-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz szivacs1987 #20399 üzenetére
Igén igy jó. Bár nekem 30 fők körül ván win7be.de en nem is 10en jaratom.
Az R.es radeonok csak atnevezesek.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
7770 tulajok közül tudna valaki egy friss 3Dmark részletes eredmény bedobni?
Köszönöm.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
dragonfx
veterán
válasz Picturemaker #20402 üzenetére
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Lacccca87
addikt
válasz Picturemaker #20404 üzenetére
-
Northman
csendes tag
Korábbi kékhalálos problémára amit a 7770 okozott meg lett a bűnös...a HDD lett a ludas, de egy 250-es samsung volt benne ez eléggé érzékeny volt a windows hibanaplóban talált bejegyzésre: az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn \Device\Harddisk1\DR1 Esemény:11....hmmm....ha jól olvastam a microsoft honlapján ezt elvileg orvosolnia kellene a HDD-nek mert egy winchester csere meg is oldotta a problémát most egy Seagate 500-as lett és remekül működik most minden...remélem továbbra is...de alaplap csere lesz mert a sata vezérlő rakoncátlankodik....még most is....
Ez lett a végeredmény: bocsi de csak bemásoltam a linket...
http://www.3dmark.com/3dm11/8098097 -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Van egy ilyen kártyám: SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5
A következő lenne a problémám: DVI kimeneten DSUB átalakítóval egy LG FullHD monitor. Ezzel nincs is semmi baj.
HDMI porton egy LG 42LF75. Ati Catalyst felismeri, windows felismeri, de a képet nem tudja kirakni. Olyan mintha klasszikus hangyaháború lenne rajta, de annál egy kicsit szürkébb és sűrűbb...Van valami ötletetek?
Friss W7 64bit telepítés, Sapphire oldalról letöltött driver, elszáll valami hibával (C++-ból 32bitest rak fel a 64bites telepítőből). Indításnál hibaüzenet...
Leszedtem az AMD oldalról legfrissebb drivert - nincs hibaüzenet, de ugyanúgy hangyás...
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm megkért, hogy nézzem meg a gépét, mert problémája akadt. A jelenség a következő: egy bizonyos idő után, bizonyos játékoknál (jelen esetben a Legaue of Legends-nél) fogja magát a gép és elmegy a kép, a monitor átmegy power saving módba.
Én egyből a videokártyára gyanakodtam. Fel is raktam az MSI Afterburner-t, monitoroztam a hőmérsékletet és leterheltem a kártyát Kombustorral. És elő is jött ugyanúgy a hiba. Többszöri futtatás után megfigyelhető volt, hogy kb. 53-54 fokos a kártya amikor a jelenség történik.Beraktam egy másik gépbe a kártyát, de ott 10-15 perc Kombustor után sem fagyott ki. Mondjuk ott nem is ment 50 fok fölé.
Van ötletetek mi lehet? Hibás a kártya, vagy szoftver gond?
A kártya: Sapphire 7750.
-
Reinkz
senior tag
Sziasztok, valaki segítsen rajtam
Adott egy 7700 vapor-x 1100gpu 1300memo, cod4 dirt2 grey screen of death-el szokott meghalni
esetleg azért va mert win 8at használok; és ezek a játékok "elvleg" nem támogatják?
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Van egy nagyon fura hibajelenségem: Véletlenszerűen kikapcsol a monitor standby módba.
Nemrég cseréltem gépet elsőre fennállt a jelenség majd töltöttem le egy másik radeon drivert ami elvileg az új 7es szériához való. Utána megszűnt a hibajelenség.
Ma este viszont újra elkezdte ez a csoda csinálni hogy random standby monitor. Mit lehet ezzel tenni találkozott már valaki ilyennel? Külön jó hogy a gépem serverem is egyben teht 24/7 ben megy. Illetve menne...
config:
MSI h87 g43 Gaming lap
i5 4570s
radeon 7750 a gyári passive hűtésű sapphire verzió[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
Picturemaker
őstag
válasz Reinkz #20412 üzenetére
Üdv!
Reinkz: A kártya gondolom 7770. Első körben próbáld meg szoftveresen a GPU órajelét visszavenni 1000-1050-re.
Coyot: Próbáld meg az energiagazdálkodási lehetőségeknél a PCI Express energiagazdálkodást tiltani.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Coyot
őstag
válasz Picturemaker #20415 üzenetére
Köszi!
Átállítottam, bár akkor is furcsának találom hogy éppen gépelés közben dobálja át standby-ba.
Má' nem
-
Reinkz
senior tag
válasz Picturemaker #20415 üzenetére
Köszönöm,
Mondták hogy szedjek le új drivert most felraktam a legújabbat sok jót nem várok tőle mivel az előző 3-al is megvolt a jelenség minden esetre ha nem jön be leveszem a gpu óra jelét és jelentkezek, csak örülnék neki ha nem kéne gariztatni a kártyát.
(igen és valóban 7770-es)
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
A hiba még mindig fenn áll, tegnap indítottam jatekot kilépés után megint kikapcsolt. Ez elég gyakori, szinte mindig 3d-s kínzás után lövi a monitort standby-ba. és utána van hogy hardreset után is gondol egyet és megint. Amugy egész nap ment a gép tegnap és nem állt le.
Tököm se érti ezt már. Hőmérsékleti értékek rendben vannak, driver friss mit lehet még tenni? Tegyem másik pci-e csatiba a kártyát vagy dobjam ki a francba?
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
6670 ; R7 250 és 7750 közül szerintetek!? DDR5 mind! Az r7 250 ? Arról még nem halottam a másik kettőről igen! köszi
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Eagle16
addikt
A 14.2-es (v. 3) Catalyst másnál sem veszi vissza a memória órajelét (HD7770) 2D-ben? A GPU-t is csak valami 600 Mhz-ig állítja vissza...de a memóriát meg egyáltalán nem. Vissza is raktam a régebbi drivert, azzal 300 / 600-on megy 2D-ben.
zeusz55: a 7750 a legerősebb azok közül. [link]
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
zeusz55
senior tag
válasz Eagle16 #20420 üzenetére
Köszönöm!
7770eket néztem gyakorlatilag ugyanannyi mint a 7750 de a budge 23 nél van meghúzva és már az is tulzás, szóval marad az R7, teszteket olvasva nem éri meg a luk azt a +3-5 ezret!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
zeusz55
senior tag
Egy kártyán a 2 gb DDR5 szükséges, vagy untig elég az 1 is???
-
StSanya
senior tag
válasz zeusz55 #20422 üzenetére
Elég az 1 GB, de DDR5 legyen!
Én amúgy egy-két hete hasonló dilemmában voltam, s ezt vettem a lányomnak:
[Gigabyte 7770 OC 1GB DDR5 GV-R777OC-1GD]
Én 23.700,- körül vettem, most perpill 24.064,- Ft. Ennyit megér.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
zeusz55
senior tag
válasz StSanya #20423 üzenetére
Köszi a HSZeket!
"ennek a kártyának az ára állandóan változik , pl ma reggel néztem és éppen 23 ezer párszáz ft nál állt ...előtte meg 27E párszáz ft nál .most akkor menyi a valodi ára ? .. "
Ez tényleg igy van én láttam már 23-27 ig szoval majd figyelek mikor üssem le! Fogyasztásra 350es FSP elbirná?
-
törölt tag
válasz Picturemaker #20429 üzenetére
Semmi, minden alapon van.
-
Picturemaker
őstag
válasz #31600896 #20430 üzenetére
Nem mindig jó a legfrissebb driver. Nálam pl. nem megy normálisan a 13.12-es. AMD driverei a "kalap fos" szinten állnak. Próbálj egy régebbit visszatenni, mondjuk azt, amit a kártya gyártója felkínál az oldalán.
-
hagyma8
csendes tag
sziasztok, ha valakinek esetleg VTX3d 7770 1GB videókártyája van, légyszi írjon privátban. Flasheltem a biosom, és nem mentettem le az eredetit. A Flashelt bios vx7770 1gbd5-2dh karihoz van, az enyém pedig régebbi, vx7770 1gbd5-dh. Az előbbi Hynix memóriát, az utóbbi Samsung memóriát is támogat. Enyémen Samsung van. Tehát akinek vx7770 1gbd5-dh videókártyája van, légyszi írjon.
-
Jagi73
csendes tag
válasz Reinkz #20412 üzenetére
Szia!
Nekem is korábban egy HD 7770 Vapor-X kártyám volt, hasonló problémával. Bár nálam a játékok egy részénél volt a szürke képernyős összeomlás, de voltak játékok amiknél függőleges csíkozás is volt, ami VRAM problémára utal. Ez is lett a diagnózis, a kártya memóriája nem volt képes a gyári 1300-as órajelen megbízhatóan működni. Nálam ez valamennyire várható is volt, mert teszteltem korábban a kártyát és a memóriája kemény 1310-1320 MHz-en volt képes működni, semmi több emelést nem bírt el. Órajel csökkentéssel jól működött, nem volt összeomlás, de ugye nem ezért fizettem. Ment vissza gariba a kártya, mellékelt felvételekkel a hibáról. Persze első körben "a jelzett hibát nem tapasztaltuk"-kal adták volna vissza a kártyát, de miután leírtam nekik, hogy a rögzített hiba miből is adódik, így felülvizsgálták és csere lett belőle. Nekem sajnos ez a tapasztalatom volt ezzel a kártyával, kifogtam egy ilyen darabot.
Ja, és tesztprogramoknál nem jelentkezett a hiba, csak játéknál...[ Szerkesztve ]
-
ugux
tag
Sziasztok,
a sapphire, vagy bármelyik 7770-es OC és sima kiadás között csak a gyári tuning a különbség? Úgy értem, hogy ha én egy tuning programmal feljebb húzom a sima verzió értékit, ugyan azt kapom?
köszi
-
KiberFox
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Kinéztem magamnak ezt a videókártyát:
http://www.aqua.hu/asus-radeon-hd7750-t-1gd5-1gb-gddr5-pciexpress-184795.html
- A tápegységem egy FSP HEXA 400W (PPA4003201). El fogja bírni?
- Az alaplapom egy Gigabyte GA-H61M-S1 (PCIe 3.0 x16 az van rajta). Ezzel kompatibilis ez a videókártya? Azért kérdezem, mert a lenti linken látok alul olyat, hogy "No UEFI support", "No native UEFI BIOS support". Ez mit jelent?
[link]
- Továbbra is XP-t szeretnék használni (a Win7-el komoly problémáim akadtak). Ezzel a driverrel életre kelthető ez a videókártya XP alatt?:
[link]
Alapvetően két dologra lenne szükségem: tudjak filmet nézni (DirectDraw?), illetve szeretnék vele részt venni BOINC projektekben (OpenCL alapúak: Collatz Conjecture, Einstein@home, PrimeGrid, SETI@home, stb.). Megoldható ez XP alatt?
- Mennyire jó ennek a hűtése? Mennyire melegszik egy ilyen kártya? A gépházam egy Cooler Master Elite 334U (1db 1096RPM-en járó házhűtő ventilátor van benne felül), a környezet panellakás (nyáron gyakori a 30fok).
Előre is köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz KiberFox #20442 üzenetére
Üdv!
A tápod bőven elbírja, nem UEFI-s a kártya, hanem hagyományos BIOS-os (ennek amúgy is csak Win8-alatt lenne jelentősége).
Kíváncsi vagyok, hogy milyen gondjaid voltak Win7-tel (mert valóban jó az XP, de a hetes sokkal "tartósabb")?
Ezek a kártyák keveset fogyasztanak, a hőmérsékletekkel nem szokott gond lenni, a film nem ügy, a másikra majd más a választ.
-
KiberFox
csendes tag
válasz Picturemaker #20444 üzenetére
"nem UEFI-s a kártya, hanem hagyományos BIOS-os"
Tehát működik a kártya UEFI-s alaplappal? A "No UEFI support" magára a kártya BIOS-ára vonatkozik?"Kíváncsi vagyok, hogy milyen gondjaid voltak Win7-tel"
Rengeteg apró idegesítő hülyesége van. Egyszer letöltöttem belőle egy próbaverziót. Pár napig szenvedtem vele, tanulgattam, próbáltam megbarátkozni a trágyadomb vezérlőpulttal, keresgéltem új verziókat a szoftverekből... Aztán annyira felidegesítettem magam rajta, hogy letöröltem, és inkább visszaraktam az XP-t. Néhány hét múlva megint felraktam belőle egy próbaverziót, hogy "na majd most kitartóbb leszek"... Ekkor kezdett el döglődni az alaplapi hálókártyám. Erős a gyanúm, hogy a Win7 barmolta el. Azóta inkább nem próbálkoztam vele, kell a fenének az idegeskedés."a másikra majd más a választ."
Majd megkérdezem a SETI-s topicban... -
Picturemaker
őstag
válasz KiberFox #20445 üzenetére
Természetesen fog menni az UEFi-s lappal.
Utálom ezt a szállóigévé vált két szót (és megbántani sem akarlak), de nálad erős "user error" volt a Win7-tel kapcsolatban. Ez eddig a legjobban sikerült asztali rendszere a Microsoftnak. Néhány dolog engem is idegesít a beállítások illetve a "beállíthatatlanságok" közül, mégis ez a véleményem.
A hálózati adaptert tutira nem az oprendszer tette tönkre.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
kispal87
aktív tag
Nem tudom volt-e már:
Sapphire Select Club R7 Series Mega Giveaway until March 31! -
kopuler
tag
Van egy amd a6-6400k procis gépem ebbe néztem videokártyát. Egy 7750-es 1gb ddr5-ös mellett döntöttem, hogy legyen crossfire. De láttam egy 7770-es kártyát olcsóbban. Érdemes maradni a 7750-nél vagy legyen 7770-n?
Köszi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Milyen széket vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Projektor topic
- Külpolitika
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Monitor hiba topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest