- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Crucial. Nem Corsair. Es nem egyedi hiba, nem egy darab hibas darab, hanem masoknal is elofordul. [link]
Na de okosabbak lettunk, ezentul nem csak siman ilyen olyan amazon meg egyeb reviewkat olvasunk, amiknek nagy resze pozitiv, hanem rakeresunk a problemakra is.
Oliverda: en csak azt nem ertem, ha ennyien panaszkodnak a crucialnel , hogy lassu, nem megy jol, miert nincs visszahivas?
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
jerry311
nagyúr
-
Oliverda
félisten
Én már azon is csodálkozok, hogy néhány gyártó miért égeti magát ilyen hulladék, nyilvánvalóan nem SSD-kbe való vezérlőkkel. Phison cuccal eddig csak mSATA-t teszteltünk, de az is durván leszerepelt:[link]
Mondjuk ez annak tudatában nem is akkor csoda, hogy ez a chip elsősorban pendriveokba lenne való.
Egy hasonlóan "jó" széria volt a Kingston V200, de azt elvileg már valamennyire rendbe tették az újabb firmwareekkel.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
tildy
nagyúr
válasz grabber #12557 üzenetére
Hat, mi 3. kort most mar a gyartonal fogjuk futni. Mas: boronddel megyunk, jovunk. Kell valakinek valami Magyarorszagrol?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz mexicanraven #12561 üzenetére
O, dehogynem Apukam mar beagyazott neki.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Szoktatok pakisztáni boltban vásárolni? A friss húsáru minősége érdekelne, mert például a csirkemell annyival olcsóbb mint máshol, hogy már gyanús.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Bondi
tag
válasz Viszlát #12567 üzenetére
Attól függ... Haverom gyakran vásárolt „halál" csirkét paki boltokban, amikor ilyen „bazáros" környéken laktunk. De láttunk olyat is, hogy a szállító ember leb...ta az utcára a kisbuszból az egymásra pakolt ládákban a húst és behúzta az egészet a boltba (tehát nuku fagyasztó vagy ilyesmi). Na, abba a boltba nem mentünk be... Az nem halál lett volna, hanem halálos.
Egyébként poén, hogy az itteni nagy Tescóban a Five Waysnél is nemrégiben nyílt halál-pult, és amikor arra járok, folyton azt látom, hogy egy kifogástalan munkaruhás hentes gyerek sikálja a pultot és a polcokat. Halál a bacikra, heh...
-
Viszlát
addikt
válasz mexicanraven #12568 üzenetére
Eddig Tesco, Asda és hasonló boltokban én sosem láttam 6-7 fontnál olcsóbban csirkemellet, de inkább 8-9 többnyire, pakinál meg 4.40 mindössze. Kinézetre amúgy rendben volt, úgyhogy ki is próbáltam ma, egyelőre semmi bajom.
Bondi: ebben a boltban korrekt módon tárolják, tisztaság van, tényleg csak az ára miatt volt gyanús.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
mexicanraven
senior tag
válasz mexicanraven #12572 üzenetére
Mellesleg hol van ez a pakisztani bolt?
Lehet nincs is tolem messze. Mast is arulnak jo aron?when the sun shines, we'll shine together
-
Viszlát
addikt
válasz mexicanraven #12572 üzenetére
Nincs autó, gyalog meg egy óra az ASDA, szóval ez nem játszik. Na meg finnyás vagyok és a csirkének csak a mellét eszem meg.
Bradfordban, Leeds Road-on.
-
Bondi
tag
Hallottatok már az NHS Low Income Scheme-ről? Ez nem ugyanaz, mint az Income Support.
Ki kell tölteni egy HC1 nevű űrlapot, ami alapján kaphatunk egy HC2 vagy egy HC3 nevű tanúsítványt, ami teljesen, avagy részben mentesít az NHS kezelési költségek alól.
A fogorvosom mondta, hogy van ún. „exemption" a költségek alól, elkezdtem ez alapján keresgélni (de az exemption csak pl. cukorbetegekre stb. vonatkozik vagy rokkantakra, de a kezelés típusától függően is megszabják). -
izomhod
őstag
sziasztok!
novemberre kellene 2 éjszakára szállás, hol érdemes nézelődni?
hostelek is szóba jöhetnek, de ha valakinek van zimmer feri, az még jobb lenne
az oxford street környéke előnybenköszi
-
tildy
nagyúr
válasz mexicanraven #12566 üzenetére
Borondunk van... Na viszont banki ugyintezes szemelyi es lakcimkartya nelkul halál. Komolyan. Egyszeruen keri a rendszer a lakcimkartyat, ha magyar allampolgar vagy , magyar utlevellel ,akkor lakcimednek is kell lennie. Eskuszom, masodrendu allampolgarra valsz. Vagy megjobb, kerhetsz a sajat hazadban tartozkodasit.
-
mexicanraven
senior tag
Hath, valahogy nekem is hanyingerem lett az otthoni dolgok allasatol, es ezert is vagyok itt, pedig itt is vannak nehezsegek, de megis mas a legkor, meg latni azt a bizonyos fenyt az alagut vegen.
Mai esetem, hogy pl anno ha a magyar tescoban megkerdeztel egy arufeltoltot mi merre van, a fele altalaban nem tudta vagy nem is akarta tudni!
Mar az asdaban nem egyszer szemelyesen vittek el oda amit nem talaltam meg...when the sun shines, we'll shine together
-
Kassadin
addikt
válasz mexicanraven #12579 üzenetére
Amikor én tescoban melóztam, sokszor volt, hogy odavittem a vásárlót a megfelelő sorba. Addig sem kellett dolgozni.
Balinov: Szeretek dolgozni amúgy.
Ettől függetlenül általában tényleg elég mogorvák/nem törődöm a kereskedelmi dolgozók többsége, de azért vannak kivételek is. Az biztos, hogy van valami oka a frusztráltságuknak, gondolom nem mondok újdonságot, ha azt írom, az éhbér mellett 0 megbecsülést kapnak, rosszabb esetben lenézést. Mint olyan sok szakmában, szeretett országunkban... Az is nyílt titok, hogy a kedves vásárlók az eladó személyzeten élik ki a frusztráltságukat, mintha bármi közük is lenne hozzá a dolgozóknak. Nyilvánvaló, hogy vannak alapból tirpák emberek, minden munkakörben, és mivel a nagy számok törvénye alapján sok ember szokott vásárolni, bizony sok a negatív tapasztalat. Ha egy kukás tirpák, azt nem sok ember veszi észre, maximum a kollégái.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Debrecen
subway: tunder a csaj, mosolyog, segit , egy angyal
no.1 bisztro: anno ittam itt kavet, ismet csak area szaladtunk be, jol keszitik meg mindig, a hely belul nyugati szinvonal , a pincerek korrektek, jo hely.
gara cukraszda: suti isteni, szemelyzet mogorva"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Valakinek van tapasztalata, itthon lévő tárgyaink külföldre fuvarozásáról konténerben?
Borsodból költöznénk Skóciába, bútorok nem csak ruhák, műszaki cikkek, játékok, könyvek.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz Viszlát #12584 üzenetére
Kivel érdemes, melyik céggel (ha van ilyen)? Mennyibe kerülne (mondjuk 6 régi TV doboz méret)? Csak kikötőbe vagy címre is szállítanak? Mennyire megbízható maga a szállítási mód és mennyire vannak biztonságban törésügyileg a tárgyak? Egyenlőre ennyi. Kösz!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Viszlát
addikt
válasz F.B.I. #12585 üzenetére
Rengeteg cég foglalkozik árufuvarozással, de én azokat hanyagolnám, akik kifejezetten költöztetéssel foglalkoznak, mert úgy nagyon drága lesz.
Három dolgot fog kérdezni minden fuvarozó tőled, ezeket kéne pontosan tudni, vagy legalább megközelítőleg megsaccolni:
- hány köbméter körülbelül az áru
- pontos méretek (szélesség, hosszúság, mélység)
- mennyi a súlya az árunakEzek hiányában én is csak tippelni tudok az árat illetően, de ha körülbelül 5-6 m3, furgonos számára is szerencsés méretben (egy átlagos tévés doboz az szuper), és az egész nem több 100-150 kilónál, akkor megúszható a történet 30-50ezer forintból. De ha meg tudod pontosan mondani ezeket, akkor már én is pontosabb összeget tudok mondani.
Elmondom én hogyan csinálnám. Ez a mennyiség önmagában kevés, ha erre kifizettetik veled egy önálló autó díját arra a körülbelül 2500 km-re, tuti sírva fakadsz. Viszont részrakományként szeretik az ilyen árukat, ami azt jelenti, hogy van már egy olyan áru az autón ami részben vagy egészen fedezi az útjukat, és az mellé keresnek még valamit, vagy kiegészítőnek, vagy csak a plusz bevétel reményében.
Meg tudod hirdetni te magad is az árudat fuvarosok számára a fuvarborze.eu oldalon, ami teljesen ingyenes. Regisztrálsz, szépen leírod a fentebb említett adatokat, a felrakodás helyét és a célállomást, egy körülbelüli időpontot és ők fognak keresni téged, nem neked kell rohangálni. De, ha van esetleg fuvarozásban dolgozó ismerősöd, akinek van hozzáférése a TimoCom rendszerhez, akkor érdemes oda feltenni, a két rendszer között nagyjából olyan a különbség lehetőségek tekintetében, mint a vatera.hu és az ebay.com között, vagyis sikerrel járhatsz az első esetében is, de a másodikkal jelentősen esélyesebb.
A szállítási mód biztonsága nagyon változó, sosem lehet tudni, hogy milyen sofőrt vagy rakodót fogsz ki. Ha van egy idióta főnöke aki útközben kétszer átpakoltatja vele az autót, hogy valami még beférjen, akkor idegességében valószínűleg nem fog túl finoman bánni a dobozokkal. Ezért aztán egy megoldás van, jól be kell csomagolni mindent. Költöztettem magam is párszor, tapasztalataim szerint a légpárnás-buborékos fólia a legjobb megoldás, nagyon jól véd a sérülések és a nedvesség ellen is, ráadásul nagyon könnyű. Egyszerűben körbetekered vele a kényes dolgokat 1-2-3x, a sarkokat ragasztószalaggal leragasztod és kész is.
Ja igen, szállítanak címre is természetesen.
-
tildy
nagyúr
Nekunk egy double bed matracot es egy mikrot 110 fontert hoztak ki.
-
Zodicus
senior tag
válasz MegalodonS #12591 üzenetére
Én meg csütörtökön rendeltem videókártyát és szombaton 5kor szóltak, hogy bocsesz, de még sincs raktáron (SCAN.CO.UK)
-
Bondi
tag
„Ilyen egyszerű..."
Wizz Air Corp. Communications: cabin bag
-
MPowerPH
félisten
Hali.
Olyan angliai fórumot/aprót keresek, ami hasonlít a PH apróhoz, tehát inkább számítástechnikai cikkeket lehet vásárolni, használtan. Javaslat?
Don't Tread On Me
-
legiaap
félisten
Egyik ismerősöm igényelt magának egyedi bank kártyát (saját képet rakatott rá) a Barclays-nél. Próbáltam keresni ilyet a Lloyds-nál, de nem találtam. Nincs ilyen lehetőség ezek szerint?
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Petek
tag
Nekem le kellett adnom a lakcimkartyat es szemelyit, mivel angol rendszamu autoval jarok magyarorszagra. ( persze most egy ev szivatas utan megvaltoztattak megint a torvenyt, belattak, hogy tarthatatlan), Bementem a raiffeisenbe hogy lemondjam a szamlamat, mire az ugyintezo megkerdezte miert? Mondom kulfoldon telepedtem le, nincsen magyar szemelyim lakcimem, ugy tudom akkor nem lehet bankszamlam sem. O azt mondta semmi gond, csak adjam meg a kulfoldi cimet, es ha szeretnek ertesitot, akkor megadhatok egy magyar levelezesi cimet is. Nem tudom mennyire szbalyos ez igy, de ez az o baja. Gondolom nem akartak ugyfelet vesziteni... Ugyanakkor ocsemet amikor igazoltattak, nem akartak tovabb engedni a korlatolt rendorok modnvan, ha utlevele van akkor lakcimkartyaja is kell legyen. Nem volt egyszeru meggyozni oket arrol, hogy ezt rosszul tudjak. Ocsem megmutatta az angol jogsijat a lakcimmel meg az itteni letelepedesi papirjat, de ezeket nem tudtak elolvasni, magyar bizonyitekot akartak, arrol hogy Angliaban el
Egy oraig tartottak fel oket, szetszedtek az autot, de nem talaltak semmit, meg az osszes kotelezo tartozek is rendben volt, igy kenytelen kelletlen tovabb kellett engedniuk oket.
Nekem meg masfel hete a munkahelyi parkoloban leloptak a rendszamomat. Zajlik az elet...In vino veritas
-
tildy
nagyúr
Nos, en kb 1 orat inteztem a pénzbefizetést, és az adatok átírását. Magyar személyi esetén kérte a rendszer a lakcímkártya számát is. Én is meg akartam adni a kinti lakcímem, de nem lehetett. azt mondták, kérjek magyar tartózkodási engedélyt... Lol.
A pénztáros csaj konkrétan azt mondta ez így szabálytalan, hogy befogadja a pénzt, és hogy mindenképp intézzem el. Raiffeisen volt ez is, de az OTP is hasonló ahogy tudom. Egyszerűen itthon személyazonosításra útlevél cska lakcímkártyával együtt érvényes.
Aki érvényes útlevéllel vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel rendelkezik, nem köteles személyazonosító igazolványt kiváltani, mivel 2000. január 1-jétől ezek az okmányok a lakcímigazolvánnyal együtt alkalmasak személyazonosításra.
Próbáltam utánajárni, ügyfélkapu a központi okmányirodához irányított, ők a lakcímnyilvántartóhoz, ott meg nem veszik fel a telefont....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest