Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArrayOfLilly

    aktív tag

    válasz TigerCat #45637 üzenetére

    Azt hiszem, félreértesz, az egészben egyetlen egy bajom van: sok mindent használok, aminek éves, vagy havi díja van, nem is a még egy a baj, nem oszt, nem szoroz, csak ha ilyen célra is elkezdek előfizetést használni, akkor ismerem magam, kitolom a tűréshatáromat ezzel és nem ez lesz az utolsó. Van még 4 (apple music, codeanywhere, codeschool és egy rosetta stone), aminek most ellenállok, de nehezen... És a sornak sose lesz vége.

    Ezen kívül nekem is csak az Apple hozzáállásával van bajom, elvi: ezt tényleg meg kellene oldaniuk házon belül, ez nagyon alap és univerzális felhasználás.

    Én az egérrel vagyok úgy, ahogyan te a touchpaddel, csak a Mac előtt nem volt választásom, nekem is mindenképpen kellett a precizitása a grafika miatt. Akármilyen asztalnál, akármilyen székkel, akármilyen magasságokkal, fél óra alatt hideg lesz és lezsibbad a kezem tőle pár éve, teljesen képtelen vagyok utána bármit csinálni.

    Az egyetlen módszer, amikor nem, az az, hogy kanapén félig ülök, lent van a könyököm és vízszintes az alkarom, puha felület van az alkarom alatt végig és akkor tudok egeret használni 20 órában is, de nem mindent tudok félig fekve megcsinálni.

    Próbálkoztam hanyattegérrel, a párom megszokta egy-két nap alatt, ő nem hajlandó már mást használni, nekem nem ment, de az az én hibám, nem erőltettem eléggé. Wacom Intuos nem mindig kell, nem túl mobil és nekem a grafikai feladatom kevés, leginkább hobbi, szóval az egér lett volna az ideális.

    Megváltás helyette a touchpad (egyetlen gépemét sem használtam korábban, nem ment), Magic Mouse rémdráma nekem is, de nemcsak a kényelmetlensége, hanem az aljának a kialakítása miatt. Csómó felületen próbáltam, de igazából semmin se smooth. Amúgy használnám a kényelmetlensége dacára.

    Summa summarum egyedi preferencia, hogy mit igen és mit nem, nem az árképzéssel van bajom, vagy az árral. Az teljesen rendben van, hogy ez folyamatos fejlesztés, jó support, és valamiből élniük kell, annak dacára, hogy rétegterméket fejlesztenek, ami hiánypótló. Létező piaci rés (ez az Apple hibája), másrészt nem fogja más finanszírozni, mint a maces közösség egy része.

    Pont ezt szeretem az macOS körül: hogy kis közösség, közvetlenebb a kapcsolat a fejlesztőkkel, hamar és érdemi segítséget kapok a legtöbbször. Hajlandó is vagyok fizetni érte, sőt, élvezem, hogy megtehetem, mert a kisebb appok miatt többnyire csak azért a funkcióért kell fizetnem, amit tényleg használok, és nem egy teljes, robosztus alkalmazásért nagyságrendekkel többet, ahogyan PC-n kellett (volna).

    [ Szerkesztve ]

    http://www.arrayoflilly.com

Új hozzászólás Aktív témák