Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Z10N #43464 üzenetére

    Igen, egyelőre úgy tűnik.

    Amúgy tényleg kissé olyan, mintha kész lennének a designok, de nem jelentenek be új terméket, mert készlet híján nem tudják piacra dobni.
    Azért érthetetlen ez egy kicsit, mert az Arm mindig büszke volt arra, hogy a x86-nál nagyságrenddel több procit adnak el. mobiltelefonból negyedmilliárd darab elmegy negyedévente. Persze ezeknek nagy része nem is 7nm még, de pl az apple chipje pont akkora, mint az amd chipletje. lényeg, hogy eddig Abu úgy adta elő, hogy hát az AMD, meg az nvidia wafer igénye a globális piachoz képest eltörpül, miattuk nem fog senki node-t csinálni, nem tényezők a gyártástechnológiai piacon.

    Mondanám, hogy most meg úgy áll, hogy kéne a GF kapacitása is, de sajnos bizonyára úgy van, hogy már túl drága lenne áttervezni másik gyártó hasonló node.jára.

    Érdekesség, hogy úgy tűnik, hogy ebből a szempontból az nvidia "nagylapkás" stratégiája kifizetődőbb, kevésbé rizikós. Ők most vidáman - és biztos kellően olcsón - gyártanak egy olyan node-on hatalmas lapkákat, ami már senkinek se kell anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy hiány, vagy túlkereslet veszélyeztetné a terveiket.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák