Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    Üdv!

    Notebook vásárlás előtt állok 100-150e-s kategóriában, amiben benne kell kegyen az operációs rendszer is. Sokáig martam magam, mert igazán jó vétel nincs: vagy az aksi szar, vagy a kijelző, vagy a hardver, vagy ebbe az árba nincs benne a Windows...

    ...aztán felvetődött bennem, hogy miért is ne lehetne egy használt Apple? Amit hirtelen kinéztem, az egy late 2008 vagy mid 2009 MacBook Air. Méretben tökéletes (a 15.6"-os notikat nehezebben tudnám használni), oprendszer van hozzá, iWork szintén, billentyűzet tökéletes (ha jól olvasom, háttérvilágítás is van), SSD van benne, valamint aksiidőben is bealázza a PC-ket (kiv. ami nem erre gyúr ebben az árkategóriában), anyaghasználat terén aláz (nem bóvli) és sokkal könnyebb is. A hardver más tészta, nem tudom, hogy mennyire erős a 9400M, de egy League of Legends csak elmegy rajta (Pentiumos Asus X550C-n is elmegy), HearthStone-ra meg ott az iPad, gamingre meg a Nintendo 3DS LL.

    Nos, a kérdéseim a következők lennének:
    - házilag mennyire bonyolult cserélni az aksit (lehet kellene)?
    - az OSX mennyire fekszi meg a hardver gyomrát? Azt várnám el, hogy az új Yoshemite is villámgyors legyen, mint a fentebb említett Asus notin a Windows 8.1, sőt, gyorsabb is legyen az SSD miatt.
    - iPaddel tud valami spéci trükköket az OSX?

    Majd elfelejtettem, a felhasználási kör:
    - egyetemi jegyzetelés
    - dokumentumok, prezentációk összeállítása
    - böngészés
    - animézés

    Mivel a late 2008/mid 2009 feletti Airek és egyéb MacBookok más árkategóriába tartoznak, így azokat hanyagolnám egyelőre.

    Előre is köszönöm a válqszokat!

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák