- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
Üdv! Az AXTU program verziója laponként más és más az asrock oldalán. Ez azt jelenti, hogy ami pl. ami az egyikhez jó, a másikhoz nem? Van hogy azonos napon különböző lapok alá más axtu-t adtak ki. [link]
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
Elég gyakran előfordul velem, hogy az AIDA64 a procira és az alaplapra 123 C fokot ír, illetve néha a proci venti sebességét is valószínűleg rosszul jelzi ki. Ilyenkor a HWMonitor is ilyen eredményt ad. Az Axtu jó eredményt ír. Ez mitől lehet? Előfordul másnál is? Bekapcsoláskor még jó, majd amikor 1-2 óra múlva rápillantok, már ilyen fals az eredmény.
[ Szerkesztve ]
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pipó
őstag
v2.50.2 szerintem ettől nem nagyon van újabb. Real tempet néztem, a magokat mutatja csak (vagy én nem látom külön, hogy cpu). A magokat külön-külön az aida is jól mutatja, csak az alaplap és cpu hőfok van 123-on.
-
kasa85
őstag
Lehet akár szenzor hiba is.
Egyszerre ne futas két diagnosztika programot csak az AIDA programot.
Ha nem segít rakj fel egy friss Windows-t tedd fel elsőként az AIDA programot semmiféle alaplapi diagnosztika programot ne tegyél fel mint az AXU vagy micsoda netre ne enged ki a gépet még ne frissítsen csak nézd meg csupaszon újra telepítve mi a hézag.
Szedd le a legfrissebb aida extreme e változatot,és írd be neki a jelszót,hogy teljes legyen a program.Ha jó az értékek nyilván össze akadtak a szenzoros programok,de ha nem akkor szenzor hibás lehet,de mivel az alaplapi jól érzékel,és az érték is kiváló helyedben letojnám mit ír az aida,mer egyenesen az Axu a bioszból nyeri a hő értékeket,bár az aida az több mindent kimutat.Ami érdekes a proci is hasonló értéket ad ez sajnos szoftveres probléma lehet az okozója.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Pipó
őstag
Viszonylag új windows van fenn, emiatt nem raknám újra. Nem mindig csinálja ezt, az elmúlt két hétben talán háromszor. Induláskor még oké, majd pár órával később jön ez elő. Ahogy írtam, ilyenkor ha ráindítom pl. a HWMonitor programot, az is ezt jelzi. Úgyhogy nem aida probléma, hanem szenzor behülyülés lesz. A Core temp, ixtu, és aida futnak egyébként egyszerre induláskor, a gadgetek miatt. Amikor ezt a 123 fokot írta, kikapcsoltam mindhármat, majd húsz perc múlva egyenként néztem, de akkor is fennállt. Az aida egyébként full verzió. Utána nézek még, hogy ezzel a szenzorral (NCT6776F) másnál előjött-e.
-
Pipó
őstag
Na kivettem minden info programot, feltettem egyet (hwinfo64), így biztosan nem akadnak össze, aztán meglátom mi lesz.
-
kasa85
őstag
ok sok minden lehet a ludas nagyjából le írtam.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
jookomak
őstag
Üdv mindenki!
Úgy néz ki meghalt a lapom. (P67 extreme4)
A felső két pci-e slot nem működik. Mindig d6 hibakóddal áll le a boot. Ez valami olyat jelent, hogy nincs vga. A legalsó slotban viszont működik. Több vga-val is próbáltam, szóval az kizárható. Még mielőtt valaki procira, vagy ramra tippel, azt is próbáltam másikkal. Másik lapban ez a proci, az enyém viszont másik cpu-val is ezt csinálja.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnék életet lehelni bele? Sajnos garit nehezen tudnám intézni, ugyanis egy megszűnt bazárostól van a lap
Bár elvileg az Asrock ad +1 év gyártóit. Azt hogyan tudnám érvényesíteni? -
kasa85
őstag
Mindenki csak saját felelősségre!
Felelősséget nem vállalok!
Van egy ilyen lapom.
Hülyeség képen felraktam az újabb biosz a 3.10 5/23/2012
Sokáig szenvedtem mire rájöttem hogyan kell ki iktatni azt,hogy vissza lehessen rakni régebbi bioszt nekem sikerült,de kicsit bugosan kezdődött.
Leírás hogyan csináltam.
Ezt leszedtem.
Kicsomagoltam egy mappába utána a négy fájl közül rendszer gazdaként elindítottam.
P67EXT42.10.exe
Kérni fog meg erősítést,és amikor elindul kb pár perc azt lefut.
Sajnos pendrájvra raktam ezért nem ment le teljesen vártam tíz percet a kockák nem mentek egy idő után.
Dobtam egy resetet.
Bejött a 2.10 biosz ami bugos volt,de üzemképes!
Beállítottam a merev lemezeket ahici-re máshoz nem nyúltam,és elindítottam a windowst.
Feltettem a linkelt lapom béta verzióját egy pendrájvra ezt bioszban telepítettem.L2.10H
Érdekességbe ütköztem mikor tuningolni akartam mert a számok megbolondultak.
Num Lock számoknál a 4/6 balt/jobbra lépést csinált XD
Ezért megint ahici ba raktam a vinyókat,és be álíltottam a boot vinyómat,windows elindít.
A fentebb linkelt programot pendrájvról feltettem a gépem asztaljába amibe csináltam mappát azon belülre.
Megint meg ismételtem a P67EXT42.10.exe indítást.És csodák csodájára végig ment 2 perc alatt,és kért egy restartot rá kattintottam bioszba be megint beálíltottam ami kell utána megint Windows indítás.
Megvolt nekem régebbről a P67EXT42.00 verzió ami nem négy fájlos hanem ezt a biosz ismerte fel USB-re rakva az UEFI Update Utility alatta Instant Flash,és bejött a P67EXT42.00 amire egérrel rá kattintottam.
A L2.10H biosz is ilyen amit fentebb írtam.
Felraktam pendrájvra a P67EXT42.00,és a gépet újra indítottam.
Biosz indít Instant Flash P67EXT42.00 kiválaszt telepít vár,és kéri egy entert vagy egy nyomást,hogy újra induljon.Mikor újra indult ki kapcsoltam csinálltam hátul a lapot egy resetet a gombal 10 másodpercig nyomva tartottam utána gép bekapcs Delete,és minden szuperál.A számok megadása megy minden tökéletes.Régebben kaptam 16e pontot a 3.10 biosszal csak 10e pontot most megint a régi lett,és stabil minden.
Vállalkozó kedvűeknek sok szerencsét kívánok nekem bejött hónapok szenvedése árán.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz jookomak #3062 üzenetére
Ha új a biosz akkor elképzelhető annak az anomáliája.
Érdekesen mikor megjelentek ezek az új procik,és hozzá a biztosító bioszok elkezdenek szar@kodni a lappok.
Ha gondolod a fenti hsz végig viszed,és hátha megjavul.A nekem okozott anomáliákat megoldotta,és a gép is rendesen megy ahogy mennie kellene.
Lehet a pendrájv nélkül csakis vinyón/SSD csináld,mert nem fut le teljesen.
Ahogy a Vertex 3 SSD C: Asztal Új Mappába raktam lefutott rendesen.
Kb 2 perc volt utána raktam is vissza a régi bioszt ahogyan fentebb leírtam.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Poplacsek
senior tag
válasz Bélaaaa #3069 üzenetére
Az már volt fent, de még talán gyakrabban csinálta ezt, arról visszamentem 3.10-re, majd az L3.10A beta-ra, de sajnos mindegyik sz@r, a 2.00-val nem volt ilyen gond...
A másik problémám pedig, hogy nem tudom telepíteni az Intel Management Engine Drivert, mert install közben hibával kilép. Kell ez valamire?
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
-
kasa85
őstag
Egyenlőre keresek bár nem tudom a tiedhez van e olyan mint amilyennel megoldottam az enyémet.
Találtan egyet csakis saját felelősségre!
Ha anomáliázna csináld ahogyan én tettem csak más biosszal mit küldtem.[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Köszi a linket, viszont most egyelőre kivárok, mert a "PCI Devices Power On" bekapcsolása óta mindig felismeri a tuner kártyát. De jó lenne ha tényleg ennyi megoldaná, mert más bajom nincs a 3.10-essel.
Lehet, hogy a 2.00-ás BIOS-ban ez alapból be volt kapcsolva azért nem lehetett ott ezzel bajom[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
válasz Poplacsek #3074 üzenetére
Sok bugot okoz az új biosz sajnos nem csak ezt az egyet.
Talán bejön,de lehet egyszer megint csak ledobja a kártyát.
Nem értem ennyi gond lett az új bioszal miért nem tudnak egy javított verziót kiadniÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Winne
nagyúr
Adott P67-Extreme4-B3 Asrockéktól, most menni fog bele egy Ivy i5. Ha jól sejtem, akkor fel kell tennem a 3.1-es verziót.
Ezután a Sandyt is felismeri, csak az Ivy-val kibővül a lista, ugye?
Írja, hogy kell hozzá az AXTU és driver update-ek, ezeket előre frissítsem és utána a biost?
Az Intel ME az mire szolgál?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
kribe
őstag
Sandyt se felejti el amiatt nem kell aggódnod.
Ha használod az AXTU-t, vagy telepítsd fel előre az új verziót, vagy legalább töltsd le azt és a drivert hogy uefi frissítés után fent legyen a telepítőjük a gépen a biztonság kedvéért.My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
Vukmuty
tag
Asrock P67 pro 3-as I2500 K procimhoz keresek 2X4GB memóriát.Nálatok mi vált be?Kingston vagy Corsair érdekelne.
-
SipiBcs
őstag
-
Vukmuty
tag
http://www.ipon.hu/webshop/product/kingston_8192mb_hyperx_xmp_grey_ddr3_1600mhz_cl9_kit_khx1600c9d3x2k2_8gx/171256
Akkor ez megfelel a célnak?
-
SipiBcs
őstag
válasz Vukmuty #3082 üzenetére
Működni működne, viszont ez 1,65 V-os. (pont ilyen van most a gépembe) Az intel ajánlása szerint a Sandy Bridge processzorokhoz 1,5 V-os a javasolt. Köszönhető ez a procikba épített memória vezérlésnek. Ha ezt beteszed, akkor BIOS-ban át kell állítanod a mem vezérlés feszültségét, hogy a különbség ne legyen nagyobb, mint 0,5V. Különben anomáliákat okoz és hosszú távon degradálódik. (nem hallottam még ilyenről, de ez az ajánlás)
Nyugodtan nézegesd az 1333 MHz-es ramokat. Csak szintetikus tesztekben van különbség, alapból a lap is annyinak ismeri fel. Mások véleménye szerint ha 1866 MHz-n hajtják, sincs észlelhető változás a napi használat során.
Ha linkelsz, akkor ajánlom a link gombot a hozzászólás megírása közben. Mert akkor így jelenik meg a hőn áhított információ!
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
kribe
őstag
válasz Vukmuty #3082 üzenetére
Nekem is ilyen van a gépben, és semmi gond vele.
A feszültsége tényleg 1.65V, de nekem a feszültségek amúgy is emelve vannak az uefi-ben, mert húzva fut a proci.
Egyébként alap időzítésekkel nekem elfutott 1.5V-on is...My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
gézu
őstag
1333 mhz -en az 1.5v alapkövetelmény.
Az Intel max 1.57v-t enged a memóriáknak, afölött degradálódhat a mem. vezérlő. Olyan ramot érdemes választani, ami 1.5v-on megy 1600-on. A teljes rendszer sebessége 1600-1866-os ramokkal a legoptimálisabb, ezeket érdemes használni. Feljebb a drága ramokért már csak a tesztfanoknak érdemes pénzt kiadni.If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
addikt
válasz Vukmuty #3089 üzenetére
Elég kényes - legalábbis tapasztalataim alapján a P67 Pro3 - a memóriákra, én nem biztos, hogy Corsair-t vennék. Elég sokat szarakodtam, mire stabilra lőttem be a gépemet, most minden alapon van, így a memóriák is "csak" 1333MHz-n mennek. Valószínűleg mondjuk más márkával is instabil lenne 1600-on.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
kribe
őstag
Nekem P67 Pro3, 2600K 4.2 Ghz-en megy 2x4Gb Kingson HyperX Genesis rammal 1600-on, 1.65V-on. Így teljesen stabil volt 4 modullal is, 9-9-9-24-1T időzítésekkel.
Most hogy megint csak 2 modul van bent, lehet visszaveszem a gyári időzítésekre és 1.5V-ra, mert azelőtt úgy használtam.
De lehet hogy nem, mert 1-2 héten belül alaplapcsere...[ Szerkesztve ]
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
-
Tommee
aktív tag
válasz Dark Archon #3093 üzenetére
Nekem az ADATA bevált P67 Pro3-hoz, ezt használom megelégedéssel: LINK Ezen belül nekem a 2x2 Gigás modellem van : DDR3L-1600G PC3-12800 2GB x 2 CL9-9-9-24 1.35V
1.44V-on megy 1866-ot stabilan, de én az 1.35V-os XMP profilt használom 1600-on.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hát azért most már nem fogom lecserélni De legközelebb Kingston-t veszek, az a biztos, úgysincs értelme a memóriát tuningolni, csak a megmagyarázhatatlannak tűnő jelenségek a jutalom. Abból is csak azt, ami benne van a QVL-ben.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest