Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ragnar95

    nagyúr

    válasz rjg #45604 üzenetére

    "Értem, csak az az óriási előny, vagy könnyebbség nincs, amit sejtettetek." számodra. :)
    Leírhatnám a saját példámat én is kifejtve, de szerintem fölösleges leírni, hogy az általad leírt 3rd party appok helyett miért egyszerűbb a beépített megoldások használata. Persze nyilván szubjektív kérdés ez is, van, akit nem zavar, hogy első beállításkor hány különböző szolgáltatást kell telepítenie, de sokan pont azért választják az Apple termékeit, mert még mindig igaz rájuk, hogy működnek OOB.
    Ami eddig eszembe se jutott, mert annyira alap már számomra az az adatbázissal történő tartalomkezelés, amit az Apple már jó ideje nyom, windowson pedig nagyon nem dívik még mindig. Megőrülnék, ha a képeim/zenéim mappázgatni kéne, iTunesban, meg iPhotoban ott figyelnek, milliószor használhatóbb számomra így, mintha kézzel kéne keresgélnem mappákban.
    Itt jön be szintén egy óriási előnye az OSX-nek, a Spotlight és úgy alapvetően a kereshetőség. Ezen a téren tudom, hogy fejlődött a windows is a 8 óta, de Spotlight szintű keresőjük tudtommal továbbra sincs.
    Ezen kívül az ablakkezelés és a touchpad szintén közelébe sem ér windowson a Macesnek, a több asztalos megoldás, illetve a touchpad gesture-ök nagyon megkönnyíti és felgyorsítja a munkát ha kihasználja az ember őket.
    Tudom hogy eltértem az eredeti kérdéstől, de hirtelen beugrottak ezek a dolgok is, amik miatt nem tudnék visszamenni winre.
    "A kollégáim közül mindenki Windows-t használ, így adott az igény az Apple világból kitekintő fájlmegosztásra és együttműködésre, de ezzel a fórumban - és a világban - szerintem tíz emberből kilenc így van."
    Ez mondjuk teljes mértékben környezet kérdése, ha Ny-Európában/USA-ban besétálsz egy cég irodájába, rögtön más képet látnál. Céges környezetben is sokkal több a Mac, mint Magyarországon, sőt, csomó cégnél többségben vannak a Macek.

    Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

Új hozzászólás Aktív témák