Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madder

    csendes tag

    Üdv mindenkinek.
    Van 1 GIGABYTE GV-R795WF3-3GD 3072MB -om. Kb 1,5 hete újraraktam a WIN7-et (64bit), mivel már a bekapcsolástól ntkernel hibával szálldosott el..

    Az újrarakás óta újfajta hiba jelentkezett. Egyszer csak megáll a rendszer random (eddig nem volt idegesítő mivel csak pár naponta volt 1-1 alkalom, de tegnap egyből 4 órán belül 3x is előfordult) és semmi válasz, csak reset működik. Crash dump nem készül (kikapcsolva nincs). Csak annyit láttam egy alkalommal, mikor nem válaszolt a rendszer de mégis sikerült továbbmennie pár másodperc után, hogy az illesztő program dobott valami hibát (elolvasni nem tudtam túl gyorsan eltűnt mire észrevettem).

    A kártyát nem piszkáltam, teljesen alap beállításokkal használom. Telepített meghajtó 12.6-os.
    Konfig:
    Intel Core i7 950 3.06 GHz Socket 1366
    Asus Sabertoth X58
    12 giga ram 1600Mhz-en /2x OCZ DDR3 PC3-15000 CL9 Edition Platinum Series kit/ (ramot korábban teszteltem még ntkernel hibánál, nem jött vissza, hogy hibás lenne)
    WinFast PxDVR3200
    Asus Xonar DS
    Vertex2 SSD
    GIGABYTE GV-R795WF3-3GD 3072MB

    A kártyára 2 Samsung LCD van rákötve (ezeken csak VGA vagy DVI bemenetek vannak). Az egyiket DVI-vel a másikat a HDMI-ből átfordítva DVI-re kötöttem a kártyára.

    Rendszer reinstall előtt 12.4-es meghajtóval 2 monitor használata esetén dobta a fekete/kékhalált (először fekete lett a képernyő, majd kékhalál kiírással újraindult). 1 monitorral ezt nem csinálta (1 monitor DVIről üzemeltetve), akkor csak kernel hibázott :) engem szórakoztatva. Akkor még a DVI-t fordítottam VGA-ba és a HDMI-t DVI-be a kártyáról (egyik monitor nem vette a DVI jelet, azóta sikerült helyrepofoznom).
    Párnapig reinstall után 1 monitorral használtam tesztként, akkor ugyancsak nem fagyott...
    Ez a fagyási típus 12.6-al ismert hiba (12.4-nél fekete halál az volt), vagy csak én fogtam ki valami egyéni dolgot? (12.7 bétát még nem próbáltam, ált. azokat hanyagolom)
    Esetleg megoldási ötlet valakitől? :)

    Válaszokat előrre is kösz.

Új hozzászólás Aktív témák