- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lemaitre
tag
válasz Speed® #35298 üzenetére
Mégsem csak azon a két beállításon múlik hanem egyszerűen összevissza ...
Ha kikapcsolom az AA részt ha leveszem legkisebbre ennek mind1 néha kicsit csinálja néha nagyon. Amikor frissen indítom a játékot és akkor pár percig mindenféle beállítással tökéletesen megy de kb 5 perc után fakereszt az egésznek.
Bezzeg most néztem a Dirt Rally-nak pedig semmi baja akkor csak a játékkal lehet valami gond
Egyébként ha nagyon kicsit csinálja és úgy játszok attól lehet bármi féle baja később a kártyának?Brolex
-
veterán
válasz proci985 #35299 üzenetére
Mar lecsereltem a Phantom hazat Define S -re .Meg a nagy batar cpu huto helyett raktam a CPU ra vizet, hogy ne fogja le a VGA rol felszallo meleget. Elol 3db venti (Akasa Apache 14 cm + Viper 12cm +Bol Quiet 12cm )fuj be , alol 14cm BQ Pure wings a VGA ra , Hatul 14cm es venti szivja ki a meleget. Szoval elegge tulnyomasos a haz , de igy se akar felszallni a meleg ...
igy nez ki
Kovetkezo proba, az lesz ,hogy rendeltem 2 nagy nyomasu ventit me'g (Akasa Apache 14cm ) ,es a VGA alattit meg a hatso 14 est kicserelem azokra.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz abridabri #35303 üzenetére
Varjal jol latomm, hogy elol van a vizhuto azon keresztul nyomatnad befele a mar meleg levegot, ra a kartyara?
A haz tetejeben meg nincs venti hogy hogy kiszivja a meleget?Nekem a 690II-ben ugy van hogy egy venti elol, egy alul, felul van a vizhutes ugy hogy a hazbol kifele szivja a levegot a ket venti, meg hatra ki egy 120-as, es eddig ahany 290X/390-em volt mindegyiken szuper hofokokat kaptam. Ja a ventik csontra le vannak tekerve, hogy ne lehessen egyaltalan hallani oket.
A tulnyomasos haz szerintem nagy hotermelesnel nem mukodik, mert nem szall fel/szivarog ki magatol a meleg levego olyan gyorsan.
En elolrol egy vagy ket ventit atraknek felulre, szerintem sokkal jobb lenne. Illetve a vizhutot felulre ugy hogy kifele nyomja a levegot.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Lemaitre #35304 üzenetére
vRAM hőmérsékletet nem írja semmi. GPUt viszont érdemes lenne monitorozni gyári órajelen, mennyire megy fel. Lehet szimplán melege van és hibázik..nem valami acélos a Giga féle hütecs sajnos :S Viszont ha reprodukálható könnyen a hiba, akkor rá lehet menni a garira..és adott esetben Nitrora cseréltetni.
-
Lemaitre
tag
válasz Speed® #35307 üzenetére
Játék közben maximum 84 fokig megy a gpu, furmark-al pedig 85 ig maximum. Ez még tűrhető én úgy tudom, vagy nem jól tudom?
De mint mondtam ez az egyetlen játék ahol eddig ilyen problémám volt szóval lehetséges hogy a játék bugos így 1000mhz-en is beugrik pár percenként 1x de az már gondolom nem probléma.[ Szerkesztve ]
Brolex
-
k.soma
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne hozzátok
Adott egy Sapphire R9 390 Tri-X Nitro 8GB-os kártya..
Hazajöttem most, feldobta a gép, hogy új driver érhető el 16.1. Letöltöttem, feltelepítettem jóhiszeműen. Azóta amikor sorozatot nézek a neten, meg-meg akad a kép kb 2-3 másodpercekre majdnem minden percben. Néztem a hőmérsékletet, órajeleket és amikor ez bekövetkezik, valami miatt felugrik a vga kihasználtsága (órajellel párhuzamosan), majd visszaesik és akkor megy tovább a videó. Valaki tapasztalt hasonlót?A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ez a kártya mennyit érhet úgy használtan, hogy fél éve van meg kb és még van rá garancia? Fólia rajta van még a kártyán, mindene megvan amit kaptam hozzá.
Előre is köszi a válaszokat: Soma
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
Habugi
addikt
válasz Lemaitre #35297 üzenetére
Ez nem hardveres "hiba" vagy túlmelegedésből eredeztethető valami..
Pár hete lekaptam a TrixX-et mert az AB / Crimson duó valamelyikével összerúgta a port és bődületes dolgokat produkált a kártya..
TrixX-ben +130mV-al benchelgettem előtte 1240-1250en, miután leszedtem az AB-vel adható max / diétás +100mV-ra vagyunk ugye korlátozva, ránéztem a fent említett órajelekre hátha.., dettó ugyan ezt a jelenséget tolta a kártya, úgy is hogy 60°C volt a GPU és 50°C a VRM1/2..Lejjebb vettem az órajelet és egyből megszűnt, ebből azt a következtetést vontam le amit egyébként előre sejteni lehetett, kvázi adott órajelhez kevés a fesz, azért csinálja.
Ezért szűnik meg nálad is akkor amikor lejjebb veszed az órajelet.., ugye vagy-vagy, vagy ez vagy adsz még neki feszt.
Elképzelhető hogy nálad a gyári órajelhez is kevés, nincs két egyforma GPU, adsz neki ~ +20-30mV-ot és szerintem teljesen meg fog szűnni. Ennyitől még csak melegedni sem fog sokkal jobban szerintem.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
veterán
válasz Malibutomi #35305 üzenetére
Rosszul latod, a radi fent van , azon keresztul nem fuj a vgara ,csak a ramokra . Haz aljaban +elol 14 es also friss levegot tol a VGA nak. Tetore venti halal felesleges lenne,kiprobaltam , 1 , azaz EGY fokot jelentett minuszba. Az elso ventik olyan erosek,hogy egybol attoljak a levegot a hazon ,es a hatso kiviszi ,nincs ideje felszallni a melegnek a tetoig.
-
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Nézegettem most reggel a Radeon beállításoknál a hardver fül alatt, hogy az R9 290 re a "Teljes memória sávszélesség"-re 320GByte/s ír!
Ez normális?
A problémám az hogy Preper3D hez használom elsősorban a gépet és hiába van 24-26 körül az FPS a micrólagoktól megfájdul a szemem, meg a fejem!
Esetleg lenne ötletetek hol keressem a hibát?
Direkt3D verzióból a :9.14.10.1162
Illeasztő csomag: 15.30.1025
Már kifogytam az ötletekből és minden javaslatnak nagyon örülnék! -
GeneraL_XTX
veterán
válasz abridabri #35303 üzenetére
Teljesen felesleges többet költened a házra meg a hűtésre szerintem nem lesz jobb sehogysem az a 390. Én is akármit csináltam, akárhogy alakítottam át az R4 hűtését, még alul is feszeltem a kártyát mégis hangos és meleg volt.....
Úgy látszik ház válogatja valahol műkdik a hűtése valahol meg akármit is csinálsz, nem lesz jobb.
-
senior tag
válasz mcwolf79 #35313 üzenetére
Nem tudom mi lehet...
FPS-től független laggol. Ha 50 az FPS akkor is megvan a micró lag.
csak tized másodpercekre is, de folyamatosan akadozik megállás nélkül akadozik.
Más programnál nem feltűnő, de a Bencmark ban is észrevehető !
Próbáltam teszteket, de nem hoz látványosan gyenge eredményt szerintem...[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz abridabri #35311 üzenetére
Hat akkor valamit nem ertek, de ezen a kepen nem jobbra van a haz eleje, es fent a teteje?
En itt azt latom hogy a radi nem fent van hanem elol, a vga meg koppra szemben a radiator also ventijevel.
A radiator alatti venti a fekete doboz oldalat fujja?
En tovabbra is azon a velemenyen vagyok hogy a tulnyomasos haz nem mukodik, nert csak szivarog ki a meleg levego, nem tavozik erdemben. De en igy csak tavokoskodok persze, te tudod miket probaltal ki.
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
16.1-es driverrel tapasztalatok? Főleg Fallout 4 kapcsán érdekelne
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
veterán
válasz Malibutomi #35317 üzenetére
Elol van a radi igen ,csak ez mar regebbi foto, most egesz felvan tolva a haz tetejeig,ahol a regi kepen a szivacs van ,annyival feljebb ment .
Az also venti meg lentrol sziv be friss levegot, csak nem a haz aljara csavaroztam hanem megemeltem 6-8centit a dobozzal -
Bélaaaa
őstag
Szerintetek érdemes lecserélni egy
SAPPHIRE 11227-04-40G R9 290 4GB GDDR5 Vapor-X OC PCIE-t
erre:
SAPPHIRE 11244-01-20G R9 390 8GB GDDR5 NITRO PCIE?vagy valamilyen gyorsabb nvidiára?
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Habugi
addikt
válasz Lemaitre #35314 üzenetére
Jahogy ja, fesz lockos vagy..
Megfogtál, ennyire sajnos nem értek hozzá, szerintem BIOS mókolással megoldható lenne de ennyit meg nem feltétlen ér meg a hadművelet, szerintem így az a legegyszerűbb ha abból az 1025-ből lecsípsz 10-15-20at, ahogy korábban is tetted, lemented és amikor játszol azt a profilt használod.
Amennyiben van jobb megoldás majd a többiek kijavítanak.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
afelaldozhat
tag
Üdv!
Volna egy rövid történetem és ezzel együtt egy kérdésem.
2 napja lecseréltem a számítógép házam és a 280X-emet egy R9 390 NITRO-ra
Hazajövetelemkor egy érdekes dologora lettem figyelmes.
Ha picivel tovább tartottam a kezem a ház indítógombján a gép nem bírt talpra állni.
Pittyent egyet a lap majd kidobtt egy kék hátterű képernyőt felül írva,hogy GIGABYTE UEFI DUAL BIOS
gép leáll majd újraindítja magát.Van,hogy csórikám 5-6 alkalom után sem tudott talpra állni.Csak akkor ha áramtalanítottam.
Ezt szinte minden elindításnál elkezdte játszani.10ből 6 alkalmmalMondom mi a fene.A gép ha beindúlt órákig atom stabil volt.A házzal lenne valami?Gondoltam tolok fel egy friss alaplapi BIOS-t.És ezzel a hiba megszűnt.
Valaki találkozott már hasonlóval,hogy VGA csere után megbolondúl a BIOS??
A hiba ugyanaz mint a csókának a linkelt videón:
-
Malibutomi
nagyúr
válasz afelaldozhat #35327 üzenetére
Nem bolondult meg a bios, csak szukseg volt a frissitesre, ez nem ismeretlen dolog.
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok !
Vettem az r9 290x -re, amin egy gyenge referencia hűtő volt egy Alpenföhn Peter 2-t használtan.
Annyi a gondom, hogy ezt hogyan kell felrakni, úgy értem mi fogja a kis bordákat, mert a hűtőpasztával való felragasztás nem ok, ugyanis leesnek.
Kellenek egyáltalán a kis bordák a ramokra , mert van egy R9 270 Powercolor Devil -em azon van egy 3 ventis hűtő, de nincsenek hűrőbordák, semmi, csak a video processor-ra hűt.Erre a Peter 2- re milyen ventit vegyek egyáltalán, mert van ugye egy külön rögzítókeret a ventiknek, de az már be sem férne a gépházba.
Van valami direktben a nagy hűtőrészre felfogathatüó ventillátor, mit javasoltok.Köszi !
-
odorgg
addikt
válasz aftercooler #35329 üzenetére
Így kéne valahogy felbordázni, a hozzá adott hővezető ragasztóval, és bordákkal. A 270-el ellentétben itt kellenek a bordák, mindenhova ahol a linken látsz, mert a VRM-ek, és a Memóriák is melegszenek, nem kicsit.
Ventit olyat teszel rá amilyen szimpatikus, Ahogy a linkelt képen látod, úgy a ventirögzítő keretnek, is el kell férnie, különben a ventik sem nagyon férnek el. Max ha annyira nincs hely, kötegelővel lehet próbálkozni.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
CptAdamica
veterán
-
aftercooler
aktív tag
válasz odorgg #35330 üzenetére
Köszi!
De sajnos hiányos akkor, amit kaptam mert nincs annyi borda, csak kb a fele.Kénytelen leszek más után nézni, ehhez mit szólsz ? Nem tudom elég-e és kompatibilis-e az r9 290-hez, mert a leírásban nincs benne az r9-es széria.
Vagy milyen aktív hűtőt javasolsz, ahová nem kell borda vagy ha kell is, valami normális aktív hűtés megfizethető áron.
Ezt néztem:
[link] -
mackosajt
addikt
válasz aftercooler #35332 üzenetére
A linkelt hűtés neked nem lesz jó.
Alacsony a teljesítménye is, még modding esetén is.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
odorgg
addikt
válasz aftercooler #35332 üzenetére
Fotózd le mi van hozzá. Van elvileg egy nagy borda az megy a hátsó VRM sorra, aztán már csak a memóriákra kell 15db kocka, meg valami az előre a vrm-re. Ragasztót sem kaptál?
A linkelt hűtő karcsú lesz, azt felejtsd el. Raijintek Morpheus ami még jó, de arra is venni kell ventiket, és méretben a Peter2-höz hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz aftercooler #35335 üzenetére
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
-
odorgg
addikt
válasz aftercooler #35335 üzenetére
Ez így picsafüst, hiányzik jó pár borda, no meg hővezető ragasztó is kellene, meg persze ventik. Itt tudsz venni RAM sünit, meg 2 oldalas Sekisui hővezető ragasztót. Azt nézd meg, hogy a nagy borda furattávja stimmel e a hátső VRM-nél lévő furatokkal, mert akkor Gappad jobb lenne oda, azt a bordát a Sekisui szerintem nem tartja meg.
A hűtő elég a VGA-ra, de ugye a szerelgetés nem veszélytelen. Igazság szerint ha mondjuk aprón elpasszolod a VGA-t, meg a Petert, (VGA 60-70 körül elmegy, gari függően, Peter meg mondjuk 5-10 között, mivel hiányos) és veszel mondjuk egy Sapphire Vapor, vagy TriX-et 80k körül, akkor szerintem azzal jársz a legjobban.
-
rvn_10
senior tag
Hello, power color r9 390 ről mik a tapasztalatok? eddig sapphire volt tervbe de a PCS nek is külsőleg elég jó a felépítése.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
rvn_10
senior tag
válasz CsonkaImo #35340 üzenetére
akkor ajánlott? mert itt csak az msit meg a sapphiret ajánlják. csak az msi szinvilága nem fog illeni a gépbe.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
odorgg
addikt
válasz aftercooler #35342 üzenetére
Az sem olyan rossz, legalább ventit nem kell rá venni. Arra figyelni kell, hogy a nagy hátlapi borda ne ütközzön felfelé bele CPU hűtőbe, vagy chipszet hűtésbe véletlenül. Mert elég magas.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Tefra
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy egyáltalán nem idevágó téma, de mivel többen mondták, hogy grafikus porbléma lehet, így Hozzátok fordulok elsőként.
Nemrég cseréltem gépet, és mivel a régin elég sokat dolgoztam egy otthontervező programmal (SH3D) így az újra is telepítettem. El is indul, viszont az első kattintás után (bárhová) az egeret mozgatva, az egér mozgását követve egyszerűen széthullik a kép...
Java a legfrissebb (version 8 update 66), tervező program szintén, oprendszer 64 bites W7. Ami a videókártyát illeti egy egy hónapos XFX R9 390-es. A szóban forgó jelenségtől eltekintve sehol máshol nem tapasztalok grafikus hibát.Előre is nagyon köszönöm a segítséget/tippeket/javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi MI 9T - ex: Lenovo P70
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest