- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arvaiz69
csendes tag
válasz martong #31093 üzenetére
Szia!
Köszönöm az elismerést! A szekrényhez februárban fogtam hozzá és kb. két hete fejeztem be. De persze ez nem azt jelenti, hogy minden nap napi 8 órában csináltam. Amikor időm engedte csináltam, aztán mikor más elfoglaltságom akadt akkor mást csináltam. Így sajnos még csak megsaccolni sem tudom mennyi időt töltöttem el vele. Az biztos, a táblásítás volt a leghúzósabb munka.A filmet közben már le is töröltem mert rossz képmérettel töltöttem fel. Azóta újra szerkesztettem a filmet, most már a monitor teljes méretét beteríti a kép. Így élvezhetőbb lett.
Ha megengeditek akkor most újra felrakom ide a filmet, hogy az érdeklődők esetleg megnézhessék. Köszönöm türelmeteket!
Itt megnézhető a film: https://youtu.be/i4ka9Cr_y6k
Üdv.: Zoli
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz aclandiae #31097 üzenetére
Talán értelek. De segíteni nem tudok.
A párom valami bútort gondolt a házba. Mivel nekem nincs időm megcsinálni, elmentünk néhány bútorboltba, és azt tapasztaltuk, amiről beszámoltál.
Nem mondhatom, hogy azért van, mert erre van kereslet, ezt bírja megfizetni a plebs - habár igaz. Mert vannak igényesebbek, akik pénzzel is el vannak látva annyira, hogy többet akarjanak ettől. És nem tudom, honnan szerzik be.
Egy dolog biztos: Egy valamire való igényes bútor árban a sokszorosa annak, mint amilyen árakkal találkoztál. Akár több millióra is rúghat, és az még messze nem a szakma teteje. (Mondjuk én ezt a bútorlaposdit nem igazán tudom szakmának nevezni, mert gyakorlatilag semmi köze az asztalosmesterséghez.)Ha elég pénzed van bútorra, szerintem az is egy járható út, hogy megálmodod, és megvalósíttatod ezt egy mesterrel. Azt hiszem, hogy egy igazán jó bútorban ez a megálmodás a legdrágább.
Több fa van, mint asztalos!
-
thomgrande
tag
válasz martong #31094 üzenetére
Valamit nem értek. Ez a fotó miért nem hasonlít arra amit Madmax81 linkelt?
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
pali923
aktív tag
Még szerencse, hogy nincs infláció: a Makita MLT100 akciósnak mondott ára szép csendben 170.000-re emelkedett. Megnéztem: tavaly novemberben még 150.000-ért emlegette itt valaki.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
martong
tag
válasz thomgrande #31103 üzenetére
Valamit nem értek. Ez a fotó miért nem hasonlít arra amit Madmax81 linkelt?
Azért, mert abban a márkában nem találtam olyan képet, amin látszik a csúszó rész.
Lefényképezni meg lusta voltam...[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
martong
tag
válasz arvaiz69 #31101 üzenetére
Nem akarom erőltetni de aclandiae kérdésére tökéletes választ lehetne adni vele.
Az én számításom:
Magam készítettem pár bútort otthonra (előszoba, fürdőszoba, konyha) sima bútorlapból.
Kezdő vagyok, így sokat hibázok és lassan haladok. Ennek figyelembevételével az általad mutatott szekrényt, durván 150 óra munkával tudnám megcsinálni.
Becslésem szerint az anyagköltség 100 és 200 eFt közé esne, minőségtől függően.Szorozd fel a munkaórát általad reálisnak vélt óradíjjal, és kijön a végső ár.
Ha a szekrényt arvaiz69 techonlógiával és minőségben akarod elvégezni, akkor a munkaidőt szorozd fel 2-vel, és még számolj rá 50 eFt szerszámköltséget, mert ahhoz sokkal jobban felszerelt műhely kell.
Bútorban a legalja az OBI/Praktiker/Bauhaus.
Eggyel jobb a Kika/Scontó.
Hajszálnyival még jobb az IKEA.
Ez kb. az áron is érződik.
Lehet minőségi bútorokat is kapni, bár azt hiszem ez a kategória nem az előre gyártott.
Aki ennyi pénzt rászán, az már (méretre) csináltatja.Erősen ide kívánkozik a nagy klasszikus
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
aclandiae
senior tag
válasz thyeby #31102 üzenetére
peppe79: szomorú!
AndrewBlase: ez a módszer csak olyannak megoldás a gyakorlatban, akinél 1, van némi hozzáértés, 2, szerszámok (gondolok itt arra, ahogy a Fórumtársak megbeszélik a gépekkel kapcsolatos tapasztalatokat). Itt nem olcsó a tanulópénz.
thyeby: szerintem is inkább az a valószínű, ezt bírják megfizetni az emberek. Alapvetően nem lenne baj azzal hogy bútorlapból van. Engem az zavar, hogy ehhez képest túlárazott. Különösen úgy, hogy sorozat"gyártott" darabok. Lehúzás.
Igényesség - no ebből azért nem akarok vitát kirobbantani! -, a tapasztalatom hogy manapság az lehet bútor tekintetében igényes, akinek van rá elegendő kreditje. Gyönyörű darabokat láthatunk itt is a fórumon, viszont számomra eszméletlen összegekbe kerül a megvalósítása. (gondolom - mivel nem vagyok szakmabeli - nem tudok pontosan számolni, ezen összegek hogy oszlanak meg?)
Tippre: a munkaórák, az anyagköltség, a gépek ára, a futkozás a sok hozzávalóért stb.Bútor: itt különbséget tennék, egyrészt van a "szekrénysor" ami arra kell hogy a cuccaidat ne kartondobozban tartsd. Lássuk be, másra nem való. Valamelyest azért szebben mutat, bár nekem tetszik a kartondoboz színe!
Komolyra fordítva, nálam a bútor alatt az értendő, amit mondjuk 100 éve csinált egy mester, és még ma is olyan mint akkor. Nyilván nem sajnálta a ráfordított szakértelmet és fából volt, nem "csomagolt fűrészporból".
Manapság, ami ilyet megengedhet magának, az sem 3-4 évre tervezi (legalábbis remélem!). -
AndrewBlase
senior tag
-
martong
tag
válasz aclandiae #31111 üzenetére
Komolyra fordítva, nálam a bútor alatt az értendő, amit mondjuk 100 éve csinált egy mester, és még ma is olyan mint akkor. Nyilván nem sajnálta a ráfordított szakértelmet és fából volt, nem "csomagolt fűrészporból".
Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy kinek mi tetszik.
Pl. nagyon tetszik arvaiz munkája (szakmailag), de a mi lakásunkban ilyen bútor nincs, és nem is lesz.
Nekünk a feleségemmel a fehér bútor tetszik. A konyha frontja, munkalapja (de a csempe is) például citromsárga/szürke kombinációja.
Van értelme fából legyártani ezt, majd befesteni a kívánt színre, amikor "csomagolt fűrészporból" egyből kapod a kívánt színt?
Semmi realitást nem látok abban, hogy a mi szekrényünket 100 év múlva valaki használni akarná. Én sem használom a nagyszüleim/szüleim egyetlen bútorát sem. Bocs, de igen, az egyik szekrénysor a szüleim lakásából a garázsban van, tárolónak. Amikor elhoztuk, hibátlan volt.
Sokkal valószínűbb, hogy 15 év múlva mi fogjuk kidobni, de nem azért, mert tönkremegy, hanem mert akkor más fog tetszeni.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
pali923
aktív tag
válasz aclandiae #31111 üzenetére
2002-ben csináltattunk konyhabútort. Biztos ami biztos alapon elmentem egy konyhastúdióba, ahol valamilyen bútorgyár munkáit árulták, "csomagolt fűrészporból" (tetszik ez a szöveg, copyright by martong ). Kb. 900.000-be lett volna a bútor, csak a bútor. Aztán kaptam árajánlatot fenyőből ugyanekkora összegre egy elég jó bútorgyártó manufaktúrától. És kértem árat egy asztalostól, akivel már régebben is csináltattunk egy combos könyves polcsort. Ő 500.000-ért megcsinálta szintén fenyőből, az ajtók 3rétegű táblásított anyagból. Vagyis nem mindig a drága a jobb.
A házi barkácsolás (ami persze sokszor jobb minőségű, mint a gyári, sőt, éppen ez a cél) esete meg olyan, mint a paraszti szántóföldi munkáé: azt mondják a gazdaságtörténészek, hogy a paraszt soha nem számolta bele az eladott termékeinek árába a ráfordított munkáját, különben nem adta volna annyiért. A házi megoldásoknál meg még ott van az alkotás öröme, a begyűjtött dicséretek büszkesége is, és az biztosan olyan lesz, mint akartad.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pali923
aktív tag
válasz martong #31113 üzenetére
Már felmerült bennem is (komolyan), hogy hülye vagyok: a fürdőszobába csináltam egy szekrényt, és bizony fából van, lefestettem fehérre. Már csak a gardróbban van bútorlap a házunkban, de azt amúgy is át kell szervezni, az is fából lesz. A mostani megy a garázsba. Ez valami becsípődés nálunk, szeretjük a természetes dolgokat a házban, néha talán akkor is, ha nem kéne.
-
NXSigma
csendes tag
Sziasztok!
Otthon szeretném felújítani a gerendákat mivel "gyönyörű" barna zománcfestékkel van bekenve. Ezt a festékréteget szeretném valamilyen módon eltávolítani, teljesen natúr állapotba hozni a gerendát és majd később eldöntöm, hogy milyenre pácolom.
Leginkább a festékréteg eltávolításával van problémám. Megpróbáltam a hőlégfúvó+spakli módszert, de ez sajnos csak a festék nagyját szedi le, a gerenda attól még ugyan olyan barna marad, és természetesen az erezetből sem jön ki normálisan a festék. Tehát valami drasztikusabb megoldásra gondoltam.
A lamellás flexkorongot még azért nem mertem kipróbálni, mert szerintem fél perc után beégne a korong és el lehetne doni.... :-/
Ti tudnátok ajánlani valami jó flexkorongot vagy bármi egyéb módszer amivel orvosolni lehetne a problémát?
-
thyeby
őstag
válasz NXSigma #31116 üzenetére
Gumitárcsa, rá pedig fíbertárcsa. Ez nem tömődik el. És ami nagyon fontos még, minőségi porálarc, rá alkalmas szűrő. Kérdezd ennek a linkjét Stefán Karcsitól, akkor ennyi pénzért szűrőt is ad hozzá Csájna.
-
aclandiae
senior tag
válasz martong #31113 üzenetére
martong: nekem 20 évig volt fehér szekrénysorom, soha többet! Steril, élettelen. (persze ízlések és pofonok, nehogy magadra vedd! )
Az előző hsz-ban írtam különbséget. Itt is lehet, hiszen más egy komplett konyha berendezése, és más pl. egy íróasztal vagy szekrény. Valószínűleg éppen a színválaszték, egyszerűség (bemész, ráböksz, előleg, 4 hét múlva áll a padlón című műsor) hozta létre ezt a helyzetet a piacon.
(Személyes: én pl. szeretném majd nagyapám foteljét elhozni, mert annál kényelmesebben még nem ültem! Eszméletlenül jól megtartja a derekat és a hátat. Persze majd egy kárpitost rá kell ereszteni.)Használt, de jó állapotban lévő bútort nem szabad kidobni! Sokkal jobb, ha egy alapítványnak, vagy egyesületnek felajánlod. Szerintem.
pali923: érdekes olvasni a leírtakat. Én pont fordított sorrendben voltam nemrég: az asztalos volt a legdrágább.
A földműves inkább saját használatra termelt. Arra pedig nem sajnálta a munkát/időt/fáradtságot.
(személy szerint nem szeretem ezeket a kiszámolós dolgokat, mert mindig 1. olyan számol valamit, aki soha életében nem csinálta azt amit számol; 2. mindig az jön ki hogy tutira nem érte meg )Érdekesség Neked a természetes dolgokról: ma sétáltam borostyánkövön, hajópadlón, kővel burkolt úton. Mindez műanyag padlóból.
-
Madmax81
aktív tag
Hogyan működik az ütvecsavarozó
1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #31120 üzenetére
Köszi!
Így már több fogalmam van róla.S ha már ütvecsavarozó:
Be akarok szerezni egy jó ütvecsavarozót, a két kocsi kerékcseréihez. Öregszem, elfáradok 8 kerék le-fel után.
De nem tudom, milyet vegyek? Nekem 220V-os lenne legideálisabb. Nem tudom, milyen nyomatékra van szükségem, ill. egy csomó gép specifikációja nem tér ki arra, hogy állítható-e a nyomaték, s ha igen, akkor milyen tartományban.
A kocsit azzal a 3 sebességes akkus Makitával szoktam felemelni, amit Tőled kaptam. Gondoltam, beszerzek helyette is egy 220V-osat (rendre rigtig akkor merül az akku le, amikor félig fel van emelve a kocsi). Ne sehol nem látok olyat, aminagy nyomatékkal, de főleg lassan forog. Egy sereg akkus tudja ezt. A vezetékesek meg seholse?Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
válasz thyeby #31121 üzenetére
A nyomaték nem minden gépnél "állítható" vagyis ha úgy vesszük igen de nem a klasszikus értelemben , a Dewaltom három sebességes a fordulatszám határozza meg a gépek nyomatékát , ez három sebességet tud digitális fordulatszám szabályzós és nem mechanikai , és itt jön a svédcsavar a történetben a nem" digitális " sebességszabályzóssal is tudod szabályozni csak a nyomógomb megfelelő benyomásával érzésre .
Lehet hogy elsőre nehezen érthető , de ezek a gépek semmi másra nem használhatóak csak is közepes 3,5*40 csavartól 6*140 csavarig alatta szinte használhatatlanul erősek .[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
Ár érték arányban legjobb.
Arra készülj hogy van amikor annyira begyógyul az anya hogy nem tudja megindítani ez sem.
Én mindenképpen beszereznék egy ilyet mert ennek már a 10x400-as csavar sem akadály. És a szomszéd úgyis kölcsön fogja kérni.
Ha van kompresszorod érdemesebb egy levegős kulcsot venni hozzá mint a gumisoknál van. Az tutibb. -
aszamóca
aktív tag
amikor annyira begyógyul az anya hogy nem tudja megindítani ez sem.
És akkor jön ez.Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Findzs
addikt
válasz Madmax81 #31120 üzenetére
én is gondolkodtam már ilyen ütve csavarozón kocsikerék cseréhez
amit linkeltél videt azon egy valamiféle toldalék látható ami végzi az ütve-csavarozást sima fúróba fogva
vajon ezzel egy akkus fúróhoz csatlakoztatva jó lenne autó kerékhez is?
biztos olcsóbb megoldás mint egy ütve-csavarozókerestem a neten de nem találtam ezt az adaptert amit a videóban látni
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
lentivator
csendes tag
Nekem tegnap volt szerencsém lecserélni a téli kerekeket a céges Sprinteren.
Vagyis lett volna,de a második csavarnál elakadtam,úgy rá volt szorulva.
Pedig van egy Ruko levegős csavarozónk(410Nm).
Aztán ma délelőtt a gumis is kétszer ment be a raktárba mindig nagyobb gépegységért,mire a harmadik cucc
(olyan jó nagy)le tudta venni a csavart...
Szóval előfordulhat,hogy a belinkelt milwóki 400Nm-e sem lesz elég... -
AndrewBlase
senior tag
válasz lentivator #31127 üzenetére
Erre az esetre van a kerékkulcs, és a méteres/másfél méteres cső kombója. Ha nem törik el a kerékkulcs (én már jártam így), akkor lejön az a csavar.
Miért mindig én???
-
Bubi
csendes tag
Évi 1 kerékcserére ez luxus. Ez sokkal inkább értékarányos : http://www.homasita.hu/product/7886623
Működés közben egy hasonló : https://www.youtube.com/watch?v=2plan6FZW-g
[ Szerkesztve ]
-
zonusz
aktív tag
Dominoval mennyi ráhagyással kell dolgozni, értem ezalatt, hogy pl 20-as anyagba 6*40-es lehet jó, de akkor az élbe mélyebbet kell fúrni, mert az oldalfalon kiköszön . Estleg 5*30-as kéne, mert 6*30-as nincs, de akkor csak 15mm megy be az oldallapba. Gondolom itt is részint a vastagság 1/3-a az irányadó, egyébként meg a minél nagyobb. Mégy kérdés, melyik a jobb megoldás, ha van anyagvasstagság, egy nagyobb dübel, vagy két kisebb azonos hosszúságban. A párom szerint én mindent az V. világháborúra csinálok, mert nálam a méret a "túlméret"
Köszönöm. -
thyeby
őstag
válasz zonusz #31131 üzenetére
Úgy van, ahogy gondolod.
Húszas anyagba beteszel 6x40-es tiplit úgy, hogy az élbe 25 mélyen a lapba 15 mélyen fúrod.
Szerintem húszas anyagba alapban teljesen jó ez a megoldás. Ugyan elképzelhető, hogy erősebb lesz ha egymás fölött inkább két 4x40-est raksz, de nehezebb és bonyolultabb. Ebben az elrendezésben akkor van értelme tiplit fúrni, ha mondjuk galériát építesz 50-es anyagból. Akkor jobb alkalmazni egymás fölött két 8-as kekszet, mint középen egy tízest.
És igen, az anyagvastagság/3 tipliméret az ideális. Ha vastagabbat raksz, a tipli nyilván erősebb lesz, ám az anyagot, amit összecsapolsz, közben gyengíted.
Nekem van 5x30-as tiplim is. Készítek olyat, amilyenre épp szükségem van. Ha kell, akár 10x56-osat.
Egyébként a domino kötés léptékkel erősebb, mint mondjuk a párostipli, meg egyéb köldökcsap megoldás ugyanazon szerkezet esetében.Túlbiztosítani sosem baj. Akkor csendesedne ez a becsípődésed, ha nagyipari léptékkel termelnél, és látnád, hogy százalékos arányban mennyivel többet adsz ki így anyagra, ill. bérre. És észrevennéd, hogy nem akarják az emberek kifizetni a túlbiztosítást. Akkor beleszorítana a konkurencia a szükséges és elégséges elvébe.
Értsd: Amíg a szuzuki mindenből csak a minimálisat tette bele a Swiftekbe, többszörösét adta el, mint ahányat a maiakból sikerül neki. Persze itt másról is szól a dal. A régi Swiftek karambol esetén igen szégyenteljesen teljesítettek. Egy trabantos szemében a régi Swift egy faxa kocsi volt - a trabi után méltán. De a tehén odébb állt, és a tömegek ráéreztek, hogy jobb többet adni a biztonságosabbért. A Volvo-t ugyan nem bírták kifizetni, de egy régi Swiftnél többet kívántak áldozni a biztonság oltárán.
Bútoroknál ez másképp van persze. Itt inkább tisztán beszélhetünk csupán a tartósságról, és mint fentebbi hsz-ekből is felsejlik, van egy réteg, aki kifejezetten pénzkidobásként éli meg a túlzottan tartós bútort, lévén pl divatkövető, ezenáltal már tudatosan sem kíván többet egy bútortól egy-két évtizednél.
Függetlenül ettől a tartósabb mindig biztonságosabb is, és értékesebb is.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Az évi egy, az a valóságban évi kettő. És két autónál már évi négy. (A gumisnál ez szelíd, ha nyolc ropinál nem több.)
Igazad van, hogy még így is luxus egyféle értelemben, ám esetemben másról van már talán szó. Kifulladok 8 kerék le-felszerelésétől. Öregszem.
Használt gépeket nézegettem. Az általad linkeltben nem igazán bízok meg emiatt a szivargyújtós megoldás miatt. Viszont 25-ért már van levegős használt CP (Chikago Pneumatic), ill épp tegnap kelt el hatezerért egy a német íbén.
Egy 220 V-os megoldás azért lenne szimpatikusabb számomra, mert a feszültséget könnyebben, hamarabb a kocsi köré telepítem, mint a légnyomást. Ám abból nem tudom, miként állítható be gyári értékre a nyomaték - ha egyáltalán beállítható.A berohadt csavarokkal nem szenvedek, ráteszek egy méteres csövet a keresztkulcsra, azt még az óvodás fiam is meglazíti. Ám remekül elébe lehet menni ennek a jelenségnek, ha felszereléskor egy gyufaszállal megkenegetjük litonzsírral a tőcsavarokat. Nem is fontos minden alkalommal, csak amikor már száraznak hallik/érződik a kicsavarozás.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Van egy asztalos rokonom és kellene neki egy olyan lapszabász program amibe beüti a méreteket és nem neki kell kiszámolni az anyagigényt, az abs igényt, stb. stb. hanem a progi rögtön kiszámolja azt és készít szabászati tervet is.
Melyik cég szoftverét tudnátok ajánlani?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Winner_hun #31135 üzenetére
Uh ez elég korrektnek tűnik, köszönöm a segítséget!
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
barna11
újonc
Hali, mindenkinek
Erdekelne hogy valaki hasznalt-e DeWalt aligator tipusu fureszt es mi a velemenye rola.
Valamint ha van valaki aki ismeri a Bernardo, fuggoleges marogepeit
Koszi -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #31135 üzenetére
...és ezt lehet használni így?
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #31140 üzenetére
Hát gyanítom, mert a cégnél nálunk hülyére van védve, de biztos megvehető csak nem éri meg az átlag asztalosnak.
-
pali923
aktív tag
Festés volt nálunk mostanában, ezért betekinthettünk a bútorok mögé is. Az egyik nagyszekrény mögött (ahol 5 éve nem jártunk) egy méteres parkettaszegély lécet megtámadott a szú. Annyira, hogy nagy részét fűrészpor formájában tudtam eltávolítani. A mellette levő lécben csak 2 lyukat találtam, abból levágtam egy szép darabot, és igyekeztem mindent eltávolítani, ami maradhatott. Viszont a kisördög bennem van: fából készült szekrény van ott, parketta, szegélyléc. Vagyis csupa finom kaja egy farontónak.
A kérdésem: van-e valamilyen (csoda)szer, amivel érdemes kezelni az ottmaradt faanyagot, hogy az esetleges továbbterjedést megakadályozzuk?
-
Findzs
addikt
válasz Findzs #31126 üzenetére
bocs az offért csak ha már van/volt róla szó akkor válaszolok is ide magamnak hátha hasznos lesz másnak is
szóval itt egy videó a ütve csavarozó toldalékról amit több akksis fúróba is kipróbálnak és kocsikerék cseréhez is jónak bizonyul
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #31142 üzenetére
Szomorú hírt kell közölnöm:
Nem tudok csodaszerről, pedig én is eleget kutakodtam mindenféle fában rejlő tücsök és bogár hatékony kivarázsolására. Arra jutottam, hogy megelőzni jól lehet, de ha már bent van, hát szinte reménytelen.
Agyaltam is ezen sokat:
- Elzárni a levegőtől? (pl viasz) De hisz' akkor is marad bent annyi levegő, hogy ihaj.
- Elgázosítani, megfullansztani. Oké, de hogyan? pl a parkettában a családdal együtt?
- Tűzzel? Forrósággal? Tudom is én, hány fokon leli hőguta a keményfaszút?
- Méreggel? Talán itt kellene keresni a megoldást. Előbb bekenni a fát méreggel, aztán meg lezárni viasszal. Előbb-utóbb elfogy a levegője, és ki akarja rágni magát, ahhoz viszont érintkeznie kell a méreggel. Jó, de mi van, ha libasorban megy egymás után kettő? Az első meghalódik, a második már kapja a zoxigént?
- Trinitroglicerinnel! Tuti megoldás. Csak ugye tuti, hogy repül az egész ház is a bogarakkal együtt a menyországba.Több fa van, mint asztalos!
-
pali923
aktív tag
válasz ferkoboy #31147 üzenetére
Köszi, keresem.
Addig is az utóvédharcosok ellen fényesítem az előkerült szuronyomat is.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
aszamóca
aktív tag
Srácok!
Milyen excentercsiszolót érdemes vásárolni? Vennék egyet, de nem 50 feletti érdekelne, hanem valami olcsóbb, nem széteső-belassuló fajta.Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Madmax81
aktív tag
válasz aszamóca #31149 üzenetére
Maktec MT924
Makita BO5031
Makita BO5041 nekem is ilyen van 3 éves már és még bírja .
AEG EX 150 ESOlcsóbbtól a drágáig ez mind jó gép csak a talpméretét kell kitalálnod hogy 125/150 esetleg egykezes vagy kétkezes .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Öregszem
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest