- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
Mivel tudom letesztelni a procit, hogy stabil-e?
Belottem 3,6Ghz-re (9*400), ramok 1066mhz, 1,25V-on, a tobbit auton hagytam. Azert valamivel szeretnem letesztelni. Egyenlore Nonstop megy 3,6-ot, de ha elerem, hogy stabil legyen, akkor bekapcsolom a C1E-t, ha van ertelme.Amugy feltettem a 1501-es biost gond nelkul EZFlash-el, de be is voltam szarva
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz katt777 #5653 üzenetére
Nem, én csak 1x írtam le, a RIOS szar, mint általában. Az vitte 2X.
Prime-ot végig kell futtatni, nem csak valameddig, azért van. IBT-t is, csak az jobban terhel és gyorsabb, ezért én mindenképpen utóbbit javaslom 10X módban. 20-25p alatt lefut.
Zsubi: Főleg, ha hardver hiba van, és aztán dühöng az egyszeri user, miért nem stabil neki a tuning. Közben meg alapon sem az a gépe. Mindig az kellene, hogy az első legyen.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
r3pl4y
aktív tag
Hali...
Már megin eszembe jutott egy olyan dolog amit nem tudok h micsoda... mef nem értem h megy...
vannak ezek a sata csatik.. azt értem h vannak a pirosak azok normális csatik meg minden de minek az a fehér meg narancssárga? ahogy az eddigiekből olvastam az arra jó hogyha a narancson van egy vinyo meg a fehéren is akkor lehet az egyikről backupolni a másikra? ennyi az össze haszna neki? azért nem értem mert ugye ha oda dugom a winyot akkor az a marvel vezérlő ismeri fel meg az ata-s vinyot is az ismeri fel a bios nem irja ki ott ahol a procit, ramot meg a normál sata-s winyóókat kiirja...
meg mire jó ez a marvel cucc?
És jó az nekem ha ahci módot használok? mennyivel lenne gyorsabb..mert egyszer átállítottam és felraktam a vistát ment is .. csak 1 baj volt vele. h dvd-t nem tudtam irni csak a neroval mert a többi progi nem is látta az irot... nem lehet h jobb inkább az IDE mód?Köszi a válaszokat... nemrég raktam össze ezt a gépet magamnak eddig nem volt satás cuccom...
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
katt777
félisten
Éppen azért kell a gép összerakása és az OS installálása után rögtön futtatni. Mert aztán lehet majd hibát keresgélni, ha már 500 program, driver, meg istennyila akadozik össze-vissza a gépen.
JanR: Igen. A topicban már szerepel egy csomószor. Majd ha lefutott, kiírja a végeredményt. Vagy azt, hogy OK, vagy azt, hogy failed. Azt is írtam, hogy kb. mennyi idő a teszt. Alacsonyabb órajelen értelemszerűen több. De várd ki, mert mindenképpen küld üzenetet.
[ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
valaki nekem is segítsen és legyen kedves válaszolni a kérdéseimre..
Tényleg érdekelnének azok a dolgok amiket kérdeztem... vagy ha valaki csinált már ezekről egy leirást akkor elég ha egy linket ad...elolvasom én"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
r3pl4y
aktív tag
igen mer most akarok telepiteni vistát azt gondoltam megkérdezem má elötte, hogy mik ezek vagy h miért nem akar nekem achi módba a dvd irom (Pioneer 216D) irni csak a neroval... vagy olyat nem lehet h az a sata port ne menen ahciba amin a dvd iro van...
de van ennek egyáltalán értelme mármint az ahcinak?
de mind1 majd ha ráértek válaszoltok... max addig csinálok mást...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
AHCI-nak hot plug esetén van jelentősége, vagy ha csak tetszik, hogy nem IDE mód, hanem valami modernebb. Biosban vagy IDE-t, vagy SATA-t választasz, ha SATA vinyó mellett IDE DVD-t akarsz, IDE kábelre kell kötni, azt a Marvell IDE-vezérlője kezeli.
JanR: Előfordulhat, ha kritikus rendszerfolyamat beleszól a tesztbe (ez Prime-mal is előfordul; hiába a max. prioritás, a rendszer attól még működik). De ez nem hiba.
[ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
válasz katt777 #5679 üzenetére
köszi a választ akkor nem akarok ahci-t használni... csak nem értettem, hogy miért van az h kiválasztom h ahci .. tök jó fasza win felmegy minden jó felrakok minden progit irnám a dvd alcohollal... nincs dvd-rw ohhh mondom az nagyon jó... akkor vissza IDE módra na azóta nem is foglalkoztam vele... de gondoltam csak megkérdezem már hátha valaki tudja h miér nem ment...
na de ez mind1 is.. akkor már csak az a két kakukktojás sata csati érdekel h azt miért csak a marvel vezérlő ismeri fel? mert ha jól értem a marvell az csak az ide-s cuccoknak van nem?
Meg akkor az csak backupolásnak jó? Vagy jobb ha odakötöm a rendszerlemezt is?"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
Kimi2007
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem hozzátok.
Vettem egy ASUS P5QL-E alaplapot, Intel Core 2 Quad Q9550 (E0) procit, Arctic Cooling Freezer 7 Pro proci hűtőt, 2x 2 GB DDR2-1066-os Kingstone HyperX (KHX8500D2K2/4G) RAM-ot. Az első kérdésem az, hogy az 1066-os memóriát miért csak DDR2-800-on hajlandó alapból (Auto) kezelni? Biost frissítettem a legfrissebb verzióra, de így is csak 800-on fut. Ha a BIOS-ban átállítom a 1066-ra akkor megy. A másik, kérdésem, hogy szeretném egy kicsit tuningolni a 2,8-as procit, olyan 3,3 körülig, persze csak akkor, ha szerintetek így megy stabilan. Milyen beállításokkal csináljam?Előre is köszi!
-
katt777
félisten
válasz Hawk1979 #5683 üzenetére
Ahogy mondod.
JanR: 9x400-hoz RAM-nak is NB-nek kellhet minimális fesz. emelés, nem a procinak. Bár nekem is volt olyan ismerősöm, akinek 1.35V kellett a 4GHz-hez (vízhűtés), el is adta. Vannak antituning példányok, de én a helyedben NB/RAM-fronton próbálkoznék.
vuk777: Köszi a tesztet, táblázat frissült.
[ Szerkesztve ]
-
Cholard
tag
Hali!
Megfordult a fejemben, hogy a 80 Ggigás WD mellé betennék mégegyet, RAID 0ba kötve, hogy gyorsabb rendszervinyóm legyen... Használja ezt valaki a P5Qjával? Olvastam valahol, hogy a hardveres (ha az alaplapra való ilyen bekötés ezt jelenti) nem mindig biztonságos/jó...
Tapasztalatok? (tudom, valaki 1 raptor beszerzését tanácsolná, de az új és egyben drága vinyót jelentene... )"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
r3pl4y
aktív tag
válasz Cholard #5688 üzenetére
én úgytudom, hogy a hardveres raid azért szar mert ha pl beszarik az alaplapod és másik kerül bele vagy át akarnád rakni máshova a vinyódat akkor nem fog menni... és mintha azt is monda vna valaki h lasabb is mint a softveres mondjuk én ebbe nem vok biztos.. ezt nemtom...
A softveres raiddel meg az a gond h van egy kis prociterhelése is asszem de nem nagy...De a rendszer winyónak minek gyorsabbnak lennie? vagy nem sata-s?
Szerintem a RAID 0 -nak akkor van értelme ha folyamatosan nagyobb file-ok másolásával foglalkozol mert akkor lehet jelentősége annak a gyorsulásnak...
Bár én inkább nem használom .. ezek a mai winyók ki tudja mikor adják meg magukat.. nekem meg annyit nem ér az a plussz sebesség.. ha egy meghal akkor annyi mindennek ami a 2 winyón volt...[ Szerkesztve ]
-
r3pl4y
aktív tag
válasz Kimi2007 #5684 üzenetére
Azért megy elvileg 800 -on mert alapból olyan SPD -vel jön ki, azért, hogy a "régebbi" lapokkal is működjön amik még csak 800 -ig ismerik a ramokat.. nekem ezt irták vissza a kingmaxtol amikor én is ezt kérdeztem tőlük... ha 1066 -ot akarsz akkot állítsd be 1066 -ra biosban...
mondjuk nekem rohadjon meg akkor se megy csak ha ez melett még az időzítést is 6-6-6-18 -ra rakom ez nemtom mé van...
Hát 3,3Ghz-n még mennie kéne annak normálisan ... szerintem kezd FSB növeléssel ha eléred a 3.3 fesz emelés nélkül akkor meg tesztelj és ha nem stabil akkor emelj feszt... de olvass utána mert ezt már nagyon részletesen leirták itt többen is...
-
-
r3pl4y
aktív tag
Nem tudod véletlen h nálam mért van az h ha belövöm az 1066 -os ramokat biosban 1066 -ra és auton hagyom a latency-t (5-5-5-18) akkor miért nem megy? nem kéne ennek igy alapból mennie? ha átteszem 6-6-6-18 -ra akkor megy 1066 -on...
Azért nem értem mert a bios szerint elvileg CL5 -ös ramok.. vagyis gondolom mivel mondom ha auton van akkor 5-5-5-18 -nak irja ki... nem vált át 6-6-6-18 -ra vagy nem is kell neki? nekem kell átállítani ha 1066 -ba akarom nyuzni?
2x2 gb Kingmax 1066 ramokról lenne szó
[ Szerkesztve ]
-
vuk777
aktív tag
sajnos nem kingmax-om van és nem akarok marhaságot írni csakis azt írom amiben 200%ig biztos vagyok kérdezz inkább olyanokat akiknek Kingmax-ja van! de a hinatalos honlap is sokat segithet :[link]
egyébként nálam is alapból 800 ra és 5-5-5-18 ra rakja a Bios
"...mi sem vagyunk jók alapból, nekünk is kell fazonigazítás..."[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Elég. GEIL-t te tudod megnézni, mit írtak rá.
r3pl4y: Akkor nézd meg a termékkódot, és azonosítsd be, mert CL5 és CL6-os Kingmaxok is vannak. Ha CL5-ben nem megy, akkor nagyon vsz. hogy CL6-os, és azok, ha jól tudom, magasabb feszültséggel mennek.
Skacok, ott egy méretes RAM-beállítási táblázat az 1- hszban, nézzétek már meg!
Zuhan Ft 300/Euro-ra, aki hardvert akart venni a közeljovőben, tegyen le róla. De fasza ez most, hogy lementek a Q9-esek árai! Éljen a kormány és az MNB!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASRock h510 pro btc+
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest