-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz legiaap #11800 üzenetére
Volt par cikk ezzel kapcsolatban itt a prohardveren, erdemes elolvasni. Sot ebaynek es paypalnak sajat topikja is van.
Itt az angliai topikban ahogy lattam pozitivak a velemenyek vasarlasi oldalrol . Az utalas mas teszta, arrol megoszlanak a velemenyek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Bondi
tag
Cloud31:
Néhány ismerős tapasztalata alapján mondhatom, hogy a pénzügyi hatóságok elkezdtek utánanézni a „disszidenseknek", szóval ahogy Tildy tanácsolja, be kell jelenteni a külföldre távozást. A bürokráciára viszont még mindig az jellemző, mint 2004-ben a csatlakozás után: nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal... halvány lila gőzük nincs róla, milyen űrlappal mit és hogyan és hol kellene igazolnod, ha x éve külföldön fizetsz járulékot, oldd meg magad... Ráadásul még ugyanannak a hivatalnak a különböző kirendeltségei sincsenek összehangolva. Pl. egy ismerős két külön NAV-os irodával hadakozik ilyen módon. Jobb ezt megelőzni.
>> Kérdésem, h véleményetek szerint érdemes-e belevágnom, feladni a magyarországi viszonylatban jól fizető középvezetői állásomat-amiből mellesleg megejgyzem, h a sok kiadás mellett nem igazán tudok kijönni-.<<
Erre ne várj egyöntetű választ. Az egyéni körülményeidet senki sem ismeri. Én azt mondanám, hogy ha ez a középvezetői állás pl. valami informatikai területen van, biztos szakmai tudással és tapasztalattal, akkor ebben a topikban látsz nagyon szép példákat az angliai boldogulásra, neki is állhatsz keresgélni a monster.com-on. De ha nem„hiányszakmában" dolgozol, magyarán a semmibe indulnál „lesz, ami lesz alapon", akkor előbbrevaló az egészség, az orvosi probléma behatárolja a lehetőségeidet. És ha a 31-es az életkorodra utal, akkor az is behatárolja. Legalábbis ma már sem indulnék olyan biztosan az ismeretlenbe, mint 25 évesen tettem.
-
Bondi
tag
Más.
WJDN - Great Britain (Lengyel hip-hop Angliában)
„Némelyikünk itt van, mert muszáj,
Mások csak itt akarnak lenni,
Az otthonunk azonban messze van innen,
Ne feledd hát, honnan jöttél”Érdekes megfigyelni ezeket a kulturális dolgokat, ezt épp lengyel sorstársaink házatájáról.
Érdekes dolog a nyelvtudás. Legendás nyelvtudorunk (nyelvutdornőnk! hogy fényezzük a nőnemet ), Lomb Kató mondta, hogy a nyelv olyan dolog, amit rosszul is érdemes tudni. És mennyire igaza van! Ha kívül van az ember a metropoliszokon, a helyi nyelvek tudása nélkül el van veszve. Mostani olasz nyaralásunk előtt muszájból felfrissítettem az amúgy soha nem létezett olasztudásomat, néhány kellemetlenségtől bizony meg is óvott a festői Umbriában. És hát az se volt semmi, amikor otthon a szülővárosomban hallottam lengyel szót és rájuk köszöntem, persze kocsmában történt az eset, de egyből baráti lett a hangulat, amikor fény derült a képzavarra, hogy Angliában tanulom a lengyelt!
-
eszgé100
őstag
nem tudom, nekem annyira nincsenek a szivemcsücskibe a lengyelek, meg a szlovákok, bár annyira a magyarok sem. basszus, miközben ezt írtam döbbentem rá, hogy majdnem mindenkit utálok, lehet ezért nem érzem magam mostanában valami faszán
[ Szerkesztve ]
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Cloud31
csendes tag
Igen Bondi, a 31 az életkoromra utal. Nem, nem az informatika területén dolgozom, minőségirányítási területen vagyok egy elég neves cégnél. Angol szinte egyenlő a semmivel -sajnos-. Nem tudom..ez a betegség. Az tény, h nem minden munkát tudnék elvállalni, de valahol el kell kezdeni. A derekam már sosem lesz a régi, ezt el kell fogadnom..de most, h az egész életemet ez irányítsa...azt nem tudom megszokni. Azt lenne fontos tudnom, h kell-e fizetnem kint az orvosi ellátásért, ha bejelentett melóm van. Olyan esetre gondolok, ha kiújul a sérvem, és műteni kell esetleg.
Egyébként ha kimegyek azt tervezem, h fejlesztem magam, tanulok. Annyival másabb kint -ahogy a beszámolókat olvasom, és ismik mondják-, hogy van lehetőség váltani, ami itt nem mondható el.Bondi! Köszönöm!
-
tildy
nagyúr
válasz Cloud31 #11806 üzenetére
Mindenkinek ingyenes az orvosi ellatas , nem egyszer lattam, hogy meg a walk in centreben utana sem neztek, van-e az illetonek NI-ja. PErsze ez csak az nhsre vonatkozik, ha komolyabb korhazba akarsz kerulni, kulon biztositas kell es az fizeti . Nekunk meg nem volt ra szuksegunk , nincs kulon biztositasom.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
félisten
-
félisten
Cloud:
ha nem tudsz angolul, es otthon elfogadhatoan fizeto allasod van, akkor ne gyere ki.while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
Kerdes milyen szinten beszel.
Kvazi en is eleg gyenge angolal jottem ugye ki , megis megyek szepen elore Nulla angollal tenyleg nem erdemes, de alapfokkal en siman jottem
-
Wyco
aktív tag
válasz Cloud31 #11811 üzenetére
En a helyedben maradnek otthon egy evet amit mocskosul angolozassal toltenek, mert ha nem tudsz kozepfokon akkor jo esellyel max mosogatoi allast kapsz, vagy azt sem, ami legfeljebb minimalber. (amit ne ugy szamolj hogy kb netto 6 font/ora az forintban mennyire sok, mert egy kisebb luk berlese 400/ho, metro 130/ho, es enni sem árt.)
[ui: kozepfokkal sem jutsz tul messze, de azzal mar csapos is lehetsz. nem szivatlak.]
[ Szerkesztve ]
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
tildy
nagyúr
Olyan jo az ilyeneken mosolyognom
Kitartassal, szorgalommal elerheto tobb is. Meg mindig.De 0 es alapfok kozttel tenyleg erdemes legalabb egy evet kemeny tanulassal otthon tolteni.
[ Szerkesztve ]
-
Wyco
aktív tag
Azt szereted elfeleljteni hogy amit te csinaltal otthon az egyreszt nem piac-specifikus, masreszt alapjaraton jol fizet. Igy mondjuk egy picit fejlesztett nyelvtudassal is egesz normalis fizut tudtal elerni. Sokan ugy jonnek el otthonrol hogy nemcsak nem tudjak a nyelvet, hanem emellé nem is nagyon van olyan tudasuk amit zsebbol hasznalhatnak itt.
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
félisten
Aha.
Ertem en, hogy muszaj allandoan elohozni, hogy egy irto kompetitiv es atlag feltt fizeto iparban dolgozva kulfoldikent sikerult elerni, hogy egy tamogatott egyszobas lakasban lakhatsz, relative jol elsz, es nullanal kicsit jobban is kijossz. ugyanakkor egy joval kevesbe portabilis szakmaban dolgozo, angolul alig beszelo embert arra biztatni, hogy induljon el a vakvilagba, es majd a szorgalom segit, az minimum felelotlenseg.
tenyleg legyel magadra buszke, joggal lehetsz, de gondolj bele abba, hogy nem mindenki programozo mint mi(ami jelenleg a vilag kb legkeresettebb allasa).
bocsanat a tomor es kicsit durva fogalmazasart, Kindlerol irok. de tenyleg legyunkt mar ovatosak...
while (!sleep) sheep++;
-
kovsol
titán
Sziasztok
Portsmouthból Londonba mivel érdemes utazni ? Hol tudom megnézni az árakat ? Előre is köszönöm.
May the Force be with you!
-
félisten
ezenkivul ha kozepvezetobol elmesz betanitott munkaba, akkor kettetorod a karrieredet, es jo esellyel olyan emberekkel leszel korulveve, mint te magad, ergo nyelvet tanulni a szinten nullanlevo lengyeltol fogsz...
ja, es me a szorgalomhoz: kivancsi leszek, hanyunknak lesz idekint angol beosztottja, kulfoldikent...(sokkal nehezebb ugy, mint pl az usaban)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Phvhun
őstag
Megláttam a topikot, és eszembe jutott hogy kérdezni akartam egy két dolgot:
Mentem hazafele egyik nap délután unokatesómmal egy kis városban ( Dereham ), és láttam fiatal bringásokat, és elkezdtem nézni az egyik bicót, erre odajöttek 10en hogy mit bámuljuk őket és majd jól megvernek. Sikerült kimagyaráznom magam, hogy csak a bringája tetszett, és turista vagyok, nem tudom mik itt a szokások, de ezek után kicsit féltem az utcán arrafele. Ez mennyire elterjedt Angliában? Mert eléggé olyasmi viselkedés vol részükről, mint itt a cigányok, csak még külsőre meg sem különböztethetők, ez nagyon nem jó.
Nagy városokban mennyire jelentős a bűnözés?Másik kérdés: friss mérnöki diplomával és felsőfokú amerikai angol tudással, 0 anyagi háttérrel mennyire lehet jól ellenni kint kezdetben, illetve mennyire nehéz beilleszkedni hosszabb távra?
-
tildy
nagyúr
Azt elfelejtetted hozzatenni, hogy egy fizetesbol, es ketten elunk meg belole. A tamogatas osszege pedig kb 200 font Gondolj bele, mi lenne ket teljes bevetel eseten. Raadasul ugye azert elegge alulfizetetten (22k) kezdtem.
A nullanal kicsit jobban kijoves pedig azt jelenti, hogy tudok tamogatni elindulasban embereket. Akar az elso idokben anyagilag is. Vagy felrerakni. Meg igy is.
Hasonlo angol tudassal , mint amivel jottem vannak pl. kavezoban dolgozo ismerosok is. Nem egyszeru, fel kell kotni a gatyat, sosem mondtam, hogy setagalopp Csak azt mondom, nem lehetetlen. Tisztaban kell lenni a helyzettel, az onmagunkkal szemben tamasztott elvarasokkal, a tudasunkkal. Nem veletlen irtam, hogy ha tenyleg komolyan gondolja, fekudjon ra a nyelvre.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tildy
nagyúr
Ha otthon nem tudod fizetni a csekkjeidet sem, szerintem rovid ideig bevallalhato, igen.
Nem mondom , hogy jo alternativa, de alternativa lehet, ha nem elegedett a mostani helyzettel.De nem en vagyok az o helyeben, csak abbol tudok kiindulni, hogy a celjaimert en bevalaltam meg takaritast , penztarosi munkat is. Nem vagyunk egyformak.
Amugy mesterien uzod a szalmabab ervelest.
Es nem mindenki vegez BME-n, es nem mindenkinek van felsofoku angolja sem. PErsze vannak kivetelek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
lecci arra kernek egy rovid valaszt, hogy a rendelkezesre allo infok alapjan szerinted erdemes-e otthagynia az otthoni allasat, es kijonni londonba.
(csekkekrol, adossagrol nem tudunk, kozepvezetoi allasrol, nullahoz kozeli angoltudasrol igen - lehet, h vegul az derul ki, h tuti megeri, de a jelen infok alapjan szerintem nem - szerinted?)while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
Mar leirtam.
1 evet ragyurnek az angolra, hogy legalabb egy eros alapfok, vagy pre intermediate legyen , es utana jonnek. De en utana jonnek.Most meg nullaval nem erdemes probalkozni, mert az nagy arculcsapas lehet . Szerintem. De kitartassal, szorgalommal, es alazattal , plusz idovel kesobb, 1-2 even belul, igen.
Merlegelnie azonban neki kell.
------------------------------------------------------------
En amugy rettentoen banom, hogy nem korabban jottem. Rogton diploma utan. Sokan tortek akkoriban lelkesedesem, sokan nem hittek benne, hogy meg tudok csinalni dolgokat, meg ma is iszom a levet, mert most masok helyett en teszem tul magasra lecet. Hala egnek sikerult jo munkahelyet kifognom, kapom folyamatosan a pozitiv megerositest, hogy ne aggodjak, jo vagyok. Es fejlodok. Termeszetesen nem jo a lo egyik vagy masik oldalara sem esni, otthon viszont tobbnyire a negativ oldalt - ti. nem vagy eleg jo, te ehhez nem erthetsz , ugye sikerul stb. - kaptam.Inspiral ez a kornyezet, es tenyleg halas vagyok a jelenlegi munkatarsaimnak, es azoknak is, akik hittek benne, hogy meg tudom csinalni.
Lehet ezert is erint erzekenyen minden olyan, amikor hasonlot erzek. Egyeni szocproblem.
[ Szerkesztve ]
-
Wyco
aktív tag
re biztonsag: come join the dark side... http://www.institute-kravmaga.co.uk/
-
Bondi
tag
Nem akarok beszállni a vitába , de próbáljunk pozitív tanácsokat adni, mert ahogy írjátok, az otthoni környezet borzalmasan visszatartó lehet. Ne tetézzük. Tényleg nagyon nehéz abból az otthoni berögződésből kiszakadni, hogy inkább maradj meg annál, ami van, legyél elégedett a „biztos jövedelmeddel" stb. (Nem akarok dühöngeni, de egyébként politikailag is ez a mentalitás érhető tetten, hogy inkább meghúzza magát mindenki, „csak hogy rosszabb ne legyen", és persze épp amiatt egyre rosszabb, mert még aki tenne is valamit, azt is visszahúzzák, lehurrogják, körbeugatják.)
A viszonyai mindenkinek különbözőek. Összehasonlításképp az eddigiekkel: mi nem Londonban, hanem Birminghamben egy nem túl elit utcában élünk ketten kb. egy fizetésből, össz-vissz nem sokkal többől a minimálbérnél. Nem élünk nagy lábon, de megvagyunk. Szóval az anyagi biztonság mást jelent, mint amit otthon képzelnek róla. Az nem anyagi biztonság, amikor kidolgozod a beled, hogy kifizethesd a számláidat.
A lényeg, hogy aki kijön, az ne adja föl a kezdeti ambícióit, mint velem is történt az évek során. Mert sajnos ha beleragadsz egy környezetbe, ahol mindenki csak hőbörög, hogy mennyire elege van már ebből a szar melóból és „majd új állást keres, ha...", avagy „csak ennyit nyerne a lottón és...", akkor észre se veszed, és te is olyanná válsz.
-
Bondi
tag
válasz Phvhun #11819 üzenetére
Szerintem csak meg kell szokni, incidense alighanem mindenkinek volt már. Csak bele kell szocializálódni jól. De az tényleg igaz, hogy itt nem úgy megy, hogy látod a cigányt és elkerülöd, mert itt nem rassz alapján rétegződik az ilyesmi. Az echte angolból is megvan ez a lenézett, legalja, tanulatlan suttyó (ún. chav) réteg, akik kiszámíthatatlanok tudnak lenni csapatban (kinézet: bézbólsapek, melegítő, agyontetoválva, és általában egy kutya sétáltatja őket - a nőnemű egyedeik tartozéka ezen kívül még a babakocsi és a lepcses száj).
Amúgy is teljesen végletesek tudnak lenni a helyiek, a legendás „angol hidegvér" a valóságban sosem létezett, szinte bármelyikük egy pillanat alatt fel tud háborodni, ital környezetében meg agresszív állattá tud válni. De ez ma már nemzetközi jelenség![ Szerkesztve ]
-
MaryGoRound
csendes tag
Sziasztok
Végigolvastam. Már ezért megérdemlek némi hátba veregetést, úgy gondolom
Van egy buszjegyem Londonba. Csak oda szól.
Nagyon hasznos ez a fórum és köszi minden ifoért, amit ügyesen hasznosítok is majd ha kint leszek.
Még két hetem van nagyjából, de még mindig nem döntöttem el, hogy merrefelé induljak
Ha már környezetváltozás, akkor szíven szerint a tengerparton kötnék ki, de ott még innen távolról nézve is nagyon csekély az esély egy irodai munkára és hosszú távon az lenne a cél.
Sokan mondják, hogy naiv vagyok, ha elhiszem, hogy van kint esélyem irodai munkára, de ha meg sem próbálom, akkor sosem fogom megtudni.
Ja augusztus 19-én érkezek -
Cloud31
csendes tag
Úgy látom kisebb nézeteltérés alakult itt ki. Köszönöm, és nagyon jól esik, h ennyien reagáltok, és próbáltok segíteni, tanácsot adni!
Nincs takargatnivalóm, így leírom részletesen a dolgokat, h kicsit jobban belelássatok -mármint akit érdekel.
Egy játékot gyártó neves cégnél dolgozom minőségellenőr technikusként.Folyamatos műszakba járok dolgozni 6+2-be. Ez azt jelenti, hogy pl. 6 nap éjszaka, 2 nap pihi, aztán délután, és így tovább. Szabad hétvégém 6 hetente van. Diplomám nincs, operátorként kezdtem, és úgy "küzdöttem fel magam". A középvezető azt jelenti, h a műszakban dolgozó 3 emberért én felelek, de ők végzik lényegében a saját munkájukat, én csak ott vagyok, ha kell. Természetesen nekem is megvan a saját munkám ezen felül.
Átlagban 130 ezret keresek. Van egy saját házam, ami egy régi paraszt ház. A számláim havonta 70-80 ezer ft /hitellel együtt/, téli viszonylatban ez olyan 100 ezer. Mondanom sem kell, h a házam úgy vettem meg, h bőven van még mit rákölteni, nade miből. És ne kérdezzétek miért vettem meg, maradjunk annyiban nem csak magamra vállaltam, 5 évvel ezelőtt nem így terveztem az életemet....
Azt még nem mondtam, h a jelenlegi párom is kint van, igaz még csak 1 hónapja, szóval az is Anglia fele húz -egyébként már régebben is terveztem, h kimegyek, de egyedül nem mertem belevágni.
Én arra gondoltam, h kimegyek, kint nyomom az angolt, közben melózok, elvállalom ami adatik bírom, ahogy bírom, aztán szépen előre.... Itthon 4 év múlva is ott fogok tartani, ahol most.
És igazad van Bondi, pont egy olyan közegben vagyok, ahol mindenki nyavalyog, h neki nem jó...... -
Cloud31
csendes tag
Egyébként nem feltétlenül motivál, h beosztottjaim legyenek. A fizikai munkával sincs semmi gondom, amíg a derekam bírja.... Amit szeretnék: a hitelt kifizetni, aztán ha bejönne akkor vagy kint maradni, vagy annyi pénzt összegyűjteni, h egy kisebb vállalkozást beindítsak -mert mihez is kezdenék, ha hazajönnék.
Egyébként a párom East heam -ben lakik-remélem jól írtam le-, egy szemét szelektálónál dolgozik. 75 font hetente a szállása, ami azt jelenti, h hatan vannak egy házban, és a szobáját meg kell osztania egy másik emberrel. 3+3ban dolgoznak. 3 nap -az olimpia miatt- 13 óra, 3 nap pihi. 250fontot fog kapni hetente, ha a vasárnap is beleesik. Kiszámoltam, ha mindent kifizetnék -az itthoni dolgaimat is-, akkor majd 300 fontom maradna megélni egy hónapban. Ugyan ilyen szállással, utazással.... Csak kérdés, h fizikailag bírnám-e. Főleg a műtött derekammal. Nade, vannak gyógyszerek..... Egy biztos, h a döntés nem egyszerű, a felelősség meg nagy, hisz a hitelem fedezete az édesanyám háza, amiben a két kiskorú húgom is él... -
Wyco
aktív tag
válasz Cloud31 #11841 üzenetére
Csak par dologra reagalnek abbol amit irtal.
300/ho attol fugg hogy abban benne van-e a tomegkozlekedes es a kaja. Ez nem derult ki abbol hogy 'mindent kifizettek' - lehet mindenkinek mas a minden [bár asszem az utazast irtad h benne van] [nem szivatlak].
Nem tudom az otthoni rendszert de itt nem teljesen ingyenes a gyogyszerezes. Receptenként kb 8 fontot kell fizetni a gyogyszerekre. Ez fix osszeg.
Ildi jellemzoen mashogy gondolja, de szerintem nem nagyon fogsz megtanulni angolul a munkaban, mert azokban a munkakban amik nagyon alacsonyan fizetnek, olyan emberekkel fogsz talalkozni mint te, vagyis akik nem beszlenek angolul. Sokszor elofordul h egy adott kisebbsegbol van mindenki mas, pl lengyel, paki, mindegy, akkor meg aztan vegkepp nem is szolalnak meg semmilyen kozos nyelven.Ami még meggondolando, hogy pl mennyire fix a melo amit párod csinál, kidobhatjak-e holnap, v az olimpia utan, es pl h a haz ahol ketten vannak egy szobaban mennyire turheto tisztasagilag. En is laktam egy olyan helyen ami joszívvel is csak haláltábor jellegu hely volt, hát..olcsó volt az tuti. De a fene akar olyan jellegu koszban élni, és ha nem bogaras a hely, már eredmény.
ui: East Ham
-
tildy
nagyúr
válasz Cloud31 #11840 üzenetére
Hat ez szerintem nem az a kozepvezeto, amire emvy gondolt.
Amugy altalaban ketto emberre azert altalaban nem duplaannyi a kiadas, mint egyre.
Pl. egyik ismerosom jellemzoen 1000 fontot koltott havonta , mig egymaga volt, mi meg ketten 1400-1500-t.Szallastol fugg mennyi marad, ha full bejelentett minberes melod van, akkor itteni 37.5 oras hettel szamolva netto £882.84-t kell kapnod.
Ebbol Londonban szallasra megy el sok, de ha paroddal vagy, akkor fejenkent kijohet 3-400bol. 67 font-130 font a berlet, kerdes , hogy mit hasznalsz. En , amig megtehettem a 2-3 zonas berletet preferaltam, mert joval (50 fonttal) olcsobb volt az 1-3 zonasnal.Kaja: tok valtozo, van aki tobbet kolt ra, van aki kevesebbet, mi kb havi 200*at koltunk ra ketten, de nem kell lemondanunk a gyumolcsokrol , husrol . Viszlat tudna meselni, hany kilot szedett fel nalunk
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Hat , ha ugy vesszuk , albi , rezsi, lakas, kaja es utazas kifizetese , plusz a havi megtakaritas elrakasa (kb. 400 font) utan mi is kb 2-300bol elunk meg.
-
-
tildy
nagyúr
Ertsd lakhatas, es kotelezo koltsegek az elso resz. Azt igyis-ugyis, minden honapban ki kell fizetni. Ebbe tartozik a haviberlet /utazas a munkahelyedre , a rezsi, az albi , es a kaja. Ez nalunk pl. kb 1300 font. Kotelezoen, minden honapban. Mondhatni fix koltseg.
A szorakozas,a repjegyek, a nyaralas + a megtakaritas azon felul van.
De terjunk vissza kicsit, mi a kulonbseg ket ember ket minimalberes keresete kozt, meg akozott, amikor en kaptam ket minbernyit, es ketten eltunk meg belole. Kivancsian varom a velemenyed
Igaz, mar akkor is hitetlenkedtel, hogy annyibol nem lehet ket embernek "normalisan" megelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest