Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz Kitakat #2636 üzenetére

    A router antenna csatlakozóján ugyanakkora teljesítmény megy ki ill. az erősítő pont olyan érzékeny tök mindegy milyen antennát teszel rá.
    Amit változtat az antenna az az, hogy egy adott irányban több jelet sugároz ill. egy addott irányban jobban felszedi a jelet (ez az irány egyébként az antennára merőleges sík).

    Azaz egy nagyobb nyereségű antenna jobban irányított, másképp osztja el a jelet bizonyos irányba hozzáad, más irányba meg levesz.

    g-s router esetén ez viszonylag jól kiszámítható, viszont n-es router esetén amikor több antenna van és kihasználják a többutas terjedés előnyeit ez nagyon nehezen (ha egyáltalán) kiszámítható.
    Azaz simán lehet, hogy pont egy indirekt jel kell a jó vételhez amit a jobban irányított antenna levesz.
    Azaz mielőtt ebbe beruházol próbáld meg az antennák elforgatásával megnézni, hogy stabil kapcsolat elérhető-e. Ehhez képest max. csekély előny érhető el jobb esetben, de az is lehet, hogy semmi.

    Az viszont simán megtörténhet, hogy valaki a környéken bekapcsol egy hasonló routert vagy valami mást és a zavarás miatt az addig stabil kapcsolat semmivé lesz. Azaz semmilyen antenna nem tudja helyettesíteni azt, ha közelebb tudsz menni vagy csökkented a köztetek lévő (az adott frekvencián számító) akadályok számát.

    Mivelhogy eleve két routered van, ha lehetőséged van rá megpróbálhatod az egyiket közelebb tenni a szomszédhoz (ha nem ragaszkodsz az eladáshoz). A részletekben nem tudok segíteni, viszont googli a barátod, de lehet jó szolgád is. :) .

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák