- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gippazoid
senior tag
válasz szaboi6512 #16850 üzenetére
Köszönöm a sok-sok infót és a rám szánt idődet!
A HDD-t megvizsgáltattam a Win10-zel, nem talált bad sectort, de 3 hibát igen, melyet javított is. Ezután mikor ismét rádugtam a router-re, már pörgött a HDD és most rendesen másol is róla. Torrentet még nem mertem elindítani, majd ha a másolást befejeztem.
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
oszy
veterán
Frissítenei kellett. Ott a digi modem van.
Viszont arra nem jöttem rá, hogy a qbittor. app miért nem működik rendesen ezzel a routerrel. Kikapcsolom a tűzfalat a minin és akkor elindul. Vagy kiveszem a kivételek közül az appot, majd visszateszem restart a qbittorr. és akkor jó.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
-
gippazoid
senior tag
válasz gippazoid #16858 üzenetére
Úgy tűnik, ismét ez segített!
Bár akkor az volt a gond, hogy logot gyártott addig amíg be nem telt a HDD, most egyszerűen a files.db kavarodott meg.
Most már a kisebb fájlok másolása után hajlandó visszagyorsulni a másolás sebessége, eddig ez nem volt, szépen leállt. A torrent is ezért kínlódhatott.[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
egyik napról a másikra nem enged be a Chrome az AX92U menüjébe. Már a bejelentkező oldalt sem láthatom, mert a Chrome szerint a kapcsolat „nem privát”, és tanusítványhibát mutat.
Volt már ilyen régebben is, még az előző routeremmel (AC68U), és akkor a neten fellelhető leírás ( [link] ) alapján sikerült frissíteni a cert-et, most azonban ez sem segít. Végigmegyek a folyamaton, a végén kiírja, hogy sikeres volt az importálás, de a Chrome újraindítása után változatlanul akadékoskodik. Mindeközben az Edge-ben simán be tudok lépni a router kezelőfelületére…
Régebben a Chrome-ban a figyelmeztetés ellenére is volt lehetőség továbblépni a veszélyesnek ítélt oldalra, most hiányzik ez az opció is – vagy csak én nem tudom, hogyan lehet mégis továbblépni. Hogyan lehet?
Vagy hogyan lehet érvényessé tenni a tanusítványt, ha a fenti linken levő módszer nem vezet eredményre…?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
blakey
titán
Ez Chrome hiba, egyéb oldalakkal is így bánik, Firefoxnál meg van lehetőség felülbírálni. Még nem néztem utána, hogy Chrome esetében mit kéne csinálni, hogy tovább engedjen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Atish19
őstag
AX92U támogatása megszűnt? Január óta nem jött rá frissítés.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #16862 üzenetére
Ezt írja a Chrome súgója, de már a 2. pontnál elbukik a dolog, mert sehol nincs olyan opció, hogy „Részletek”:
Akkor innen kezdve soha többé (vagy legalábbis addig, amíg a Chrome tanúsítvány-kezelése nem változik) nem tudok majd Chrome-ból belépni a router adminfelületére…? És csak nálam van ez, mást enged belépni a Chrome a router UI-be?
Atish19: ez engem is kezd már idegesíteni…
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kpityu2
őstag
Ez nem segít esetleg? https://peacocksoftware.com/blog/make-chrome-auto-accept-your-self-signed-certificate
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kezo0
addikt
válasz kpityu2 #16865 üzenetére
OK, először bonyolultnak tűnt, de aztán nekiduráltam magam, és végigmentem rajta… remélem, jól csináltam. Mert sajnos nem segített. De talán nem is véletlenül, hiszen ez a workaround még a 77-es verziószámú Chrome-hoz készült, de ugye már a 107-esnél tart a Chrome. És eddig nem is jelentkezett nálam ez a probléma.
-
dolon75
senior tag
akkor is kiabál a Chrome, ha a tanusitvanyban szereplő url és az, amin elérnéd a felületet, eltér. pl. IP címen keresed: https://192.168.1.1, de a tanúsítványban meg az xyz.asuscomm.com van.
Ha a windows tanúsítványtaraba mar importaltad a tanúsítványt, akkor a Chrome is el fogja fogadni, mint érvényest.
a tanúsítvány "tulajdonos/subject" mezőjében van az url gépnév részének, illetve a "subject alternative name/tanúsítványtulajdonos alternatív neve" mezőben is ott kell lennie.
[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
kezo0
addikt
válasz dolon75 #16867 üzenetére
„akkor is kiabál a Chrome, ha a tanusitvanyban szereplő url és az, amin elérnéd a felületet, eltér. pl. IP címen keresed: https://192.168.1.1, de a tanúsítványban meg az xyz.asuscomm.com van.” – A tanúsítványban a router.asus.com van, a belépő url pedig évek óta könyvjelzőben van elmentve, és mindig működött, csak pár napja dobja a cert errort…
„Ha a windows tanúsítványtaraba mar importaltad a tanúsítványt, akkor a Chrome is el fogja fogadni, mint érvényest.” – Ha erre gondolsz: [link] , akkor ezt már megcsináltam, ahogy írtam is, de nem segített.
„a tanúsítvány "tulajdonos/subject" mezőjében van az url gépnév részének, illetve a "subject alternative name/tanúsítványtulajdonos alternatív neve" mezőben is ott kell lennie.” – Estig nem leszek a gépnél, hogy megnézzem, de lehet, ha ott ülnék előtte, akkor sem érteném ezt a mondatot…
-
dolon75
senior tag
Ki állította ki a tanúsítványt?
Lehet, hogy a kiállítóban nem bízik meg a Chrome.Most megnéztem, nálam a Let's encrypt - R3 a kiállító.
A leírás, amit csináltál, a root megbízhatók közé tetette veled a tanúsítványt. De ez lehet, hogy nem jó a te tanúsítványodnál.
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
kezo0
addikt
válasz dolon75 #16871 üzenetére
OK, szerintem hagyjuk, ez itt már nekem bonyolult. Eddig éveken át nem kellett semmit variálni ezzel, most meg egyik napról a másikra elkezdett problémázni a Chrome, miközben másik böngésző meg simán beenged a router kezelőfelületére. A tanúsítvány a router kezelőfelületéről lett kiexportálva, az Asus oldalán megadott 1. számú eljárást követve, tehát nem a Let’s Encrypt-es módszerrel, de az Asus szerint mindkét módszerrel működnie kéne. Nyilvánvaló, hogy azért nem működik, mert a Chrome változtatott valamin…
Amúgy a Chrome topikjában is írta valaki, hogy nov. 4. óta ugyanez van nála is (bár a routere típusát nem írta). Azóta sem kapott választ, ötletet senkitől – gondolom, azért, mert jelenleg nincs rá megoldás.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
nemedikacsa
csendes tag
Sziasztok!
A milyen routert vegyek topikban ajánlották az ASUS routereket, ez alapján a MM-os akcióban vettem 3 db 53U-t. Ezek szépen működnek, egy AP-ként, kettő pedig MESH node-ként, kábelen összekötve. Két kérdésem lenne:
1. Az AP routeren be tudom állítani, hogy a WPS gomb kikapcsolja a LEDeket, működik is, más opció nincs is a routreben, viszont a MESH nodekon nem tudom kikapcsolni a LEDeket... Semmilyen ilyen opció nincs, a routereket közvetlenül nem tudom elérni, hogy a WPS gomot átállítsam rajtuk. Milyen lehetőség van arra, hogy kikapcsoljam a LEDeket (azon kívül hogy leragasztom ) (aki kitalálta ezekre az ezer wattos KÉK LED-et, azt örökre egybezárnám ezzel a villogó routerrel egy sötét szobába... ez előző TPlink 1043-as szolíd zöldes LEDe ellátta a feladatát, és nem égette ki az ember szemét.)2. Jelenleg a 2,4 és az 5 GHZ WIFI külön van választva, ezt hol tudom összevonni? Sajnos erre sincsen opció a router felületén... Jobb ha egybe van vonva? Vagy jobb ha így külön marad?
-
ravensky13
tag
válasz nemedikacsa #16873 üzenetére
1.Ai-mesh szekcióba ha belépsz(bal oldali sávon általában a 2.tétel) ott fel lesznek sorolva a node-ok. Ha kijelsz egy node-ot jobb oldalt meg fog jelenni egy kis rész, ahol tiltani tudod a wifi-t, újra tudos insítani magát a node-ot, valamint ki tudod a ledeket kapcsolni!
2.A két ssid-nek adj azonos nevet és kész. Esetleg smart-connectre nézz rá a wifi sekcióban -
ravensky13
tag
válasz ravensky13 #16874 üzenetére
[kép] kicsúsztam a szerkesztésből, ott találod a beállítást!
-
DoItYourself
addikt
válasz nemedikacsa #16873 üzenetére
2. Jelenleg a 2,4 és az 5 GHZ WIFI külön van választva, ezt hol tudom összevonni? Sajnos erre sincsen opció a router felületén... Jobb ha egybe van vonva? Vagy jobb ha így külön marad?
Ha az összevonás alatt azonos SSID-t értesz, akkor azt nem érdemes megtenni. Másik topikban ugyanezt kérdeztem, itt a válasz.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
ravensky13
tag
válasz DoItYourself #16876 üzenetére
Milyen gondokhoz? Kifejtené ezt valaki bővebben?
egy kis félig meddig off:
Jelenleg egy Ax68u+AC66uB1 párost használok aimeshben(egyelőre teszt fázisban). Eddig az ac66 volt a fő router és egy ac68-ra flashelt ac56 a node, de sokszor tapasztaltam szakadást/instabilitást, ezért is újítottam be. Újítás után próbáltam meghagyni mainnek az ac66-ot, és nodeként használni az ax68-t, de csomó anomáliával találtam magam szemben(ethernet backhaulban bár működik a kapcsolat de hibát jelez, random wifi kiesés percekre hasonlóképpen mint amikor még az ac56-ot használtam). Próbáltam külnböző advanced opciókat kikapcsolni mint az universal beamforming az airtime fairness, 36 és 100közötti 5ghz csatornálak használni, de igazán nem vált stabillá a dolog. Mióta csere történt és az ax68a main és az ac66uB1 a node, mintha intelligensebb lenne a rendszer, talán nincsenek anomáliák, az ethernet backhaul hibaüzenet eltűnt stb. Valami bug van az ac66os firmwarében?
On:
Én is próbáltam már különválasztani a 2.4 és 5ghz-t(még a régi router párossal), semmivel sem volt jobb és stabilabb a jel, és még plusszban váltogathattam kézzel az udvar végében 2,4-re mert oda az 5giga nem ért el...ehhez képpest most egyik routerem támogatja az ax/ac/n-t másik csak ac/n, ugyanazon az ssid-n van minden, és mintha úgy működne a rendszer, ahogy megálmodtam :D van valakinek hasonló tapasztalata, vagy ki mit mond az szétválasztott 2.4 - 5 ghz kérdésre? -
kismedve1982
tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus tuf-ax3000 v2 routert. Felraktam a legújabb firmware-t (Verzió 3.0.0.4.388.21380) és kiderült, ha elmegy az áram, majd vissza jön, a router nem adja ki a netet se wifin, se kábelen. Csak a gyári visszaállítás segít, utána gond nélkül megy.
Vissza raktam az eggyel korábbit (Verzió 3.0.0.4.386.49272) és most már jó, 1 perc alatt vissza jött a net ha kihúztam a tápot próbaképpen. Valami gebasz lehet az új firmware-rel.
Remélem tudtam segíteni, ha esetleg valakinek ez a gondja. -
Multibit
nagyúr
-
hunaqua
addikt
válasz kismedve1982 #16878 üzenetére
Amennyiben elérhető a Merlin,én azt használnám.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Sziasztok! Ezt uppolnám ha lehet, még Black Friday előtt
Csak annyi a kérdés hogy optimális-e PC-t (is) kötni a media bridge túlsó felére? Vagy van kifinomultabb megoldás is a felvetésemre?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Jakuu
őstag
ASUS TUF-AX3000 V2-t vagy TUF-AX5400-et érdemesebb megvenni?
-
hunaqua
addikt
A TUF-AX5400 -re van Merlin is. Az enyém lassan 1 éves lesz,és nem bántam meg.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kismedve1982
tag
Lehet élek a 14 napos elállással. Ma nem tudtam csatlakozni az 5Ghz-es wifire, pedig tegnap még ment. Gyári visszaállítást kellett csinálnmom. Ez nem lesz így jó, eddig egyik routeremmel sem szívtam ennyit, mint a TUF-AX3000 V2-vel.
Digi1000 net van, van valami trükkje ennél a routernél?Esetleg mit ajánlanátok helyette?
ASUS RT-AX86S AX5700
ASUS TUF-AX5400vagy esetleg valami más?
-
freddirty
senior tag
válasz kismedve1982 #16888 üzenetére
Szerintem minden mai modern routernél elő fognak fordulni problémák kérdés milyenek. A modern agilis sw fejlesztés problémája. Nagy a crunch hogy toljunk ki minél hamarabb újabb verziókat újabb modelleket minél több (többnyire szükségtelen) funkcióval. Nálam az 2015-ös ac66u hibátlanul ment 6 évig, majd lecseréltem egy ax86u-ra. Az megdöglött pár hónap alatt. Lecseréltem ax86s-re az meg a kövi hibajelenségeket produkálta cirka 1 év alatt:
- random 1-2 hetente megkergül és szerinte nem jó a pppoe password. Restart után már újra jó, guiról nem lehet gatyába rázni.
- 5ghz-es wifire nem lehet csatlakozni de a 2.4ghzre igen. Restart.
- tasmota okoskonnektorok wifi moduljával időnként összeveszett és nem volt hajlandó felengedni wifife. Restart.Vszleg lesz minden más routerrel probléma nem csak asus eszközökkel.
Speciel én most tesztelek egy pfsense szoftver routert mert elegem lett. Több hasznos funkciója lesz és ami nem kell az meg nincs rajta, és full kontrolom van nem egy leegyszerített céleszköz. wifire meg veszek majd egy mikrotik eszközt access pointnak. Vagy visszarakom a jó öreg ac66u-t.fred
-
kpityu2
őstag
válasz kismedve1982 #16888 üzenetére
A routerem logja szerint tegnap fw frissítés volt, nem, lehet, hogy nálad is?
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kismedve1982
tag
Most raktam fel a legújabbat. Az eggyel előtti volt fent.
Most olvasgatom tp-linkekkel is van ilyen gond. Tényleg ez a bonyolult szoftver lehet a ludas. Ac-65P heti 1x volt újraindítva, bár sztm a havi1 is elég lett volna. Lehet ennek heti 3x is kell? -
kismedve1982
tag
Külföldi fórumon ax68u routerrel március óta szívtak ezzel a gonddal, mire október végére az 50427-es fw-vel megoldódott a problémájuk: [link]
[ Szerkesztve ]
-
kismedve1982
tag
2.4GHz-en a le-és feltöltés telefonnal (Samsung A53 5G/Iphone 13 mini) 42/47Mbps 1,5m-re a routertől.
Nem kevés egy kicsit?Kábelen uez. 950/350 körüli. 5GHz-en telefonokkal 300/260 körüli érték.
-
szaboi6512
őstag
válasz kismedve1982 #16895 üzenetére
Nem sok. De milyen a router?
5 Ghz.-en is kevés ennyire közel a routerhez......[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
kismedve1982
tag
válasz szaboi6512 #16896 üzenetére
TUF-AX3000 V2
-
szaboi6512
őstag
válasz kismedve1982 #16897 üzenetére
Szerintem kevés....
AX58U Xiaomi 10 T LITE 5 GHZ.-en- 600-at mérek....ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
kismedve1982
tag
válasz szaboi6512 #16898 üzenetére
De érdekes, mert valamikor kicsit jobb a helyzet. De pl. most a PS4 pro 2.4-en értékelhetetlen sebességet ért el. Kb. 1.3Mbps
Lehet vissza viszem és keresek más típust.
[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz kismedve1982 #16899 üzenetére
Ha belül vagy a 14 napon, akkor ASUS RT-AX58U-t tudom ajánlani. Nekem van ilyen is, és stabil jól működik. 40 alatt már elérhető.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest