Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    Megjöttek az Asus tuf gaming b550m-plus alaplapjaim. Gép összerak, nem bootol. DRAM error led világít. Na mondom mi a tosz, nem eszi a ramjaimat? Elmentem haza, másik gép ugyanezzel az alaplappal összerak, abban másik fajta ram van. Erre az is dram hibát jelez, le is csipogja a biosz a dram hibakódot.
    Na mondom ilyen nincs, hogy ez ram hiba legyen, mondom ez biza proci lesz... Visszarakom a még meglévő 3600-as Ryzent, erre beindul... Nézem, 2020.05 a biosz dátuma, még nem ismeri az 5800X-et. Baaaaaa :W Jó régóta állhatott ez a két alaplap a Foramax raktárában...

    2019-ben ugyanígy megszívtam B450-es asus lapokkal zen2 vs zen3 témában, csak azok legalább nem dram hibát jeleztek, azok egyszerűen semmit sem csináltak. :)

    Biosz frissítés után csináltam CB tesztet full alapon az 5800X-el, egyedül a virtualizáció engedélyeztem a prociban, mint mindig, meg a ramjaimat az XMP profilra kapcsoltam.
    1537 / 14958
    Aztán beállítottam a curve optimizer értékeit az előző alaplapnál megállapítottakra:
    1588 / 14857

    Ez a Brocken2 hűtéses gépem, maga a ház jól szellőzik. Az értékek viszont lehetnének jobbak. A hétvégén majd rámegyek az all-core tuningra a CO / PBO helyett, mert ez így gyanúsan nem tartja a kellő órajeleket all-core terhelés mellett.

    Magáról az alaplapról azt tudom mondani, hogy príma, a VRM hűtése igen jól meg van csinálva, all-core terhelés mellett is csak langyos lett. Azt a 35K-t amiért kapni, azt simán megéri.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák