Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gainka

    őstag

    A GM200-hoz képest tehát bő 10%-kal több tranzisztort sikerült bepréselni ugyanakkora helyre, és ha jók az információink, akkor ez azt jelenti, hogy mind a két cég kimaxolta a TSMC lehetőségeit, ennél nagyobb chipeket rendelni sem tudnának. A Fiji tehát a GCN kínálat csúcsa, ami a legfrissebb variánsra épül, és brutális mennyiségű, 4096 shadert tartalmaz.

    Ugye ezt írja a szomszéd oldal.
    A kérdés az hogy ebből a gcn-böl tudnak még jobb, még erősebb kártyát csinálni, vagy mi lesz a kövi gen?
    Vagy elég a csíkszelesség csökkentés? Vagy teljesen új generáció jön?
    Szép idők voltak mikor még a 7750, 7770 új kártyák voltak, akkor még abban az ársávban nézelődtem, de a 7790 óta semmi izgalom nincs számomra. Figyelemmel követem a csúcs kártyák érkezését is, de az mégsem olyan mint ha az egész paletta váltás. Esetleg még abban lehet gondolkodni hogy az alsóbb szegmens is megkapja a Tonga és a Fiji tudását, szerintem az sem lenne nagy valami... :(

    És valaki elmagyarázná, hogy miért is kell a gcn-nél maradni az amd-nek? Tudom a konzolokban is gcn-van de az nvidiának és az intelnek nem :D Úgy sem fogják ugyan úgy átrakni pcre hogy csak amd-n jol fusson, (max 1-2 game) jövőre jön ki a pascal arra ugyan ugy váltaniuk kell a játék készítőknek optimalizálás téren, egy teljesen uj paletta az amd-nél ezt nem lehet megoldani, miért? (intelnel is jönnek új igp-k) Vagy csak az a baj hogy nem győzik mert nincs lóvé?
    Már csak azért merült fel benne m ez a sok kérdés mert jövőre jön a csíkszélesség váltás, de kapunk uj csipeket is, vagy most az lesz a kifogás hogy az váltás miatt kedvezőbb ha nem új csipekkel kezdik?....

    (Az én pénztárcámmal nézve a 258 és a 380-as vga-n kivül nincs más amd vga amit megvehetnék és újdonság számomra.... Gtx 960-at, nem akarok, 970 drága...)

Új hozzászólás Aktív témák