Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz #45185024 #33723 üzenetére

    nice catch

    A feltételezés persze bátor, de a lecsapás is kellően szűk látókörű. Megeshet: reális.

    A GDDR6 használata nem fog senkinek semmillyen előnyt jelenteni, nem is ez lenne vele a cél. Viszont emelil a memóriasávszélességet. Mindenképp.

    A feltételezésnek akkor lenne értelme, ha
    - tényleg létezik wundertriber és ez gigászi módon megemeli a vega architektúra leadott teljesítményét. Ha ez így van, akkor a vega11, ami ha létezik egyáltalán akkor várhatóan a vega10 kistesója lesz, arra is vonatkozik és még közel azonos CU szám esetén is magasan jobb teljesítményt nyújthat, mint a Polaris10, különösen, mivel a Vega architektúrát a magasabb órajelre (is) gyúrták.
    - csakis ebben a felállásban, vagy a vega11 teljes hiányában van értelme a polarist portolni 12LP-re. Látni kell, hogy HBCC, HBM, meg tulajdonképpen ezek az NGG trükközések is mind azt szolgálják, hogy a háttérben dolgozó CU-k kihasználtak legyenek. Ha egy Compute Engine-ben nincs olyan sok Compute Unit, akkor sokkal kevesebb a limit is.

    Én egyetértek Fottemberggel, ebben a felállásban a polaris $120-180 körüli kártyaként akár továbbélhetne.
    Ezzel együtt az is reális forgatókönyv, hogy az AMD-nek se vega11-re se P10 portolásra nem volt/lesz pénze. Valami azonban fog jönni 12LP-n mert Mark Papermaster és Lisa Su is azt nyilatkozta, hogy Client graphics termékek fognak így frissülni/érkezni.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák