Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madmax81

    aktív tag

    Egy kis leírás két makita gép személyes tapasztalatáról

    Makita 9404 nekem nem sok jó tapasztalatom van vele mással ellentétben , nekem a garancia lejárta után elkezdett furán viselkedni félévente szénkefe csere majd havonta hetente naponta óránként ez két évet ölel fel a garancia után ( csak egy év garanciát kaptam ugyan is elfelejtették közölni hogy be kell regisztrálni a gépet a 3 év garanciáért ) .
    A számla az első javításról itt szerepel hogy cseréltek mindent de az ékszíjat biztos nem és a ventiket sem mert ugyan azok kerültek vissza , de örültem annak hogy végre működik a gép .
    Ahogy telt múlt az idő ismét jelentkeztek a bajok ugyan úgy ahogy az elején , ismét szerviz érdekes módon ez már csak 33 ezer volt idén januárban és most úgy néz ki minden rendben van .

    A képek csalókák ugyan is a fém rész ellenére a csapágy ház mögötte műanyag már amennyire a szervizes igazat mondott , az ékszíj is kicsike de soha nem volt vele gond soha nem darálta le a keresztbordákat ez idő alatt .
    A szénkefe sablon darab ha jól emlékszem a körfűrészembe és más gépembe is a jól bevált 303 tipusú kell 1,2.

    Az utolsó javítás alatt kellett egy másik gép a Maktec MT941 re esett a választás akció keretein belül 35 ezerért hoztam haza kicsit nehezebb mint a másik de jó gép .

    9404
    Teljesítmény 1.010 W
    Szalagsebesség 210 - 440 m/perc
    Szalagméret 100 x 610 mm
    Kábelhossz 4,0 m
    Méretek: (h x sz x m) 334 x 143 x 157 mm
    Súly 4,7 kg

    Maktec MT941

    Teljesítmény 940 W
    Szalagsebesség 380 m/perc
    Szalagméret 100 x 610 mm
    Kábelhossz 2,0 m
    Méretek: (h x sz x m) 354 x 175 x 169 mm
    Súly 6,2kg

    Ha valaki kompromisszumok nélküli erős gépet akar akkor ez igazán jó gép , nem egy kategória mint a 9404 az elszívása rosszabb működés közben nem jár annyira simán mint a Makita de , lépcső lapok és nagyobb felületek csiszolására a legalkalmasabb ,olyannak ajánlom aki nem anyámasszony katonája akiben van elég erő a kezeléséhez, persze egész napos használat mellett nehéz de nem kell a kezedben tartani hanem hagyni hagy dolgozzon .
    Ebben a gépben van anyag nem műanyag gagyi hanem egy olcsósitott leszármazott de majd később megmutatom .
    A gép erős felépítésű széles vastag ékszíjas 1.2.
    A szénkefe meglepően nagy és vastag , a képeken látszik hogy mennyivel nagyobb mint a makita szénkeféje .

    Van hozzá egy érdekes kiegészítő ami még sokoldalúbbá teszi a gépet .

    Nekem bevált de nem kell sokat várni ennyi pénzért fapados egyszerű és talán ebben rejlik az igazi ereje .

    Majd elfelejtettem a lényeget Sopronban a Makita standnál beszélgettem az eladókkal és erre lettem figyelmes Mt941 9403 megkérdeztem hogy csak én látom így vagy tényleg hasonlítanak de a válasz az volt hogy nem mondhatnak semmit , úgy hogy döntse el mindenki maga .

    [ Szerkesztve ]

    1956-2010 07.22 Varga László

Új hozzászólás Aktív témák