- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yapp. Pontosan. Ha nem az van, hogy a fél középsulis osztályom itt van, akikkel amúgy sose szakadt meg a kapcsolat, középsuli óta egy baromi erős barátság van, plusz itt lakik a gyerekkori legjobb barátom, akivel szintén így van a szitu, plusz az egyik egyetemi/kolis legjobb barátom is, akkor mi is biztos, hogy nem Londonba jövünk.
De így azért nyilván de.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
instantwater
addikt
Értem.
De te nem is panaszkodsz, hogy nem adja ki a matek.Sajnos ismerős nélkül jöttem ki.
Mindegy volt hova, és programozóként pont egy vidéki cégkez keresett a fejvadász, és viszonylag kezdőként Londonban sem jött volna jobban ki a matek mint vidéken.
(2014, midweight PHP Symfony developer, 25k)Az elején par hétig amíg lakást találtunk addig hostelben laktunk a párommal.
Szerencsére a munkaszerződés már a kezemben volt, de az első fizetésig otthoni spórolt pénzből élve nagyon nem mindegy mennyibe kerül az átmeneti szállás.
Ez a mi esetünkben egy hostel volt pár hétig.
Utána pedig szóba sem jöhetett a 6 idegennel összeköltözés.
Voltak nehézségek az elején, de ez egy másik történet.Videken is vannak jó iskolák, sőt, fizetős magániskolák is.
Persze, ha elit iskolára vágysz, és még is tudod fizetni, akkor mindenhogy kiadja a matek.Éttermek?
Ugyanaz mint az iskola.
Ha van pénzed és luxus éttermekbe vágysz, akkor kiadja a matek.
Ha nem kell az ultra luxus, akkor vidéken is találsz nagyon jó helyeket.Reptér
East Midlands vagy Birmingham, a világ nagyrésze elérhető.Ha munkát keresel, és bármi jó, akkor lehet, hogy jobban jársz itt Midlandsen valami gyárral vagy raktárral.
Videken a minimálbér tovább ér, mint Londonban.Persze, sokan megutálják Londont egy idő után, aztán haza költöznek.
De vajon otthon jobb lett azóta?
Segitek: nem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz instantwater #42403 üzenetére
Tekintve hogy az is vegulis egy mas eletforma, mint a videki Magyarorszag.
while (!sleep) sheep++;
-
válasz instantwater #42402 üzenetére
Hat, figy, nyilvan anyagilag a letezo legjobb az lenne, hogy ugyan ebbol a fizubol valami bibircsok-alson elni, ahova kb csak holdkomppal lehet eljutni, cserebe minden olcso. Starlink internet miatt ma mar ez is megoldhato vegulis.
Aztan nyilvan vannak ennek fokozatai.
Londonnal akar Manchaser/Liverpool is merfoldekkel jobb lehet, mert hiaba alcsonyabb a fizu, savos adozas miatt plusz szinte minden mas olcsobb miatt erezszer jobban ki lehet jonni a dologbol.Amugy en mindig is azt szerettem, hogy nagyvarosban elni, csak a kulso, kertvarosi reszeben - mert akkor minden kozel van, ami kellhet, de nem pusztulok bele a belvarosi levegobe, meg nem kell arral szemben uszni a turistalevesben minden nap.
Cserebe viszont az is igaz, hogy szamomra London mar tul nagy, tul zsufolt, nagyon tulnepesedett. Ha nem lenne az, hogy tenyleg itt van minden ismeros, mar reg leleptunk volna sztem valami kisebb varosba, de maradva a del-angol vonalnal szvsz.Szerintem ha mason nem mulna, es a fizut is meg tudnank tartani, keresnek valami ~500k-1.5M ember kozotti varost, aztan ott lennenk. Persze ez mostanra nem annyira szamit, mivel valoszinuleg dobbantunk a UK-bol ugy egyaltalan, de nah.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
"De vajon otthon jobb lett azóta?"
Ez nagyon szitufüggő matek, el tudok képzelni olyan forgatókönyvet, akinek igen. De ez kb 20%.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
blt-blog
lelkes újonc
"Reptér
East Midlands vagy Birmingham, a világ nagyrésze elérhető."Tul azon, hogy amugy azzal amit mondtal, tulajdonkeppen egyetertek, de a fenti azert megmosolyogtato
Nem azt vitatom, hogy nincs kb mindenhova jarat, mert vegulis van, bar azert kerdeses, hogy mire megy az ember valami celponttal, ahova hetente 1-2 jarat van. Lehet buta dolog, de nekem tetszik, hogy LHR-rol abba az iranyba ahova mi utazni szoktunk es szeretunk, egy nap tobb repulogep van, mint nehany faluban napi buszjarat. Nem azert, mert naponta tobbszor akarok utazni, hanem azert, mert ha vegre eljutunk nyaralni es mondjuk jon valami vihar / technikai malor / jarattorles, akkor semmi para, max ket ora mulva megy a kovetkezo gep, majd atraknak arra. Mig a sufni repterekrol ha a reggeli nyaralojaratot torlik, akkor amire at tudnanak rakni, lehet mar az a jarat lenne amivel visszafele jottem volna. Sarkitott pelda, de azert nem valosagtol elrugaszkodott.
-
válasz blt-blog #42407 üzenetére
Olcso albi, olcso biztositas kocsira, ingyen parkolas, sok hely (nagyobb hazak, nagyobb udvarok), tiszta levego, kevesebb bunozes/nagyobb kozbiztonsag, lehet jarni biciklivel halalfelelem nelkul is (ha van hova ), konkretan angol emberek, mocsok dragan 20 eve is megmosolyogtato gyorsasagu es stabilitasunak szamito internet.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
lelkes újonc
Az albi, a biztositas valoszinuleg azert olcsobbak, mert ott nincs az az infrastruktura, ami elhetove teszi a kornyeket. Az olcsosag amugy is relativ. Ha berelsz, akkor van egy limit ami felett nem engedik, hogy berleti dijra kolts. Elfelejtettem mar mekkora a szazalekos ertek, talan 40%, aminel a berleti dij nem lehet tobb. Ez videken is es Londonban is tud lenni, ergo ha talalsz egy szamodra megfelelo lakast, amit ki is engednek, hogy berelj, akkor ugyanugy nem koltesz tobbet a fizetesedbol aranyosan lakhatasra, mint videken az olcsobb lakasra, ahol a fizu is kevesebb. Biztositas detto. Lehet, hogy kevesebbet fizetnek innen 50 merfolddel nyugatra, de az igy megsporolt penzt el is kolthetnem rogton ingazasra es bengara, az idorol nem is beszelve.
Angol emberek itt is vannak, korbenezek es ha nem szamitom a sajat utlevelem, amivel ilyen kamu-angol vagyok, akkor korulottem egy ir csavot kiveve mindenki angol.
Az internet tenyleg fos, de azert london nem egy utcabol all, vannak kornyekek jobb infrastrukturaval es vannak mas kornyekek rosszabbal. Ha valakit ez motival, szerintem egyszerubb arrebb koltozni ket metromegallonyit a jobb kornyekre, mint videken a szomszed faluba, ahova meg eler az optika.
A tobbi amit irtal termeszetesen igaz. Ezek a nagyvaros velejaroi. Vannak jo dolgok amik egy nagyvarossal jarnak es vannak rosszak. A lenyeg, hogy az egyen ezeket felmerje es van aki bevallalja a rosszakat is, mert ugy erzi, hogy a jo dolgok jobban emelik az eletminoseget, mint amennyire a rosszak csokkentik. Peldaul rendszeresen vannak keselesek kulonfele kelet londoni negyedekben - ki a fenet erdekel ez nyugat londonban, kb annyira relevans, mint az, ha berlinben keselnek meg valakit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz blt-blog #42412 üzenetére
En is varos parti vagyok nyugi. Laktam faluban eleget, a levego, a hely meg a tarsasag baromi jo volt, de az osszes tokom tele volt vele, hogy barmit akartam csinalni, ami nem foci a reten vagy olcso kocsmazas, akkor usgyi be a varosba. Csomo ido, penz, stb rament, plusz az ember nehezebben veszi ra magat, hogy meginduljon, mint hogy siman felpattanjon a metrora.
Szoval nekem is a varos nyer osszessegeben (bar London nekem tenyleg tul nagy mar), de a kerdes nem ez volt, hanem hogy mi van falun, ami a varosban nincs."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
válasz blt-blog #42410 üzenetére
Ez elég nagy tömegekben értékelődött át a covid alatt, amikor alkalmasint egyesek 2 gyerekkel a fejük tetején akár hetekig nem hagyhatták el az 50m2-es laká... lyukat, amit korábban "úgyiscsakaludnijárunkhaza" címszó alatt "olcsón" kivettek.
-
aero.
veterán
Márciusban kaptam egy levelet egy behajtócégtől, hogy 3 havi vízszámlát nem fizettem ki az előző címemre. A bibi ott volt, hogy a jelölt időszakban már 1 éve nem ott laktam. Természetesen kijelentkeztem a “Moving Home” opciójukkal, amiről bizonyítékom is volt, megküldtem, köszönték, lezárták. Külön kiemeltem, hogy jelezzék a credit agency-k felé a valótlan adatokat. Kinek van 3 missed payment miatt default a credit fájlján … ? Most emiatt utasítják el a nagy bankok sorra a mortgage kérelmet. Persze megküldtük a bizonyítékokat, nem tudom mire lesz elég. Levakarni ezt a szart hónapokba fog telni, ha tegnapelőtt kezdem is. Mucika ügyintéző két rossz kattintása mekkora szivatáshoz vezet.
-
aero.
veterán
válasz instantwater #42417 üzenetére
Szeretek a rossz végén állni. Most mehet az imádkozás, hogy elfogadják az én “holmi” levelezésem meg képi bizonyítékokat egy nagy céggel szemben, akik nyilvánvalóan fals adatot küldtek meg, a TransUnion/Equifaxnak viszont nem küldték, csak az Experiannak, ami megmagyarázza hogy lettem ott “Poor” egy csapásra, míg máshol tök jók a pontok. Mindegy, alsó hangon is 2 hónap minimum, mire ez javításra kerül.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz Bubee82 #42421 üzenetére
Kétpárti műremek ez, csak ugye a labor se képes kinyitni a száját, hogy ez alsóhangon 70%ban a brexit miatt van. Politikailag simán rákenhetnék a blue toryra, de az a baj, hogy labor berkekben is bőven van brexitista tard, és hiába nagy a fölény, rettegnek a szavazatvesztéstől. Így aztán bukni is fognak igen gyorsan.
-
t72killer
titán
válasz Bubee82 #42421 üzenetére
Aszongya az enécseszre köll a píz. Ezt mintha már mások is monták volna...
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #42424 üzenetére
Egyébként ennek a "labor mély kussban van a brexitről" történetnek tudjátok ám mi lesz a vége? A nép szépen konzerválódik abban, hogy a wrexit jó, csak épp "ráébred, h van két szerencsétlen rossz párt - hopp, lenne is egy megoldás". Farage bácsi pedig újra csenget a "megoldással", amire szépen meg is választják. Bingó...
Most épp a Tommy Robinsonból csinálnak börtönmártírt, jó sok követőt toborozva neki. Remélem írógépet is kap...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest