Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Yutani #23105 üzenetére

    Én teljesen egyetértek veled.

    Nem önmagában azzal, hogy referenciát referenciával, OC-t OC-vel. Mert például az AMD kártyáiban kevesebb OC potenciál volt, ennélfogva lehet, hogy nem is volt annyi OC kártya és azok nem is voltak annyival drágábbak.

    Tehát ha veszünk mondjuk egy 390-et, meg egy 970-et példának, ezeknek a legolcsóbb darabjai nagyjából egy árban vannak jelenleg. Tegyük fel (nem tudom, hogy így van-e ) ezek referencia darabok 100e Ft-ért. Lehet olyan tesztet csinálni persze, ami megmutatja, hogy mit tud a chip, de nem helyes ezeket a 970, ill 390 kártya "referencia" (értsd: viszonyítási alap) értékeként feltüntetni, mert ha az egyik chipben jelentős tuning potenciál van, annak meg fogják kérni az árát is. Tehát mondjuk a 390 OC lesz 110e, amit a 970OC nagyon lenyom, de az meg 125e-be kerül.

    Almát almával, szerintem úgy helyes, ha azt tudom megállapítani, hogy ugyanazért a nagyjából ugyanazért a pénzért milyen teljesítményt kapok ettől és attól a kártyától. És persze kinek milyen mértékben fontos a fogyasztás, meg a tuning potenciál is.
    De az nem jó mankó az összehasonlításhoz, ha csak azért, mert két chipet ugyanabba a tier-be szánnak (tier => nem feltétlen egyenletes lépcsőfok), ezekre eltérő módon, és jelentős árkülönbözettel épülő kártyákat hasonlítanak össze.

    Ez se baj, csak akkor tegyék mindig mellé az árakat is. Meg a fogyasztást.
    Az a legnagyobb sunyítás, amit el tud követni egy reviewer, hogy egy chipet mindig azzal a builddel hasonlít össze egy másikkal, amivel a legjobban jön ki. Ha fogyasztás, akkor referencia, ha maximális teljesítmény, akkor OC etc

    Legutóbbi példa erre pont ez a lengyel szivárgás. Ma már mindenkinek a fejében az van, hogy 970-et lehet kapni 95-100e-ért is. Akkor a 480 gyengus. Pedig az a Zotac kártya $100-ral drágább és 115eFt-nál kezdődik.
    Nincs ezzel se baj, előfordulhat, hogy ilyen van kéznél, stb. Csak akkor tegyük oda, hogy az egy 20-30%-kal drágább kivitel ám!

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák