Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz HSM #59730 üzenetére

    A hangos/melegre: a tesztelők az elmúlt évtizedben szinte mindig MBA (made by AMD) kártyákat kapnak tesztelésre, és az AMD mindig blower hűtővel adta a kártyáit (gondolom azért, hogy olcsóbb legyen gyártani), ráadásul többségük sokat fogyasztott. Nagy fogyasztás + sz@r hűtő = probléma. HD 7970, R9 290X/390X, Vega, Radeon VII, RX 5700? Mind meleg és hangos, a VII még 3 ventivel is. A Fury X-re raktak vízhűtést aminek meg a pumpájával volt gond :D (meg mással is, kevés memória többet között)
    Az első benyomás a leglényegesebb és az AMD ezt gyakorlatilag mindig elb@ssza. :D Most is sikerült nekik.
    Az RDNA2 volt az első gen normális hűtéssel.
    Nézd meg mit csinált az NV. Készítettek 300+ wattos kártyákat (3080 és efelettiek) és hozzátervezték a hűtést, batárnagyok lettek, de legalább nem hangosak és hűvösek (mégha a hő akkor is leadódik és a szoba bemelegszik tőle :D ), mert ez nagy mínuszpont a teztelőknél.
    Instabil alatt nemtom mire gondolsz, a kártyáknak nem kéne instabilnak lenniük mert akkor az azt jelenti, hogy hibás, és cserélni kell. Inkább a driverekkel volt/(van?) probléma.
    Az enthusiast körök egy része nem komálja a DLSS3-at, de egy átlagvásárlónak komoly hívószó, nem tudja, hogy csak bizonyos esetekben érdemes használni és hogy emeli a latencyt.
    Az opensource dolgokkal az a baj, hogy 1. az AMD-nek nem lesz belőle pénze 2. átlag vásárló ha ilyet lát (már ha egyáltalán tud ezekről), akkor kétségbeesettséget sejt emögött és elkönyveli a márkát olcsó alternatívaként. És hát valljuk be, van benne némi igazság.

    A videóra: én azt nem értem, hogy ezek hogy voltak bányászkártyák ha vadonatúj állapotban kapta őket kézhez, nem voltak szétszedve. Slaggal sem lehet úgy lemosni egy kártyát, hogy ne maradjon benne valamennyi kosz/pormaradvány, csak ha szétszedjük a kártyát.

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák