért csak a kezdő projektet szolgálná ki a Bosch ("vágásszélesség"), hiszen nem a Bosch lenne a nagy táblák széles levágásaihoz. Amúgy nem annyira kicsi annak se a vágásszélessége, gyári adatok szerint 63,5 cm. De én vágtam már 70 cm-t is a vezetővel, amikor a túlsó végi karom még simán belecsimpasztkodik az asztalba, a közelebbi rögzítő is szintén.

    Így akkor az sem teljesen tiszta, miért akarsz egy masszív házat a Bosch GTS 10 "alá". Nem olyan rossz műanyagból van a cucc, majd meglátod.

    Csúszásmentes rétegelt lemez: igen, jó kis gépeket lehet belőle építeni, a dupla korongcsiszolót pl abból építettem.Azt is el kell mondjam, utólag "megbántam" hogy mindenét abból építettem, teljesen felesleges, elég lett volna csak az asztalát. A másik két csiszológépem sima nyír, 18mm-es rétegeltből épül fel nagyrészt, az is teljesen jó.

    De akkor most .... amíg nem értem meg, miért vagy hogyan akarod a Bosch-t "átépíteni", addig nem tudom miért ajánljam ezt a lemezt neked.

    Valami ilyesmi környezetet akarsz, hogy így tudj asztalin nagy táblát felvágni?

    https://youtu.be/8XcZmEU1tyk?t=32

    Amúgy rohadt kemény anyagból van a csúszós felület, nem tudom mennyire szeretnék egy jófajta lapot megkínálni vele. P. laminált parkettát sem vágnék Freud bútorlapvágóval, mert pillanatok alatt lerendezi a fogak élét. Sztem ez a felület sem sokkal puhább a laminált parkettáénál. Mivel nem az angol királynőnek építenél belőle bútort -> mindegy ha kicsit kipattogzik a kemény felület -> na pont ilyenekre lehetnek jók a kicióccó fűrészlapok. Én a Bosch esetén simán beáldoztam rá a 24 fogas gyári lapot. Akkor még nem volt merülőm, és amikor a nagy táblát felosztottam azt meg egy kicsi Bosch kézi körfűrésszel, alusínes vezető mentén vágtam. Utána vágtam kisebb darabokra a GTS 10-zel.

    A Makita merülőhöz is simán megvenném a létező legolcsóbb, 165(160)/20mm-es lapot, aminél nem fáj ha kikapja az élét. Olyat válassz aminek 20mm-es a tengelyfurata:
    https://www.argep.hu/trend/KORF/Koerfuereszlap-160mm.html

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák