Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz philoxenia #2152 üzenetére

    "Igazából a valódi bitumenes zsindely + OSB a jó megoldás, de az nyilván sokkal drágább a csavaroknál... "

    Így van, ahogy mondod. Sokkal drágább. S nem is ez a fő oka, amiért nem így lesz megoldva. Nem egy ilyen megoldással találkoztam eddig, amelyikről lerítt, hogy még nincs tíz éves, és máris oszlásnak indult.

    "zsindelyszeg gondolom rövid hozzá, de ha csak tizenöt húsz évre kell, a normál huzalszeg is jó lehet, alátétnek meg valami alternatív megoldás..."

    Ezen viszont tényleg nem akarok spórolni. Nemhogy rövid a zsindelyszeg, de huzalszeg sincs ilyen méretben. úgy saccolom, 80-100-as szeg dukál hozzá, hiszen a hullám tetején kell rögzíteni. A 100-as szeg pedig simán ketté négyelné a tetőleceket. A gyári szeg úgy van "bordázva", hogy a fába befele csússzon könnyen, kifele meg sehogy. (amíg a huzalszeget a tövénél bordázzák, addig ez a hegyénél recés) Az alátétnek szintén speciálisan elasztikusnak és egyben rugalmasnak kell lennie. Még a kólásflakon kupakja csakcsak jó lenne erre a célra, de egyrészt gyűjtsön valaki össze közel ezer darabot, másrészt pedig hogy nézne ki egy szép nagy zöld tető sűrűn tele színes flakonkupakokkal?

    "Igazából nem lesz járható a tető gondolom..."

    Olyannyira nem járható ez, hogy még felrakáskor sem szabad rálépni. Mit rálépni? Ráhasalni se! Jómagam nem is szándékozok majd járni rajta, Szépilla nevű cicámat pedig tán megbírja majd. (Nem eladásra hízlalt macska) :)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák