- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@vee
őstag
Üdv mindenkinek. Vettem egy Navon Raptor 7-est, az újabb, 8gigás verzióból. Nem tudjátok van e hozzá fórum valahol??? Pl. Ahol CyanogenModot portolnak rá meg ilyenek...
Ja
-
MODERÁTOR
Köszönöm, este elolvasom majd a véleményeket az Amazonon...
Igazság szerint csábító ez a Dell, még próbálok jobban utána nézni. A gariztatás nehézkes, az biztos, elvileg járnak közeli rokonaim USA-ba, csak ilyen szempontból nem elég sűrűn... (persze kiküldeni ki tudom a kinti rokonoknak...) Te hogyan oldod meg (reméljük persze, hogy nem kell)?Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
gabe_
őstag
-
BMS
őstag
Sziasztok.
Tabletet szeretnék venni és ebben kérném a segítségeteket.
Kritériumok: az ár max 53ezer,minimum 2 giga ram,legyen jó a kijelző,gyors a rendszer(ne akadozzon amikor írok pl),legyen wifis,jól bírja az akkumulátor(netezésre használnám leginkább),proci 4 magos(bár nem tudom,hogy lehet-e erősebb egy 2magos tab egy 4 magosnál ebben az árkategóriában)
-és ne avuljon el(ezt arra értem,hogy az androidos telefonom már fél év után olyan leharcolt lassú volt,hogy az hihetetlen)Az a lényeg,hogy vadonat új legyen egy megbízható oldalról(ha most van valami akció az is okés)
illetve írhatnátok oldalakat ahol tudnék nézelődni és megbízhatóak is,jó árakkal
[ Szerkesztve ]
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
v_angelus
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni:
- hány hüvelykes legyen a kijelző? 10 col
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új készüléket szeretnék
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? itthon szeretném megvenni
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) általános használat, netezés, filmnézés (HD), gyengébb, egyszerűbb játékok
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 60-65 ezerAmi fontos lenne, az a megbízhatóság, mert a szülőknek lesz, és nem szeretném, ha havonta kellene szervízbe küldeni.
Két készüléket néztem eddig:
Asus MeMO Pad ME102A-1B021A
Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1Melyik lenne a megfelelő? Esetleg van jobb 10 colos itthon ebben az árkategóriában?
előre is köszönöm a segítséget.
Mihelyt tudjátok, hogy mi a kérdés, érteni fogjátok a választ is.
-
tjb007
nagyúr
Ilyen paraméterekkel rendelkező tabletet itthon ennyiért nem kapsz.
Hogy Kínában mi a felhozatal majd a naprakészebb fórumtársak megmondják.(#47455) v_angelus
Mindkettő megfelelő lenne. A Prestigio sem lenne rossz választás, ennek ellenére én inkább az ASUS-t mondanám.
Az esély meg mindegyiknél megvan arra, hogy kifogsz egy hibás példányt, legyen szó bármelyik márkáról. -
gps76
őstag
válasz koncsik #47452 üzenetére
Nem foglalkozok egyelőre vele,semmi gond nincs vele,megmondom őszintén inkább a Gpad-ot adtam el ez számomra használhatóbb és nekem jobban tetszik a kijelzője,mert az LG-nek olyan sárgás,mintha fakó lenne a képe,auto fényerő nem működött rendesen és a leglényegesebb,hogy a 2 GB RAM-mal annyira pocsékul bánt,mintha 1 GB lett volna benne. Letiltogattam felesleges dolgokat,rootoltam,kitakarítottam de nem változott számottevően.A custom romoknak mindnek volt valami,ami nem stimmelt.
Ennél a 2 GB mindenre elég,több böngésző több oldal betöltve,RR3 elindítva utána home gombbal kilépve,a böngészők nem töltögetnek újra visszadobnak minden oldalt.
Ha gond lenne vele,gondolom akku lesz leghamarabb idővel,majd "megbarkácsolom".
Rájöttem ez a Qualcomm őrület,csak parasztvakítás,nyers tesztekben jól szerepel,de használat közben? G2 is hasonló szinten produkált a Gpad-dal.
Kíváncsi leszek az Intel 4 magosok mit produkálnak androidon,ha a 2-esek ilyen jók,ls még csak a "kicsit" próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
v_angelus
tag
válasz tjb007 #47456 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, akkor ebben az esetben, úgy érzem a külcsíny fog dönteni meg a felszereltség, megáltom melyik tetszik nekik, és az lesz.
Nekem is szimpatikusabb az Asus, mert az első generációs Nexus 7-em a mai napig tökéletesen működik.Mihelyt tudjátok, hogy mi a kérdés, érteni fogjátok a választ is.
-
BMS
őstag
Alcor Zest Q813i
erről a tabról mi a véleményetek? az edigitalon 48ezerért van fent....ebben az árban van ennél jobb(2 giga ramja van,4 magos)
illetve az oldal gondolom megbízható
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
tjb007
nagyúr
Tarthatod parasztvakításnak, de attól még nem lesz az.
Alapból hátránnyal indul egy olyan gyártó modellje, ami -elnézést a szóhasználatért- tele van a gyártó erőforrás zabáló szarjaival, szemben azzal, amin a teljesen alap rendszer fut. Ez az LG készülékeire hatványozottan igaz, a GPE változatokkal például semmi gond nincs.
Lehet tényleg jobb lenne, ha a Google megszabná a gyártóknak, hogy csak stock rendszerrel kerülhetnek piacra a készülékek, aztán akinek szüksége van az extrákra letölti majd magának.(#47461) laszlohu
Mivel csontra ugyanolyan SoC van mindkettőben, ezért elég érdekes lenne, ha nem lenne benne.
-
gps76
őstag
válasz tjb007 #47463 üzenetére
Hét igen az alap android lenne az igazi a Gpadon is,csak portolt létezik rá,abba meg egy-két dolog nem működik megfelelően.(Gondolom nem csinál konkurenciát saját magának az LG). A custom romokból is a Mahdi,meg az AOSP ami használható volt,de ott is pl. a chrome "elalvás" után felébresztve hiába van állandón a wifi,meg van szabad ram is,míg vissza nem tölti - az amúgy ott maradt oldalakat - megdermed az egész és semmit nem lehet kezdeni vele,kicsit olyan "elnagyolt" a netoldal képe. Ezt több Qualcomm-os csodánál is tapasztaltam,lehet a RAM kezelésben van elmaradva,passz...
-
mpierre
veterán
válasz motoflug #47460 üzenetére
Majd ránézek. Ami eddig kiderült:
Az Alcor Access D786M összeszerelési minősége nem lenne rossz. Akad két apróság.
- Az egyik a bekapcsoló és a hangerő gombok lötyögnek, ebben a Huawei Ideos S7 sokkal igényesebb.
- A másik, hogy az unibody ház és a vékonyság miatt erős szorongatásra elszíneződik az lcd.Továbbiak:
Az Alcorra csak alap 4.2 android kerül, nincs semmi csicsa, szemben a Huawei-jel, ami meg csak 2.2 (van egy-két custom rom is). Ezzel nincs semmi gond.
Az Mtk 8312 nagyjából egy samu galaxy s2 teljesítményét hozza. Nem egy mai csúcs, de nem rossz. Az antutu ~12k pontot adott rá. Az ideos
Az alcor felbontásban jobb 1024×600 szemben a 800×480-nal, de ugyanúgy sima tft van benne, tehát ugyanazokkal a betegségekkel küzd mindkét kijelző. A fényerő elegendő.
Az alcor kihangosítva nem tesz csodát, de ez a készülékház miatt nem is csoda. Az ideos sem egy bajnok, de abban van anyag. (Kb kétszer nehezebb)
Mobo playerrel mindent lejátszik, amivel megkínáltam.Folyt köv.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
PongiBandi
tag
Üdv Urak
Autóba szeretnék befaragni egy tabletet, a jelenlegi megoldást (1 DIN-es fapados rádiósmagnó) kiváltandó.
- hány hüvelykes legyen a kijelző?
7"-re gondoltam, de nem gond ha kicsit nagyobb (9" is elfér)- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
bármelyik- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
itthon szeretném megvenni- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
mint írtam autóba, ezért GPS és FM rádió és Bluetooth (tel. kihangosításhoz) mindenképpen kell. Beépített modem (3G / HDSPA) nem feltétlenül kell. A kijelző nagy felbontása sem lényeg, de legyen IPS paneles (mivel kissé oldalról fogom sasolni). Nem kell erőgép, de azért két mag legalább legyen benne.- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
kb 60eEddig ezt találtam
Prestigio MultiPad 4 Ultimate 8.0 3GKicsit budget fölött van, és fehér. Fekete (vagy legalább szürke) színű kellene.
Előre is kösz a segítséget.
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #47468 üzenetére
Akkor folyt.:
Az akksi 2800mAh-s. A wifi használata szépen kiharapja a telepből a magét. A tegnapi nyüstölés 60%-t merített rajta. (antutu, mérges madarak, wifi, telepítések) A folyamatos adatkapcsolat se veri földhöz, elfogadható mértékben merül.
Gps-t még nem próbáltam, de az autós tartó nagyon patent. Rá kell pattintani a tabletra,, fogja rendesen. A tapadókorongos részt rövidnek érzem.pandion: Sima 4.2 android. Semmi extra, de azt tudja beton stabilan.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
daniel2121
senior tag
válasz PongiBandi #47470 üzenetére
Hogyan akarod "befaragni" a rádió-magnó helyére?
-
PongiBandi
tag
válasz daniel2121 #47472 üzenetére
Nem a helyére, hanem helyette. De mindenképpen szükséges lesz egy kis átalakítás. Már ha belevágok a projektbe, merthogy még nem biztos.
Közben találtam egy másikat is
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
válasz PongiBandi #47473 üzenetére
Ez nekem is tetszik mert van benne gps is,kár hogy az Asus memo pad 8-asban nincs. Mennyire jó ez a gép,kijelző ilyesmi?
-
PongiBandi
tag
Még nem láttam élőben, de remélem erre hamarosan sor kerül. Az biztos, hogy csak IPS kijelzősök között keresgéltem, úgyhogy nagyon rossz nem lehet.
-
daniel2121
senior tag
válasz PongiBandi #47475 üzenetére
Én a Asus memo pad 8-at néztem ki magamnak, de most bejött a képbe ez is a gps miatt.Bár most kissé elbizonytalanodtam az egyik oldalon azt írják az Asusról hogy van benne gps a másikon meg hogy nincs. Valaki segítsen akkor van vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz daniel2121 #47476 üzenetére
asus honlap, mobilarénás teszt
mindkettő szerint van benne. elég bizonyíték?Navigation
GPS & GLONASS[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
PongiBandi
tag
válasz daniel2121 #47476 üzenetére
Te is autóba keresel tabletet?
-
tjb007
nagyúr
válasz PongiBandi #47473 üzenetére
Az FM rádió miatt szinte nincs is nagyon más az általad kinézetteken kívül.
(#47476) daniel2121
Van benne.
-
veterán
válasz PongiBandi #47470 üzenetére
Én is ilyet tervezek, csak nekem már megvan hozzá a tablet (Freelandey PD10). Erős, nagyon gyors és baromi pontos GPS (már sokat használtam), jó mindenre. Annyi, hogy én egy középen felnyitható változatot akarok berakni, de majd csak nyáron fogunk neki apóssal és a testvérével. Addig egy sima kis autós tartóba rakom.
A lényeg, hogy ezt nagyon tudom ajánlani, mert nem takar ki sokat (az általad választott már egy elég nagy darab), de mivel erre a célra nem szükséges bitang hardver, ha nem lenne már meg az eszköz, én egy ilyen jellegű eszközt szerelnék be a méret és praktikum miatt. Ezt pl könnyen be lehet rakni olyan módon is egy DIN-es foglalatba, hogy onnan kihúzva majd felhajtva használhasd.
Azt nem tudom, hogy itthon fogják-e ezt árulni, mert egy elég új készülékről van szó."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Létezik olyan SoC tabletekben, hogy RK3199T? Merthogy csak ennyi van róla a neten.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
z0d1AK
nagyúr
Az RK3188-nak most jelent meg az RK3188 T-s verziója, ami azt hiszem, hogy egy csökkentett teljesítményű, olcsóbb verziója. Az órajele 1,3-1,4 GHz csak, másban nem tudom, hogy vettek-e vissza belőle, mert amikor legutóbb a Rockchip képviselettel beszéltem, azok csak habogtak, nem tudtak róla mondani semmit.
Az RK3199T valószínűleg erre utalna és csak el van gépelve, ezért sincs róla infó a neten.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Tim82
félisten
Köszi mindkettőtöknek, nekem is ez volt a tippem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Spr1nG
tag
Sziasztok!
Segítsetek egy kicsit! Ikreim vannak, hamarosan itt a szülinapjuk és természetesen Tab-ot szeretnének (lányok). Kevés pénzből nagyon jó tab-ra lenne szükségem.
Nagyjából ezek az elvárások (persze ezek az én elvárásaim) lennének:- Dual core
- 1GB Ram
- IPS
- Új
- Méret mindegy
- Felbontás mindegyPersze lehetne az ingyen-nél egy kicsit olcsóbb!
Köszi
[ Szerkesztve ]
http://www.spring-gas.hu
-
Ombi5
őstag
udv.
Ismerosom ramsozott egy bluepanther voyager tab-et,hogy tegyek ra neki vmi navigacios programot. Tudtok ajanlani esetleg vmi szoftvert (free) es ehhez regisztralnom is kell? Mivel en mindig is apple-s voltam,igy kicsit megvagyok love...
Koszonom
-
PongiBandi
tag
válasz fateless #47482 üzenetére
Nagyon kiváló ötletet adtál, hálásan köszönöm. Nem tablet kell nekem, hanem Phablet (phone calling Tablet PC). Tetszik a belinkelt Pipo T1 is, csak azt nem tudom kihámozni, hogy van-e benne rádió, vagy nincs. Az általad is belinkelt gyári oldal nem mond semmit róla.
Ez az oldal azt mondja nincs benne rádió.
Ez meg azt hogy van: FM Radio Yes, earphone needed
Most akkor van van nincs?
-
tjb007
nagyúr
Nem létezik.
(#47485) z0d1AK
Ha minden igaz a processzor órajelén kívül (nincs overclockra lehetőség) csökkentve lett a GPU órajele is, plusz a támogatott kijelzőfelbontás is vissza lett véve.
Ezt is csak harapófogóval tudtam kihúzni. Ha lesz új infó majd korrigálom.(#47487) belanet
Jó lenne tudni, hogy mit takar az a kevés pénz.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Az Alcor Access D786M dualsim-es tablettel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ezt a készüléket lehet telefonálásra használni? Ha belerakok egy t-mobile és egy telenor sim kártyát, akkor képes mindkét hálózatból hívásokat fogadni és kezdeményezni, mint egy dualsim-es okostelefon?
Azt sejtem, hogy egy időben csak az egyik hálózattal lehet kommunikálni, legalábbis az olcsóbb telefonoknál ez így szokott működni.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest