- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landscape
csendes tag
Engem az érdekelne, hogy alapból, egy 300 Wattos codegen táb volt az alaplaphoz. hamar cseréltem egy 450 Wattos Chieftec tápra. namost, a Kodegen tápcsatija 20 tűs, a Chieftec 20+van egy 4-es a 20-as mellé fogatva. az alaplapn ugye 24 tűs van.
a kérdésem az lenne, hogy most a chieftec van rárakva ami elfoglalja mind a 24 tűt.
Mi a külömbség? a gép ugyanúgy ment a codegen 20-asával mint a chieftec 24-esével? -
frame>24
addikt
Poohh.
A lap ára kezd felkúszni.....ez tendencia várható még a továbbiakban?
Febr. közepére terveztem a nagy gépújítást, h minden fontos részegységet eccerre megvehessek...lehet, h a lapot má most meg kéne vennem, mielőtt 2 hét alatt rápakolnak még 1-2 ezret?? Szerintem ennyi is számít +költségként, amit jólenne megúszni..
Thx▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
lee56
őstag
válasz szasanyi #1402 üzenetére
Hát grafikára én sem használnék sli-t, 2 olcsó kártya valóban baromság, 2 drágát meg sose fogok venni, még talán 1et se
Viszont sli 2.0-val már különböző kártyákat is bele lehet pakolni, az erősebb számolja a grafikát, gyengébb a fizikát, ez már érdekelne.
wwenigma: a 4x-es PCI-E foglalat lábkompatibilis a 8as és a 16-ossal?, bele menne egy videokari? Amugy meg gondolom nem véletlenül irtak ilyen lehetőségről az sli 2.0-nál...No Comment
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha a pénz nem számít, akkor gyártanak neked lapot 32db 16x pciE csatival, más kérdés, ha telerakod karival, mehet a pincébe pár tonna szárazjég közé.
Nincs sok különbség jelenleg a 8x és a 16x pcie felületben elhelyezett kártyák között, ergo ha beteszek egy fizikai gyorsitokartyat a 4x aljzatba, menni fog az. Megint más kérdés hogy mikor veszik észre ezt majd a gyártók, mert más karinak nem igazán kell 4x csati, hang, háló, vagy egyébnek elég bőven az 1x felület...Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Diocles
aktív tag
válasz wwenigma #1410 üzenetére
szimpatizálok lee56 kérdésével...
A régi leselejtezett, grafikával már nem boldoguló videokártyát logikus lenne fizikai gyorsítónak használni (HavokFX engine) egy izmosabb példány mellett. De a 4x aljzat sokkal kisebb mint a 8x vagy 16x-os nem is lehet belepasszírozni egy videokártyát. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Diocles #1411 üzenetére
Ennyi erővel azt is kérhetnéd, VESA videókarival gyorsítanál fizikát.... generációváltás volt.
Azt se mondtam, bele lehet passzírozni. Amúgy az elkövetkező 2 évben nem hiszem hogy szükség lenne ilyenre, ha meg mégis, akkor majd gyártanak 4x csatiba külön, és megveszem azt. Ami kifekszik kari azt meg eladom.
[Szerkesztve]Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nightwalker2
csendes tag
Sziasztok!Lenne egy érdekes problémám ezzel a lappal.Van benne egy x2 3800+,meg egy pár 512/800 ram:Geil ultra channel dual kit.Ennek a ramnak a gyári időzítése:4-4-4-12.(rá van írva)Mikor összeraktam a gépet,a BIOS-ban egyből beállítottam ezekre az értékekre.Win telepítés simán ment.Ment minden,de rejtélyes fagyások jöttek.Pl.netezés közben egyszerűen csontra fagyott,csak egér mozgott.Csak reset segített.A ramokat teljesen auto-ra tettem(mindent autóra állítottam)és most jó.De így az everest szerint,5-5-5-18-on vannak.Bár,így is csinál olyat,hogy pl.egy ablak bezárásakor gondolkodik egy pár másodpercet,addig semmit nem lehet csinálni.BIOS legfrissebb.Szerintetek,mi lehet a gond?
Thx! -
szasanyi
félisten
válasz nightwalker2 #1413 üzenetére
Vlszeg semmi gond sincs, ez ilyen, így kezeli ezt a memóriát. Mástól is hallottam
hasonlót, ha nagy gond nincs ne foglalkozz vele.
Annyit nézz meg, mekkora feszt ad a mobo a memóriáknak, és hogy az a
gyári értéknek megfelel-e?!
Esetleg kipróbálhatod másik RAM párral is, azzal van-e változás.
A Kingmax Mars DDR2-800 elvileg 5-5-5-15-2T időzítéseket tud, de nem megy
nálm sem csak 5-5-5-18-2T (auto) beállításokkal -
nightwalker2
csendes tag
Ok !Thx!
-
twollah
nagyúr
válasz nightwalker2 #1413 üzenetére
Ezt az erdekes jelenseget, hogy ''egy ablak bezárásakor gondolkodik egy pár másodpercet,addig semmit nem lehet csinálni'' sosem tapasztaltam.
Nem lehet, hogy vmi nagyon fogja a geped?
Akkor eloszokott fordulni. -
szasanyi
félisten
válasz twollah #1416 üzenetére
És nincs semmi gondod működés közben? Én is olyan problémát tapasztaltam
amikor maniális beállításokat alkalmaztam a BIOS bizonyos részeinél, hogy a
progamok indítása vagy bezárása esetén bizonytalankodott a rendszer. Értsd:
várt, nem hajtotta végre azonnal, pörög a homokóra látszólag indok nélkül.
Ezt én úgy értelmeztem, hogy nem az általam beállított BIOS érték az optimális
a rendszer gyors, stabil működéséhez. Ezért aztán visszaállítottam auto-ra és a
jelenség is megszűnt. Erre van más magyarázat szerinted?
Bár elvetemült tuningosok képesek napokat szánni az összes lehetséges, és
nem lehetséges beállítás kipróbálásához
Nekem nem volt hozzá sem kedvem, sem időm. -
nightwalker2
csendes tag
Haly!
Ezek a beállítások jók így?:
CPU<->MCP55 HT Speed:5x
CPU<->MVP55 HT Width:16 16
Ezt az utóbbit rakjam inkább 8 8-ra?
Thx! -
szasanyi
félisten
válasz nightwalker2 #1419 üzenetére
Ezek alapértelmezett, jó beállítások. Hagyd így, ha nem akarsz tuningolni
-
-
Nikkel
tag
Sziasztok nemrég vásároltam egy Asus M2N-E alaplapot stabil gyors meg minden DE tuningolni szerettem volna a benne lévő procit(A64 3800+ X2) visszaállítottam a ramokat (800-as Kingmax) 667-re eddig minden okés volt amikor azonban a hyperthredinget visszavettem 5-ről 4-re el sem indult agép még a monitor sem kapcsolt be. Erre van valami megoldás?Kérlek segítsetek!
A legfontosabb dolog a világon az akit legjobban szeretsz!!Szeretlek Manó
-
Takhanto
őstag
Ha tuningolsz minek állítod visszafelé??? Hagyd mindent úgy ahogy van, használd az Ai boostert windows alól. Ha azt feltelepítetted,akkor katt a display control panelt/ cpu mhz-t tedd 240-re. Apply-zd le. hopsz már megy 2400 mhz-n, biosz alol nem fog menni,legalábbis nekem nem ment.Ha sikerült, akkor tudni kell valamit,de már nem emléxem,ha újraindítod a gépet akkor be fog sípolni .Azaz cmos reset lesz a vége. Mielött kikapcsolod vissza kell állítani 200 mhz-re. Lehet hogy az is számított: 2x512 geil ultra 667mhz-s a ramom (3-3-3-8 -as időzitéssel is megy / 2,1 vagy 2,4 V-on de nem tudom pontosan) azt sajna erősebb alaplapnál tudom csak kihasználni.
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
Djuree
félisten
válasz Takhanto #1425 üzenetére
Azért állította vissza mert nem minden ram megy 850-900 MHz-en, ha visszaállítja (leosztja) akkor már mondjuk 667ről felmegy 750-re és láss csodát megy a ram és még tuningolva is van a procc.
Ai booster nem e legjobb, a legmegbízhatóbb a biosos tuning.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
twollah
nagyúr
Van meg az nVidia fele nTune tuning?!? program, egyszer probaltam, de hatalmas taknyolas lett a vege.
Nekem inkabb az a fontos, hogy stabilan menjen a gep, nem kockaztatok par Mhz pluszert. -
Diocles
aktív tag
Akiknek lehetetlen helyzetekben besípol az alaplapja tuningolás hatására (sőőt visszavétel hatására), azok rakjanak fel minimum 0403-as BIOS-t, mert régen még elég érdekes lelkülete volt az alaplapnak. Bevallom még most is az van neki. Nekem is stabilan megy 230-as FSB-vel 5x HT szorzóval meg 920MHz-es ramokkal, de ha megpróbálom visszaosztani a ramot 667-esre, hogy továbbvihessem az FSB-t akkor már 230-on is azonnal besípol. Nah fene érti ezt...
-
Takhanto
őstag
Na, megnéztem újra hogy nálam mi hogy van beállítva. Az az érdekes hogy minden alapbeállításon van. Kivéve a cpu beállításnál nem auto-ra van hagyva hanem manual-ra.
Windowsnál az AIbooster : alaphelyzet
Windows alól tuning:Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
Takhanto
őstag
Konfig: AMD64 3800+ x2
ASUS M2N-E
GEIL Ultra 667mhz 2x512MB
HiperPower 525W
Everest Ultra edition: memoria olvasás alapba(2000mhz): 6240
tuning(2400mhz): 7457Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
smntms
csendes tag
Hy all,
Csak a RAM dologhoz szolnék hozzá:
2x512MB Samsung 667MHz
Alap időzítés (ezzel jó volt): 5-5-5-15 2T
Most (ezzel is stabil): 4-4-4-12 1T
Jah 203 BIOS
Háát az előzőeket elolvasva sztem szerencsém voltVeszélyes dolog csíráztatni az atommagot
-
Diocles
aktív tag
Kéremszépen azokat a kedves fórumozókat, akik nem régebben mint egy hónapja vásárolták meg ezen alaplapot, írják meg, hogy működik-e nekik az integrált hangcsippel a wave/directsound inputról való felvétel!
Ha esetleg az újabb szériákban ez az opció működne, akkor garanciáztatnám a lapomat, de ha a későbbi példányokban sem, akkor nincs értelme. -
smntms
csendes tag
Hogyan nézzem meg?
Rádugom pl. DvD lejátszó hangját?
Nah ha igen akkor megnézem ha lesz rá időm...
Azt mit nézzek megy e vagy, hogy megy de milyen a minőség?Veszélyes dolog csíráztatni az atommagot
-
Diocles
aktív tag
-
Djuree
félisten
nem működik nekem sem a felvétel (vagyis csak a hang nincs).
tv tuner kártyáról vettem fel de nincs hang sajna
inputba kell nálam is bedugni a tv tunerből kijövő kis kábelt.
ez az alaplap hibája, vagy a driveré?
nagyon idegesít.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
230-nál feljebb nekem sem műxik de nem hiszem hogy a ramok nem bírják.
lehet a proci véges itt, de inkább a lapra gyanaxom.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
p_milan
aktív tag
Hello!
Nekem is ilyen alaplapom van. Nektek Win XP alatt van Hibernálás funkció? Mert nekem egyszerűen kimaradt ez az opció a windowsomból! Másik gépnél volt pedig!
Mitől lehet ez?(..(.)..)
-
Pyzoo
aktív tag
Nekem bekapcs után 30 fok körül van, egy kis nyúzás után pedig 36-37 fok.
Ha vidit tömcsizek vagy vmi húzós játékot veretek akkor is max 41 fok,
persze hozzáteszem jól szellőző nagy házam van.
Tuningoltam is, az sem hozta zavarba a hűtést, szinte nem is emelkedett.
Az hogy a borda hideg:fújja a proci venti és pont ez a lényeg, a
meleg a hiceg felé halad és közben lehül.
Egy durva példa: ha egy 2m-es vasat melegítesz annak sem lesz forró a vége!
Persze azért ez a Heat Pipe hatékonyabb!
[Szerkesztve]A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
p_milan
aktív tag
Tudom, hogy van hibernálás opció, de nekem nincs ott ahol kellene lennie! Nem tudom mitől!
De lenne még egy kérdésem! Miért nem megy a mikrofon? Már mindent össze vissza engedélyeztem, de csak nem akar megszólalni! Valakinek nem volt hasonló problémája?(..(.)..)
-
Takhanto
őstag
válasz p_milan #1449 üzenetére
Na gyerekek figyizzetek! Eddig nem tudtam biosból tuningolni például 2400 mhz-re,csak windows alol AIBoosterrel tudtam. Akkor még 0402-es bios volt fent, most 0602-es van fent. Alapból everestnél elötte 6240 volt,most azzal az új biossal 6350-et értem el.
Na most jön a csoda! Már biosból is tudok tuningolni sőőőőőőt 2500 mhz-en is ment
Everest 2500 mhz-en 7920 , Geil ultra 667-es van nekem, az ment 833 mhz-en is.
Asszem mindenkinek ajánlom a 0602-es bios-t!!Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- MSI MAG Z390 TOMAHAWK Eladó! 29.900.-
- 8GB (2x4GB) DDR3 1333 MHz RAM (Apple kompatibilis) - posta az árban!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest