- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
starpeter
senior tag
Gigabyte PCIe R779OC-1GD
-
dragonfx
veterán
válasz starpeter #19256 üzenetére
egyszerűsítsünk
download & install"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Egyszer már kérdeztem, hogy mi lehet az oka a kép vibrálásának erősebb megterhelésnél, ajánlottátok, hogy cseréljek DVI kábelt. No, cseréltem, de a probléma még mindig fennáll.
Lehet a kártya hibája is?
-
raubisoda
senior tag
Annyira szarok az AMD driverei,hogy az már fáj.Ezt a 7750-et egyáltalán nem lehet meghúzni mert rögtön fagy az illesztő program.Ez az egy érv ami az AMD karik ellen szól azaz a sz@r driver.
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
CirrMee
addikt
válasz RPka91 #19261 üzenetére
DVI pont arról szól, hogy azon keresztül elvileg nem léphet fel külső zavarás, szvsz a gépházon belül kell keresni az ilyen hibát. Az egyik tipp a kártyahiba lenne, a másik (mivel terhelésnél jelentkezik) a tápegység. Cserebere hajrá...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz raubisoda #19263 üzenetére
>Annyira szarok az AMD driverei,hogy az már fáj.
Ez igaz lehet a 7790 -esre, de a többi kortársra, vagy elődre nem nagyon.
7790 tulajként viszont azt mondom, hogy Win8.1 alatt, 13.12 -est minden hiba nélkül használom, egyedül az S3 -ból felébresztést kell mellőzni, mivel azt a hibát a mai napig nem javították.>Ezt a 7750-et egyáltalán nem lehet meghúzni mert rögtön fagy az illesztő program.
Másik univerzumban élsz.
A driver csak az üzemi freki belövésében vesz részt esetünkben, a lefagyás már valaminek a következménye. Pl annak, hogy nem minden szilícium szelet képvisel ugyanolyan minőséget, így vannak jól, illetve kevésbé jól húzható egyedek. Te kifogtál egy olyat, ami a hivatalos órajelét még éppen teljesíteni tudja - a gyártás során csak a hivatalos órajelet kell stabilan tudni, a tuningolhatóságot senki nem fogja neked garantálni.Ráadásul a 7750 eleve a nagyobbik tesó (7770) magjára épít, ahol nagyon is reális az esély arra, hogy ha 7770 -esnek alkalmatlan a szelet (akár órajel, akár számolóegységek hibái miatt), akkor butítással lehet még belőle 7750...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
raubisoda
senior tag
válasz CirrMee #19265 üzenetére
Részben biztosan igazad van csak 1 a bibi.Nem az első 7750-est hajtom de ez az első amelyik rakoncátlankodik.Volt másik 2 is és azok vígan mentek 950/1250-et de ez az xfx ez nem hajlandó 800/1125 fölé menni.De lehet,hogy ez pont egy sz@r gpu?Pff...Mind1 ez van marad a 800/1125.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz raubisoda #19266 üzenetére
Az ilyen "vágott" kártyák alapvetően két forrásból dolgoznak:
1.: azokat a szeleteket, amelyek nem képesek a top (7770) kritériumot teljesíteni, bevetik kistesónak (7750), ha annak még megfelelnek
2.: ha éppen nincs kéznél ilyen "hibás" egyed, akkor kénytelenek hibátlanul működő példányokat lefokozni, mivel a piacot ettől még ki kell szolgálni (és az olcsóbb kártyára ráadásként mindig nagyobb a kereslet).Értelemszerűen jókora szórás lehet 7750 és 7750 között, pont emiatt.
-
Sanyi19
őstag
válasz raubisoda #19266 üzenetére
Az én Sapphire 7750-em, 850\1200-on volt stabil, 900/1250-en még lefutott a vantage. Haveromnak még a 850\1200-at sem viszi, szintén Sapphire. A többi 7750-el nagy szerencséd volt, nagy részüknek csak 850-et megy játékokban stabilan.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
raubisoda
senior tag
De volt még a nem semmi kicsike tesó is a 7730.Na kérem az meg ment 1000/1300-at.Na ez a vicc nem a 7750.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz starpeter #19260 üzenetére
ezt amit belinkeltem.13.11.et.
sapphire 7770 van.Grave>>neked mennyit kap a 7850?alapon és a tuning orajelen....7870et elkapja?
ez az xfx kártyák nekem nem szimpik.szürke egysiku.semmie xtra hűtés 1-2 venti végig az egész sorozatban.
a his faja de mo.n hol lehet kapni?
a te 7770ed ment 1280at?[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
holapito
tag
Hello nem tudom hova kéne írni de valaki tud vga szervizt pc videókártyához ? 6950 asus ref
-
RPka91
tag
válasz TaylorXIII #19279 üzenetére
Mit lehetne vele kezdeni?
-
Stonerice
őstag
válasz Alister71 #19247 üzenetére
+1
hd7770 -el sztem aki tudja bios piszkálás nélkül az 1100mhz-t az elégedjen meg vele. Ezek a vga-k ugyse gyorsulnak sokat.
dragonfx
Egy új cpu-val sokkal többet kihozhatsz a vga-ból.(#19263) raubisoda
Lehet hogy szar az AMD driver(catalyst), de nem azért mert összeomlik ha OC-zol. Hanem azért, mert ha oc-zol, akkor előfordulhat, hogy a TDP beállítással nem bánik elég jól, és visszafogja a vga-t.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
CirrMee
addikt
válasz RPka91 #19282 üzenetére
>Mit lehetne vele kezdeni?
-megpróbálni vastag VGA kábellel (első LCD monitorokhoz adtak jellemzően ilyeneket)
-ha van, egyéb, a működéshez nem feltétlenül kellő perifériákat lecsatolni róla (pl nyomtató USB kábele, láttam ilyen zavarást is), felesleges kártyákat kidobálni egy teszt erejéig
-kártya csere egy olyanra, amivel a monitor kipróbáltan jól megy
-monitor csere, lehetőleg DVI, HDMI, vagy DP kábelesre. Ez utóbbi bekezdés kizárja a hiba későbbi előfordulását is.[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
válasz CirrMee #19285 üzenetére
Üdv!
Olvasom itt a kábel problémát,és felmerült bennem hogy ha én csak átalakítóval tudom használni a vga-t akkor lehet hogy belefutok ilyenbe én is?
R7 260-at tervezem ha megjelenik,azon se lesz dsub...
Monitor csak azt tudja,2 éves samu lcd ,nem veszek emiatt újat,szeretem a kocka monitort (ez volt a szempont mikor vettem,nem szeressem wide-osat)Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
CirrMee
addikt
válasz konci79 #19286 üzenetére
Egyikünk sem tudja, mi lehet a hiba, tanácsokat próbálunk csak adni, ami mentén elindulhat a hiba kereséssel.
A dsub esetében: alapvetően arra kell készülni, hogy (tökéletesen) működnie kell, működnie kellene, elvégre ez a dolga. Az analóg kapcsolattal az a gond, hogy a kártyától a monitorig bármivel előfordulhat olyan gikszer (zavarás), ami megkeseríti az user életét. Hogy az most a kábel, a kártya, vagy a monitor, urambocsá' egy DVI-VGA átalakító miatt hibázik, azt előre nem fogja senki megmondani - mindegyik felsorolt elem analóg jellel dolgozik, ami zavart tud összeszedni.Két bosszantó dolgot azért leírok, amivel az elmúlt évek alatt találkoztam:
-Gainward Bliss 9600GT 512Mb (HDMI kimenetes fajta), találkozik a teszkós polcról leemelt Fujitsu-Siemens ScaleoView L22W-13 22" wide analóg csatis monitorral. Interferencia, mármint a hullámzós nincs a képen, viszont egy idő után elkezd a kép marhulni, mint ha a monitor vezérlőjében nekiállnál baromkodni a clock/phase értékekkel. Az "Auto" gombot nyomogatva szépen belövi magát, újra és újra - aztán a kép is elmászik, újra és újra. A GPU terhelése közben hamarabb mászik, válik életlenné a kép. Nem sok tartotta hogy visszavigyem a monitort, de pár hét alatt sikerült kideríteni, hogy a monitor a kártyával "akadt össze". Akár a monitort raktam a másik gépre, akár a gépbe került másik kártya, mindkettő szépen eldolgozott, egymást viszont rühellték. Akkor a 9600GT -nek menni kellett a gépemből ezért, de jött egy 9800GT, asszony meg megkapta akkor a "kiselejtezett" kártyát (az új monitort azért mégsem akartam "selejtezni"... )
-nem is régi történet a másik példa: asszony gépét költöztettem, egy szekrénysort kaptunk a szülőktől, emiatt a párom gépét (gépes asztalát) odébb kellett pakolni jócskán. Nagy nehezen berendeztük a szobát, a kilométeres kábelköteget gondosan elbújtattam a szekrények mögött, stb. Gépét beindítom, erre interferenciás a kép, de mint állat. A fenti példában említett monitor akkor már átkerült az asszony gépéhez, 1-2 éve már mentek is így együtt az említett hardverek (HD 5770+Scaleo), de soha nem volt ilyen ocsmány a kép. Terhelésre még borzalmasabb lett. A perifériák lecsatolásával kezdtem, meg is lett a tettes, a HP PSC 2510 -es nyomtató volt a bűnös. 5 perccel később az is kiderült, hogy csak akkor zavarja a képet, ha az USB kábelen keresztül össze vannak kötve (scan miatt volt USB kábel). Nosza kábelt kihúztam, a nyomtató úgyis fent lóg a helyi hálónkon, szkennelni meg ritkán kell, max a webes vezérlőjéről megoldjuk, vagy egy mozdulattal beszórom az USB kábelt a csatlakozóba.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Gaboman
nagyúr
260Xhez melyik drivert ajánlanátok?
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
Még mindig szívok az ASUS HD7790-DC2OC-1GD5 HD7790 1GB GDDR5 PCIE kártyával.
Az alap problémám ez lenne: LINK.
Azóta megpróbáltam még a rendszer memóriák hibáját is kiszűrni, de egyenként, szintén produkálta mind a két modullal a tünetet...
Pont ma reggel már úgy fagyott ki -először volt ilyen-, h bejött a WIN7 bejelentkező ablaka, beírtam a jelszót, betöltött, elindult a GPU Tweak és átment a képernyő feketébe.
(Ja igen, EZT is kipróbáltam már...)
Még olyan is szokott lenni, h mikor a Win kikapcsolja a monitort 10-15perc után, akkor abból az állapotból nem tud visszajönni...
Érdekesség, ami ugyan lehet véletlen, de eddig még sosem fagyott ki játék(vagy filmnézés) alatt (Race07, Call of duty: United Offensive, Dead Island, Battlefield 3, World of Tanks.)
A Catalyst 13.12-es.
Milyen probléma lehet ez még esetleg? És milyen esélyem van Iponnál visszacserélni pl ezt a vga-t? Már ha az a problémás...?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
zsizsef
senior tag
válasz >>>W!nman* #19290 üzenetére
Mi a kártya bios teljes száma?
-
CirrMee
addikt
válasz konci79 #19288 üzenetére
Egy ilyen F.S. monitor nem attól fog ilyen idióta hibát produkálni, mert a tuskó' polcáról emelem le, és nem egy ámítástechnikai bolt polcáról. Viszont a hajtépésre kitűnő alkalom volt...
-
CirrMee
addikt
válasz >>>W!nman* #19290 üzenetére
Ki kellene próbálni azt a kártyát egy másik gépben, lehetőleg olyanban, aminek más alaplapja van, mint a tiédnek. Ha a hiba ott is reprodukálható, akkor alighanem kártyahiba, ha nem, akkor csak összeakad valamivel a gépedben. Kártyahiba esetén illik azért cserélniük, bár ha biztosra akar menni az ember, max odaviszi azt a gépet, amiben a hibát produkálja...
Amúgy: azzal próbálkoztál, hogy nem engedélyezel semmiféle tweak -et?
Nálam a HD 5770 -es korszakban az okozott hasonló marhulást, és csak akkor nem volt hajlandó fagyni, ha szigorúan tartózkodtam ezen programok használatától. Elég volt csak annyit csinálni, hogy a Catalyst -ben engedélyezem a Graphics Overdrive -t, hozzá sem nyúltam a csúszkákhoz, máris jöttek a hasonló hibák. Abban is egyeztek a leírtakkal, hogy terhelve sosem okoztak problémát. A hibát megszüntetni pofonegyszerűen lehetett: Overdrive kikapcs (pipa levesz), mindenféle GPU tweak proggi mellőzése. Annál az esetnél az alaplapommal (P7P55D) akadhatott össze mindkét kártya, mert más gépben mentek rendesen.[ Szerkesztve ]
-
>>>W!nman*
tag
válasz CirrMee #19295 üzenetére
Egyik perifériámat se húzom. A GPU Tweak is azért van fent, h le tudjam venni a frekiket. -kaptam ilyen tanácsot is, h ez majd megoldja...
Tudom, hogy az lenne a legjobb, h ha lenne csere alaplap/vga tesztelni. Csak épp macerás eléggé, ezért szeretném egyelőre még mindig "könnyebben" megoldani.
-
zsizsef
senior tag
válasz >>>W!nman* #19296 üzenetére
Ha ügyes vagy nem. A zárójelbe mi van írva?
Az enyém 2013.03.22. Amit visszaküldtem gariba mert fagyott, meg black screen-t dobott az 03.13-i volt. -
zsizsef
senior tag
válasz >>>W!nman* #19299 üzenetére
Ott van, modell név alatt. Ilyen az enyém is, és nincs gondom vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest