Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok,

    Már egy ideje a céges laptopom lecserélésén gondolkodom, ami jelenleg egy régebbi HP EliteBook i7-es procival. Alapvetően mikor megvettem is overkill volt arra amire használom, de szeretem a minőségi, masszív alu házat, ezért szerettem bele. A kiszemelt utód eddig egy G7-es EliteBook volt, de a minap megfogdostam egy MacBook Pro M1-et, 13 colosat az egyik áruházban, és határozottan tetszik, bár igazából teljesítmény tekintetében szerintem nekem elég lenne az Air is, a touch bart viszonylag ritkán használnám ki, mert az esetek többségében monitorra lenne kötve a gép.

    Van viszont egy komoly visszatartó erő, és ebben szeretném olyanok segítségét kérni, akik aktívan használnak Windows-t MacBook-on. Könyvelő vagyok, és egy magyar fejlesztésű, csak Windows-t támogató programot használok, aminek a futtatásához az alábbi segédprogramoknak mindenképpen telepítve kell lennie a gépen:
    PRTWIN - nyomtatási segédprogram
    Visual foxpro
    MS Ole Db Provide VFP
    Microsoft Access Database Engine
    .Net keretrendszer

    Ezeken kívül ÁNYK, amihez Java szükségeltetik, illetve egyéb apróságok, pl. e-Szignó.
    Továbbá Excel, Word, Outlook.

    Alapvetően szimpatizálok az Apple rendszerével, már sok éve iPhone felhasználó vagyok, tehát a munkán kívül minden egyéb dologra macOS-t szeretnék használni, viszont sajnos munkára kénytelen vagyok Windows-t használni. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a könyvelőprogram támogatja a Windows 11-et, úgyhogy alapvetően a Windows 10 használata lenne a cél.
    Nem feltétlenül szeretnék külön partíciót létrehozni a Windows-nak, hogyha a Parallel használatával kivitelezhető lenne az elképzelés, de sosem használtam még, így fogalmam sincs, hogy pl egy emulált rendszer esetében hogyan működnek a programok, a telepítésük, stb.
    A könyvelőprogram egy Synology szerveren fut, az asztalra kihelyezett parancsikonnal közvetlenül a szerverre dolgozik, illetve ott vannak tárolva a céges adatok egy külön erre a célra fenntartott meghajtón, NTFS fájlrendszerben. Az ÁNYK, és minden más segédprogram viszont a laptopomra van telepítve.

    Nagyon megköszönöm, ha valaki tud operatív használatról tapasztalatokat adni, nem feltétlenül szeretnék egy 500 ezres gépet csak úgy berendelni, mielőtt körül járnám, hogy biztosan tudom-e használni arra, amire szeretném.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

Új hozzászólás Aktív témák