Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szender

    csendes tag

    Ebbe az IKEA vitába én is beszálnék. Szerintem egyértelműen a legjobb bútorbolt itthon, utána a 2., 3. helyen nincs is senki, olyannyira. Ár és dizájn szempontjából verhetetlenek. Óriási a választékuk, a kombinálhatóság szinte végtelen. Az egész egy üde színfolt a berögzült, ódivatú, ízléstelen hazai bútoráruházak sorában (kika, jysk, stb szerintem teljesen felejtős). Egyszerűen nem lehet szép bútort venni magyarországon ebben az árban (az antikot kivéve). Ráadásul évente bedobnak 20-30 új terméket.
    Én csak azt nem értem, miért nem veszik észre a hazai asztalosok, bútorgyártók, hogy követni kellene a példáját. Az ikea mindig dugig van, ott vásárol az egész ország. Nem véletlen! Konkurenciája sincs. Az a széles sávban mozgó stílus amit képvisel sehol máshol nem jelenik meg. Miért nem gyárt senki hasonló bútorokat? Akárhol nézelődöm - jó néhány asztalos referenciáját is beleértve - mindenhol a 80-as évek végén kialakult dögunalmas, stylbútorra hajazó, vagy éppen igénytelen panelkonzum kánont látni. Nem értem, hogy ez miért van? Persze ez a hazai közízlés állapota. Mintha ide az égvilágon semmi nem jutna el a világ trendjeiből. Mintha, mi egy elzárt kis sziget lennénk, ahol még mindig a 80-as évek domus áruház kínálata lenne a mérvadó. Aztán lehet csodálkozni, miért vesznek az emberek inkább az ikeában, és nem asztalostól rendelnek. Nem az ár miatt, hanem a dizájn miatt. Igaz, feltételezem, hogy a megrendelő hozza az elképzeléseit, és azt kell megvalósítani, de akkor is lehetne valamit lépni e téren.
    Egy csomó lehetőség lenne. például miért nem csinál senki provance-i, vagy shabby chic stílusú bútort? (kivéve a kéttemplom galériát, akik erre feküdtek rá, de egyedül) Hatalmas igény lenne rá. Tele van az internet lakberendező blogokkal, újságokkal ahol ilyen, és hasonló stílusokról áradoznak folyton. Csak éppen nem lehet kapni hozzá bútort.

    Az ikea betömött egy hatalmas rést a piacon, és ez ez nagyon jól van így. Lehetne követni a példáját, mert szerintem egyre nagyobb ez a rés.

Új hozzászólás Aktív témák