- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #2597 üzenetére
Nah, nem nyugodtam bele, mert nem tudták volna becserélni a lapot, kellett volna várnom egy rakat munkanapot. Behalt a BIOS a lapon, erre jutottam. Ha software -esen nem ment, akkor megoldottam máshogy. Szerencsére pár utcára van egy srác, akinek volt erre megfelelő eszköze.
Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
Korrekt és elég-e egy "lájtos "tuningra, egy p67 Pro 3 B3??????
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
jookomak
őstag
válasz MPowerPH #2605 üzenetére
A q9550-es tuningjaiból kiindulva, amiket régen olvastam tőle, valóban kevés lesz. Ugyanakkor mire nem elég egy 2500/2600k 4-4.5 ghz-en? Azt meg viszi a kisebb asrock is.
lipi67: Ha nem maximalizált az anyagi keret, én elgondolkoznék egy Asrock z68 Extreme 4 gen.3 lapon is. Ivy Valószínű menni fog benne.
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #2605 üzenetére
Ok, olvasok...
(#2606) jookomak : keret: még a régi konfigot is el kell adnom. Tuning..most nem szempont, nekem egy atomstabil gép kell, ami eléggé gyors és ha 3 napon át adatokat ment-konvertál, nem csinál nekem random "dolgokat" amiket nem kalkulátam be..
Nekem 4GHz tök elég, lényeg, hogy atomstabil legyen.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
MPowerPH
félisten
válasz jookomak #2606 üzenetére
Tudom miket ért el, anno együtt versengtünk. Aztán is újítottam, ő pedig kitartott a York mellett. Ugye most nem az OC a lényeg, amennyire kell, arra ez is jó. Stabilitást keres, abból pedig megbukott. Random kékhalál és BIOS meghülyülés, a lan csatival fellépő anomália, ami máig érthetetlen. Továbbá véleményem szerint elégtelen a hűtése is. Inkább az olcsóbb Fatal1ty -t javaslom, plusz 7k nem nagy kiadás.
Don't Tread On Me
-
addikt
-
addikt
Az miért van, hogy XMP-t engedélyezve 1333MHz-n járatja a memóriáimat? Manuálisan kellett belőnöm az 1600-at.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
MPowerPH
félisten
válasz Dark Archon #2613 üzenetére
Én nem is értem, hogy miért kell az XMP-hez nyúlni. Az mindig csak a bajt csinálja... Itt azért már nem nehéz belőni a memóriát, mert legörgeted, kiválasztod, és belövöd az időzítéseket.
Don't Tread On Me
-
addikt
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
áprilisban vettem a gépem és a hdd -m bad sectoros lett! A biosban mit kell beállítani, hogy biztosan jól üzemlejen minden!
Gondolok itt a feszültségekre , memoria időzítésekre...és minden hasznos tanácsot szívesen fogadok, melyet előre is köszönök szépen!
Konfigom:
Asrock p67 extrem4 i5 2500k Kingston HyperX 1600 (1333) chieftec 500 w amd 5830 1 gb! -
MPowerPH
félisten
válasz Dark Archon #2615 üzenetére
De, elvileg azért. Ellenben már az első genes i7 -eknél is csinált olyan dolgokat az XMP, hogy csak na. Volt olyan, hogy a procit is kinyírta. Nem szabad megbízni benne, jobb az, ha magad állítod be.
Don't Tread On Me
-
korcsi
veterán
válasz MPowerPH #2617 üzenetére
Ha bármit tönkre tesz az xmp, lehet vinni gariztatni...
Amúgy meg az ember azért fizet dolgokért hogy működjenek.
Nálam amúgy 1866-os memóriával tökéletesen működik és csúnyán néztem volna ha nem így lett volna.Tudod olyan ez hogy nekem sem probléma egy vezetéket megforrasztani vagy hasonló, és magamnak meg is teszem, de ha valaki vásárol valami és az szar akkor nem nyúlok hozzá, mert az nem "normális" dolog.
XMP-nek az lenne a lényege, hogy halandó is be tudja lőni a tuning ramjait.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
MPowerPH
félisten
Hát, SB -nél a 'halandó' is lazán be tudja lőni. Nem a szorzókkal kell ügyeskedni, csak beállítani a gyári specifikációkat, egérrel is akár.
A gariztatás hosszú procedúra, 1 hónapot senkinek nem lenne türelme várni egy ilyen miatt. Az XMP csak egy feature, nem azt fizeted meg. És ha netán egy válogatott proci van a gépedben, akkor különösen kínos lehet, ha az XMP hazavágja.Don't Tread On Me
-
diegho
nagyúr
Extreme4 30-ért jó vételnek számít? Most ennyi az Ipon-ban. Gondolom inkább ezt vegyek, mint Z68 pro3-at.
-
MPowerPH
félisten
-
Bélaaaa
őstag
A legelső lépés, feltenni a 2.0-as alaplapi BIOS-t!
A RAMokat először 1333-asnak ismeri fel, de nem gond. BIOSban csak annyit kell állítani, hogy "1600" (meg fogod találni). Mentés, és használ. Ja, a feszt is visszaveheted 1.5-re az 1.65 helyett.
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a P67 Pro3-mas szériájú Asrock alaplapról? Megbízhatóság, minőség szempontjából? Nekem is leginkább stabil gép kell..Kérek szépen információkat.
Valakinek ment már tönkre ilyen lap?
Köszönöm előre is.üdv. Tomi
-
MrCsiT
addikt
válasz K.Tamas89 #2628 üzenetére
Szia!
"Mi a véleményetek a P67 Pro3-mas szériájú Asrock alaplapról? " - nálam azóta full stabil, hogy beszereltem.
Ha elrontom a tuningot, próbálja 3x indítani, majd elindul alapon, ez nagyon tetszik.Amire korábban panaszkodtak, az az Etron vezérlős USB 3.0 - nálam ez is jól ment, igaz, menet közben lassan ismerte fel az USB 3.0-ra kötött külső HDD-t, de aztán ment.
Én legtöbbször eSata -t használok dokkolóval, az azért gyorsabban magához tér.
Adataimnál a gépem, 8gb ram, 2500k, ssd sata3 porton, teljesen jól megy.
Elromlani bármelyik lap el tud , de nem az a tipikus, nálam hozzáértőbbek is stabil lapnak mondják.Ezzel együtt, én lehet, hogy most nem ezt venném , hanem egy SAPPHIRE Pure Platinum Z68 -ot : Z68 chipset jól jöhet, és ha nem zavar, hogy nincs x1 csatlakozó a lapon, akkor ez egész fullos ( még Displayport is van rajta ) , és keveset fog fogyasztani, ha nem húzod szénné a procid - de a stabil gépes elvárásod nem erre utal.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
K.Tamas89
aktív tag
Értem, viszont Sapphire lapot még nem vettem..csak VGA-t.Nem zavar végülis h nincs rajta PCI-E 1X,mert végülis a PCI-E-be is be lehet tenni 1X-es kártyát ha jól tudom..Marvell Lan vezérlő mennyire megbizható? És az Asrock Z68 Extreme 3 Gen3-as alaplapja inkább?
üdv. Tomi
[ Szerkesztve ]
-
GMalma
tag
Sziasztok! P67 Extreme 4be szeretnék előlapi usb 3.0 panelt. Gyárilag mi van hozzá és hol lehet szerezni? Vagy jó ˝bármilyen˝? gondolok itt pl a Delockra. Köszönöm a válaszokat..
-
jookomak
őstag
Nem kaptál hozzá? Az hogy lehet? Nekem ilyen volt: [link]
Bármilyen jó, aminek olyan csatija van, amit az alaplap usb3 kivezetésére kell dugni. Vannak olyanok is, amiket át kell fűzni a gépen, és hátul kidugni, és úgy be egy usb 3 portba. Az első megoldás mégiscsak kultúráltabb. -
-
GMalma
tag
Lenne itt még egy kérdésem. Nem tudom updatelni a biost! Sem Flashaéni,sem windows alól..Windows alól azt írja ki,hogy nem egyeznek a verziók. Hiába írom ki usb-re (FAT32),nem látja rajta az update fájlt. Valami szar P1.60 bios van rajta,de hogy honnan,meg az mi a lószar azt nem tudom?! valaki tud segíteni? 1.10 töltöttem le az ASROCK oldaláról,de nem tudok vele mit kezdeni
-
GMalma
tag
Lenne itt még egy dolog. Normális az,hogy a cpu LGA775-ös hűtő foglalata az ferdén van felfúrva az alaplapon? Mert így ugye azért nem úgy áll a hűtő ahogy kéne..
Egyébként tuning ügyben ki mennyire tudta húzni a 2600k-t léghűtéssel? -
SipiBcs
őstag
Az Asrock ebben jeleskedik a többi gyártótól eltérően, hogy odarakta azt a plusz 4 furatot. Így nem kell feltétlenül használni új hűtőfelfogatást. Nagy valószínűleg egy picit kilóg a procid valamelyik sarka, csak komoly tuningnál lesz veszélyben. Azért a hőfokokra érdemes odafigyelni.
Léggel 5 GHz-ig lazán el tudsz menni, de ismét a hőfokokra hívom fel a figyelmed.
A lassú bootoláshoz: nekem első gondolatom az volt, hogy nem került fel az összes driver a chipset-hez.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
GMalma
tag
válasz SipiBcs #2638 üzenetére
Én is így tudtam,de 4,6Ghz-re van állítva,igaz gyári turbó módban,de már így is 85fok körül jár,ha elkezdem terhelni,pedig az előző core i 920 proci,ezzel a hútővel nem nagyon ment 56 fok fölé!
kicsit furcsállom és már azon gondolkodom,hogy kéne egy LGA 1155 foglalatú hűtő?!Bootolásnál azt figyeltem meg,hogy amikor a netet póbálja meg behozni,akkor szarakodik nagyon sokat,tehát a LAN driverrel lehet vmi gond,de fent van belőle a legújabb. Igaz win7-et lusta voltam újrahúzni,hagytam hogy minden drivert felülírjon..Lehet nem úszom meg az újrainstallt?!
-
SipiBcs
őstag
Elvileg működik az átpakolás, win7 túléli. Nálam minden új platformnál a régi rendszerrel kezdtem gépösszetétel után (HDD megmaradt), de a vége minden esetben új op rendszer lett.
Megérdemli!!Nézd meg, hogy a műanyag lefeszítők a helyükön vannak e? Érdemes leszedni óvatosan a procit és meglesni a paszta milyenségét. Megmutatja hol érintkezett, hol lógott ki.
Utána rájöttem, hogy remekül el lehet forgatni a magot és a fejet a hűtésen ezzel a lefogatóval is.
A 85 foknál még szerintem még nem degradálódik a proci, de annál feljebb ne nagyon menj.
A gyári tuningnál nem megy ilyen sebességnél csak 1 mag. Ne feledd, hogy nem írtál feszt. Az is fontos lenne. Lehet ugyanezt a tuningot szorzóemeléssel 1,25V környékén lazán kihoznád. Akkor meglenne a 60 fok körüli hőfokod![ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
addikt
válasz SipiBcs #2638 üzenetére
Jeleskedik, na persze... én is örültem a furatoknak, fel is tettem az Asus Triton 77-et. Első bekapcsoláskor néztem BIOS-ban a hőfokot, 70...75...80°C... na és itt kikapcsoltam. Leszedve a hűtőt döbbentem meg, hogy a paszta nem kenődött szét, vagyis a borda hozzá sem ér a procihoz! Ennyit erről a remek lehetőségről, kénytelen voltam másik hűtőt venni.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
GMalma
tag
válasz SipiBcs #2640 üzenetére
Átálltam tegnap éjszaka full manual tuningra. Ezzel kellett volna kezdeni Vannak az alaplapon előre beállított 4-4,2-4,4-4,6-4,8ghz opciók,de én csak jöttem betudtam lőni,mert most a 80-85 fok helyett,70-75 fok lett! Csak gondoltam nem szarakodok vele,ha vannak ilyen már előre belőtt értékek.
Egyébként ment a mind a 4mag! Most 4,6Ghz-en állok 1,35 fesszel.. -
diegho
nagyúr
Tegnap betettem a gépbe a P67 Extreme4-et. Végül olyan áron kaptam, amit inkább nem írok be számszerűen. (Pro3 ára alatt, ráadásul rajta virít a +1 year extended warranty matrica, tehát 3 év garos) Hétvégén talán lesz időm kicsit tuningolni is vele, mert tegnap csak a rendszert telepítettem újra, eddig minden szuper.
-
mekex
tag
Különben éppen tegnap jelent meg a sokadik drájver a fos Etron-hoz:
http://www.station-drivers.com/telechargement/etron/etron_usb3_107(www.station-drivers.com).exe -
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Asrock P67 Fatal1ty Pro & Leadtek PCIe TV tuner:
Az mitől lehet, hogy a középső PICex16-os foglalatba téve a PCIex1-es TV tuner kártyámat a kártya nem működik, míg áttéve (beszorongatva a VGA mellé) egy PCIe foglalatba egyből jó minden? Nem kéne ezeknek kompatibiliseknek lenniük? -
Giovanny
őstag
Sziasztok,akinek ASRock P67 Extreme6 B3 deszkája van,leírna nekem a tapasztalatokat,esetleg tuning képességeit. Köszönöm.
Zero Defect.No Compromise !
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Melyik biost érdemes leszedni?(nekem jelenleg az 1.6 van )
asrock p67 extreme 4 bios(ok)[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
2.0 -Ez a jó választás.
2.10 nehogy leszed mert az USB haza vágja,és nem ismeri majd fel ha be dugod az egeredet,vagy bilentyűdet az USB foglalatba.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest