- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ombi5
őstag
Ti extreme 4-et melyik biossal toljatok?
-
mekex
tag
válasz Franklin89 #761 üzenetére
Innen:
http://www.pctreiber.net/asrock-bios-downloads?did=268Azon a holapon van még 1.61 -es is egyebek is.
Nálam működik az 1.62-es, de felelősséget nem vállalok érte.
-
mekex
tag
válasz Franklin89 #764 üzenetére
Ha lehet Firefoxxal töltsd (röhejes, de már sokan panaszkodtak, hogy korrupt fájlt sikerült letölteni más böngészővel)
Ki kell csomagolni. Meg kell nézni a fájl méretét, 8192 KB kell legyen. Ha nem annyi akkor a fájl sérült.
Fel kell másolni egy FAT32 -re formázott pendrive-ra.
Be kell dugni a pendrive-ot egy USB 2.0 portba. Csak USB 2.0 portban működik.
Elindítod a gépet és nyomni kell az F6 billentyűt és akkor a gép keresni kezdi a fájlt a pendrive -on. Egérrel rákattintasz a kivánt fájlra és máris indul a BIOS frissítés (Nem fog enter billentyűre várni, amint ráklikkelsz indul a frissítés).
Korai BIOS-okkal előfordult, hogy Del gombra nem ment be a BIOS-ba. Ezért inkább az F2 billentyűt ajánlom a belépéshez.
-
mekex
tag
válasz Franklin89 #764 üzenetére
(Már lejárt a szerkesztési időm.)
Nem minden monitorral lehet belépni a BIOS-ba.
Például 15 inches monitorral nem működött.
Milyen monitorod van? -
paduc
tag
válasz Franklin89 #767 üzenetére
Szia!
Ez a béta bios hivatott javítani a monitor hibát. De szerintem nem ez lesz a baj nálad.
Leírhatnád pontosan,hogy a bekapcsolás után mikor látsz először képet? A boot logot látod már vagy csak a win logoját látod először? Ha nem tudsz biosba belépni,és nem nyomod az F2-őt akkor rendesen tovább lép a lap,és simán jön a win?Az eddigi bios frissítéseid win alól történtek eddig? Csak segíteni próbálnék azért kérdezek ennyit.[ Szerkesztve ]
-
Franklin89
csendes tag
Ha F6-al próbálok telepíteni pendrive-ról, akkor a 0E hibaüzenetet kapom. Aminek a jelentése: 0x0E Microcode not found
Most hogy már van rajta op rendszer a windows logo az első amit látok, de ez lehet a régi monitor lassúsága miatt is, nem tudom. Amikor F11-et nyomok akkor sem jelenik meg rendesen a boot választó, hanem amikor elkezdem felette huzogatni az egeret akkor jön elő. 0D hibaüzit kiírta úgy is amikor nem volt benn vga kártya és úgy nyomtam F2-t.
Ha nem nyomok semmit akkor jön a windows rögtön. Win alól frissítettem eddig, meg egyszer dos alól (bootolható pendrive-ról).
Előre is köszönöm szépen a segítséged.
-
Franklin89
csendes tag
válasz Franklin89 #770 üzenetére
Nem tudom felrakni ezt a frissítést, erre is ugyan úgy 0E hibaüzi. Fekete háttér és egér kb 640*480 -as felbontásban.
Lehet ám, hogy én csinálok valamit rosszul, az első gép amit én rakok össze.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin89
csendes tag
válasz Franklin89 #771 üzenetére
Bocsi, csak közben próbálkozom. A fekete háttéren meg jobb alul AB-t ír ami elvileg ezt jelenti: 0xAB Setup Input Wait
lapon meg a 0E
amikor biosba akarok belépni akkor meg 0DNem tudom, hogy ez mennyire lényeges, de mind3 kód ebbe a kategóriába tartozik:
SEC Error Codesezt találtam, de nem megyek vele sokra:
http://forums.tweaktown.com/asrock/43865-p67-pro3-debug-code-0d.html[ Szerkesztve ]
-
paduc
tag
válasz Franklin89 #770 üzenetére
Ez a lap elindult egyáltalán rendesen egyetlen egyszer is úgy,hogy láttad az UEFI-t? Ez B2,vagy már B3-as? Próbáltál már olyat,hogy teljesen szétszeded az egészet,ne legyen rajta semmi eszköz,kiveszed a procit is,leveszed a tápkábeleket,elem ki,alaplapi cmos jumper átrak 1-2 órára?
Írkálnak fórumokon olyat,hogy nyomni kell a cmos gombot kb.10 másodpercig,meg tápkábel nélkül,3x megynyomni a lapon a bekapcs gombot,de ez szerintem már csak ilyen ráolvasás szerű dolog.
Nem tudom milyen hűtőd van,de esetleg a túlon túli szoros rögzítés szokott problémát okozni.
De ez is csak találgatás.Esetleg az 1.4 bios win verzioját kellene megpróbálni,csak Asrock oldalálról leszedték már.Ez erre jó:
1. Update CPU microcode.
2. Improve OC capability.[ Szerkesztve ]
-
paduc
tag
válasz Franklin89 #774 üzenetére
Majd ha rakod össze,akkor először minden eszköz nélkül próbálkozz csak.Ne legyen benne semmi csak proci,1db ram,vga. Még alaplapi USB se legyen rádugva,ha azt egyáltalán szoktad használni.
Csak halkan kérdezem meg,hogy az eredeti biost lementetted?Miért nem vitted vissza rögtön a boltba a lapot,hogy ez a hiba,és csere.Csak mert már másik bios van rajta,és ha mégis vissza kellene vinned,akkor ne kötekedjenek a bios csere miatt.Azt ugyanis előszeretettel user errornak könyvelik el.
-
Franklin89
csendes tag
Van valami tipped, hogy honnan szerezzem be ezt a verziót? Ahol megtaláltam ott nem lehet letölteni a windows-ost.
Most is csak ezek az eszközök vannak benne, csak tesztelésre akartam összerakni, még házba sincs benn.Nem mentettem le, mert ugye 1x sem tudtam belépni az UEFI-be. Ha visszarakom ugyan azt a verziójú biost az nem jó nekik?
Azért nem vittem vissza mert péntek délután vettem Veszprémben és vasárnap szeretném vinni Győrbe, szóval reménykedtem benne, hogy hétvégén sikerül megcsinálnom.
-
paduc
tag
válasz Franklin89 #776 üzenetére
Nem tudom,hogy jó lesz-e az.Én sem találom már a wines verziót sehol.
Akkor most szét van szedve a lap? Nincs benne semmi,se proci,se tápkábelek,semmi?Mindekihez:Ha már a bios szóba került,azt szeretném kérdezni,hogy más is tapasztalta,hogy bios csere után az első indítás után ilyen "szétesős" életlen a kép az UEFI-ben?Aztán másodikra már minden ok. Második extreme4-et raktam össze,és ezt mind a 2-nél tapasztaltam,legyen az B2,vagy B3. Egyébként nálam is mind a két lap ilyen "beszéd hibásan"indult csak el,főleg a B3.Dobálta a hibakódokat a d6-tól a 0E-ig mindent,aztán nagy kínkeservesen elindult.
[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
Szerintem a BIOS csere miatt ne aggódjon, tegye fel a legújabb 1.60-at és kész, az én lapom már kicsomagoláskor ezt a verziót tartalmazta. A másik meg, hogy ha ő nem tud belépni a BIOS-ba akkor a boltban sem fog sikerülni nekik. Szerintem a lap hibás, vissza kell vinni garanciába és cseréltetni, ha már ennyi "szenvedés" után sem jó, akkor ez már nem user error, szóval lapcsere.
Az enyém minden gond, probléma nélkül elindult, pedig elsőre beleraktam mindent, ramokat, videokártyát, hangkártyát, 5 sata eszközt és pöcc-röff elindult. BIOS-t még nem frissítettem, mert mint említettem a legfrissebbet tartalmazta kicsomagoláskor.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Franklin89
csendes tag
Most nincs teljesen szétszedve, proci benne van meg ram meg táp rá van dugva. De ha az segíthet az rajta ha még a procit is kiveszem?
Azt hiszem, hétfőn visszaviszem, ezt nagyon el akartam kerülni, de már tényleg mindent kipróbáltam.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Ui.: Van-e valami tapasztalatotok, hogy a szerviz mennyi ideig tart?
[ Szerkesztve ]
-
paduc
tag
válasz Franklin89 #780 üzenetére
Próbálj meg kiszedni mindent,attól már baj nem lehet.
Kami11:Megnéznéd,ha szépen megkérlek a Main menüben a biosod pontos verzió számát? Szerinted az ugyanaz mint ami a hivatalos oldalon fennt van?
Köszi.Kami11:Én úgy emlékszem,hogy az enyém valami 1.60B15-öt írt ki,de nagy okosan énsem mentettem le.Még néztem is,hogy mi az a B betű biosban.Most az 1.61 van fent.
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
válasz Franklin89 #784 üzenetére
A 8 pines CPU táp kábel be van dugva? Habár ha jól tudom anélkül el sem kellene indulnia...
A Clear CMOS gombot probáltad-e már a gép az USB csatik mellett?
[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz Franklin89 #780 üzenetére
Ha pénteken vetted, akkor 3 napon belül vagy, kötelesek azonnal cserélni.
Fura ez a bios problémák, az enyém anno gond nélkül indult azonnal, azóta minden bios volt már rajta a bétákat is beleértve, oda-vissza cserélgettem, soha semmi gond nem volt közben.
Ami változás lett a mostani béta estén, hogy az első indulás után nem bütykölt még a boot logo után( vagyis számolgatott 63-ig ), hanem egyből ment.
Visszaraktam az 1.60-ast, és akkor sem.. -
mekex
tag
válasz Franklin89 #784 üzenetére
Milyen videó kártyád van? Ha van külön tápcsatlakozója azt rádugtad-e?
-
mekex
tag
ASRock P67 Extreme4 UEFI 1.62
Changelog:
Improvement the OCZ RevoDrive compatibility.
---------------------------------------------------------------ASRock P67 Extreme4 UEFI 1.61
Changelog:
01. Update: Improve mouse movement in BIOS setup.
02. Update: Don't full reset after change B-CLK.
03. Update: Keep User Profile after clear CMOS.
---------------------------------------------------------------ASRock P67 Extreme4 UEFI 1.60C
Modify some monitor can not adjust UEFI BIOS.
---------------------------------------------------------------ASRock P67 Extreme4 UEFI 1.60A
Changelog:
- Fixes on-off Bug when Spread Spectrum is disabled. Maybe decrease BCLK OC-ability.
---------------------------------------------------------------Nekem kellett, mert zavart a kétszeres indulás amikor ki volt kapcsolva a Spread Spectrum.
A User Profile-ok nem törlődnek ki Clear CMOS után.
Állítólag az egér jobban mozog a BIOS-ban? Ezt én nem tapasztaltam.
Állítólag az új BIOS-szal nem lehet addig húzni a procit mint a régrebbivel.[ Szerkesztve ]
-
XIII Ramses
aktív tag
Lenne egy nem szokványos kérdésem:
Asrock Extreme 4-en ha zenét hallgatok pl::winampal kmplayerrel, akkor egy 5.1-es hangfalszett esetében csak a két első hangszóró plusz a basszus szól (ahogy kell), vagy mind a 6 hangszóró (ahogy nem kell) ? És ha dvd-t akaropk nézni, akkor automatikusan vált 5.1-re? Gigabyte alaplapom van még, amivel ez rendesen működik, de pl. egy asus lapon ha bakot ugrok se így szól, hanem zene alatt is szól mind a 6 hangszóró.
Extreme 4 alaplap vásárlásán gondolkodom, azért lenne fontos. Aki tudja a választ légyszives jelezze. -
Winne
nagyúr
válasz XIII Ramses #792 üzenetére
A zenelejátszóid sztereóban játszanak, az output résznél keress más opciót és menni fog. Szerintem próbáld ki a Foobar2000-et zenéhez, mert jobb, mint az elavult winamp.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Viper26
nagyúr
Létezik, hogy 1.80-as BIOS legyen a lapon?
A dátum 2011/02/15
Winne:
Ez Foobar tényleg jó, most tesztelem.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest