- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
-
XaraX
addikt
válasz banderasz77 #2451 üzenetére
"az össze vissza ugrál.."
Mármint mi ?
Ha a szorzó nem auton van, nincs turbo boost, vagyis a szorzó terhelés esetén pl 40x lesz.
Ha az ugrál nálad össze-vissza, vagyis csökken terhelés hatására, akkor kevés a TDP. -
banderasz77
addikt
Nos, Load 1,216V lett 42-es szorzónál (ez még mindíg offset -0,165) és fut a Prime. Kíváncsi leszek lefut-e mondjuk 1 órát. Az már elég biztató lenne. 61 fok max. a legmelegebb mag néha.
43-as szorzónál boot kékhalál volt, 44-nél pedig mindíg postnál restart.Ha ez a beállítás működne, akkor megtartanám 24/7-re. Gondolom ez frankó lenne.
-
N_A_S
veterán
válasz banderasz77 #2454 üzenetére
Ezeknél a prociknál a Prime nem legalkalmasabb stresszelő progi. Linx / IBT-vel szokás tesztelni, mert az stabilabb képet ad a rendszerről, és még az sem 100%-os.
https://tinyurl.com/phnas
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
USB-s billentyűzetem van. Frissítettem a BIOS-t az új 2.1-re és nem tudok belépni az UFI-be.
Hiába nyomom a DEL billentyűt semmi, elkezdi betölteni a win-t.
Mi a megoldás? Valakinek valmi 5let?A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
-
N_A_S
veterán
válasz banderasz77 #2456 üzenetére
Rendszergazdaként kéne futtatni, de egyszerűbb ha felteszed a 2.52-es IBT-t, lényegében ugyanaz a kettő. Lehetőség szerint minél több rammal futtasd a tesztet, elég 10-20 kör, aztán mehet a játék.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
banderasz77
addikt
Na kiteszteltem a cuccost. Minden frankó volt, de alapon kékhalálozgatott, így az offset-et még állítanom kellett, hogy picit több fesz maradjon idle.
-
ForRedGlory
félisten
Gyors kérdés, mert nincs időm olvasni (most viszik a VGA-m)... Hol lehet beállítani vagy be kell-e egyáltalán hogy a core i5 2500K-s prociban lévő integrált VGA-t használni tudjam (amíg nem lesz normális VGA)? Vagy bekapcsolom a gépet és azzal megy zokszó nélkül?
-
XaraX
addikt
válasz ForRedGlory #2468 üzenetére
P67-ben nem tudod használni.
-
MrCsiT
addikt
válasz Fantomas80 #2445 üzenetére
Szerintem ezt a Gskill Sniper-t válaszd
Az én Pro3 (B3) lapomban szépen működik 1.245V -vel"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
jookomak
őstag
válasz jookomak #2409 üzenetére
Múltkor írtam, hogy nem jó a wd my passport 500. Bekapcsoltam biosban a legacy módot, és így most működik.
(Sose fogom megérteni, hogy ha bizonyos dolgok csak egy fajta beállítással mennek, akkor miért nincs alapból bekapcsolva. Azazhogy mi változik, hogy ki, illetve be van-e kapcsolva egy ilyen légypiszoknak tűnő opció?) -
MrCsiT
addikt
válasz boogie84 #2472 üzenetére
Mint rankesz írta is - ezek low voltage ramok. Bevallom, nem is értem, hogy miért nem arra gyúrnak a gyártók, hogy minél alacsonyabb áramfelvétellel próbáljanak meggyőzni, mint vásárlót ?
Mostanában is láttam ram-teszteket, és 1.5V- 1.65V volt a ramok fesze. Vicc..Ezek a Sniper ramok 1.35V-n már az 1866-ot viszik cl10 mellett, holott gyárilag 1600-as modulok. Nagyon örülök, hogy ezeket vettem
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz rankesz #2477 üzenetére
Valahol a topicban - lehet, hogy 1-es hsz - volt erről szó, de fejből nem ugrom meg ..
Kérdés, hogy melyik feszre gondolsz, van egy pár
Én alulfeszelni próbálom a procimat, de 1.3V-vel, vagy alatta ált. mennek 4.2Ghz körül a 2500K-k. 2600K-ról nincs infóm, de ha rákeresel itt a topicban, lesz találat."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz rankesz #2479 üzenetére
Hm, jó kérdés
D1rect fórumtársnál voltak ezek a ramok korábban, Ő mondta nekem, hogy 1866-on cl 10-10-10-30-cr1 1.35V- vel biztosan mennek, így azt megpróbáltam, az tényleg ment, de nem néztem, hogy vajon 1.5V-en mit tudnának ?
Fantomas80 : szívesen
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
nekem csak ahci modben indul el a windows, ha ide-t választom akkor a win betöltésénél ujraindl kékhalállal:0x0000007b
a kérdésem, nektek is csak ahci modben müködik?
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Szerintetek az Asrock P67 Extreme4 b3-as lapom kompatibilis ezzel?
-
ForRedGlory
félisten
Még egy hülye kérdés... asrock p67 extreme4 b3-as alaplap proci tuningjában valaki tudna segíteni? Csak kipróbálom hogy mit bír, semmi különös. Viszont ilyen bios még egy lapomban sem volt, és ez kicsit kínai... Vagy van leírás? Rászűrtem itt erre a topicban, de semmi érdemlegeset nem találtam.
-
ForRedGlory
félisten
Ne a biosban nyomtam egy auto 4Ghz-et, de akkor most mennyi is az annyi?
Ez nekem kissé nagyon magas... kettő 4Gh-z ír, kettő 3.3-at, anyám borogass...
-
B4l!nt
aktív tag
válasz ForRedGlory #2488 üzenetére
Hello!
4GHz-n megy.
Ha leterheled és figyeled közben a CPU-Z-t akkor az is 4-et fog mutatni. A heaven az alapórajelet írja.
A 4GHz-t nem nehéz manuálisan belőnöd. Adj mindennek normal feszt, CPU kapjon pl. 1,28at kezdésnek, az biztos elég lesz, CPU szorzó 40-re.
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Én is be szívtam.
P67Ex4-
Nem indul el a bioszig sem,folyamatosan ki be kapcsol.
Aki meg szívta ezzel az a régi típusú klaviatúra csatival használja a gépet USB be ne legyen be dugva semmi.
Ilyenkor be kapcsolod,és fel áll a gép csodák csodájára,így vissza lehet tenni a 2.0 vagy amelyik be vált,és nem 2,10 est ami egy fos.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
boogie84
veterán
válasz ForRedGlory #2491 üzenetére
Hát barátom ha ebben a topicban nem találsz rá mindenre, vagy itt akkor felejtsd el a tuningot.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Dtomka
veterán
sziasztok!
A napokban raktam ujra a win 7 x64 et mert kék halálozott, vmi kernel problémája volt. Ahci módban indul csak el samsung sata 2 vinyo. (ide -ban win betöltésekor újraindul.)
Szeretném telepíteni a realtek hd audio 2.65 vagy bármelyik verzióját de nem tudom az ok:Ez ügyben tudtok segíteni?Mit csináljak?Mi okozza a hibát?
Köszönöm -
mekex
tag
Milyen reviziójú az alaplapod? B3 ?
Ha nem B3 és a SATA2 portban használd, akkor valószínűleg kezdi megadni magát a SATA2 vezérlő. Ha idei kiadású a Samsung HD103SJ vinyód, tedd át a SATA3 portba a HDD-t egy próba erejéig.A régebbi kiadású HD103SJ a SATA3 portban akár meghibásodhat is. Lásd itt.
Akár az is lehet, hogy egy régi firmware-el rendelkező HD103SJ-t használtál a SATA3 portban és emiatt meghibásodott a vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Már lejárt a szerkesztési idő.
Összefoglalnám a lényeget:
Régi B2 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA2 portban = NEM OK
Régi B2 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA3 portban = NEM OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA2 portban = OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + régi Samsung HD103SJ a SATA3 portban = NEM OK
Új B3 reviziójú Asrock P67Extreme4 + új firmwares Samsung HD103SJ a SATA3 portban = OK[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Samsung winchesterek ebben a topicban a samsung vinyokat ide mode-ban használják mert gyorsabb.
Ha én IDe módot választom akkor újraindul a win betöltésekor!Ti milyen módban használjátok? -
Dtomka
veterán
sikerült átállitanom a bosban AHCIról-> IDE-re
így lehet, remélem másmak is hasznos lesz így nem kell újratelepíteni az op rendszert!
AHCI -> IDE
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 3-ra. (AHCI módban 0)
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az IDE-módot.IDE -> AHCI
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra. (IDE módban 3)
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.De a Hard Disk Sentinel rövid tesztje még mindig olvasási hibát ir ki! :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest