-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #29850 üzenetére
Akkor helyileg illetekes kormanyhivatal nepegeszsegugyi osztalyanak kerelem benyujtasa, allamkincstarba 3000 ft befizetes, ha szerencsed van aznap hatarozatkapas, ha szerencsed van aznap karantenoldas. Ha nincs szerencsed, akkor kb hetfo.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #29845 üzenetére
Meg, de allampolgari kotelesseged lenne jelezni, hogy mi volt az indulo orszag. A kutya sem fog nezni igy a hataron, ami azert szerintem gaz.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #29845 üzenetére
Magyarországra történő beutazáskor a kiindulási országot veszik figyelembe, vagy azt, ahonnan közvetlenül az országba érkezik az illető? Ha valaki egy piros jelzésű országból indul, de egy zöld jelzésűből lép be Magyarországra, akár repülővel, akár máshogy, melyik vonatkozik rá?
Beutazáskor elsősorban a kiindulási ország van figyelembe véve. Ha valaki piros/sárga besorolású országból indul, de pl.egy hetet zöld besorolású országban töltött, akkor ő a jogszabályban meghatározott karanténidőszak felét töltötte csak zöld jelzésű országban, így beléptetéskor rá a hátralévő karanténidőszak letöltése és az alatt betartandó szabályok vonatkoznak."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Mercutio_
félisten
forrás, btw ez egy elég irányított kérdés-válasz, mivel ha nem repülővel/EU-n kívülről jössz nem fogják tudni a kiindulási országot.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tildy
nagyúr
válasz Mercutio_ #29855 üzenetére
Koszi, igazad van, lemaradt a forrás , de onnet van a GYIK -ből. Viszont ez válasz annak aki autóval jönne vagy átszállással
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #29859 üzenetére
15. hét , majdnem 4 hónap. Ma egy bacsika itt falun meg is kérdezte , hogy ugye a 10 Milla ért ? Hat mondom külföldön élünk , nekünk nem jár 😂
[ Szerkesztve ]
-
válasz instantwater #29860 üzenetére
Valamelyik miniszter ovis gyerekének szinezői között
De én se találtam normálisan frissített oldalt, ráadásul jövő szombaton repülünk Dubai-on keresztül Mo-ra (szerencsére bécsi érkezéssel), remélem nem lesz gond| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Alvin_ti4200
félisten
-
lumpy92
aktív tag
válasz instantwater #29860 üzenetére
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
válasz Alvin_ti4200 #29863 üzenetére
Jaja, már láttam, és el is átkoztam azt az informatikai analfabétát aki felrakta .jpg-ben nem pedig kereshető szöveges formátumban.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Mercutio_
félisten
Spanyolba már ne menjetek!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Nem is tudom mi utott belem, de neztem magyar hiradot. Ja anyam meselt az otthoni arvizhelyzetrol, mert hozzajuk kozel is van es talan itt jott az otlet, hogy nezek egy hiradot...aztan rajottem miert nem nezek en hiradot, magyar meg egyaltalan.
-
instantwater
addikt
válasz #30610944 #29870 üzenetére
Én sem nézek, mert a fele propaganda a másik fele meg hazugság
De angolt sem.Lehet csak én élek egy kő alatt, de mi értelme híradót nézni? Ami életbevágóan fontos, az úgyis a csapból ömlik és megtudom a kollégáktól és a családtól.
Az, hogy papíron hány % az infláció, és milyen jól teljesít az ország, meg, hogy kambodzsában három új medvedisznóember született az hidegen hagy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz instantwater #29871 üzenetére
Szoktak mondani, minel kevesebbet tud az ember annal boldogabb.
Ez a mottom.
-
Mercutio_
félisten
A hír érdemi része stimmel, ami ahhoz képest, hogy lényegében már nincs index szép teljesítmény
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Mercutio_ #29873 üzenetére
"Évek óta hangoztatjuk, hogy két dolgot tartunk az Index független működése feltételének: se az Indexen megjelenő tartalomba, se a szerkesztőség összetételébe, szerkezetébe ne történjen külső beavatkozás."
akkor ezek szerint maguktol hoztak ezt az elkepesztoen magas szinvonalat@instantwater
"meg, hogy kambodzsában három új medvedisznóember született az hidegen hagy."
kell bele valami valosagkozeli isyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-
userZ
aktív tag
Üdv,
A hivatalos life in the UK könyv megvan e valakinek pdf-ben? Megvettem a könyvet, de melóhelyen is tudnék olvasgatni, ahhoz meg a pdf kellene. Előre is köszi, ha tud valaki segíteni!Stop the Earth, I want to get off!
-
RubbishBin
senior tag
Sziasztok!
Nyugdíj téma. 8 év után végleg hazajöttem. Ha jól tudom, beleszámít a nyugdíjas éveimbe a kinti munkaviszony. Valahogyan tudok ezzel kapcsolatban itthonról intézkedni? Egyáltalán mit/kit keressek? Szeretném még most elintézni ha csak ki kell róla valamit kérni, mert 2060 környékén nem tudom hogy menni fog-e még az angol.[ Szerkesztve ]
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz RubbishBin #29881 üzenetére
Ide vonatkozó kérdés: mennyi időt kell külföldön, ugyanazon országban tölteni, hogy beleszámítson a magyar nyugdíjba? Én 3 évet hallottam minimumnak.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Alvin_ti4200 #29882 üzenetére
En igy tudom h minden igazolt ido beleszamit. Az h hogy kapod a lovet attol is fugg h milyen orszagban dolgoztal. Van vmi nemtom milyen egyezmenyt alairt orszagok kore akik egymaseit elidmerik es ha elerted a nyugdijkorhatart akkor kerheted ugy h csak magyar nyugdijat kapj de ugy is h reszaranyosan a magyart megkapod es itteni kiszamolt ertekkel megkapod az angolt is. Nyilvan gugli mester sokat segithet meg az allami hivatalok is siman adnak szobeli vagy irasbeli tajrkoztatast
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
tildy
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #29882 üzenetére
Minden idő beleszámít.
-
tildy
nagyúr
válasz RubbishBin #29881 üzenetére
Employment historyt kérj a hmrctől.Szolgalati időbe fog beleszámolni , ha nincs meg a 10 éved UK-ban. Ha megvan, akkor kintről is jön résznyugdíj . Hiába 8 evet voltál kinn, azért HmrC oldalán nézz utána hány eved van, ha nincs teljes eved, akkor fizesd be.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz instantwater #29886 üzenetére
Attól függ az év melyik részébe jöttél, illetve milyen ügyintézővel beszélsz. Én egyszer hívtam őket hogy kifizetném a tört évet, de azt mondta nem tudom mert novemberben jöttünk és így más országban voltam arra az évre rezidens.
Aztán írtam nekik, így mégis betudom fizetni a tört évre"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
BÁ Nutrition
addikt
Nekem az elso evbol hianyzik 2 honap. Szoval mondjuk juni 1tol tolgoztam akkor 10 ev utan juni 1-en az csak 9-nek szamit? Mert ugye van 9 teljes, egy 10 ho meg egy ket honapos
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
tildy
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #29889 üzenetére
Ha kifizeted, megvan a 10 éved, jár UK-bol is nyugdíj .
-
qqzs
őstag
Az elozo 200 hozzaszolasbol par reakcio.
En kb 4 eve vagyok itthon es uk adorezidens vagyok, mindig is home officeban dolgoztam.
Ismeros kocsival jott nulla ellenorzes nulla karanten.
Szerintem azert londonorszag mert jo nagy es olyan sok ember mint magyarorszagEladó: GTS450
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Alvin_ti4200 #29893 üzenetére
van ismeros aki olaszorszagban dolgozik vagy 6-7 eve es eloszor talan umbrella majd szerintem onnan kilepve contratorkodik kvazi kikuldetes alapjan. ha jol emlekszem azt mondta h igazabol fel ev utan be kene jelenteni h tartosan ott van igy olasz adozo lenne, de ezt elfelejti megtenni es igy maradt uk-ban, ide is jelent. amig nincs csalad, meg nem vagy beteg ez nem is okoz gondot. mondjuk itt az nhs akkor se lat el ha itt vagy bejelentve, max egy pls die fast and dont tell anyone, even better if u go first abroad and die there uzenettel lezarja a gondoskodast. ha mar jobban odafigyelnek akkor mondjuk belso verzesre ajalnjak h maradj otthon, fekudd ki+paracetamol.. ejj eltertem a tematol xd
-
qqzs
őstag
Van egy cimem amirol bank, hmrc, gp, dvla tud. Itthon ugy vagyok mintha hazalatogatnek.
Eladó: GTS450
-
Tajrexi
tag
válasz instantwater #29896 üzenetére
Digitálisan kéred a leveleidet és nem szólsz, hogy módosult a lakhelyed.
-
instantwater
addikt
válasz Tajrexi #29897 üzenetére
Azért az elég risky. Nem akarnám, hogy az utánam következő lakó kapjon bármilyen bankos vagy HMRCs levelet ami nekem szól, ha esetleg mégis papíron óhajtanának valamit küldeni.
Vagy netán egyszercsak felébredjen a NAV, hogy szagot fogtak, miszerint életvitelszerűen Magyarországon élek, akkor sziveskedjek igazolni, hogy hol, és mennyi adót fizettem, máskülönben fizessek be X milliót állam bácsinak.
Vagy az angol bank "biztonsági okok miatt" csak úgy zárolja a bankszámlám.
Ennek, ha minden igaz a legális módja az lenne, hogy van a két ország között a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény, és le lehet papírozni, hogy melyik országban fizeted az adót, de élőben ilyet még nem láttam, bizonyára mert macerás bizonyítani egy esetleges ellenőrzéskor, és a munkáltatónak is rengeteg papírmunka.
[ Szerkesztve ]
-
Tajrexi
tag
válasz instantwater #29898 üzenetére
Én se ajánlom, csak leírtam, hogy lehet. Az, hogy legális az nyílvánvaló, hogy nem és ha bármi problémád van akkor cumi. Btw, előző lakóhelyemen tonna számra kaptam az egykori ottlakóknak szóló felszólításokat, parkolási bírságokat, bankkártyákat. Hiába jeleztem, hogy egyik se él ott már évek óta, ugyanúgy küldték tovább...
-
tildy
nagyúr
S1 esetén min 25%nyi időt UK-Ben kell tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs