- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
XRV
csendes tag
Memóriánál mit számít hogy 667mhz-s vagy 800mhz-s vettem? Azt mondják ha nem tuningolom, akkor elég a 677mhz-s.
Most csak 1Gb 677 Kigmax Mars van benne és majd nyáron vennék bele még 1Gb ot hogy dualban menjen.
Sajnos itt tökre el vagyok kavarva, nem tudom mennyi az alaplapi busz freki és a memóriét sem. Itt van még behozni valóm. Szorzókat hogy illik jól beállítani tuninng estén, ill alapmódban stb stb.
Valaki felvilágosítana rendesen? -
SirVigh
tag
Jut eszembe...nekem DDR 400-s memóriák vannak...kettő most Dualban, azt is bele lehet rakni, vagy totál új memóriát kell vennem?
Most néztem az ASUS lapját...látom már....
''4 x 240-pin DIMM, support max. 8GB DDR2 800/667/533 ECC and non-ECC, un-buffered memory''
[Szerkesztve]Mindenki másképp csinálja...
-
verylowskill
csendes tag
sziasztok! lehet hogy nem ide tartozik amit írok, de megköszönném ha válaszolnátok!
lap: m2n-e
proc: sempron 3000+ ez 2400MHz-on megy (300*8)
memo: (most csak) corsair 512mb xms2 800Mhz, a másik modul elromlott...
2400on hajtva a memória 480MHz (1,95V).
az lenne a kérdédem hogy ez a frekvencia nagy-e neki? ettől elromolhat?
köszi!:D
-
Terminator47
csendes tag
Tudna nekem egy linket adni valaki ahhoz a memória kompatibilitási listához? Kerestem de nem találtam, vagy elkerülte a figyelmem! Előre is Köszi!!!
"So Say We All"
-
twollah
nagyúr
válasz Terminator47 #1157 üzenetére
Ime: [link].
-
MMate21
csendes tag
Hellósztok!Nekem van egy M2N-E alaplapom!Milyen memóriát ajánlanátok bele?
Vettem már bele kingston ramokat,de csak 512Mb-osat fogadja el a lap,különben a windows indulásakor mindig megjelenik a kék halál!512-nél több ramot nem fogad el az alaplap,teljesen mindegy ,hogy hány mhz-es a RAM!4000-es X2 Amd procim van,ez lehet a gond?
Az 512 rammal sem működik tökéletesen,kilép a játékokból!Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Hogyan tudok ebbe a lapba egy 3800+ -os procit tuningolni, mert még 100mhz-től se bootol be.
Mit tegyek?Mit állitgassak a biosba?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Benyoo1
tag
Sziasztok!
Rendelésben van egy M2N-E SLI alaplap és egy 3500+ Ath 64.
Mennyire jó ez a lap sli-s verziója? És ezen van heat-pipe + hűtőborda, és fekete nyákos??? Tuningolgatni is szoktam P4-es anno időmben 4.2Ghz értem el a 3.0Prescottal, léghűtővel Ezzel a lappal kapcsolatban hallottam olyan híreket h elvileg még feszkót sem lehet adni a procinak. Ez mennyire igaz? Valaki erről tud véleményt megosztani? Milyen intervallumos a proc.fesz ezen a lapon az amd procik alapfeszültségéhez képest???(fontos!!!) Egy szó mint 100, kurva keveset tudok a lapról és jó lenne ha ez nem így maradna ! Azért döntöttem ez a lap mellett, mert egyrészt az M2N32-SLI az hozta a sikereket és úgy gondoltam h ez csak PCI-Express sávokban gyengébb M2N32-nél ezért megrendeltem ezt, de egyre jobban elbizonytalanodok, mind1 már nincs visszaút ! Szóval nagyon a segítségemre lennétek ha minél több infót adnátok az M2N-E SLI alaplapról! Jah és képet is ha lehet Mondjuk néztem már de láttam heatpipest is meg nélkülit is a google képei között!
A proci később lesz cserélve, majd vmi X2-re! Ezt a procit is ki akarom hajtani maximumra de nemtom mennyit enged a lap!!!
Plz segítsetek a véleményeitekkel!
Köszi szépen előre mindenkinek a helpet!
Üdv: BenceABIT KN9 SLI, 6400+ X2@ 3,4Ghz, 2GB OCZ SLI 1066 @ 840 3-4-4-8, Club3d 3870X2 1GB, Chieftec GPS 450W 12cm..UnDeR CoNsTrUcTiOn..
-
Terminator47
csendes tag
válasz Benyoo1 #1164 üzenetére
Intelligent overclocking tools:
- ASUS AI NOS™ (Non-delay Overclocking System)
- AI Overclocking (intelligent CPU frequency tuner)
- ASUS PEG Link (automatically performance tuning)
ASUS O.C. Profile: overclocking configuration-sharing tool
Precision Tweaker:
- vDIMM: 4-step DRAM voltage control
- vCore: Adjustable CPU voltage at 0.0125V increment
- Stepless Frequency Selection (SFS): allowing FSB tuning from 200MHz up to 400MHz at 1MHz increment
- PCI Express x16 Frequency from 100MHz up to 200MHz at 1 MHz increment
Overclocking Protection:
- ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)
ASUS AI Booster Utility
Adjustable FSB frequencies with fixed PCI/PCI Express frequencies
A tuningról ennyit találtam.Nem sok de a semminél több
de én is kérdezek egyet
CPU voltage at 0.0125V increment=>ez a rész azt akarná jelenteni hogy ilyen lépésenként?"So Say We All"
-
Benyoo1
tag
válasz Terminator47 #1165 üzenetére
igen pontosan azt jelenti és THX
ABIT KN9 SLI, 6400+ X2@ 3,4Ghz, 2GB OCZ SLI 1066 @ 840 3-4-4-8, Club3d 3870X2 1GB, Chieftec GPS 450W 12cm..UnDeR CoNsTrUcTiOn..
-
MMate21
csendes tag
A memóriateszt programok nem mutatnak hibát,és ki is próbáltuk a memóriákat más gépekben,ott tökéletesen működtek!!!0502-es a bios-om,frissebbet még nem találtam!Tudsz valami,jó ötletet,hogy miért nem jó a gépem,ilyen hibával,még soha nem találkoztam,úgy hallottam,hogy az AM2-es procikat nem kedveli ez az alaplap,ez lehet a gond??
-
Ace Ventura
addikt
#1163-ra valaki?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
-
XRV
csendes tag
válasz Ace Ventura #1163 üzenetére
Ebben a témában láma vok még Mert még nem nagyon tuningoltam. azt se tudom mennyi ennek az alapórajele. Igaz meg se néztem a BIOSban. Sztem ha alapból megy, akkor használd úgy.
Megszívelendő tanács, én legalábbis ezt olvastam valahol anno, hogy kis lépésekben kezdj el menni felfelé. A feszt csak végső esetben emeld. -
wwenigma
Jómunkásember
Anandtech M2N-E fórum hozzászólás...:
Well guys, can give u a tip maybe for stability, check if your chipsetcooler is on tight.
Mine was not fixated very well, and caused all the crashing for me, i returned my board for a Msii K9N-ultra, and am very happy with it.
Sorry asus but this was my last board of yours....
Szvsz cserélek én is... picit még várok, hátha jön vmi, de most vettem egy Fujitsu-Siemens Scaleo-t, azzal kihúzom csereidőre...Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Retkes időlimit....
ftp.asus.com , 3 hangdrivert találtam..
AD1988_32bit_V51014580.zip
AD1988B_2KXP_V51014580.zip
AD1988B_2KXP_V510014580_DTS.zip
Külföldi fórumokon az derült ki, ugyanaz a 1988 és a 1988B chip, most az első van fenn, végignézem, hátha van valami javulás a többivel....Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
most szedek még 6 drivert 4530(origi, 1988Bre)-4560-4670 eddigiek mind xar, recseg amikor hangerőt állítok, és nincs sztereo keverő.
Ez a DTS NEO, meg hát, kalap kaki. Akinek van DTS külső erőlködője, annak a DTS connect hasznos lehet. Nélkülük jobban szól, mint vele.
Always look on the broght side of life!!!
[Szerkesztve]Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Na megvagyok... mindet nem néztem végig, 2 kimarad a felsorolásból, sztereó keverő úgy látszik mindegyiknél xar, ha feltúrok mindent teljesen, lejátszót, hangerőt, keverőt, csak rendkívül halk jel jön át...
Eredmények:
1988b_32bit_510014560.zip - whql,eq,fagy
AD1988_32bit_V51014530J.zip - whql,eq,nagyon fagy
AD1988_51014530_32bit.zip - whql,eq
AD1988B_2KXP_510014570_DTS.zip - nowhql,noeq,fbsod,recseg
ADI1988_32bit_V51014530.zip - dts,whql,fagy,noeq,recseg
ADI1988A_32bit_510014570.zip - nowhql,eq
Az utolsót javaslom, nálam az jött be, az a legújabb számozású driver. Nem tartalmaz DTS kiegészítést, és nem recseg, van benne EQ is. Tapasztalataim alapján, amiben benne van a DTS, az lejátszás közben illetve hangerő állításakor sercegő-pattogó hangot produkál.
Komolyan mondom, amennyire boldog voltam vásárláskor, annyira el is szontyolodtam most. Valszeg ténylegesen hardverhiba miatt nem működik a sztereó mixer, bár lehet, hogy csak HD módban van így, BIOS-ból HD kikapcskor nem próbáltam. Nevetséges.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
dunc
nagyúr
Írt már valaki az asus supportnak? én igen de nem válaszoltak ha korrektek lennének küldenének egy sorry és gyors cserét intéznének a vásárolt bolt bevonásával!!!!
ROHADT ASUS -
lee56
őstag
válasz wwenigma #1179 üzenetére
Hja, már amikor néztem a lap adatait, gondoltam hogy talán nem lesz világmegváltás a hang része sem, de nem gondoltam volna hogy ennyire gány (lehet befektetek egy Audigy4-be). Azért hihetetlen amit asus müvel, most vettem először (és valszleg utoljára is) asus alaplapot életemben, nagyrészt biztam is a márkában, mert ugye a hirnevet valahogy csak megszerezték, de ezzel a lappal ugytünik nem fogják a hires asus márkanevet tovább csiszolni.
No Comment
-
dunc
nagyúr
Ami viszont nagyon tetszik a lapba ,hogy minden eszköz sokal jobban müködik benne játékoknál nagyon jelentös pozitiv hatást vettem észre !!! És nagyon jó az is,hogy az alplapi ventiket tudom szabályozni + a tunning nagyon megy benne pl a procim fesz emelés nélkül 1800 mhz def- 2560 -nál fagyott meg 2400 mhz-n tökéletessen megy a gép és mondom fesz emelés nélkül!!!! Ezek azért érvek!!! A másik az azt eddig is tudtuk ,hogy szarok az alaplapi hangkarik mondjuk szar ok de müködhetne!!! mindenesetre egy plusz hangkari fényévekkel jobb és tényleg szebben is szól sokkal többet tud mindenképen érdemes sőt sajna muszály beruházni rá!!!!
-
bebar
aktív tag
Van 1 eladó sima Audigy SB Live! hangkarim, akit érdekel, üzizzen.
5e. -
bebar
aktív tag
Ebben a lapban tökéletes!
-
JoHnni
senior tag
vki használ Cooler Master Hyper Tx hütőt? érdemes lecserélni gyári hütőről? Speedfan szerint a proci idle állapotban 30fok, terhelés esetén felmegy 47fokra max. Kérdés, hogy megbízható adatok-e ezek. Vki használ még gyári hütőt, kiváncsi lennék a hőmérsékleti adatokra, jah a proci 3500+
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
-
JoHnni
senior tag
-
szasanyi
félisten
Először is BUÉK! mindenkinek
Az ASUS M2N-E mobo, és az ABIT KN9 Ultra között hezitáltam,
és végül ezt tartottam meg. Igaz kellet az új, v.0502 BIOS, de így
tuti a lap. Stabil, gyors, és a Kingmax Mars DDRII 800 modulok
kezelése is tökéletes.
Sztem az integrált hang egyész jó, nincs vele gondom. Nálam
az EVEREST Ultimate Edition v3.0 procik hőmérsékletének
24 és 31 fokot mutat terhelés nélkül, de 100% terheléssel sem
haladja meg a 40 fokot - gyári hűtővel. Ez gondolom jó. Amit nem
értek az az, hogy ez, és a CPU-Z v1.38 a proci feszültségének
1.088 voltot mutat. Ez lehetséges? Ez egy X2 (Windsor) 3800+
EE 65W, ami elvileg 1.25V fesszel működik
De gondolom nem probléma, mert nincs vele gondom, és jó hűs a
proci is
Most még nem próbáltam a tuningot, de az előző BIOS-szal nem
ment. Nem tudom, ez hoz-e javulást. E témában szívesen fogadom
az ilyen tapasztalatokat... -
MMate21
csendes tag
Légyszi írd meg nekem,hogy mennyi RAM van a gépedbe!!!
Nekem hasonló gépem van ,mint neked,annyi különbséggel,hogy 4-es a procim,és 512 RAM-nál többet nem fogad el!2db 512-es,1db 1Gb,és 2db 1Gb-os RAM-okkal próbáltam!Mindegyik Kingmax Mars volt(800-as)!De 667-esekkel se jó!!!Alóre is kösz! -
MMate21
csendes tag
Ja a szasanyi-tól kérdem,az előzőbe!
-
Sza_Sa
senior tag
Maximális tisztelet mindenkinek! Naponta olvasom a hozzászólásokat,és látom ki ilyen, ki olyan véleménnyel van erről a lapról. Épp ezért úgy gondoltam megosztom tapasztalatomat veletek, ezzel remélem segítek. Szóval úgy indult az egész hogy a régi gépem elég gyenge volt és kb. a billentyüzet érte a legtöbbet benne. Annyira lassú volt hogy a Mortal Kombat4!! grafikáját hamarabb megrajzoltam vola mint ez a gépcsoda. Pedig elhihetitek nem vagyok egy Picasso. Komolyabb játékról már ne is beszéljünk. Hálistennek a pénz megvolt mindenre, de azért nem akartam nagyon elszállni a költségekkel. Szétnéztem itt-ott, olvasgattam, és a következő konfigot állitottam össze: M2N-E, X2 3800+gyári ventivel, 2x512-es GoodramPro 800-as ram, Chieftec ház 400-as táppal. A többi nem lényeges. Hozzá kell tennem meg sem fordult a fejemben hogy ez a lap ennyire válogatós a ramokkal. Cucc hazavisz, összerak, win felinstall, azóta is minden megy pikk-pakk. Az alaplapon valami régi BIOS volt, asszem 20valahányas. Frissitettm 402-re és úgy gondoltam a kiváncsiság kedvéért megnézem meddig lehet húzni. A procin a szorzót visszavettem 9-re, igy meg tudtam emelni a frekit 293-ig, ez 2637Mhz. A ramokat visszavettem 667-re igy 440Mhz körűl jártak 4-4-4-8-16-2T-n. Ezzel a win szépen bejött, egypárszor lefuttattam a 3Dmarkot minden jó volt, egyszer sem volt semmi gáz. Bróbáltam megemelni 300-ra a procit, ott már nem volt stabil, win bejött de egy erősebb játéknál megállt az élet. Feszt nem emeltem mert nem mertem, nem tudom hivatalosan mennyin megy a x2 3800, a másik meg az, hogy mikor Briósban beállitottam 1,4voltra, akkor a cpu-z kb.1,2volt körül ugrált, igy ezt hagytam ótómatán. Na most döntse el valaki hogy mi van! Nem szeretném megölni szegényt.Erre ha valaki tud megoldást az jelezze, megköszönném. Azóta beszereltem 3 ventit, ezzel még pár Mhz-et ki tudnék sajtolni de nem vagyok egy tuningguru. Summa summarum az alaplap nagyon jó, semmi inkompatibilitás semmi zizegés, a hangja sem recseg, és még tuningra is jó korlátozott mértékben. Hátránya hogy a memória feszültségét 1.95 nél tovább nem lehet emelni,illetve a kérdés az hogy megadja-e neki a beállított feszt. A másik a feljtebb emlitett processzor feszültség, bár ez lehet hogy inkább a cpu-z hibája. Remélem tudtam segíteni valakinek.
[Szerkesztve]"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Creator
tag
Hali!
A régi gépemet /Gigabyte 7N400 Pro2 - XP 3200+ Barton - ATI 9800Pro - 2x1Gb PC3200 Dual chanel - 2x80Gb Seagate SATA RAID0 - Cieftec 300W /
cseréltem egy ASUS M2N-E - M2 3500 Orleans - ATI X1600 pro - 2x512 Mb 667 es KINGMAX Dual chanel a winyo, táp maradt.
Az új konfigra ua. a progikat raktam és lasabb lett a játék, egyből a memoriára gyanakodtam igy vettem még 2x512 ramot, de nem válltozott semmi csak a winyo megy kevesebbet. Nemtudom hogy a vidkártya lenne enyivel gyengébb vagy az alaplapi hang fogja a gépet, online /Lineage2/ játszok, és folyamatosan használom a ventrilót.Gigabyte GA870A-USB3 - Phenom II X4 955 Deneb - GF GTS-450 - 4x2 Gb DDR3 - 2x160Gb Seagate SATA RAID0 - Cieftec 300W
-
Diocles
aktív tag
A CPU-Z még nekem sem írt ki értelmes adatot. Mindig mindent Everestben szoktam nézni, az nagyon bevált nekem.
A megöléstől nem tartanék, elvileg csak a magas hőmérséklet és a túlfeszelés okozhat gondot. Amikor feszültséget emelsz mindig nézd Everestben a hőmérsékletet. Ha nem mész 1,5V fölé, akkor a feszültség nem okozhat gondot, és amíg a processzor hőmérséklet 60°C alatt az alaplapé pedig 55 alatt van, addig semmi gond nem lehet. Vannak tuningmesterek aki 65°C körüli hőmérsékletet is bevállalnak, én nem merném, szerintem az már érezhetően csökkenti a proci élettartamát.
Én is egyetértek azzal hogy a lap remek, az egyedüli dolog amit kifogásolok, hogy nem lehet directsoundról felvenni. -
JoHnni
senior tag
Én is nagyon megvagyok elégedve a lappal, régen voltak memória inkompatibilitási problémáim, de az új biossal megoldódott. Tuning szempontjából is kielégitő lap, az integrált hangról nemtudok véleményet mondani, nem használom. A rendszer stabil, én mindenkinek bátran ajánlom ezt a lapot.
[Szerkesztve]...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
picur10
aktív tag
Az új 0602-es biost ([link]) próbálta már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest