-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz ricinus13 #38359 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Pár szó a friss kártyáról. Most volt lehetőségem értelmes áron eladni az eddigi GTX960-at. Volt is keret másra, így lett a fenti R9. A táp nem volt égetően sürgős, de már lassan kilenc éves volt a régi. Ezért a csere. És 18k volt, akciósan, 5 év garival. A VGA 3 év szokásos Asus garancia, plusz Adidas magyar focimez.
Amire kíváncsi voltam, hogy mi a valódi, játékok alatt is érezhető különbség. Most is úgy gondolom, hogy amennyivel erősebbek a specifikációk, annyira nem lesz erősebb a különbség. Ez a 960 és a széria / architektúra mellett szól! Hosszú évekig NV kártyáim voltak.
De nem akarom borzolni a kedélyeket, így akkor külön nem számolok be, csak pár friss élmény:
- Az R9 ventije is stand by módban van - szerintem - 50 fokig. Utána egy vagy kettő beindul.
- A magasnak tűnő különbségek (512 bit, 8 GB memória, több textúrázó egység...stb) nyilván kidomborodik. Szintetikus programokban is, játékokban is. De azért nem az egyenes arányosság elvén.Pár eredmény GTX960 vs R9 390:
3DMark Fire Strike: 6333 vs 9567 pont (10k körül van erősebb procival a hivatalos oldalak szerint)
Luxmark 2.0 Sala: 1847 vs 2950 pont
Luxmark 2.0 Room: 1083 vs 1619 pont
Catzilla: 14684 vs 19426 pont (720p mindkettő, mert így ingyenes a progi )
Unigine Valley 1.0 Extreme HD: 1481 vs 2346 pont- Játékok: mivel nálam a Vsync On az alap, ezért a min FPS a lényeg. Ez a várható mértékben emelkedett, 15-25 FPS-el. Azaz gyorsabb nem lett semmi, a monitor ugyebár adott, viszont egyenletesebb, élvezetesebb lett. És mindezt persze eggyel magasabb beállításokon adott esetben. (ahol a 960 tolta az Ultra módot, ott már feljebb ugye nem lehet menni)
- Hőmérséklet: bekapcsoláskor 40 fok, terhelés után idle 50 fok, terhelés alatt 70-75 fok, szintetikus mérésnél, mikor nagyon izzadt, volt 84 fok. Ez volt a legmagasabb. Zajszint elenyésző, a három venti nem eredményez nagyobb hanghatást, nagyon jó ez a DCU3 hűtés. Rögvest megjegyzem, hogy mikor én vittem fel a 50%-ra a fordulatot, na, annak azért már volt hangja.
- A Zalman ház rendesen beizzadt , mire a kártya bekerült, lévén sok a HDD, plusz két ODD, meg plusz kábel az USB3-hoz, meg a ház ventikhez. De megoldottam, igaz nem végleges, lesz még rajta szépítés.Hát ennyi lenne röviden, majd talán készül egy teszt is.
Eddig GTX960 kártyám volt, és nagyon meg voltam vele elégedve!
Egyértelmű, hogy az R9 erősebb,többet is fogyaszt, és a 960-nak elég egy kisebb táp is. És hát a DX12. A nagy kérdés. Elvileg a Quantum Break DX12-es, de mivel W Store játék, a Fraps és az Afterburner lockolva van... (ha van erre megoldás, szívesen várom!)Üdv:
Hunork"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest