-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
GileraRC50
csendes tag
válasz Rockland #12502 üzenetére
Az igazság az hogy már nem csak böngészésnél.
Egy játékot 2* kell indítanom legalább, hogy menjen rendesen és ne álljon ki Display hibával.
Bios szinten minden auton van pci-e részén is.(Gigabyte GA-ma770T-ud3 rev 1.0 "F10")
Az előző kártyám EAH4770-es Formula volt és nem huncutkodott így...
CCC 13.4-es használom.
Ez olyan tipikál... -
Rockland
tag
válasz GileraRC50 #12553 üzenetére
hát nemis tudom, hogynézki ez a hibaüzenet?
amikor megvetted új windows raktál fel?
gép cuccaid milyenek? -
bozont
veterán
Pontosan mi is ez a Display hiba? Nem biztos hogy vga vagy driver hiba, szerintem okozhatja rendszer instabilitás is.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Kérdésem az lenne,hogy egy HD7770 alapjáraton és max. terhelésnél mennyit fogyaszt? Rolla lenne szó,köszöntem.
-
talpas
aktív tag
AMD Phenom II X4 960T vagy Phenom II X4 980 kell, hogy legyen neked a BIOS support szerint. Ez így van?
Régebbi driver volt már próbálva?[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Ma hozák meg az új VGA-m [link], felraktam hozzá a 13.6 beta 2-t, mondom indítok egy Valley-t, megy szépen, egyszer csak elkezd szaggatni. Kimegyek az asztalra, mondom nézzünk egy GPU-Z-t közben. Elindítom megint a Valley-t,erre már az elejétől szaggat....Nézem, hát bizony a memória órajel faszán 150Mhz-en marad. Ok mondom drivercsere 13.4-re, dettó ugyanaz. Van egy 7790 performance driver, elindítok egy Fifa-t, elején jó, majd megint ledobja a memória órajelet. Szar. Levettem belőle 1500Mhz-re, így se nem jó. Ötlet valakinek?
-
Tournament
aktív tag
válasz Baga1983 #12559 üzenetére
ha driver nem old meg semmit akkor szar a VGA sürgősen vid vissza haverom 1et vissza vitt még tesztelni se tudta 1 hetet se birt a karija ült rajta neki 1és fél honapot az ipon 1 hetes karin grat nekik új szériábol kb 3-4 db amit idáig vissza lett küldve és szar volt gyárilag
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Tournament #12563 üzenetére
Én is így tudtam, hogy ez egy HD8xxx kártya HD7xxx szériában elnevezne. Nem akartam előre megírni és lelőni a poént, de ezek szerint tényleg nem legenda. Azóta sem lehet feszültséget állítani a 7790 kártyákon? Valahol olvastam, mintha ezt direkt lockolták volna a 7850 védelmében. Később lesz rá vajon valami trükk?
-
törölt tag
-
KillBorn
senior tag
válasz #59070464 #12562 üzenetére
A srác "butaságot" írt Nincs külön meghajtó a 7790-hez.Jó a 13.4 a 7790-hez. Újabb is mint a performance driver.
Ha 7790 GPU-ja ha szerepelni is fog a HD8k-es sorozatban, akkor azt már biztosan GCN2.0 alapokon, és nem valószínú, hogy még mindig 128 biten / 1GB rammal fogja megtenni.[ Szerkesztve ]
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
WP14
őstag
válasz TechN7ne #12566 üzenetére
Azzal jobb, hogy a tapasztalatokat leírtak alapján sok Asus 7770 még a gyári órajelet sem bírja, vissza kell venni belőle, ellenben a Sapphire tuningolható is, magasabb órajeleken is stabil
Nekem a "sima" GHz Edition OC-s Bios-szal is stabil és hűvös, no meg halk is.De ahogy olvasom a 7790-es Asusok sem valami jók...
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
talpas
aktív tag
válasz GileraRC50 #12561 üzenetére
Cseréld a megfelelő biost a procidnak .Phenom II X4 945 C2 és C3 sem mind1.
Remélem megoldódik ez a kártya probléma."Veled, Uram, de nélküled..."
-
törölt tag
válasz Baga1983 #12570 üzenetére
Nálam a hang mindenek előtt (Corsair AX650 tápom soha nem hallottam, szintúgy a Matterhorn CPU hűtőt). Széttúrtam a netet és a Sapphire egyértelműen hangosabb az Asus-nál. Egy ici-picit még üresjáratban is. Ha gond van, akkor pont erre lesz jó a gari.
Tuningban egy kicsit valóban jobb a Sapphire, de nekem a halkabb működés megér 1.5 fps-t.
ASUS HD 7790 DC II OC 1235 MHz 1705 MHz
Sapphire HD 7790 Dual-X 1265 MHz 1765 MHz[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #12574 üzenetére
közben rájöttem, hogy ASUS HD6850 volt, amúgy manapság szerintem kevesebbet tesztelhetnek a gyártók, mert egyre gyakrabban futok hibás termékekbe és ez fájó olyan nagy nevektől, mint ASUS, vagy Gigabyte, manapság már azt kell venni amelyik olcsóbb és több rá a gari
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Steelmanus #12391 üzenetére
Nekem is úton van egy 7790 a PCX-től. A Crysis3 kód mellett a dobozban voltak Never Settle Reloaded promó kódok is?
-
Alister71
nagyúr
Alister from Hell
-
bandika0626
senior tag
Szép estét!
Akinek 7790-es VGA-ja van tudna futtatni egy Cinebench 11.5 OpenGl tesztet?
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Grave_444
nagyúr
válasz profisher. #12580 üzenetére
Szerintetek 5-7000 Ft-ot megérne egy 3 év garis 7790 OC-ra váltás?
Maga a kártya +5000, de rájön a posta is.Valaki linkelne nekem 3DMark 11 eredményt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz profisher. #12580 üzenetére
Belefutsz egyetlen negatív kritikába és az alapján már nem is veszel meg egy terméket? Nem erőltetek semmit, de ehhez őszintén gratulálok. Remélem elég izmos hangfalaid vannak, közel 40 dbA azért már oda tud pörkölni.
(#12581) Grave444 Pont megéri. 30%-al gyorsabb.
(#12582) profisher. Ha a 7770 szerinted elég mindenre, akkor nem is tudom az AMD miért tartja fent a 78xx/79xx-es sorozatot. Én a helyükben levenném a palettáról a 79xx-t és árulnám 100 ezerért a 7770-t.
[ Szerkesztve ]
-
profisher.
tag
válasz #59070464 #12583 üzenetére
Nem az első negatív vélemény, amit olvasok, máshol is láttam már egykét véleményt ilyesmit. Nem nagyon izgat, ha hangos a kártya, az oldallap rajta a gépen, a füles a fejemen, ha játszok, ha meg nem, akkor úgysem olyan hangos, mert gondolom a ~40db full terhelés alatt van. A 7770 annyira elég, hogy minden játékot elfutass a gépeden, nem is azt állítottam, hogy 1080p-ben, maxolva. Az tényleg badarság lenne.
-
Atesz1978
senior tag
válasz #59070464 #12573 üzenetére
Alapon nem hallani a kártya hangját mert csak 1150-et forog! Igazából 2000-es fordulattól kezd hallható lenni de nálam játéknál 2700-at is forgott igaz hogy 29 fok volt a szobában de ekkor se melegedett 64 fok fölé! Ha valami programmal be lehetne szabályozni a max fordulatot 2000-re akkor halk maradna és a hőfok is csak 1-2 fokkal lenne magasabb!
(#12581) Grave444: Szerintem megérné mert én is azt olvastam hogy 30%-al gyorsabb ami nem kevés ahhoz képest hogy újonnan alig drágább a 7770-nél! Én is most cseréltem le a 7770 OC-mat erre!
[ Szerkesztve ]
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
mackosajt
addikt
Hátha valaki tudja a megoldást a haveromnak:
"A Probléma:
Ugye adott a videókártyám Radeon HD7770 Ezen van egy DVI és egy HDMI kimenet. A DVI a monitoré a HDMI a TV-é ezen nézzük a filmeket. Egyik napról a másikra a tv nem ad képet érzékeli a HDMI-t, mert ha bekapcsolom a gépet és megy a tv, akkor a tv átvált HDMI-re csak épp képet nem ad. Rádugtam egy laptopra a tv-nek nincs baja egyből bejött rajta az asztal. De az én gépemen sem Windowsban sem Catalystban nem látom a tv-t, mondjuk nem is feltétlenül kellene látnom, mert mennie kéne ha rádugom de mégsem megy. Driver volt frissítve nem is egyszer, áramtalanítva minden stb... Mi lehet a megoldás???????????? "
Nos, aki tudja, ne tartsa magában!
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
-
Atesz1978
senior tag
válasz r3dsnake #12588 üzenetére
Minden gyártónál előfordul hibás, kicsi az esély hogy belefutsz! Én csak Sapphire-t veszek mert ez már a negyedik és még gondom nem volt egyikkel sem csak a garanciája lehetne 3év!
[ Szerkesztve ]
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
mackosajt
addikt
válasz r3dsnake #12588 üzenetére
7770 OC-nál sokan szidták/szidják a Gigát, hogy rosszul sikerült, sok volt a gond.
Én használtan tettem szert egyre, igaz, garisan, de eddig még nem hagyott cserben. Furán már viselkedett, be is szereztem egy 2. 7770-et, biztos ami biztos, de csak vaklárma volt, mert azóta meg szépen megy, ráadásul most már CF-ben.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
m1sk4r
aktív tag
Üdv. néktek!
Gépfejlesztést tervezek a közeljövőben, VGA terén egy sima Sapphire 7790-esre esett a választásom.
A kérdésem az lenne, hogy egy AMD PII 955/965 proci (akár OC mellett) "kihajcsaje" a kártyát az általam preferált 1680x1050-es felbontáson. A későbbiekben előfordulhat, hogy rákötöm egy FHD-s tv-re is.
Továbbá érdekelne még, hogy a fenti kártya mennyire húzható, hűtése alkalmas rá?
A választ előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Melorin
addikt
Én is beálltam a sorba egy MSI OC-s 7790-el.
Nem vészes a hangja, 40%-ig (1700RPM) nem is hallani, kb egálban van a tápventillátorral. Én mindig úgy lövöm be a ventillátoraimat, hogy a leghangosabbhoz mérten állítom be kézzel azt a fordulatszámot, amikor kb ugyan olyan hangos, és lefixálom. Így hatékonyabb is a hűtés, mintha minimumra lőném be mindet. -
skayline
tag
válasz mackosajt #12586 üzenetére
Szia! Sajnos sok jót nem tudok mondani neked erre. Nem régiben hívtak telon, hogy gond van egyik géppel és menjek ki megcsinálni, mert a közelben nagy vihar volt és a villám is lecsapott. Giga lap volt vele I7 proci integrált vga-val. Ugyan úgy használták mint te tv és monitor végén kiderült behalt a vezérlő és bele kellett tenni egy vga-t mert ugyan úgy csak 1 eszközt tudott lekezelni.
-
törölt tag
válasz Atesz1978 #12585 üzenetére
Csendesebb lett a gépem (üresjáratban is), amikor kivettem belőle az Asus DCU 7770 V2-t. Nem azért mert hangos, hanem mert ennek is van hangja. 2000 RPM már biztosan hangos. Bár az hogy hangos, elég tág fogalom, mindenki máshogy érzékeli. Hőfok szinte nem érdekel, amíg 80-89 fok alatt van. Van rá 3 év garancia, addig úgyis le lesz cserélve.
-
dragonfx
veterán
Sok sok tapasztalat alapján kijelenthető az asus 7770 nem ajánlott plecssnit kap.lutri.
a gifgabyte most olcso vajon az mit tudhat?
a sapphire a jo."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest