- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz Snoop-y #42202 üzenetére
Azért ezt így beleordítani a szélbe nem túl célszerű. Kezdésnek: UK- n belül hol? Mihez képest? Mit hasonlítunk mivel?
Persze, drága, pl Szváziföldön egy tányér rizsért is kapsz, aztán Beverly Hills ugye megint más kategória🤷🏼♂️Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Snoop-y
veterán
válasz moleculez #42203 üzenetére
Mindenhol draga az atlagfizeteshez kepest. A mi hazunk Weybridge-ben 560K korul van. Mashol megkapod feleert igaz ott meg keresel havonta 2K-t Szoval ott 250K-ert ugyanugy draga mert megelni nem tudsz.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
Epp most veszunk ingatlant ne is mondjad (pl ezt nem gondoltam volna az itteni arak miatt). Mondjuk itt teljesen mas jellegu egy hitel mint amihez az emberek europaban hozza vannak szokva.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Devid_81
félisten
Van egy 99%-os tippem, hogy gaz boiler pukkant el
Konkretan talan egyetlen haz maradt 'epsegben' a soron...az is le lesz bontva sztem ezek utan.
[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
Ezek megőrültek - természetesen a mi pénzünkből:
Labour to send 100 party staff to US to help Democrats in swing states
#1: értelme ugye 0, ezek nyaralni (őszölni) mennek ki, több ellenszavazatot hoznak a konyhára, mint dem-est + 99.9%, hogy Kamala nyer amúgy is, ergo ha használna is, akkor sincsenek ránk szorulva
#2: élesben megy az amcsiknál, hogy Trumpot tolják az orkok, azért is került először elnöki székbe: no így lesz a repiknél is egy kártya, hogy a másik tábort az egykori gyarmatosítók tolják...
#3: tesztelik szépen a választókat, hogy mennyire tolják tovább a labour elit "Chileicseresznyézését", miközben jókora adóemelések várhatók.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tildy
nagyúr
válasz blt-blog #42210 üzenetére
Nem, nem jutunk vissza. Oysteren ha jól tudom nincs heti limit, nek tudom beletenni telefonba , okosórába . Az ilyen ‘virtualis ‘ kártyákat meg igen, nem kell oystertolto helyet keresgélni ( tudom , online is tölthető , de macerásabb )
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
blt-blog
lelkes újonc
Ugye onnan indultunk, hogy autoval jar a csalad es nagyon ritkan hasznalunk tomegkozlekedest. Egeszen konkretan januarban teszek mondjuk negyven fontot az oysterre es nekem az fel evig eleg. Van, hogy tovabb is. Nem igazan erdekel a heti limit, sem az, hogy hol lehet oystert tolteni. Azt az evi ket alkalmat tokeletesen lefedi, hogy amikor bemegyek a metroba, ott az automata.
Ezen tulmenoen felesegem par eve egyszer a metron csak az ajtonal tudott allni. Vart a metro indulasra a nyitott ajtonal az egyik allomason. Kivette a zsebebol a telefont, ami mellett az oystere is volt, ami azzal a lendulettel beesett a sinek koze. Elbukta a rajta levo kabe 20 fontot, de valoszinuleg problemasabb lett volna, ha egy platinum amex esik a sinek koze...
Nekunk az oyster van, tavol alljon tolem, hogy barkit meg akarjak gyozni barmirol is, felolem mindenki azzal kozlekedik amivel akar.
-
tildy
nagyúr
válasz blt-blog #42213 üzenetére
Egyrészt ha be van regisztrálva az oysterre, akkor nem bukja el a pénzt( ez jól jöhet akkor is , ha valamiért pluszban chargeolnam) , a platina amexet meg tudja azonnal tiltani .
Csak így jótanácsként mondom .
Mindegy, ti tudjátok, de én annyira utálok felesleges dolgokat magammal vinni, hogy sokszor még pénztárcát se viszek úgyis ott van a telefonomban az összes kártya.Anno a rendszer bétatesztelője is voltam a bankkártyás fizetésnél, szerencsére azok a félelmek, amiket mondtál soha nem történtek meg velem.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
t72killer
titán
Sokan leszólják Latin-Amerikát, hogy ott megeszik az embert mihelyst kiszáll a gépből, változnak az idők:
[link]
"1,100 prisoners in the UK will be released early this coming Tuesday.
Meanwhile, with his tough stance on crime, Bukele (Salvador elnöke,szerk) has taken El Salvador from the “murder capital of the world” to having one of the lowest homicide rates in the Western Hemisphere in less than a decade."Szóval sztem a Spanyol egy hasznos nyelv, ha valaki 50-60éves időtávra tervez a családnak, minimum egy nyelvtanulással és egy-két opciókereséssel érdemes kalkulálni. 100éve amúgy elég jólmenő polgári társadalmak voltak arrafelé egy sor országban, svájciak vándoroltak ki pl Brazíliába, németek Argentínába (nem a ww2 után menekülő nácik, évtizedekkel korábban).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #42216 üzenetére
Líbia is karrier opció volt sokaknak mint kb Németo a 90es években. Nem egy szakemberbe futottam már bele (jellemzően 50-es korosztály) akik hosszabb rövidebb ideig dolgoztak a közel keleten, mert jó pénz volt, és biztonságos volt. Orvos, hegesztő, mérnök, vendéglátós, stb..
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
válasz moleculez #42217 üzenetére
A BME-n valamelyik tanszék előtt még rémlenek is egy nagyobb Líbiai projekt légi felvételei. Egész biztosan husin fizetett az érintetteknek.
#42216: A 200évvel ezelőtti Anglia amúgy nem jó példa, a népjólét egy katasztrófa volt, Irish famine ugyebár 1845-52, 1 millió halott egy kvázi saját, nem gyarmatnak minősülő területen, Highland Clearances ~1860-ig. Az elitnek jól pörgött, de már akkor is sz.rrágók voltak és a dolgozó annyit kapott, hogy éppen éhen ne haljon.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz instantwater #42219 üzenetére
Én ezt nem látom ilyen sötétnek, a II. vh vége óta európai és észak-amerikaiként arany életünk van.
Sőt, ha megélted a 20 éves kort, akkor átlagban többet éltél mint a valaha élt összes ember összesen.
Usákia az ikonikus 60-70-80-as évek aranykor és könnyen jutottál lakáshoz is, de ezt kitolnám egészen a 2010-es évek kezdetéig.
UK is szerintem egy nagyon klassz hely volt tele lehetőséggel, amíg be nem ütött a brexit-covid kombó.
De úgy komplett Európára ezt mondanám Mo-tól nyugatabbra.
NHS ide vagy oda, ha valami bajod van, akkor rendbehoznak, a komolyabbat is. Kaja van a boltban, ha akarod ki is hozzák, meg el is készítik előtte.Meg most komolyan. Home ofisz, ki se kell mozdulnod otthonról, csak csépeled a klaviatúrát és minden házhoz jön. Tényleg olyan szörnyű?
Mármint, én ezt értékelem amíg még van rá lehetőségem, mert úgy tűnik az emberiség elérte a csúcsát az elmúlt pár évtizedben, és most már főleg a covid óta ez épül le. Ma még jobb mint holnap lesz, sajnos.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Devid_81
félisten
Ebay eladas/vetelnel/vannak valtozasok.
Vetelnel vigyazni mert check outnal jottok ra (ha rajottok, nem ugy mint en) hogy az ar amit lattok az mar netto ar lett +20% VAT megy az arra checkoutnal.
Eladasnal ugyan "azonnal" elerheto a penz, csak epp errol senki nem szol, hogy az eBaynel van a penzed, mar ugy kell withdraw-t nyomni 0-4 working day az atfutas.Fogalmam sincs jelenleg arrol, hogy a VAT osszegere ki es hol vigyaz ado ev vegeig, vagy az kiutalalasra kerul-e vagy sem.
Majd kiderul....
-
-
t72killer
titán
válasz Apollyon #42220 üzenetére
+1, igazából az egész fejlett világ, és ebbe még a mi gulyáskomcsi rendszerünk is kis túlzással belefér, arról szólt a 70es években, hogy a DOLGOZÓ EMBER meg volt becsülve: a fizetéséből, MEGTAKARÍTÁSÁBÓL tudott normális házat venni, a fogászaton egy gyökértömés (már létezett ugye) nem vitte el egy havi fizetését. Nem kellett félévente állásinterjúkra rohangálni "átszervezéstől" rettegve, stb-stb.
A leépülés kezdetét SzVSz a zusa 9/11 mérföldköve jelzi legkorábban: ez megindított egy társadalmi törést a világon (globális bizalmatlanság, az állam mindent IS tudni akar rólad), megfejelve a dotcom (2001)+ a valóságban nem kezelt Subprime (2008-napjainkig) válságokkal.
Hogy ne csupa siránkozás legyen, tény és való van pár pozitívum, pl a vonat már nem úgy néz ki, hogy a vagon eleje nemdohányzó és a tanár se veri a gyereket az iskolában. Csak ezek a vívmányok sajna egy rakás negatívum, frusztráció mellett érkeztek.
Amit érdemes még megfigyelni: ROHAN a modern élet, mint az őrült, ha megnézel egy mai filmet/meghallgatsz 10 felnőttet, kb dupla sebességgel beszélnek, mint 50 éve. És van ennek a pörgésnek bármi HASZNA a mi számunkra? Frászt, ugyanúgy végig kell dolgozni a heti 5 napot, hogy ne haljon éhen a család.
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #42222 üzenetére
JELENIDŐBEN mindenképp ez a helyzet. Bár már pl egy Chile vagy Argentína sem az a késdobálós pokol, mint pl a Karibi térség húzósabb helyei. Brazíliát persze kerülném, az az az ország, ahol konkrétan az őrzött-védett olimpiai csapatokat rabolgatták ki...
Én arra számítok, hogy ők szép lassan összeszedik magukat - Európában viszont nem látom a szándékot, hogy rendet akarnának tartani.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz moleculez #42225 üzenetére
Ezzel vhol az a fílingem, hogy €urópában (UK incl) sok paraméter egyáltalán nem olyan jó, mint ahogy meg akarják velünk etetni. Illetve az egyén találkozása a statisztikai számokkal is megér egy misét: vegyük például az Argentin gyilkolászási statisztikát, homicide rate náluk 4.3. Itt Skóciában meg 0.8. Papíron. Ehhez képest itt a mi kis "járásunkban" (kb 5 falu) él ~15e ember, az elmúlt 2évben volt 2 szándékos gyilkosság, amiről én is tudok == lokális ráta kb = 6! És akkor nem egy Croydon-ról beszélek... Azaz ebből a szempontból kb ugyanott, vagy akár rosszabb környezetben vagyok egyénileg, mintha Bariloche-ban szerveznék sítúrákat kétes múltú német vendégkör számára.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz t72killer #42226 üzenetére
Ohh ez pedig LinkedIn mélyéről pont témába vág:
[Scrennshot1] [Screenshot2]Szal jah mindenki fusson, ki merre lát, Amerikában a kolbász is kerítésből van Ott van Waymo taxi amúgy is.
-
t72killer
titán
válasz moleculez #42227 üzenetére
Mondjuk a megfizethető és jó egészségbiztosítás mellé tennék egy kérdőjelet, hogy mennyiazannyi a valóságban, ill hogy megy a dolog, ha a vége felé komolyabb betegségsorozatot zongoráz végig az ember mondjuk 2 évtizeden át. Olyan helyre tuti nem mennék, ahol nincs bármilyen állami eü, aki akármilyen minőségben, de kérdés és a gyerkőcök örökségét lenullázó számlahegyek nélkül hozzádnyúl.
Láttam olyan amerikai kisvilágot, amibe szivesen beleülnék, ha még létezik ("vadnyugati" régió, kb 20évvel ezelőtti állapotában). Az ördög a részletekben van elásva...[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #42229 üzenetére
Egy időben nagyon kíváncsi voltam a kicsi karibi országokra (St Vincent, USVI/BVI, Grenada), de utánuk olvasva elég durva infók jöttek elő bűnözés téren. Pedig kicsi, "falusias" helyek mind, amik elvileg a turizmusból élnek.
Nyilván egy esetleges induláshoz az aktuális jelenidőt is bele fogjuk számolni, nem csak a projekciókat. A matek vmi hihetetlenül komplex még a jelenre is, egy viszont bizonyos, hogy a UK felirat mellett már úgy másfél-2éve villog a vörös lámpa, hajót elhagyni felirattal. Kiccaládnak köszönhetően fog még az villogni egy darabig, de készülni időben kell, főleg, ha öreg fejét nyelvtanulásra adná az ember.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
félisten
Mindenhol ez van, kivéve tényleg csak pár országot, ahol meg majd idővel ez lesz. Az egészségügy megoldhatatlan probléma a jelenlegi szemléletmóddal. Az meg szerintem elég irreális elképzelés, h bárkinek (neked, nekem) joga lehetősége van a világ azon 1%-át kiválasztani, ahol pont a lehető legjobb a helyzet. Sajnos a top 1%-ba kerülni semmilyen területen sem egyszerű.
while (!sleep) sheep++;
-
Apollyon
Korrektor
Így van, azért az is elég nagy terhet levenne az eü-ről, ha az emberek jobban odafigyelnének a saját egészségükre. Pl. ha nem az alkohol meg a cukor lenne a fő kalóriaforrásuk. A legtöbb eü gond szájon át érkezik, és az ilyenek elveszik a helyet azoktól, akiknek önhibájukon kívül van egészségügyi problémájuk.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
Az állam prioritásait kéne rendberakni, már az OKTATÁS szintjétől, és persze a bevándorlást is csak úgy engedni, hogy az adott régiókba letelepedők "az orvosaikat is hozzák magukkal" még egy kis érdekesség.
UK totál elsz.rta a gazdaságát, aminek SzVSz kb 50%-ban a wrexit az oka, 30%-ban az elbszott oktatási és (nem)szabályozási "rendszer" 20%-ban egyebek.
Én globálisan nem vagyok ennyire pesszimista, ahogy pl az iskolaudvar sincs minden országban chipseszacskóval teleszórva, útpadka cukor-műsz.r-löttyös petpalackokkal beterítve. A drogfogyasztás se mindenütt ennyire magas.
#42234: pontosan . A brit szoc rendszer tragédiája, h elképesztő összegeket költ olyan figurákra, akik saját hibájukból b.szták el az életüket.
Jja, ahonnan kiindult a beszélgetés: a tesztelés, megelőzés egy katasztrófa ebben az országban.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz Apollyon #42234 üzenetére
Ismét, oktatás🤷🏼♂️ Aztán talán 2-3 gen múlva utolérné magát a társadalom e téren. Mert ugye hiába tanítják a gyerekeknek hogy egyél zőccséget gyümőcsöt meaz jó’ sőt még iskolai menzán eléjük is rakják, majd hazamennek és otthon az anyjuk odabasz nekik 5£ hogy mennyé egyél chicken n’ chips mealt csak haggyá békén, reggelire meg egyél egy fánkot csak ne kelljen felkelni. Rengeteg ilyen van sajnos. Hát így nehéz lesz. Talán elkezdődött valami, az egészséges életmód elkezdett trendi lenni, gymbe járni, jól kinézni, etc, az influenszerek ebben az egyben véletlen valami jót hoztak. Most hogy irreális normákat támaszt az más kérdés.
Persze a fastfood/junkfood lobby mérhetetlen pénzt öl ennek az ellensúlyozásába, a negatív woke influencerek sem segítenek. (Body positivity erősen félrértelmezve). Hosszú topic ez na’
-
t72killer
titán
válasz moleculez #42236 üzenetére
"sőt még iskolai menzán eléjük is rakják" - sajna itt fent északon nem . Tésztás-virslis-pizzás műkaja jellemzően a "menü", egyedül a pénteki hal nevezhető normális kajának.
Eeegen, a dagifluenszer sem túl hasznos jelenség...
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz t72killer #42237 üzenetére
T72, készülj fel, megy a vihar felétek, itt West corknal 100kmes szelet meg kinn az m6os bojanal 19.5 méteres hullámokat mérték, nálunk keleten 3 órája ment el az áram
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t72killer
titán
válasz Balinov #42238 üzenetére
nálunk ez szokásos dolog . Most kb 40es (csomó, azaz kb 70km/h) szél lehet nálunk, a maxot 60 csomó környékére várjuk, a drájvon már nincs raklap amit el tudna pakolni, asszonypajti az utcára parkolta a 4kerekűjét úgy, hogy ne legyen a közelben nagyobb=kidőlős fa.
-
-
Balinov
titán
válasz t72killer #42239 üzenetére
Mondom én hogy felkészül, xen 1.5 órája írtak hogy ENY Írországban 148khmt mérték de a java este, éjjel jön arra felétek kB még durvább lesz
Du 3 óta nincs áram a környéken, kb 9000 háztartás, holnap du 2re ígérik valszeg egy 110kV alallallomas durrant el nem messze innen egy ipari parkban, egy AWS datacenterrel a szomszédban
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
moleculez
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz t72killer #42239 üzenetére
Itt lejjebb nem annyira eszakra csak annyit lehet eszlelni, hogy mocskos fostos ido valtja a picit jobbat.
Egesz hetvegen ugy ereztem magam mint egy agybajos/agyhalott, majd nezem, hogy megint a szokasos napi 2-3 hideg/melegfront.
Mondanam, hogy oregszem es azert, de tegnap a kolykok is olyanok voltak mint akinek "elmentemk otthonrol"
F@szkivan ezzel a valtozo retek idovel ami itt van[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
válasz Balinov #42243 üzenetére
Izgalmas, annyi szerencsénk van, hogy ez a mostani áldás déli irányból jön, ahonnan egy nagy ház takar ki minket és egy elég erős, pár hasonlót már túlélt kerítés.
#42242: kb 50 csomó felett nincs irgalom-nincskegyelem, olyan dolgoknak lesz hirtelen szárnya, amiről közép-európai aggyal álmunkban se gondolnánk (pl raklap )
#42245: Engem az elmúlt télen az készített ki totál idegileg, hogy volt ha jól számolom összesen HÉT komolyabb viharunk idefönt, ami kb így nézett ki 3 napon át, beázó conservatoryval és a házban is fújó széllel, már a legelső KO-zta a pár hónappal korábban vett "üveg"házat (műanyag sz.r)... Azóta szerencsére a conservatoryt rendberaktuk, a drága+idióta tetősök "munkáját" is kijavítottuk + pár lyukat sikerült betömnöm.
[ Szerkesztve ]
-
rgqjx
aktív tag
válasz instantwater #42247 üzenetére
Az a mi sulinkban is az állandó pénteki kaja, évek óta. -
t72killer
titán
válasz instantwater #42247 üzenetére
Igen, biztos mert vmi szuperkeresztény ország vagyunk .
Ma hozta anyuka az új menüt: úgy elb.szták, h a következő hónaptól tényleg már csak a fishy Friday marad a nagyobbiknak a menzáról, a többi műsz.rt lemondjuk és itthonról viszi a cuccot .Itt egész p5-ös korig ingyen jár a sulikaja, ha jól tudom council ktgvetés: no ezek meg persze mindent IS kispórolnak, amit lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest