Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • limpi

    aktív tag

    válasz blakey #17160 üzenetére

    Köszi!

    Egyébként főleg amiatt veszem, hogy két USB 3.0 port is van rajta, egy-egy SSD-t tervezek rátenni:
    Az egyikről a média tartalmakat lesznek stream-elve,
    a másikkal meg a Transmission (Download Master) fog töltögetni (a Windows-os Transmission Remote GUI-val irányítva).

    A stream-elés jelenleg is jól megy az RT-N18U egyetlen USB 3.0 portjáról, viszont távolról rámásolni a cuccokat már lassúcska (gondolom főleg a CPU-ja miatt), szóval ettől várok kb. 3x-os sebességnövekedést.

    A torrent-eket meg jelenleg egy notebook-ra kötött SSD-re qBittorent-tel töltöm, azt az SSD-t tenném majd át az RT-AX86U második USB 3.0 portjára.
    (Korábban évekig használtam az RT-N18U-t USB 3.0-val rácsatlakoztatott notebook HDD-re a beépített Transmission-el torrent-ezve és ment is jól, csak sajnos ott is a CPU (és a RAM) volt a szűk keresztmetszet, szóval nem tudott olyan gyorsan letölteni, mint amit a netem tud. Az amúgy nem egy világsztár (még nem optikai), csak 250 Mbit/sec a maximuma.)

    Láttátok, hogy nemrég jelent meg az Asus RT-AX86U Pro jobb fajta CPU-val és RAM-mal?:
    https://www.techgoing.com/asus-rt-ax86u-pro-router-on-sale-with-2-5g-interface-and-ddr4-memory/
    De sajna USB csatlakozás terén ezt sikerült visszafejleszteniük (2 db USB 3.0 port helyett 1 db USB 3.0 és 1 db USB 2.0 van rajta, mint az RT-AX86S-en)! Meg amúgy nem is kapható még idehaza (és biztos jó drága is lesz, az RT-AX86U-t viszont most sikerült "csak" 84 900 Ft-ért elcsípnem egyik budapesti webshopból, hivatalos 3 év garival).
    (Persze lehetne USB 3.0 hub-ot használni, az RT-AX86U Pro-val lehet, hogy már menne is jól, de nekem az RT-N18U egyetlen USB 3.0 portjára két SSD-t nem sikerült rendben csatlakoztatnom, legalábbis ugyanolyan notebook HDD rack-ekkel (Axagon EE25-XA6) nem. A logba olyasmit írt a második csatlakoztatásánál, hogy nem sikerült enumerálnia... Az újabb FW verzióknál talán már javítottak rajta. Korábban is volt hasonló gondja bizonyos notebook HDD-k felcsatolásakor.)

    [ Szerkesztve ]

    <:v)

Új hozzászólás Aktív témák