- Milyen monitort vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
aktív tag
válasz Sasa 111 #37840 üzenetére
Nekünk az egyik laptop az egy Asus UM5401QA OLED 5600H és nincs a zsanérnak semmi problémája.(A zenbookba a memória nem bővíthető)
A másik laptop egy Vivobook 5800H S15 M3502QA-MA001. Az is jól bírja. (Itt a 16gb memóriát felupgradeltem 40gb -ra)
Mindkettő 1 éves múlt.[ Szerkesztve ]
-
memorix
aktív tag
válasz Sasa 111 #37852 üzenetére
Display és aksi gyenge a hordozáshoz. Hordozás esetén legalább 60 Wh aksi kell.
ASUS Expertbook B1500CBA-BQ1582 (Star Black)
DisplayNon-touch screen, 15.6-inch, FHD (1920 x 1080) 16:9, Wide view, Anti-glare display, LED Backlit, 250nits, NTSC: 45%, Screen-to-body ratio:90 %
Battery42WHrs, 3S1P, 3-cell Li-ion
Nem hinném hogy ezt keresed. Minek neked a ram bővítési lehetőség? Miért nem elég 16Gb vagy 32 GB ?
Asus S14, S15 vivobookokban van 1 db slot amibe lehet ramot cserélni.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz memorix #37853 üzenetére
Asus S14, S15 vivobookokban van 1 db slot amibe lehet ramot cserélni.
A 2022-es változatokban van slot. A 2023-ban ami már van ahol megjelent, már forrasztott. A 2023-snál olyan levékonyított szélek vannak, amiből kiállnak a nagyobb portok, mint az expertbookban [link]
úgy látom a mysoftnál van sima ips kijelzős változat az inteles 2022-esből a 12500H intel procival [link]
Digiprimmenél meg amd-s oledes 2022-es széria [link] (remélem jó bolt nem vásároltam még tőlük )
Ezekben 1 m.2 slot van, más háttértár hely nincs. 1 ddr4 slodim slot 8GB integrált mellett[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sasa 111 #37852 üzenetére
Szia,
november legnagyobb baklövését már elsején elkövetni - nem kellene...
Ez egy szar.
Ennyi pénzért minőségi, ragyogó kijelzőt is lehet már venni, nem ilyen halovány maszlagot, ráadásult bolt által felbővítve, aranyáron...
Ilyen áron már Lenovo Legiont is találsz, ezt a gépet sietve lépd át!
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
azbest
félisten
Ha már bővíthetőség, jelentem a 2022-es vivobook S14-ben szépen működik a samsung 990pro. Kicsit tartottam tőle, hogy nem fog-e túlmelegedni. Bár a netes adatok alapján nem fogyaszt durván sokat.
Ezért követtem azt, amit ebben a videóban is mutatnak, fél mm-es és 1mm-es padokból tettem rá darabokat, hogy egy színbe kerüljön a réz hő szétoszlató fedél rajta.
A kingston kc3000 majd 2x annyi fogyasztásúnak volt írva, mint a 990pro, ezért sem olyat váltasztottam. A 980pro is többet fogyasszt. Szóval 7GB/sec sebességgel csapatja, 60 fokot nem érte el az adatok át klónozása közben sem. A gyári 512-est cseréltem 2TB-re. Igazából a kinston nv2 2TB (qlc de nem lassú) is jó lehetett volna, most már nagyon kedvező árú, de azt hagytam inkább arra, hogy időnként ráklónozzam a teljes belső tárhelyet backupnak - és hiba esetén helyére tevősnek.
Vicces, hogy a gyári rózsaszín pad nem is ért hozzá a gyári micron ssd-hez. Beszerelés után a réz lap tetejére is fektettem egy 1mm-es pad darabot, hogy a gép alján lévő részfóliának is tudjon átadni meleget, biztos, ami biztos.
A klónozás vicces. Mivel a külső ssd-m, amit játszós dolgok vannak wd, így az ingyenes wd acronis true image változatot használtam. Át is klónoztam eredeti méretben mindent, de nem bootolt vele. Egy netes videóban mondták, hogy nvme meghajtó esetén először csökkentett módban kell indítani, majd utána már megy normálban is. Valóban így sikerült. A win11 alapból nem dobja fel a csökkentett mód menüt, hanem 2x sikereten indítás után ahogy magától újraindult, átváltott recovery win módra és ott a menüben lehet váltasztani, hogy kiadja újraindítás után a menüt, amiben a csökkentett mód opció van...
A klónozáshoz külső usb3 m.2 keretet használtam. Egyik ilyen kereten fut a progi, a másikat typec portra dugva meg a belső és aközött tudok klónozni. Bár lehetett volna a belsőre telepített winre is tenni a progit - de ennek az ingyenes változatnak kell jelen legyen egy wd meghajtó is.[ Szerkesztve ]
-
memorix
aktív tag
válasz azbest #37856 üzenetére
Az jó, de aSamsung 990 pro elég melegedős. S14 -ben a M.2 Nvme PCIe 3.0 szerelik többségében.
Ha intel 11,12,13 gen vagy amd 6xxx, 7xxxx cpu -d van benne akkor van csak PCIe4.0 ami kitudja használni a jobb SSD -t.
Az ASUS S15 AMD 5800H OLED -ben csak ramot cseréltem és 40GB ram lett. A SSD -re használó windows system swap fájl irogatást kikapcsoltam és csak memoriát használt. Teljesen tökéletes igy. Igy is picit gyorsult a windows. -
azbest
félisten
válasz memorix #37857 üzenetére
Igen, az intelesben pcie 4.0 már. Az amd változatban 3.0. Nekem inteles van, bár itt lehagytam tényleg. Korábban már én is tettem be 32-es modult
Régebben irogattam róla, hogy az i7-12700H integrált gpu-ja kicsit szenved ilyen vékony házban ekkora hűtéssel, ezért a hővezető cső hátára fektettem fel 2mm-es hővezető padot, hogy a gép alján lévő rézfóliára is vigyen át hőt, attól megszűnt cs go -ban az indokolatlan akadozás, amit valsz az órajel fel-le ugrálása okozott, így pont annyival jobban hűt, hogy az órajel egyenletesebb legyen, bár pontszámban nem nagyon különbözik. Először olyan helyre is tettem, ahová nem kéne, gyorsan rájöttem, hogy elég csak a procinál, esetleg a vrm feletti lapnál (oda 1mm elég). [link]
Az 5800H nem küzd a hőtermeléssel meghajtva?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz memorix #37859 üzenetére
belül csak annyi a különbség, hogy picit hosszabb a hőcső, de amúgy még a venti is ugyanaz a 14 és 15 colosban. Van egy kís hely a 15ös házában. [link]
Sima desktopon amúgy nem érezni, különbseéget és procitesztben sem, csak gpu használatkor a throttlingolás jobban rángatta az órajelet fel-le és ettől játék közben ingadozott nagyon az fps.
A tieden (amd változat) is le van ragasztva rézfóliával a gép alján lévő rács nagy része? [link] ezt használom extra hűtőfelületként Bár lehet a 15ösben nem réz van, hanem csak műanyag fólia ott, legalábbis ebben a videóban látszik egy pillanatra [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Feltehetően már találkoztatok az OLED kijelzővel hirdetett ASUS Vivobook Go 15 OLED notebook oldalával.
Akad két link, miszerint ez a két típus (Asus Vivobook Go 15 E1504G és Asus Vivobook Go 15 E1504F) OLED kijelzővel rendelkeznek, de a "Vásárlás" rákattintása után mégis csupán 60Hz refresh rate, 250 nit, 45%-os NTSC színskálájú kijelzővel rendelkező notebookokhoz vezet az OLED kijelző helyett.
Az Asus ügyfélszolgálatának tájékoztatása alapján a weboldalukon elérhető termékek és szolgáltatások hivatalos forgalmazója az Europeer Szolgáltató Kft., velük kell felvenni a kapcsolatot a nem pontos linkkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dhampir #37864 üzenetére
Szia,
aprócska malőr.
Ha a specifikációkra kattintasz, magad is láthatod, hogy ezt a gépet 2-féle procival, 2-féle rammal, 2-féle kijelzővel (stb) gyártják. Sok tipus. A forgalmazó központi raktárában az oled meg vélhetően épp elfogyott, és a sima maradt, ez látható a shopban az alacsony áron.
263.900.- Ft-ért láttam egy boltban az oledet, 16GB rammal, Ryzen-5 procival.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Dhampir
félisten
válasz cs.zs. #37865 üzenetére
Igen. Az egyik külföldi bolt az itthon is ismert egyik nagy piactéren keresztül már 200 000 Ft alatt is kínálja az Oled kijelzős olcsóbbik típust.
Amennyiért említed, az már közelíti a komolyabb Vivobookok, illetve a minőségibb Zenbookok árát, újracsomagoltban már talán akadnak egyéb vonzó modellek is.
[ Szerkesztve ]
-
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy ASUS GL752VW laptopom, amit játékra szeretnék használni.
A Steam szerint a videokártya kivételével minden megfelelne a játékok követelményeinek.
Jelenleg egy NVIDIA GeForce GTX 960M kártya van a gépben, a játékhoz viszont Geforce GTX 1060 vagy magasabb teljesítményű kártyára lenne szükség.
Ebből adódik a kérdésem, lehetséges videokártyát cserélni ebben a laptopban nagyobb teljesítményűre?
Köszönöm! -
veterán
válasz wéercé #37869 üzenetére
Szia,
laptopokban a "videókártya" egy plusz chip az alaplapon, rajta hőcsövezés, ventik.
Nem tudsz cserélni, csak komplett alaplapot, avagy laptopot. Eladod, és veszel erősebbet.
-
azbest
félisten
válasz cs.zs. #37868 üzenetére
én is linkeltem már többször digiprime-ot, le is szűrve azokra a gépekre.
De itt erre akartam reagálni
egyik külföldi bolt az itthon is ismert egyik nagy piactéren keresztül már 200 000 Ft alatt is kínálja az Oled kijelzős olcsóbbik típust.Én is láttam már például emagon olcsóbb gépet, és láttam, hogy azt nem az emag árulja, hanem külföldi webshop hirdetése az emag felületén -> így nem magyar a bill és nem magyar a garancia sem azon. Erre nagyon kell figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz azbest #37872 üzenetére
Értem, vágom !
Az emag annyiból jó, hogy amikor emagos termékről van szó, ők kiírják nagy betűkkel, hogy MAGYAR BILLENTYŰZET, vagy NEMZETKÖZI ANGOL BILLENTYŰZET.
Amikor viszont egy szerződött partnerük hirdet, ez az infó már simán lemarad...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Dhampir
félisten
válasz azbest #37872 üzenetére
Csak éppen a kiinduló hozzászólástól kezdődően nem ez volt a lényeg, hanem a pontatlan információ és utána az árazás felemlítése. Kis utánakereséssel rögtön láthatóvá válik, hogy a másutt hirdetett modell nem magyar honosítású, de "nem erre ment ki a játék".
Sajnos nem először fordul elő a fórumokon, hogy a válaszolók némiképpen félreviszik a témát és nem az eredetileg felvetett téma megoldására, illetve a pontosabb válaszra törekednek, ámde elképzelhető, hogy rosszul érzékelem mindezt.
További kellemes fórumozást kívánok!
-
veterán
válasz shteer #37876 üzenetére
Igen, teljesen igazad van, láttam már Clevot, de szándékosan írtam így, az embereknél lévő laptopok százalékos aránya, és a magyar boltokban jelenleg kapható gépek százalékos aránya miatt.
-
wéercé
junior tag
válasz cs.zs. #37870 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Valamiért az volt bennem, hogy pasztázáskor mintha cserélhetőnek láttam volna a videokártyát amikor lejöttek róla a hűtőcsövek, mint mondjuk a processzort.
De biztos nem voltam benne, ezért kérdeztelek Bennetek.
Hát ez sajnos nem jó hír, de ez van.
Köszi még egyszer!
Üdv. -
wéercé
junior tag
válasz HartgeH3-2.8 #37879 üzenetére
Szia!
Persze, megértem.
De napok óta nem hagy nyugodni a dolog.
Én tényleg kivettem a chipet, nVidia volt a felirat rajta és a kezemben volt.
Az alján talán ezer réz színű tüske volt és ki és vissza lehetett rakni az alaplapra.
De ezek szerint csak rosszat álmodtam.
Aztán a neten keresgélve még találok is belőle vásárolhatót, elgondolkodok, hogy akkor miért nem lehet nagyobb teljesítményűt belőle.
De mindegy, elfogadom hogy nem lehet.
Köszönöm!
Üdv. -
Goxi
tag
Siasztok!
Tanácsotokat szetetném kérni.
a köv 2 vivobook közül választanék, de nem nagyon tudok dönteni:
- [erősebb proc, csírább videókártya] , vagy
- [gyengébb proc, erősebb videókártya]
Felhasználásom elsősorban 60%-ban filmnézés (max FullHD), illetve egyszerűbb irodai feladatok, ritkábban játék.
Gondolom a legjobb e kettő elegye lenne a Ryzen 7 és a 3050 kombinációja, de jelenleg limitált a keret, ezért kompromisszum kényszer.Várom hogy Black fridaykor talán még lehet faragni pár ezret.
Köszi a segítséget.
-
sumdudum
tag
válasz cs.zs. #37813 üzenetére
Köszönöm a Korrekt választ! (azért elképesztőnek találom, hogy nem kapsz semmi infó a bővíthetőségről, csak kidobják összesítve, hogy így is meg úgy is áruljuk (azthinném, hogy a serial number segít, de nem..)
Valóban nem vagyok olyan kretén, hogy ne az M.2-re installáljam a windowst.. Az SSHD csak háttértár letöltésekhez..
Most kipróbáltam csak simán 22db 4GB fájlt átmásolni és az agyam eldobom, hogy 2MB és 7MB között mozog! És ezek nagy fájlok, kisebb fájloknál ilyen 700kbyte (úgy kisebb, hogy 120MB pdf pl..) Agyvérzést kapok!Régen az IDE-IDE HDD ről is 10MBvel másolt! SATA-SATA meg 30(50)-30(50) volt!
Most ezzel mi a lónyerget csináljak?! BIOSban AHCI módban van, állítsam át SATAra?! (lehet rosszul emulál?) vagy vegyem ki és csapjak le vele bogarakat?![ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
M.2ről 100MB-al másol, azzal nincs gond, csak a visszafelé út a necces!
Nem létezik, hogy gyorsan ír, de ennyire lassan olvas, ilyen az IDE HDDk világában sem volt! Majdnem floppy szint.. Valami nagyon gáz!Az egészben az a vicc, hogy alapvetően a D meghajtóra (azaz az SSHDra töltök) ez 110GB esetében max 40 perc..
Hogy ezt átmásoljam a C-re (ami az M.2) 4-6óra..
De, ha a C-re töltöm ugyanúgy kb 40 perc..[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
Szóval lényegében órákkal gyorsabb a netet használnom, mint két egymástól 20 centire működő háttértárat egy azon gépben!
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
Ez van: [link] (most az M2 ről önmagára telepítek és ugyanaz a szitu.. 3 órája telepítek és nincs vége..) Hébe-hóba 181MB-ig felugrik a lemez használtság, de csak 1-3 mp-ig.. Viszont a legkisebb is 25MB.. szóval nem értem..
[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
Tovább nézegettem, azért aktívan berepül 0,9MB alá is!.. Bár ez egy 512es M2, de még így is, hogy 90%ot telepített van 112GB.. (Igen tudom 25%ot érdemes szabadon tartani, ez meg is lesz, amint települ, csak most tettem kivételt a próba miatt)..
A viruskergetőm sem lehet gond, Kaspersky Total Security-t használok (alapvetően sem néz CD képeket..
Lehet, hogy mégis csak a FirmWare? vagy az M2?! (My Asus szerint nincs semmi frissíteni való)[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
sumdudum
tag
Vagy igaza van a srácnak a fórumon, és típushiba, hogy ha rátolok egy ssd-t akkor csökkenti a BUS-t és visszafogja az M2őt is?!.. (ezzel nem lenne gondom, ha nem Floppy szintre csökkentené vissza magát..)
[ Szerkesztve ]
Kowalsky#2903
-
veterán
Srácok. Adott egy Asus TUF Gaming laptop, 2021-es. Nem sokat volt használva, most el van téve. A gondom az vele, hogy kikapcsolva 1-2 hét alatt lemerül 0%-ra. Feltöltöm 100%-ra, előveszem másfél-két hét múlva frissíteni és 0% az akksi. Feltöltöm, használom akksiról, úgy bír annyit, amennyit kellene egy ilyen gépnek, aztán feltöltöm, elteszem és megint bő másfél hét múlva 0% az akkumátor töltöttsége. Állásában lemerül.
Nem tudna valaki valami tippet adni, hogy ne merüljön le?
Az akksi beépített, sajnos. Ha nem lenne, kivenném és hűvös, száraz helyre tenném. De ez nem játszik.Ja és bár 2021-es, nem sokat volt használva és új korától ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz rothfb #37890 üzenetére
Teljesen leállítja a gépet, a full shutdown kvázi. Ha csak simán egérrel rámész a kikapcsolásra akkor nem kapcsol ki teljesen a gép. Sokan nem tudják, én sem tudtam. Mondjuk nekem mai napig nem egyértelmű ennek milyen szerepe van.
Ha teljesen full fel volt töltve, és úgy lett eltéve, de nem ezzel a "force" shutdown megoldással volt leállítva akkor se kéne nullázódnia 1-2 hét alatt szvsz Kíváncsi leszek mit mondanak a szakik. Nekem van is ilyen parám, hogy esetleg táskába hagyom a gépet akkor random ránézek nem e kapcsolt be
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
veterán
válasz HartgeH3-2.8 #37891 üzenetére
Ez be nem kapcsol, de cserébe lemerül. Valami tuti eszi az akksit akkor is, mikor leállítom.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem egy Vivobook oled kijelzője kapcsán hdr beállításokkal kapcsolatban. [Így] néz ki az alapértelmezett hdr és hiába próbálom kalibrálni [ez] és [ez] fogad. Ugyan úgy kiégett túl világos kép.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
sumdudum
tag
válasz rothfb #37895 üzenetére
Nekem érintkezés probléma vagy zárlat jut eszembe..
Nekem olyan problémám van, hogy hiába állítom be az energiatakarékosságot fedél lecsukáskor is maradjon aktív stb, kikapcsol ha nem megy rajta valami full screenen.. A játékok is mivel már nem full screen hanem borderless window, lekapcsol a gép..
És mindezt azért, mert feltelepítettem nosztalgiából az annó (nekem még szaggatott és ette az áramot mint állat : ATI Bacteria screensaver-t) letöröltem, aztán azóta így működik.. valamit ott hagyott a registryben.. Játék közben is lehajtom a fedelet (és hiába "nincs művelet" van beállítva) szépen elmegy alvó üzemmódba.. Ami nagyon irritáló online játék esetében.. Ha viszont, teljes képernyőre rakom a yt-t vagy valami filmet, akkor nincs ilyen..Kowalsky#2903
-
s3int
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm, ha elolvassátok...
Magamnak és az asszonynak nézegetek és keresgélek egy-egy notit.
Az asszony könyvelne, internetezne, kicsi képet szerkesztene, office, film.
Neki fontos, hogy napfényben is tudja használni, nekem nem fontos tényező.
Én ugyanez (kivéve könyvelés)+néha talán játék.
Kis mértékben lennének csak hurcolva.
Asus Vivobook S15-öm volt a cégnél tavaly, eléggé meg voltam elégedve vele, de más gyártó is szóba jöhet.
Csak újakban gondolkodom.
Ezeket nézegettem:
ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6 120Hz, 1000 GB, 16GB, Radeon GraphicsASUS VivoBook Pro 15 M3500QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 1000 GB, 16GB, Radeon Graphics
ASUS VivoBook 16X X1603ZA - i5-12500H, 16, 1000 GB, 16GB, Iris Xe Graphics
ASUS VivoBook S15 M3502QA OLED - Ryzen 7 5800H, 15.6 120Hz, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics
ASUS Zenbook Pro 15 UM535QA OLED - Ryzen 5 5600H, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics, ASUS védőtok
ASUS TUF Gaming F15 FX507ZC4 - i5-12500H, 15.6FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050 4GB
Szerintetek melyik lenne a "legjobb választás"???
Üdv: Laci
Laci
-
vati
senior tag
Szia,
Az A17-sorozat miért esett ki? Jobban hűl, több a hely benne. Nekem Geforce RTX 3050Ti grafikus chippel van, régebbi játékokhoz teljesen elég.
A 3060-hoz nincsenek eléggé új játékaim:-) Ráadásul ennek még látom is a kijelzőjét , 14-15.6" esetén ez reménytelen...16 GB RAM a minimum, SSD-t lehet bővíten később, ha van hely fizikailag, prociból i7 minimum.
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest