Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    válasz HSM #40762 üzenetére

    Na jó hogy fullon a 18-as ventid 700-at forog, az mégsem 1500 :)

    Két okból sem futok CPU limitbe, az egyik a már említett benchmarkok. A Superposition ~5%-ban terheli a procit, a Valley benchmark pedig ~10% ban. A játék aminél egyszer előjött ez a 77%-os hülyeség pedig olyan 20-25%-ban legmagasabb grafikai beállítások mellett. A másik ok pedig, hogy épp a néha-néha jelentkező CPU limit jelenség miatt cseréltem március elején konfigot, ezzel együtt platformot is, így most jelenleg egy Ryzen 5 2600X pörög a gépben.

    Egyébként jelenleg leszerelt ház oldalburkolatokkal, kitört PCI ablakokkal tesztelgetek és 73-74 foknál ugyanúgy el-el ugrál a beállított 1350MHz-es frekvenciától. A Valley futtatása közben egyszer láttam egy olyat is, hogy GPU Load 100%, GPU órajel 1060MHz :). Igaz ez csak gy pillanatig tartott de akkor is. Egyébként toltam kicsit fentebb a ventilátorokon is, nem a VGA-én hanem a házén. Ha már VGA venti profil, azt figyelembe veszi kártya amit a Wattman-ban beállít neki az ember? Eddig ezt nem nagyon figyeltem, csak annyit állítgattam itt, hogy kikapcsoltam a 0 rpm-et, de még jó, hogy majd felszáll a gép amikor majd 3000rpm-ig pörgeti fel a VGA ventiket 73-74 fokon miközben a beállított profil max. ~2400-ig kellene, hogy engedje. Akkor mégis mért pörög mint a hülye?
    A BIOS-om a verziószám szerinti utolsó bios, de, hogy abba belepiszkált e valaki vagy sem nem tudom, ezért is írtam korábban, hogy tolok rá egy gyárit, biztos ami biztos, csak eddig éjszakás voltam, úgyhogy nem foglalkoztam vele.

Új hozzászólás Aktív témák