Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Menthirist

    veterán

    válasz 7time #10780 üzenetére

    Egy találgatós topicban miért ne lehetne tuning potenciálról találgatni? :) Persze ha kiderül hogy a pletykák itt-ott vagy teljesen falsak, akkor max tévedünk, de a rendelkezésre álló pletykák szerint nem alaptalan azt feltételezni hogy nem lesz egy tuningbajnok a 390X.

    Azt pedig nem kétlem hogy a csúcskártya 1.3-as lesz, de nem is erről beszélünk. A 260/X és 290/X ugye 1.1, a 285 talán 1.2, de minden egyéb jelenleg 1.0. És nem gondolom hogy a 3xx szériában már csak 1.1, 1.2 és 1.3 kártyák lesznek, ennyit mondtam. Szerintem lesznek alsóbb kategóriákban olyan kártyák, amik még ugyanúgy GCN 1.0-ára épülnek mint most a 79xx-ek vagy a 78xx-ok.

    Szaby59: de itt most a fogyasztásról beszélünk. Az oké hogy jóval nagyobb a teljesítménye, ezáltal jobb watt/teljesítmény aránnyal rendelkezik mint a 1,5+ évvel ezelőtti radeon, de ettől még nem a 980-as fogyasztását kéri magának. Az 1 gpu-s kártyák fogyasztásában pedig van egy lélektani határ, tehát szerintem a 390X sem fog (lényegesen) többet kérni mint a 290X, ugyanakkor nagyobb teljesítmény társul hozzá, ergo javul ott is az arány. Nem a maxwell performance/watt értékét fogja elérni, de nem is ez a cél. A Titan X hőfok meg tesztek alapján mint írtam jó 5-10 fokkal van a tri-x-em fölött. Simán azért mert a gyári 290X hűtése szar, de a partnereké nem. Ugyanez igaz a fogyasztásra is némileg.

    [ Szerkesztve ]

    Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Új hozzászólás Aktív témák