- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Nalunk tegnap ota kotelezo a maszk. Surgical maskot kapunk, napi harmat. Nem valami jo 12 oran at viselni. Ertelmet sem latom hisz distance-ot is meg kell tartani mert rank szolnak es ha azt betartjuk nem kene maszk. Plane nem ilyen. A koszt nem fogja fel. Igy is dust-ot fujok az orrombol, maszkkal vagy nelkule...
-
ronson
őstag
válasz #30610944 #29453 üzenetére
Látszat intézkedés. Ettől kifeszülök, mikor ilyen van tartva irodán, aki ilyen szarokkal foglalkozik. Leülni nem tudok kényelmesen, pihentetően szünetben, mert elvitték a fotelok 2/3-át. Az üzembe meg olyan zaj van, hogy elkerülhetetlen, hogy az ember ne a másik arcába mászva kommunikáljon.
-
törölt tag
Most hogy fodraszok sincsenek ujra divat lett a buzz cut.
En is olyanra tolom. Nincs vele gond legalabb es ingyen megvan itthon.
-
instantwater
addikt
válasz #30610944 #29456 üzenetére
Komolyan egy vicc, hogy üres az Argos, az Amazon, de még a gyártók saját webshopjai is. Ebayen meg tolják a gagyit drágán, vagy a felvásárolt márkásat méregdrágán.
Már azon gondolkozok, hogy valami EUs webshopból veszek magamnak hajvágógépet ahonnan küldenek UKba. A futár még megy.
Komolyan, miből akar megélni az Argos, ha minden out of stock?
Pár napja néztem nyomtatót, OOS, hajvágó OOS.
Ha nem lehet semmit venni, akkor még az sem tudja pörgetni a gazdaságot akinek lenne elkölthető pénze. -
aero.
veterán
válasz instantwater #29457 üzenetére
Mi napi szinten tolunk ki minden itemet amazonbol, ami oos vagy late delivery. Valahogy megiscsak van. Meg mindig 10 millio felett van a stock 🤷🏻♂️
-
FeRkE
őstag
válasz radi8tor #29460 üzenetére
Attol, hogy ne rohadt sok ember egyszerre zuduljon ra a rendszerre. Igy is alig birjak, baratnom hetek ota 80 orat dolgozik egy heten. Eleg necces igy is a helyzet, letszamilag is (sok kollegajuk kiesett, mert beteg), PPE is csak par napra elegendo mennyiseguk van, hetfon pl ugy ment be dolgozni. hogy nem tudta, lesz -e vedofelszereles
En maradtam itt, mert a szigeteken keves eset van nagyon (Fuen jelenleg 24), koszonhetoen a gyors lezarasnak, nincs hiany semmibol a boltokban, meg innen is tudok dolgozni. Angliaban nagyreszt otthon ultem volna egy kicsi szobaban amit jelenleg berlek, meg egy kert sincs ahova kimehettem volna, ugyhogy ugy dontottem jobb lesz nekem itt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja értem, szóval a túlterhelés elleni védekezést értik save alatt.
⭐ Stella
-
-
Balinov
titán
.co.uk-s amazonrol (amazon az elado) mennyi ido alatt indulnak el a csomagok mostanaban? Szerda delelott rendeltem 2 aprosagot (csavarhuzokeszlet ill hutopaszta), nem a free shippinggel, hanem az 5 font korulivel (az egesz cucc 22font) de a tracker szerint meg el sem indult ide, Dublinba.
Pandemic elott free shippinges amazonos cuccok atlag 3-4 nap alatt megjottek, erre a rendeleskor (es most is) majus 2-i delivery-t ir. Ha tippelnem kene, jovo het eleje elott el sem indul a csomag, de erdekelne a ti tapasztalataitok
FeRkE: akik most mennek Kanari szegetekre (vagy ugy amblokk) Spanyolorszagba azoknak is van beutazo karanten?
B
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Balinov #29465 üzenetére
En legutobb Primeos ejjeli szilikonos lampat rendeltem a lanyomnak az kerek egy het alatt jott meg.
Ja meg egy balance bike-ot. Az is prime-os volt es egy het alatt jott meg. Ezek a corona virus elott szerintem 1-2 nap alatt megjottek volna.
Vicces volt, hogy egy szorito csavar nem volt jo es irtunk nekik hogy tudnanak e kuldeni egy ujat, erre idekuldtek egy uj bringat. Most van ketto.
-
FeRkE
őstag
válasz Balinov #29465 üzenetére
Fuerteventurara nem igazan van mashova jarat csak Gran Canariara -rol, egy nap 2. Onnan is ugy latom csak Madridba es Barcelonara mennek meg a tobbi szigetre, de a szigetek koruli repules is minimalizalva van, a korabbi napi 395 jarat helyett napi 10 megy osszesen.
Egyebkent is csak azok tudnak repulni akiknek nyomos oka van ugy tudom, pl. key worker, hazamenne az anyaorszagba, itt el es igazolni is tudja megfelelo ID-vel, stb. Kotelezo karantenrol nem tudok beutazoknak. Turistak biztosan nem tudnak jonni a szigetekre, nem engedik fel oket a gepre.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz #30610944 #29466 üzenetére
Erdekes, mert vacilaltam hogy a prime video miatt beregelek 1 honap prime-ra, de aztan ott a disney+, Netflix, IPTV, eleve, igy sima userkent rendeltem. 10 naptari nap nem a vilag, amugyis en vagyok a hulye, mert mar hetekkel ezelott gondolkotam, hogy mac ujrapasztazashoz berendelem a cuccokat, csak mindig elszorakoztam az idot valami massal.
apropo prime video. Hasznalja valaki innet? Erdemes elofizetni ra?
Koszi az infot FeRkE, nem pont Kanari miatt kerdeztem, Mallorcara, de peripllanat szallas, repjegy, kocsifoglalas szempontjabol meg penzugyi ongyilkossag barmit is lefoglalni.
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz Balinov #29468 üzenetére
Nekm a prime elofizu miatt van de inkabb adnanak amazon music unlimited-et helyette az jobb lenne.
Neha neztunk rajta filmeket, sorozatokat. Nem rosszabb mint mondjuk egy netflix de ilyenert nem fizetnek, mikor ingyen is nezhetek filmeket, sorozatokat.
Csak azert van prime-os elofizum, mert sokat rendelek amazonrol. -
Balinov
titán
válasz #30610944 #29469 üzenetére
koszi, akkor felejtos.
Par hete atporgettem a tartalomlistat, van-e ami erdekes, de semmi extra nem volt, ha sokat rendelnek, talan megerne, de az utobbi idoben azt vettem eszre, hogy mennek fel az arak (akar .de vagy .fr hez kepest is)
-
-
Dantee_Mikoo
tag
Sziasztok!
Olyanokhoz fordulnèk, akik elèg jártasak a Brit adózási rendszerben.
Szóval: lassan 2hónapja hogy kint vagyunk, ès az eredeti munkalehetőség a vírus miatt sajnos elhalasztódott.
Jelenleg egy raktári munkát vállaltam el ami nyilvánvalóan egy olyan Agencyhez tartozik ahol hetente van kifizetés, ezzel még nem is lenne semmi probléma viszont az első négy napomra olyan összegű levonást kaptam ami kicsit megdöbbentett értem ezt úgy, hogy 270 fontos keresetre 65 fontnyi adót levontak. Sztorihoz még hozzátartozik hogy én jelenleg "Student" korban vagyok illetve ha jól tudom az első félév munkaviszony után nem kell adót fizetnem, csak az NI után. Annyi mèg ami lènyeges lehet hogy NI számom folyamatban van (egyszer csak hozza a posta), addig egy "DWP" nevű papírt kaptam, ami "helyettesíti" az NI-t míg nem èrkezik meg.
Kèrdèsem az hogy olyan tènyleg van hogy nem kell adóznom egy ideig, ha igen, visszakaphatom a jövőèvi adózárás elött? Vagy lehetsèges hogy az NI hiányában olyan adókulcs vonatkozik rám ami ekkora összeget követel hetente? (Egy rendes munkahèten majdhogynem 2napnyi bèrnek megfelelő a levont összeg)A válaszokat előre is köszönöm, ès elnèzèst ha kicsit kusza lett az irományom (látszik hogy már este van munka után)
"Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb"
-
qqzs
őstag
válasz Dantee_Mikoo #29474 üzenetére
Ni nelkul br taxcodod van. Ha a fizetesed egesz evre vonatkoztatva adosavba esik akkor vonjak az elejetol atalanyban.
Eladó: GTS450
-
Mercutio_
félisten
Ha még mindig április(?) az adóév fordulója, akkor 2 hónapos kintléttel számolva szerintem kizárt, hogy elérné a leírt munka esetén a bére az éves alsó limitet
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz Dantee_Mikoo #29480 üzenetére
Mi nem egyértelmű? 0T a tax code-od, az alapján adózol. Pont. Hogy fog-e változni, senki nem tudja, de ha nem, akkor 1 év múlva visszakapod.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Dantee_Mikoo
tag
-
aero.
veterán
válasz Dantee_Mikoo #29482 üzenetére
Nem úgy adomentes, hogy felevig nem vonjak. Alapbol az afeletti resz van kikalkulalva es leosztva a munkaltatotol kapott kiszamolt eves ber utan. Ha aprilisban kezdtel akkor vonni fogjak. Ismerek olyat aki oktoberben es nem vontak, es olyat aki novemberben es vontak egybol. Majd jovo nyaron tudod visszaigenyelni. Student kor semmit nem szamit, csak ha tenyleg tanulo vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dantee_Mikoo #29482 üzenetére
Én novemberben kezdtem el dolgozni, tőlem nem vontak PAYE-t (pay as you earn) csak NI-t, meg pensiont.
Májusban lesz az első fizum, amikor már vonnak adót. Legalábbis én azt olvastam, hogy az első fél év adómentes, de ez csak arra vonatkozik, hogy ebben az időszakban nem vonnak PAYE-t, NI-t meg pensiont (ha igényled) igen.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
qqzs
őstag
Van ahol nem vonjak amig nem eri el, aztan meg sokkot kap, amikor elkezdik vonni. Van ahol evre kalkulalva visszaosztjak az meg akkor kap sokkot mikor az elsobol is vonnak...mindenkeppen sokkolo hogy adot kell fizetni
-
fazr
senior tag
válasz Dantee_Mikoo #29480 üzenetére
Csak akkor nem vonnak adót, ha előre láthatólag a fizetésed nem fogja meghaladni a personal allowance-ot az adott adóévben, ami jelenleg £12,500. Pl ha tavaly októberberben kezdtél el dolgozni és minimálbéren vagy, akkor az áprilisban zárult adóévben valszeg nem érdet el a fenti összeget. Ebben az esetben vagy vissza fogod kapni a befizetett adót, vagy egyáltalán nem is vonták.
Amennyiben áprilisban kezdtél fulltime, szinte biztos, hogy fogsz adót fizetni. NI nélküli keresetnél többet vonnak, 0T tax code-nál olyan mintha nem is lenne personal allowance-od. Amint meglesz az NI számod, vidd be a munkahelyedre és korrigálják év közben vagy adóév végén visszakapod a többlet befizetést.
Ja és nem vagyok "adószakértő", nem kell készpénznek venni amit írtam
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ja es it a HMRC magatol visszakuldi a tulfizetett adot, azert fontos hogy a aktualis cimed legyen jelentve mert csekken kuldik levelben...legalabbis par eve meg ugy kuldtek
-
Yeffy
veterán
tud valaki olyan helyet, ahol normalis aron, normalis minosegu, nehezebb embert is elbiro EU Single (tehat nem UK) agykeret, kihuzhatos fiokkal kaphato, lehetoleg online kiszallitassal?
ilyesmire gondolok, ez tokeletes lenne, de sajna nem EU Single.kemeny matrac, ami imitaja az otthoni, regi stilusu, deszka francia agyakat, az is kulon tortura lesz, de elobb az agykeretet probalom beszerezni. de ha van valakinek jo tippje erre is, ne tartsa magaban!
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
igen.
nincsenek furo/barkacseszkozeim, most egy agy miatt nincs kedvem ezeket beszerezni, ha utana kb az eletben nem fogom hasznalni.
bar mar el-elgondolkodok rajta neha.ne is mondd, a matracba bele se merek gondolni, mire talalok valami szamomra ertelmest.
-
Yeffy
veterán
válasz instantwater #29493 üzenetére
jo kerdes, erre meg nem neztem ra, korbekerdezek.
legjobb lenne valami ilyesmit elhozatni otthonrol. ez tunik olyannak, mint amiket otthon hasznaltam. kar, h tuti draga mulatsag lenne.
-
tildy
nagyúr
Igen, ezeka franciaagyak otthon nagyon jok voltak. Amugy nekunka gyerekeknek EVE matrac van, rugos. imadjak. Annoa Billerbecket otthronrol hozattuk, az is rugos volt, imadtuk. Sajnos egyik oldalt kiszakadt, koltozeskor kidobtuk. A kovetkezo egy kokusz-habmatrac, szinten otthonrol, van vagy 50 kilo, de az nem olyan kenyelmes.
Amugy a matrac kihozatasa anno 80font korul volt.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs