- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
Attól eltekintve, hogy céginformáció nuku (holott jogszabály szerint kötelező lenne), a kft bejelentett címe egy lakóház, a törzstőkéje 300,000 ft és a weblap totál kezdetleges és nincs leírás a telefonokról. De biztos megbízható fasza cég akinek adnék az 1 év garijára Akkor már inkább a kínaiak.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Dominó85
addikt
válasz Atti0925 #14248 üzenetére
Én már a PayPal részét majdnem megoldottam, csak ugye zárva vannak a bankok kari idő alatt.
Remélem lesz itt egy eladó jó árú G3. Vagy ha nagyon nem lesz, akkor megvárom a G4-et. Kacsa hirdetéseket már láttam 230-250USD között. Ugyanakkor a teló még meg sem jelent.* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz Sanyesz. #14250 üzenetére
Igen, lehet hogy az lesz. DHL-nél állítólag elég valószínű a vámkötelesség, az nem érné meg. Bár ha van valakinek tapasztalata DHL-lel akkor írja meg.
@sasa311
Gyanúsnak gyanús, de előbb utóbb lesz normális, bejegyzett cég/bolt is. Nyilván magasabb, de mégsem a 27%-os áfa plusszal mért irreálisan magas áron.* Péter - 06302461862 *
-
Atti0925
tag
válasz sasa311 #14253 üzenetére
Nem tudom,de nekem nagyon jól fog jönni a teló vásárlásnál(még fizetnék is érte,de pszzzt ),vagy az aliexpress lesz.
Dominó85: Nem hiszem,h lesz bárki is,aki eladná,itt tudatosan veszik meg a telefont,nagyon ritka,aki túl akar adni rajta,csak 2 héttel maradtál le egyről,korrekt áron.[ Szerkesztve ]
Realme Narzo 30 5G
-
ztibor
senior tag
-
sasa311
veterán
válasz Dominó85 #14254 üzenetére
Nekem 4 DHL-es rendelésem volt eddig (igaz csak 2x telefon).
3x simán szó nélkül kihozták - ilyenkor mindig valami faszság volt ráírva a csomag tartalmára (pl. nyáklap, univerzális távirányító) és 19,9$ érték.
1x pedig fennakadt, de akkor helyből 200$ érték volt ráírva, ergo az nem is tud átcsúszni, még az országban sem volt a csomag, már kérték be a gyors ügyintézéshez a számlát..."legálisan" pedig sose hoznak majd be ilyen telókat, mert egyszerűen nem éri meg. Brutál sok lenne az áruk még egy minimális (20-30%) árréssel is, pedig egy Apple store árréshez képest ez még nudli is.
Ezek a cégek is ilyen fél simlisek, behozzák valami EU országba, szlovákok / románok aztán onnan árulják.
[ Szerkesztve ]
-
feca81
aktív tag
srácok! észrevettem, hogy a W1+-on nincs ledes sms vagy nemfogadott hívás jelzés. Van valakinek ötlete, hogy mit lehet ennek ártani? Eszméletlen idegesítő. A light flow nem működik. Azt látom,hogy amíg tölt,a piros vagy narancs led világít. Ha feltölt, akkor semmi. sms, hívás, bármi, semmi.
Ma nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
Dominó85
addikt
válasz sasa311 #14257 üzenetére
Ahaaa... És vajon Mixeshop-nál meg lehet őket szépen kérni, hogy alacsony összeget és valami gagyi kamu cuccot írjanak rá DHL mellett? Ha igen, akkor amint nyit a bank már tolom is nekik a zsét a G3-ért (persze szilikon tok és fólia sem árt pluszba hozzá.
* Péter - 06302461862 *
-
csepelball
tag
válasz minatomiray #14224 üzenetére
Szia!
Kicsit házikonyha szaga van a dolognak. Aki nem kitartó, az téglázhat a telefonjával. Pl nálam 2-3 különböző recovery és rom is volt elrakva, ha valami történne. A CWM kizárólag egy tök más recovery felrakása után jött be. De az is csak úgy, hogy fekete képernyő és amikor lenyomod az elfogad gombot, akkor mutatja mire nyomtál.. Választásai lehetőségek: Normal boot, Fast Boot, Recovery.. Persze mindig máshol kezd a kurzor. Nagy móka. Ha valóban érdekel és nem félsz a téglázástól, írj!
üdv,
Laci -
feca81
aktív tag
válasz Sanyesz. #14260 üzenetére
én a noledet találtam meg, de attól félek ez lemeríti az akksit gyorsan, mert ugye a képernyő folyamatosan be van kapcsolva. Olyan appra gondoltam, ami életre kelti a ledet. Vagy javítás, vagy bármi, mert ha ugye töltésnél megy, elméletben semmi nem gátolja, hogy más is használja azt aszerencsétlen kis diódát
Ma nem lehet vége a világnak, mert Ausztráliában már holnap van.
-
sasa311
veterán
Lássuk:
Az az egy árva mobilszám, ami meg van adva az a Penta Vox Kft.nevére van bejegyezve, mely egy BP-i cég.
Holott a weblap üzemeltetője hivatalosan a Takemi Kft, a Penta Vox kft, mint partner szervíz van megadva.Hiányzik a Cégjegyzékszám, az adószám, kapcsolattartó személy és a kibocsájtó cégbíróság megnevezése (kötelező minden webshophoz)
De én kreatív vagyok és megnéztem a cégjegyzékben őket. A Takemi KFT. nem is jogosult webshopot üzemeltetni, mert annyi eszük volt, hogy "ital nagykereskedelemtől" kezdve "elektromos orvosi berendezés gyártása" és minden sz@r be van jegyezve tevékenységi körnek, kivéve a "„4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem”", ami viszont kötelező lenne MINDEN webshophoz.
Amit még nem találtam, az az "ált. szerződési feltételek", bár lehet ez csak vásárlásnál ugrik fel. Ez is kötelező lenne.
Ilyen teljesen elhanyagolható dolgokról már ne is beszéljünk, hogy garanciális feltételek is hiányoznak (erre mostanság harapnak is), "17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet" ismertetése (erre is),
A domain infó szerint egy 3. címre van bejegyezve a cég (egy 5. kerületi cím), mint a cégjegyzékben vagy a weblapjukon.
Továbbá JAPÁN termékekről beszélnek, holott mind tudjuk, hogy ezek a telefonok csak képeslapon láthatták Japánt, mivel kínaiak. Ezért helyből be lehetne záratni a webshopot, mint a vásárló megtévesztése.
Gmailes e-mail címük van...
Külön vicces, hogy a weblap nyelvezete (pl a GYIK) olyan, mintha a Google fordító vagy egy GYP-s negyedikes szipus szülőktől származó gyerek írta volna
Egyszóval lehet, hogy csak valami totál analfabéta amatőr bagázs üzemelteti jóhiszeműen ezt a "webshopot" (bár ez sem túl pozitív indulás), de összességében ez inkább ilyen fél évente új cégnévvel mutyizok jellegű bót' lehet. Akkor már inkább a kínai, ott legalább megvéd a paypal 45 napig.
-
-
Attipapa
aktív tag
Üdvözlök mindenkit!
Valakinek van infója a Hero i5 telefonról, hogy magyar nyelv van-e benne. Eddig egy helyet találtam ahol magyar nyelvvel hirdetik. ( http://www.priceangels.com/i5--MTK6577-Dual-Core-Cortex-A9-1GHz-Android-4-0-4-3G-Smartphone-GSM-WCDMA-Dual-Standby-Quad-Band-with-4-Touch-Screen-and-GPS--White--s614676.html) Valami egyedi ROM-ot tettek rá? :-)) -
jdeutsch
tag
válasz Dominó85 #14254 üzenetére
Szép reggelt Békés boldog Ünnepeket Neked, és mindenkinek itt a fórumon!
"Gyanúsnak gyanús, de előbb utóbb lesz normális, bejegyzett cég/bolt is. Nyilván magasabb, de mégsem a 27%-os áfa plusszal mért irreálisan magas áron."
Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan, ennyire nem lehetsz naiv, vagy ennyire nem vagy tisztában bizonyos dolgokkal?
/ Hacsak azt nem feltételezed, hogy valamely szeretetszolgálat fogja a shop-ot üzemeltetni./
Ha egy "cég" (legyen az egy Kft, vagy bármely cégformátum) úgy dönt, hogy ezzel kíván kereskedni, minden bizonnyal hivatalosan kívánja tenni, (ha nem épp "pénzmosodát" üzemeltet) tehát induljunk ki a legkedvezőbb
200 USD/ db árból, (per pillanat 217Ft x 200 = 43400 Ft ) ez fog szerepelni a számlán, - a készülék egység áraként megjelenni nála, hozzá jön még a szállítási költség, / feltételezett cégünk biztosan nem fog 30-60 napot várni a termékre a lehetséges árfolyam változás, ár változás kockázata miatt,- nap mint nap új készülékek jelennek meg, -arról nem beszélve hogy áll benne a pénze, és esetleg megérkezés után a "nyakán marad," vagy mélyen nyomott áron tudja csak értékesíteni, tehát valamely szállítmányozó céget választja. Jelenleg ezek közül a DHL a legolcsóbb, és leggyorsabb is./ Több db esetén elérhet kedvezőbb szállítási költséget, induljunk ki 15 USD-ből, ami további 3255,-Ft tehát a megvásárolt készülékei elindultak Hongkongból 46655,- Ft-os egységáron.
Megérkezik Magyarországra, megkezdődik a vámkezelési eljárás. Készülékeit 2,5% (szerencsés esetben) vám terheli ami 1166,-Ft ezt hozzá adva a készülék ára 47821 Ft-nál tart. ezután kell megfizetnie a 27 % ÁFA-t, ami 12912,- Ft. Tehát a készülékek a "raktárában" vannak hivatalosan, vámkezelten 60733,-Ft-os egység áron.
Feltételezzük, hogy cégünk, "nem egyik napról a másikra kíván meggazdagodni" tisztességes 20% árrést tesz a készülékeire ami további 12147,- Ft ( vállalta ezért a fentebb vázolt kockázatokat, valamint valamiből neki is meg kell élnie) megjelenik a készülék 72880,-Ft-os áron, amit megvásárolhatsz számlával, hivatalos magyar forrásból.
Természetesen jelennek meg hirdetések pl: aprod.hu "Jiayu G3 30000 Ft" feltételezem azonban hogy ha rendelt is valaki, csak fizetett, árut soha nem kapott, józanul gondolkodó ember nem "dől be" ilyen és hasonló blőd szélhámosságoknak.
Ami a korábbi felvetésed illeti, senki sem rendel "csak úgy" véletlenül 2db-ot, ha igen azt okkal teszi, és nem fogja Neked eladni "baráti áron", hisz a rendeléssel járó nem kevés kockázatot Ő vállalta, és nyilván ez pénzbe kerül.
Hát röviden ennyi. További Békés Boldog Karácsonyt Neked és mindenkinek!
Üdv: DJ
Ui: Akkor jársz legjobban ha magad megrendeled a kiválasztott készüléket.[ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
-
Swami
senior tag
Hallott már valaki erről? Az Old Ladymnek venném. Vagy maradjak az ALGD-nél esetleg az Alcatel 997-nél?
Köszi!
[link]Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Swami
senior tag
Köszi! Ha a garancia miatt nem ajánlod a pixmaniat, az nem érdekes, mert egy évnél tovább nincs nálam készülék, addig meg talán nem adja be a kulcsot...
Asszem akkor maradok az ALGD-nél. Fehérben jó lesz a babynek.Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #14271 üzenetére
És mindezt köszönjük a karácsony szellemében írt stílusban.
Te 1db árát számoltad ki. Csakhogy egy nagyker szerinted a kínai shop árán szerzi be egy kínai shoptól?
Talán a gyártótól beszállíttatja 150USD/db áron és utána teszi rá a különböző "terheket".Csak megsúgom a 79Ft-os Danone pici joghurtot a Hotel H**** 47Ft/db áron szerzi be...
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Sir Riccio
addikt
válasz Dominó85 #14282 üzenetére
Nyilván azért nincs még ilyen üzlet az országban mert nagyon megéri ezt csinálni és azért adják a szolgáltatók is olyan áron a készülékeiket amilyeneken. A stílussal pedig szvsz. semmi baj nem volt. Én szurkolok neked, ha sikerült találnod ilyen üzletet kérlek szólj!
Csak megsúgom azt a yoghurtot a hotel kb. 200Ft-ért adja tovább.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Dominó85
addikt
válasz Sir Riccio #14283 üzenetére
Szerintem picit erősen fogalmazott és lekezelően, de ha egy házigazda szerint OK volt, akkor OK volt.
Igen 200-ért, a vendéglátás már csak ilyen.Ha lesz is ilyen bolt, pont az általad említettek miatt nem lesz hosszú életű. Ha sok ember bízni fog az internetes rendelésekben és a vámon is kevés termék akad fent, akkor az a verzió olcsóbb lesz. És mint tudjuk a magyar embernél az árcédula igen előkellő helyen szerepel egy termék vásárlásakor.
* Péter - 06302461862 *
-
jdeutsch
tag
válasz Dominó85 #14282 üzenetére
Ismét tévedésben vagy, három héten keresztül próbáltuk felvenni a kapcsolatot a "gyárral" válaszra sem méltatott, illetve közölte hogy csak és és kizárólagos joggal kinai distributorának szállít, ( Nem hivatalos forrás szerint 157 USD-ért ) és más ország képviseletei vele vegyék fel a kapcsolatot. Jelenleg ott tart hogy az ottani igényeket sem tudja kielégíteni maradéktalanul. Kívánom Neked hogy járj sikerrel, alapíts egy céget, és áruld a készüléket ahogy fogalmaztál 45000 Ft-ért, magyar garanciával, szerviz háttérrel, "vinni fogják mint a cukrot"- és mi fogyasztók járunk a legjobban! (de szerintem ilyen csak a mesében van, de leginkább ott sem)
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #14286 üzenetére
Sajnálom hogy ilyen stílusod van. És nem tudom honnan vetted ezt a sületlenséget, hogy ÉN szeretnék csinálni egy ilyen céget. Azt hogy Kínában mi folyik egyikünk se tudhatja pontosan. Nyilván ha a gyár már kielégítette a hazai piac igényeit, akkor a nemzetközi piacra is be szeretne lépni. Nem hinném, hogy pont a kínaiak állnának meg az országhatárukon belül.
* Péter - 06302461862 *
-
chosa91
aktív tag
válasz jdeutsch #14286 üzenetére
Bocs a közbepofátlankodásért, de jelezném hogy ez a TOPIC az Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikja, ha a szállításról akartok beszélgetni és vitázni, vagy PM-ben vagy a másik már erre létrejött topicban folytassátok, köszi.
"Find something boring, and make it funny!"
-
Marty
tag
válasz Attipapa #14284 üzenetére
A morelocale2 nevű progival, ami természetesen ingyen tölthető le a marketből, a settings menüt leszámítva szinte minden magyar lesz, benne a navigáció. play áruház és sorolhatnám.
Nemhinném, hogy oly sokat napi szinten akarják használni a beállításokat, így ha egyszer sikerül megcsinálni, szinte észre sem veszed, hogy a telefon nem magyar, mellesleg a 4-5 angol szót, amit napi használat közben látsz, igen hamar megszokod...bár én könnyen beszélek, lévén tudok angolul (megjegyzem, barátnőm elég kuka az idegen nyelvekhez, mégsem okoz neki gondot)Mod romot, talán odaadja valaki talán nem, akinek megvan, vagy próbálsz guglizni
android salen sem választanám a free shippinget, inkább fizettem 3.99 dollárt a szállításért pluszban, de így legalább nyomkövetős csomagban kapom
Mellesleg Hero 5i telefont rendeltem, 22.én, ami még nem érkezett meg(nyilván) majd írok pár sort róla, ha megkaptam
Dominóról annyit, ő ilyen macerás emberke, nekem is volt már vele vitám korábban, ha elfogadod, hogy ilyen kis kukacos, egész normális
[ Szerkesztve ]
-
Seraf723
csendes tag
Newman N1 tulajoktól kérdezném, hogy a hangszóró hangereje rendben van? csak mert anno az Optimus 7-esen ülhettünk full kussba még kb akkor se hallottuk max hangerőn a zenét, azóta már erre is figyelnem kell ugyanez a kérdésem G3 tulajokhoz, UMI X1 még gondolom nincs senkinek de ha van akkor az is érdekel köszi
-
Attipapa
aktív tag
Köszönöm a választ! Mellesleg engem sem zavar az angol, de a telefon nem nekem lesz. Már közben meg is szereztem és letöltöttem a magyar nyelvet is tartalmazó ROM-ot. Az orosz fórumon fenn van, és a ZOPO500+ ROM-al megegyezik, ami multi language. Én maradok a jól be vállt V1277-nél. Csak a kisebb 4 coll kijelző miatt veszem ezt a lányomnak. Azért várom a tapasztalatokat!
-
pmikloska
aktív tag
Az MT6517-est is beletenném az A-GPS-es dolog javítása mellett. Mit lehet tudni róla? Ugyanaz a séma, mint a többinél, hogy nincs 3G és GPS, csak sima alap kétmagos? Vagy már nem butították ennyire?
-
Attipapa
aktív tag
Igen, tisztában vagyok vele! Szóval ha érthetetlen voltam, akkor bocsi , de " Én maradok a jól be vállt V1277-nél. Csak a kisebb 4 coll kijelző miatt veszem ezt a lányomnak." Az ezt szócskát arra a telefonra értettem, amihez magyar nyelvet kerestem, amiről beszélek,vagyis a H2000+-ra.
Azért köszi az információt![ Szerkesztve ]
-
fPApi
őstag
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Samsung Glaxy W-ről szeretnék váltani, de nem tudom még, hogy milyen készüléket vegyek.
Szerintem 4,3 - 4,7" kijelző méretben kellene gondolkodnom, mert a W 3,7-esét kicsit kicsinek tartom netezéshez, viszont volt a kezemben a napokban egy 5,5"-os készülék, az meg viszont már nagyon tepsi.
Mennyire ragaszkodjak az 1 GB RAM-hoz? Azért kérdezem, mert ha nem olyan lényeges és a gyakorlatban elegendő az 512 MB is, akkor gondolom kiszélesedik a választék is és az ár is kedvezőbb.
Extra igényeim nincsenek, olyan készüléket keresek, aminél jó az anyaghasználat (nem recseg-ropog), jó a kijelző, az üzemidő az átlagosnál esetleg jobb, van támogatottsága a fejlesztői körökben (xda).
Előre is köszönöm segítséget. Ha nem jól fogalmaztam meg az igényeimet, akkor elnézést kérek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest