- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz Mikulásbá #36898 üzenetére
Rog-nal nekem nem irja,hogy bovitheto 16+16-al vettem.Viszont utanna neztem jobban es kezeli a 64Gb-ot is legalabb is a proci.Asszem 5600 mhz-ig most 4600-as van benne,viszont nem irja az asus oldalan a bovithetoseget.Igy majd lehet teszek egy probat 64Gb-al🤔persze majd ha szukseg lesz ra.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy tuf dash 2022 van és szeretném a rebert kikapcsolni ha egpuzok. Tennék, egy próbát, hogy hoz e valamit a konyhára. Viszonta BIOS-ban az adwanced alatt sincs above 4G decoding menüpont, hogy tudnám mégis kikapcsolni?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #36899 üzenetére
Kicsit nézelődtem melóba.
Nagyon tetszik a Legion front kivezetései, egészen máshol van a hőtérképe is. Tényleg egy korrekt alternatíva. Részemről van amibe ez, van amiben az erősebb, de így van ez jól. Legion vs TUFGaming: Lalikirály
Több óra telepítést meg szenvedést spórolva, jó néhány tesztet megnézve nincs min szégyenkezni, a DyingLight2 amin kicsit letérdelnek azt nem értem hogyan/miért (a mi gépeink). DE mindenhol best budget, best cheap, best best best jelzők, vágásra, tartalomgyártásra mindenre. Nem csalódtam. Ja és very high meg ultrán tolják.Hőmérséklet átlag 90 fok felett, és a tulajdonos szerint minden gond nélkül bírja a TUF.
Crazy WOT ULTRAAz OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
válasz HartgeH3-2.8 #36903 üzenetére
Nekem a hőmerséklettel és a zajszintel sincs semmi bajom. Abszolút best. Már csak arra kell rájönnöm, hogy amikor a mikrofonnal beszélek, akkor a túlvegen duplán hallom magam. Az armouryban egy beállítas nem megy. Nem tom miért.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
veterán
válasz Lalikiraly #36905 üzenetére
Nem lehetséges, hogy ez a funkció egy megfelelő eszköz csatlakoztatása után lesz aktív?
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-
veterán
válasz Lalikiraly #36907 üzenetére
Akkor alap gyári telepítés kell
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Kaptam telepítésre egy Asus FX506H típusú gépet. Elvileg új, de csak bios van rajta.
Gyári MS oldalról letöltött usb telepítővel próbálkoztam windows 11et felrakni, de még csak az usb-t sem ismeri fel a bios, bootolni se engedte.
Ugyanezt megismételtem csak windows 10-zel, ott már látta, viszont nem látja a háttértárat ( 512 m2 ssd), így nem volt hova telepíteni.
Biosban látja az ssd-t.Mit rontok el, vagy mi lehet a gond?
Nem vagyok nagy szaki, de évente azért 5-10 gépet feltelepítek a családban ilyen gondok nélkül.
-
-
nagyúr
válasz Lalikiraly #36912 üzenetére
Biztos. Akkor én kérek bocsi. Nálam eddig minden új Asus gépem működött, amit telepítettem.
-
azbest
félisten
ahogy már régebben is beszéltük, teljesen értelmetlen raid vezérlő módban használni egyetlen háttértárat. Csak a kompatibilitást rontja és hiba esetén a helyreállítást nehezíti.
Eredetileg szerverekhez találták ki, sok ssd egyidejű kezeléseére, nem is értem, hogy miért erőltetik laptopban. [link]
Plusz vdm módban lehet nem látja az ssd gyártó utility-je és nem tudja frissíteni a fw-jét.
Kivéve, ha intel optain gyorsító kártyával használsz hdd-t, akkor ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem hüjeség, Mikulásbá jól mondja. Ha azt letiltod, nem kell driver.
-
Hát én meg találkoztam olyannal, hogy a VMD kikapcsolása után sem látta az SSDt...
-
nagyúr
válasz Lalikiraly #36918 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy alapból minden be van kapcsolva a BIOS-ban. ha ezt kikapcsolod, látni fogja a SSD-t, mehet fel a rendszer.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Mikulásbá #36919 üzenetére
Akkor a gyári included gépeket feltehetően félig konfigolják is? Mert az gyakorlatilag ready to run, bekapcsolod megy. Biztos az valami más kategóriába esik.
#36910 ilyen gondom egyszer nekem is volt, de asztalin. Emlékeim szerint kikapcsolni kellett valamit, és/vagy default bios. Másik amitől falra mászok a Win GPT/MBR
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Joker88
őstag
van egy tavaly októberi újonnani vásárlású Asus Vivobook S15-öm..
Ma vettem észre ...
Olyan,mintha valami ragasztó lenne rajta, de kicsit megkarcolva körömmel , maga a fekete műanyag jön le.
99%ban asztalon van,nincsen hordozva , és csak én használom. Vagy csak azért lett ilyen,mert ugye gépelés közben óhatatlan ott támaszkodik a kezem ?
Más is találkozott hasonlóval?
Eddigi notebookjaimmal ilyen nem fordult elő,azért vagyok tanácstalan..[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Joker88 #36922 üzenetére
Érdekes jelenség. Én külső billentyűzetet tolok rá új kora óta. Izzadtság, só, zsír ami az emberi bőrön van szvsz előbb utóbb csinálhat ilyet. Egy év alatt kicsit korainak tűnik, hogy ennyire elkezdjen lekopni. Szerintem ott a festék jön le, a fekete az a nyers műanyag ház.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
-
Csokishurka
őstag
Szisztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni. Csaladban vasaroltak egy Vivobook M6500QE laptopot, de az istennek se akarja latni a wifit, az a baj hogy nincs is wifi ikon. Neten utanajartunk es nagyon sok mindent kiprobaltunk de hatastalan. Biosban is probaltam keresni valami wlanos dolgot de nem talaltam. Valakinek valami otlet?
Elore is koszi!
"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
szaboi6512
őstag
válasz Csokishurka #36925 üzenetére
Wifi Driver telepítve van?
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
veterán
válasz Csokishurka #36925 üzenetére
Tipikus...
Telefonoddal fellépsz az otthoni wifire, kábellel összekötöd a laptoppal, telefonon bekapcsolod a net megosztást usb-n, laptop kijelző jobb alsó sarkában megjelenik a kis monitor, azaz onnantól kábeles neten van, és 2 perc alatt bedrivereli magának a wifit...
(wifit is, meg minden mást is)
(ha az megvan, utána indulhatnak windows update frissítések)[ Szerkesztve ]
-
Csokishurka
őstag
válasz szaboi6512 #36926 üzenetére
Szerintem nincs, sajnos én is távsegitség vagyok...
De bakker ez nem jutott eszembe, letoltom pendirve és telepitem...
Megnézzük ezt is.Edit: volt próbálva ez is de semmi.
[ Szerkesztve ]
"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
szaboi6512
őstag
válasz Csokishurka #36931 üzenetére
Nekem is vivobook van.
Driverpackot nem kapott a géppel?ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Csokishurka
őstag
válasz szaboi6512 #36932 üzenetére
Azt mondja semmi cuccot nem kapott hozzá...
-
válasz Csokishurka #36933 üzenetére
Nem lehet, hogy BIOS ban ki van kapcsolva?
Mert ha nem lenne hiányzó eszközt látnia kéne az Eszközkezelőben.
Nyomj már egy screenshotot róla.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
szaboi6512
őstag
Érdekes.
Én OS nélkül vettem, és egy külön partíción volt a pack.
MYASUS Esetleg?
De ott már net is kell.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
veterán
válasz Csokishurka #36930 üzenetére
Windows Update menüben le kell szedni a választhatókat is, mindet, mindent.
-
azbest
félisten
mindenféle driver az asus termékoldalán [link] összes mutatása az illesztőprogram kategóriák alatt. Több változata is lehet a gépeknek.
Ha már van net, akkor meg myasus a windows storeból, de lehet az sem tesz fel mindent magától.Meg kell nézni eszközkezelőben látszik -e bármi. device id alapján el lehet dönteni, hogy realtek vagy mediatek és azt telepíteni. Esetleg pendriveről hwinfo64 progit feltenni és azzal nézni. Nem árt némi hozzáértés, ha valaki előtelepített oprendszer nélkül akar használatba venni gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Hát igen, elsőnek ahogy beszéltük.
BIOS ba megnézni nincs e kikapcsolva.
Aztán Windows alatt simán lehet a telefonnal USBn keresztül netet adni.
Amúgy intel chipset driver, lehet addig is nem látja a wifit a Windows.
Ezeket meg kell lesni. Nem nagy dolog, ha jó a net akkor pár perc.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Csokishurka
őstag
válasz Lalikiraly #36938 üzenetére
Biosban neztuk de nem talatunk semmi ilyen wlan dolgot. Ilyen network stack volt amit atraktunk enabledre. Az a baj hogy en is ilyen tavsegitseg vagyok szoval face manen probalok segiteni.
-
válasz Csokishurka #36939 üzenetére
Na akkor, a mobilodat USB összekötöd a géppel.
A mobilon bekapcsolod a mobilnetet vagy megosztod a mobil wifijét usb internetmegosztás bekapcs
És már kap is a gép netet. Onnantól hagyni kell a Windowst, a myasust, az ms storet, meg még a párzó mókusokat is frissíteni és lesz minden is! Még avokádós tortijjás vattacukor isLalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
veterán
válasz Lalikiraly #36940 üzenetére
Igen, ezt írtam a 36927-ben is, meg részben ezt a 36936-ban is.
Ez mindíg működik.
Az a baj, hogy csokishurka kolléga is csak távsegítség, és ha a vonala túlvégén egy abszolút analfabéta ül (ezt nem sértésnek szánom, sajna ülhetne pl ott a feleségem is), akkor elég nyögvenyelős lesz a sikerCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Csokishurka #36939 üzenetére
Keressetek ott helyben vkit, vagy szervizt. Vagy keresd meg a wifi driver linkjét, töltesd le ott vkivel másik gépen, akár szomszéd stb. Pendrive-ra rátenni. Telepíteni arról. Ez eddig max 10 perc.
-
veterán
válasz Pyttawrx #36942 üzenetére
Az a baj, hogy a win11-ből is hiányozhat olyan összetevő, ami egyáltalán a wifi részt kezeli, olyankor fordul elő, hogy eszközkezelőben sem lesz. Amíg a windows nem frissül be teljesen, addig nincs mit driverelni.
Lehet hogy másik telepítő kell.
Messziről, látatlanban elég nehéz a tuti tipp, pláne ha nem vágja a sztorit aki ott ül.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
HARDVERAPRÓD
válasz cs.zs. #36943 üzenetére
??? Gyártói oldal, másik gép, pendrive, wifi driver letölt. Onnan nem hiányzik semmi ott van minden ami kell. Max ha tutira akar menni, akkor chipset drivert még töltse le. Ez ennyi, akárhogy rugózunk rajta. Ennyi idő alatt rég túl kell lenni ezen. Ha nem akkor segítség kérése helyben.
-
veterán
válasz Pyttawrx #36944 üzenetére
Én nem driver hibáról beszélek.
Ha eszközkezelőben sem látható, akkor nem a driver hiányzik, hanem windows hiba van.
Ezért kell mindent frissíteni, több újraindítással.
Windows frissítésekkel néha el- eltűnnek dolgok a w11-es gépekről, és a poén hogy olyankor eszközkezelőből is. Olyankor nincs mit driverelni.
Utána meg visszajönnek. Van akinek fényerő állítás, van akinek mikrofon, van akinek wifi ...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
válasz cs.zs. #36945 üzenetére
Akkor is leírtuk a megoldásokat.
Legalább háromféle módszert mondtunk. Még mindíg beszélünk róla. Ennyi idő alatt át lehet menni a szomszédba a vérpistikéhez egy pendrive al. MS media creation tool, 15 perc alatt megcsinálja, visszavonulni, felnyomni és adni a gépnek telóról netet, míg egy adag cucc be nem frissül. Aztán már no problem.
A chipset driver is akadályozhatja a wifi láthatóságát.
Szerintem ezt most már zárjuk le.
Leírtuk lépésről lépésre. Az egész megoldása ha új telepítő kell max egy óra. Azóta egy nap eltelt. Persze ha a tulaj abszolút nem ért hozzá, akkor a TV doktor is kevés lesz ide.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lalikiraly #36947 üzenetére
Pontosan
-
Csokishurka
őstag
válasz Lalikiraly #36947 üzenetére
Mind ki lett probalva. A kulonfele varazslatok youtubrol, pendriverol driver telepites, a mobilos cucc. Es sajnos nem tudom jol csinaltak e. De ma viszik szervizbe. Koszonom a segitseget skacok!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Csokishurka #36949 üzenetére
Bosszantó egy dolog lehet. Visszaolvastam azt nem írtad, hogy lan kábelen keresztül lehetett e frissíteni (Win update). Ilyen gondot olvastam már máshol is, de csak inteles gépen, furcsa. Gondoltam szedek le neked myAsus-ból drivereket, de látom eszközkezelőbe sincs semmi, és már pendrive-ról azt is próbáltátok.
Kíváncsi leszek mit talál ki a szerviz.
"Nem kapott hozzá semmit" mert már nem divat DVD lemezeket adni minden fent van neten. Kifejezetten sértésnek venném ha holmi driver pakkot hagynának a gépen mintha technikai analfabéta lennék Kedves Asus.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest