Új hozzászólás Aktív témák
-
vuk777
aktív tag
BOLDOG ÉS ELÉGEDETT VAGYOK A P5Q pro ALAPLAPPAL!!!
Sikerült elérnem a számomra vágyott 3400Mhz et stabilan az E6600 procimmal
EPU +30% (@3104Mhz) től -50% (@800Mhz alvó mód ) ig tökéletesn működik!
Bios frissítés is sikeres volt
Express gate is működik /bár nem használomKöszönöm a tanácsokat segítségeket akiktől kaptam!!!
Ui. még érkezik a Z600 as hűtő és spórolok 1 bivalyabb procira ...
Aktív tagja leszek e topicnak!!!
-
animatrix11
őstag
Egyik ismerősöm vett egy p5q-ws (vagy valami hasonlót) és azt mondta rá hogyy a lap "egy hisztis kurva" főleg a memóriák tekintetében válogatós illetve nehéz beállítani, mennyire lehet jól belőni egy tuningot rajta?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
plaszy
őstag
válasz animatrix11 #6053 üzenetére
P5Q-WS-ről semmit sem tudok, épp úgy, mint a többi P5Q változatokról sem
Nekem a sima van, ami tetszik és betudtam állítani 24/7-re stabilan. Egyelőre maradok ennél a lapnál. Mondjuk a V8 hűtő még belemegy, és nyárig kusti. Mert most nagyon elvannak szállva az árak a forint gyengesége miatt.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Hawk1979
őstag
-
vuk777
aktív tag
...öhm a nagy nagy büszke sas ...
Valóban örülök a sikermnek!!!
Köszönöm a védelmet!!!szerintetek mi a külömbség a Intel® Core™2 Quad Processor Q9550S
és a Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 között??
én 2 dolgot fedeztem fel de mire jók?? egyiknél vagyis az S jelölésűnél magasabb a
Thermal Specification: 76.3°C a simánál 71.4°Ca másik pedig a PCG: ami az S jelölésűnél PCG:06
a simánál PCG:05A[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
Sziasztok nos valakinek valami ötlet?
q9550 próbálom nyúzni s nem jutok 1-ről a 2-re
Nos Cpu v 1.4v
FSB = 1.38v-1.42v ig
Nb = 1.3v-1.4v-ig
Az sb is kapott 1.2 őt a biztonság kedvéért, a ramra figyeltem nehogy az legyen a ludas.
A lényeg 420 fsb nél jobban nem akar menni az istenért se pedig anno q66 ment kisebb értékekkel, 430 fsb prime stabilan ,kivéve cpu v az kapott 1.5v-ot
ezmeg még a vint se tölti be, ennyire szar darabot fogtam ki?
Vagy valamit elfelejthettem?vga
-
Martin2004
tag
acpi 2.0 support: enable szerintem. Lehet, hogy csak a 64 bites windowshez kell, (de az is lehet, hogy ez pont az acpi apic support-ra igaz ), de én minden esetre mindkettőt enableden használom, már a 955-ös Asus lapom óta.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
Martin2004
tag
igen , nem írtál az NB... (fú mi a túró az, amit 0.67, re és 0.63 állítottam?
na, felhasználói alapján CPU és Nb GTL reference, szerintem ne hagyd Auto-n.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
NFree
addikt
válasz Martin2004 #6062 üzenetére
Nem hagytam auto-n azt sem, mind a 3 beállítással próbáltam, nem hiszem el , hogy vége van a mókának 420-as fsb-nél
vga
-
NFree
addikt
válasz Hawk1979 #6067 üzenetére
Tudom hogy jelen esetben marhaságot csináltam , de most ha összejött volna 1-15 évig nem akartam a géphez hozzányúlni, fejlesztés ügyben , s nagyon reménykedtem , hogy elszaporodnak a 4 magot használó progik, egyébként nagy marha vagyok mert jószerivel csak a PH-t olvasom idő hiányban , nah mind1 asszem egy darabig kiábrándúltam a gépfejlesztésből.
vga
-
katt777
félisten
No de hány PH-ablakot futtathatsz azon a 4 magon!
Egyébként annyiból igazad van, hogy hiába az áresés, hála gazdaságunk vezetőinek a ft továbbra is rohadni fog, ergo úgyis minden drágább lesz, tehát aki meg tudja lépni a quadra váltást, annak most érdemes. Már ha használja videoszerkesztésre, tervezésre, stb. a gépét, mert játékok alá tökéletesen megfelelő egy E8400 is.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
nepszter1
addikt
ASUS P5Q PRO alaplapom van és szeretném megkérdezni hogy 2db OLYAN csatlakozó van ahova megy a Hálózati kártya az elsőbe müködik a másodikba nem , és gondolom integrálnaom kéne vagy valami vagy a biosba átirni valamit lécci help valaki
-
NFree
addikt
válasz katt777 #6070 üzenetére
Hát sokat, nem kell mondani tudom , hogy hülyeség volt megvenni, de valahogy így nyugodt a kis lelkem, ezért ne kövezzetek meg, a poén az , hogy marhára belenyultam, mert lassan másfél napja állítgatom s még mindég nincs egy normál 24/7 érték 3.5ghz-en sem annyira kéri a feszt , hogy borzalom én meg nem akarok neki adni1.36-nál többet.
Hulk24
Igazad van,én is ezen agyalok, de sajna , ha megnézed a ph-t, elég kevés emberke lakik a közelemben, pedig akkor már nálla csücsülnénk s , tesztelnénk szegényt, mert nem állapot , hogy ennyire nem megyvga
-
NFree
addikt
Nos 24/7-re sajna még semmit , egyszerüne 3.5ghz-nél 1.36v al prime nem stabil , az eggyik mag szinte mindíg hibázik, én meg nem fogok sokat adni neki, akkor inkább meghírdetem eladom, Degradáltam már prockót nagy fesz miatt, ezt nem fogom mert nem volt olcsó.
Egyébként boot-olt ez 4.1 ghz-en is majdnem 1.5v al , de utánna fagyi.
s annyit állítgattam már mindent ,hogy csoda , nem megy S szerintem feladtam.vga
-
Játékos
addikt
Sziasztok Urak!
Átolvastam a topikot, rákerestem a "kékhalál"-ra, és meglepetten olvastam, hogy mennyi esetben volt ilyen jellegű probléma ezekkel a lapokkal.
Namost! Nekem is ez a bajom! A konfig: P5Q PRO, E4300, 2x1 GB OCZ(1150), 8800GT, 2x 320MB Samsung RAID0, 450W Chieftec. Windows XP, másodszor telepítve.
Minden alapon van a BIOS-ban, driverek telepítve, de csak a szükségesek. Már BIOS-t is frissítettem, de a probléma megmaradt. Elsősorben memóriára gynakodtam (nem tudom, miért) de a másik gépből áthoztam, és azzal is kékhalálozik. Leginkább akkor, mikor filmet néznék, de máskor is, csak ritkábban. 2 nappal ezelőtt a memtest ment egész éjszaka 2 példányban, és nem volt hiba! Nem értem ezt az egészet.
Hallottam arról, hogy ezek a lapok jobban szeretik a 45 nm-es procikat. Lehet ez a problémája? Vagy a RAID? Vagy tényleg a lap szar?
Légyszi, próbáljatok meg segíteni! Köszi szépen!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Hulk24
aktív tag
válasz Játékos #6079 üzenetére
Hasonló probléma volt nálam is, bár nem kékhalál volt, hanem újraindult állndóan. Először én is a Ramokra gyanakodtam, aztán kiment 1 Ram a 4ből. Majd kis idő elteltével kiment 2 Ram a maradék 3ból és utána meghalt az az 1 is. Úgy hogy a Prime, Orthos, Memtestet folyamatosan futattam és a végén elment a Tápom( FSP Epsilon 700W) valószínű, ő nyírta ki a Ramokat is.
Csak ezzel azt akarom modani, hogy ha nekem ezentúl ilyesmi bajom lesz vagy kéákhalál vagy bármi, egyből a tápot fogom hesszelni!
Próbáld meg 1 winyóval, hátha a Raid0 kavar be, de nem hiszem! -
Játékos
addikt
Tápegység? Nem kizárt, de utoljára jutott volna eszembe! Azért, mert terheletlenül is csinálja, és ha meg van húzva, akkor se sűrűbben. Illetve Orthos megy egy csomó ideig!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Ki fogom próbálni egy másik táppal, mert van otthon, csak furi, hogy az előző lappal még 1-2 napja nem volt ilyn baj. Amint betettem ezt a lapot, onnantól jöttek a kékhalálok...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
chege
aktív tag
tudnátok nekem segíteni a ramjaimat belőni? 1066 2x2gb ocz reaper rev3. 2,2vnál(a gyártó max ennyit ajánl nekik) 1090nél már hibáznak mind 5 5 5 15nél és tRAS 18nál is
-
Salvador20
őstag
hello!
A P5Q premiumra rámennek ezek a cuccok?: Thermalright HR-09 (type2) S és U, 1db HR-05 IFX(type 2) és 1 HR-05 SLI/IFX(type 2)?
Nem akarom kidobni őket,ha lecserélném a p35-öt.....
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
ziggi_zug
aktív tag
Hölgyek! Urak!
Van valakinek ilyennel tapasztalata, mint amivel elég gyakran szembesülök:
EPU SixEngine: Szépen betölt és működik...az esetek felében. Azonban ha előbb a SmartDoki tölt be, akkor a SE egyszerűen nem hajlandó elindulni és egy .dll fájl hiányára hivatkozva sormintát épít ablakokból az asztalon. (Szép kis képzavar. A szó szoros értelmében. ) Fordított sorrendben (tehát 6E és SD) simán megy. Lehet szabályozni valahogy, hogy milyen sorrendben töltődjenek be ezek a fránya progik vagy szervizek, vagy mifenék? Nekem úgy tűnik elég rapszodikus a sorrend.
OpSys: Vista 64Bit.Ja! XP32Bit-en hibátlanul működik az esetek 100%-ban.
Kő' szike?![ Szerkesztve ]
Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
katt777
félisten
válasz ziggi_zug #6089 üzenetére
Nálam akkor csinált hibákat, ha nem ASUS driver, hanem ref. volt fent, illetve a GamerOSD-t szokta kérni. Registry szerkesztéssel talán tudsz valamit machinálni, de sajna a Win tényleg nem mindig ugyanolyan sorrendben tölti be a segédprogramokat.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
NFree
addikt
katt777
Szrinted , ha nem bírom a procit belőni stabilra biosba tuningnál, akkor ha feltenném az eput ,esetleg az megbírkózna a feladattal? vagy akkor is stabilitási gondok lennének.?
Hátha így kizárnánk az user errort-tvga
-
Hulk24
aktív tag
válasz Salvador20 #6088 üzenetére
Vétek lenne megbontani a P5Q Premium heat-pipe rendszerét a thermalright hűtők miatt! Szerintem a gyártó honlapján fent van a kompatibilitási lista!
-
NFree
addikt
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Ha XP 32bit alatt használok 4GB RAM-ot, akkor a Memory Remapot be vagy ki kell kapcsolni?
És mi is lenne ez az opció pontosan? -
Salvador20
őstag
mindenfée lekiismeret bélkül megbontok bármilyen stock hp-t, mivel általában elég gyengén muzsikálnak egyébként a gyártó honlapján a létező összes lap föl van tüntetve asustól msi-ig, hogy kompatibilis-e, de a P5Q-ról nem tesznek említést(tehát még ki sincs írva a listára, nézd) . Annyit látok, hogy a Premium és a Deluxe között annyi a különbség, hogy a Premiumnak hosszabb a HP a Southbridge-en, de alatta mi van? Vagy csak egy hőelvezető rész? Tehát attól függetlenül, hogy
ez a rész nagyobb, mint a Deluxen
Attól még a felfogatók ugyanott vannak? Mert a képeken sajnos nem kivehető...[ Szerkesztve ]
-
Salvador20
őstag
válasz Salvador20 #6097 üzenetére
ezaz, ezt a képet kerestem, itt nagyon jól látszik, hogy ott vannak a nyákon az eredeti furatok is, de akkor mi van a SB alatti részen???
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz djbahool #6096 üzenetére
asszem ki a lényeg bekapcsolt állapotban, az összeset engedi, asszem ha meg ki van kapcsolva akkor meg lekorlátozza 3 egész valamennyire, de ott a menünél pontosan írja, vagy fordítva
Katt777
NA nagynehezen sikerül a bios downgarade, még semmit nem merek mondani, de minhta ezzel stabillabb lenne 1 óra múlva kiderül , ha a prime lefut, áááá, bakker most dopta el magátvga
-
Symbio
senior tag
Az normális, hogy bármivel nézem, 800-asnak látja a gép a Kingmax KLED48F-A8KI5 1066-os RAMokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs