- Milyen monitort vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atesz1978
senior tag
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok!
Megkérdezem itt is, hátha előbb kapok választ.
Ebben tudnátok esetleg tanácsot adni, segíteni?Köszi előre is.
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
AAAgold
senior tag
Sziasztok!
Egy új VGA beszerzésén gondolkodom és ez a 77xx széria megtetszett. A 7750 és a 7770-en rágódom, hogy melyiket vegyem. Egy régebbi i5-750 procim van, de fogalmam sincs, hogy ez visszafogná-e bármelyiket is.
Illetve van egy olyan problémám, hogy két darab dsub-os monitort szeretnék rákötni a kártyára (munkához), de a 7770-es kártyákból csak olyat láttam, amin dvi csatlakozó van adapterrel.
Jelenleg egy MSI HD4650 kártyám van, igaziból még ezzel is elindulnak a játékok (1680x1050), de már annyira nem az igazi
Szóval, a fentiek tükrében szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Köszi
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
-
MrBrook
aktív tag
válasz DeadMeat #13759 üzenetére
dec.20
(VGA Driver V9.02 for Win7/Vista 32/64 bit
Fájlméret 461.04 (MBytes) 2012/12/20 Frissítés ) ~ 7hónap , nálam az már majdnem 1 év:d nem azt írtam ,hogy 1éves, hanem(de oké több mint fél év, az biztos) ,hogy majdnem. másrészt minek rakná fel a 13.6b-t? APU-t használ?Feature Highlights of AMD Catalyst™ 13.6 Beta2 for Windows®:
◾Improves performance in PCMark 7 and PCMark 8 on the new AMD A10, A8, A6, and A4 Series APUs for desktop and mobile platforms.
◾Resolves HDMI Audio drop-out issues on the AMD Radeon HD Series of products.Feature Highlights of AMD Catalyst™ 13.6 Beta for Windows®:
◾Product support for the new AMD A10, A8, A6, and A4 Series APUs on desktop and mobile platforms.
◾AMD Enduro technology enhancement:
◦Reduces power consumption when running Windows 8 Metro applications – detects when Metro applications have idled and moves them to the integrated graphics component.
◦AMD Catalyst Control Center now shows the hardware and software Information pages for AMD discrete GPUs when paired with Intel integrated graphics.
◾Includes AMD GPU & AMD APU OpenCL 1.2 acceleration in Adobe Premiere PRO CC.
◾Support for AMD Wireless Display for Windows 8 and future Windows releases:
◦Supported on AMD Elite A-Series APUs with select Broadcomm and Atheros Wireless adapters.
◦AMD Wireless Display Technology provides the ability to wirelessly display local screen content onto a remote screen in real time. Compliant receiver/TV required.
◾Resolved issues:
◦Resolves HDMI Audio drop-out issues on the AMD Radeon HD Series products.
◦Resolves issues with the AMD Catalyst Control Center showing Audio Display messages at incorrect times.én a 13.4et raknám fel. de nekem aztán k*rva mindegy..
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz MrBrook #13761 üzenetére
5/29/2013 a 13.4 megjelenési dátuma. A januári a 13.1 volt. És még az sem egy éves... szóval?
Miért rakná fel a 13.6 b2-t? Mert a 13.4 óta néhány beta driver kijött már, és a legfrissebben mindig benne van az előzőek újítása. Ezért. De ezt te is biztosan tudod.
Jano: ha nincs vele gondod, akkor nem kell szükségszerűen cserélned, teljesen megfelel az is.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
MrBrook
aktív tag
válasz MrBrook #13761 üzenetére
jah és a 13.4 is whql minősített....de nem érted ,hogy ő az asus oldaláról rakott fel valami decemberit? nem értem mi bajod van amit ő belinkelt megkerestem a videókariját meg stb és kidobta azt a decemberi valamit ,arra írtam ,hogy majdnem egy évest használ ,de maúgy kurvára leszarom tényleg. a 13.6bétát meg felesleges, neked nem ,mert cf-re is sok pluszt nyújt de aki nem cf és nem apu miatt rakja fel annak semmit nem fog javítani semmin, másrészt meg minek hajtogatod ,hogy rakja fel a legújabb mikor egy másik mondatotban azt írod ,hogy jó a fél éves is. akkor hogy van ez most.. nem lenne jó felraknia inkább a legújabb whqlt?! ami a 13.4 ?! de oké ezen nem veszünk össze ,hogy egy 3. ember mit hogy csinál..
[ Szerkesztve ]
-
Atesz1978
senior tag
-
Stonerice
őstag
válasz AAAgold #13765 üzenetére
3-500 ft-os átalakítóval átalakítható a DVI->D-sub ra. Amennyiben ezt a gyártó oldalán található specifikáció is megerősíti. Sőt még a dobozba általába szoktak is tenni a vga mellé eg y ilyen átalakítót.
Ja, bocs most látom hogy neked 2 db d-sub kimenet kellene. Sajnos ez már nemnagyon kivitelezhető 2010 után készült vga-kkal. Esetleg valami drága jelátalakítóval oldhatnád meg.
Esetleg, ha van az alaplapodon integrált vga, akkor megpróbálhatz még egy monitort rákötni. Nekem sikerült . Persze nem olyan szép megoldás mint 1 vga-val, de talán elegendő lesz neked. Próbáld ki úgy mielőtt vennél vga-t.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
AAAgold
senior tag
válasz Stonerice #13766 üzenetére
Sajnos az alaplapomon nincs külön vga kivezetés. Eddig úgy használtam két monitorral, hogy az egyik a dsub kimenetről, a másik meg a dvi kiementről ment adapterrel, ezért kerestem olyan kártyát, amin van mindkettő. Az előbb linkelt Gigabyte kártyánál van mindkettő, bár nem tudom, hgoy az azon lévő DVI-ra lehet-e adaptert rakni.
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
Stonerice
őstag
válasz AAAgold #13767 üzenetére
Nem lehet rá adaptert tenni [link] Mert DVI-D, vagyis digitális. És a D-sub az analóg jelet kapna. SZóval csak 1 db kimenetet tudsz használni.
Cseréld el az egyik monitorodat és a hd4650-edet egy digitális monitorra szerintem.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
kriszpontaz
veterán
válasz #59070464 #88 üzenetére
Kérdezd meg Deadmeat kollégát, ő pont BF3 alatt haznál CF-ben HD7770-et, és a Vram miatt ő is azt javasolta hogy inkább egy 2GB kártya mint 2db 1GB. Ha nem kell nagy felbontás, akkor az 1GB is elég MÉG, de nem tudni később mit kívánnak a játékok. GPU erőben ahol jó a skálázódás tényleg a 7950 szintjét hozza, csak fele annyi vrammal.
Vagy, akkor 2db 2GB-os Asus HD7770 kártya CF-ben. (nem tudom a Sapphire gyárt-e 2GB modellt).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kriszpontaz #13769 üzenetére
Szerintem egy lassan 1.5 éves postra válaszoltál.
-
törölt tag
Tudunk már valamit arról, hogy mikor jelennek meg a 7730-as kártyák a hazai boltokban?
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
A HD 7790-nél lehet driver probléma? Ha meg van nyitva google chrome alatt több oldal és váltogatok köztük mindig beakad kicsit a youtube videó. A GPU órajel windows gadget szerint eléggé ugrál közben, van hogy 900MHz-re felmegy.
-
Honzi
senior tag
Megrendeltem a sapphire 7790-est kíváncsi vagyok mit produkál 4850 után.
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kisza25 #13779 üzenetére
Inkább kinek mi az igénye,nem egy nagy durranás,legalább is olyan nincs mint az idejében volt a 4850. 7770-t is szét híresztelték kezdetek óta,hogy milyen jó, milyen erős. Tipikus középkategória, 7790 sem lehet nagy vászisdássz. Én személy szerint a 7770-et egy picit érzem erősebbnek egy HD6670 DDR5-nél. Sőt,vannak régi játékok,amik teljesen megfogják a 7770-et is közepes felbontásban (1360 vagy 1440).
Érdekesség képen említek 2db játékot,ami még egy húzott Sapphire HD6670-en is jobban mentnek.
-Split Second
-Saints Row The ThirdTeljesen másképp fejleszt az AMD,inkább az ember vegyen picit drágábban Nvidia-t,abban legalább erő van.
-
Grave_444
nagyúr
válasz TechN7ne #13780 üzenetére
Ha a 7770 singleben vitte maxon a BF3-at és a Saints Row 3-at, akkor te hogy érezhetted hogy a gagyi 6670 erősebb? Add el vegyél GTX650-et a 7770 árából neked az való.
kisza25 Akkor én is várok. Tuningban kb ugyanannyit tud a kártyánk, 3DMark futott csak le 1200-as GPU-n.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Grave_444 #13781 üzenetére
Van nálam egy 550ti,ami gyakorlatilag egy szinten van egy GTX 650-el,tegnap csináltam vele egy Heaven Benchmark-ot.
Az eredmény magáért beszél,kérdezem én,mivel erősebb egy 7770-n,4-5 fps-el?
Ezek mellett egy Nvidia-n folyékonyan futnak a játékok és a tesztek,egy AMD meg állandóan lagol,meg keresgélheti az ember a kényelmes driver-t mert mindig van valami baja.Hiába akar az ember nagyobb teljesítményt,olcsó húsnak híg a leve.
[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz TechN7ne #13782 üzenetére
"mert mindig van valami baja."
Már akinél. Nekem semmi problémám nem volt vele mióta megvettem, és én Nvidiáról váltottam. Összesen vagy 2-3 driver volt fent eddig (egyet sem azért töröltem mert baj volt vele), a mostani is már szerintem 1 hónapos, Tomb Raider ment vele, hiba nélkül végigjátszottam, most a Metro 2033 szintén tökéletesen fut pedig az meg régebbi játék. Nem tudom mi ez a nagy driver mizéria, ha nem Catalyst lenne fent akkor azt hinném még a régi NV kártya van bent, annyira semmi, de semmi különbség nincs, se képminőségben, se a driver használhatóságában. Januárban beraktam a kártyát a gépbe, azóta megy a legkisebb gond nélkül.
Én azért örülök neki hogy nem GTX 650-est vettem, ami anno 2 ezer forinttal volt olcsóbb, és még mindig 20%-kal lassabb. Nem az "olcsó húsnak híg a leve" illik ide, hanem a hülye azért nem vagyok. Ár / érték arány...
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
bozont
veterán
válasz TechN7ne #13782 üzenetére
Akárhogy próbálod bemagyarázni magadnak, hogy drágábban vettél egy lassabb kártyát, ezt pont rossz topicban teszed. Egy zöld topicban próbálkozz inkább, ott megértő fülekre fogsz találni. A 6670 legalább fele olyan lassú, ha nem lassabb, az 550Ti és 7770 között meg játéktól függően 20-30% különbség van legalább. [link]
Persze az lehet hogy pont az a játék tényleg problémás az újabb kártyákon, nem kizárt, de attól még ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. A 650 meg a 7750-től is lassabb.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Eagle16 #13783 üzenetére
Egy szóval sem mondtam,hogy hardver-es problémám lenne a kártyával. Inkább csak általánosságra értettem,hiszen kezdetek óta az AMD nehezen tud normális driver-t írni ,és sokkal érzékenyebb grafikus processor konkurens társához képest.
(#13784) bozont
"inkább az ember vegyen picit drágábban Nvidia-t,abban legalább erő van."
GTX650ti-re értettem,mivel egy GTX 650 is drágább egy 7770-él,olyant nyilván nem is vettem volna. Viszont,beszúrtam egy tesztet 550ti-el,ami 20% helyett inkább 5% az eltérés.
EZ mi,ha nem probléma? Felesleges vitázni,mindenki tudja aki ért egy picit a PC-k hez,hogy sokkal macerásabb az AMD gpu,nem hiába az egyik legforgalmasabb topik a Catalyst.Mindenesetre elnézést kérek,nem az AMD kártyát akarom lejáratni,egyszerűen leírtam a véleményem ami 10 év szakmai tapasztalat alapján sem változott.
-
Grave_444
nagyúr
válasz TechN7ne #13787 üzenetére
Rám ne alapozz, mert először van ilyen gondom és inkább windows miatt van, nem pedig driverhiba.
GTX650Ti sem jó példa... 34k egy fapados alap verzió, 7790-ből meg kapsz hőcsöves hűtésű sapphire-t 34-ért 3 játékkal együtt.
A 7790 meg más tészta, mert ehhez egyetlen driver jött ki eddig.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz TechN7ne #13787 üzenetére
Vagy azért forgalmasabb, mert a hozzád hasonlóak miatt sokak zsebében nyílik ki a bicska.
Egyik hozzászólásodban 650-hez hasonlítod, utána meg a Ti változattal takarózol.
Az 560 Ti meg eleve egy jobb kártya, mint a 650 sima. Nem értem, mi értelme van egyáltalán ezeket hasonítgatni?Miért vettél akkor 7770-et? Mit keres az adataid közt?
Komolyan nem értem.
Nekem volt mindegyik gyártótól korábban VGA.
Én egyáltalán nem tapasztalom a driver gondokat, sőt, soha nem is tapasztaltam. Viszont ha már driver, legutóbb pl. mitől volt hangos az nvidia? Pont sikerült egy "qrva jó" drivert kiadniuk...
Szóval szerintem hagyjuk, mert ennek sose lesz vége. neked zöld, másnak piros... azért gyártanak többen többfélét, hogy aki akar, válogathat.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
TechN7ne
nagyúr
válasz mackosajt #13789 üzenetére
Na az Nvidia kiadott nem rég 1 rossz driver-t,ennyi. AMD-nek meg minden 3. driver működik normálisan,érződik az arány. Azért vettem 7770-et,mert 30k környékén az istenért sem találtam normális Nvidia kártyát,GTX 650-ek voltak csak,így egy 7770 volt a célszerű választás. Viszont,most már nagyon bánom,hogy nem raktam hozzá egy kis kess-t és vettem volna egy normális Asus GTX650ti-t. Mind1,rossz helyzetben nem vagyok,hozzátok hasonlóan sokan szeretik az AMD-t,szóval sztem jól eltudom majd adni a mostanit 2 év garanciával,addig meg gyűjtögetek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz TechN7ne #13790 üzenetére
Nem tudom, de én az utóbbi 1 évben egy rossz driverről sem tudok...
Lehet tényleg jobb lett volna, ha gyűjtöttél volna még, mert ennek a folyamatos fikázásnak nincs értelme.
Vagy megszoksz, vagy megszöksz.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Attix82
addikt
válasz Grave_444 #13792 üzenetére
Az tény, hogy az AMD driverek egy picit gyengébbek az NVhez képest. Nekem volt GTX660, a textura hibás driveren kívül mindegyik dolgozott megfelelően.
Cseréltem HD7870XT-re , kipróbáltam pár drivert, de a 13.4 adta le a legjobb teljesítményt játékokba, de itt nincs Vsyncron, bármit kapcsolok driverből semmit nem jelent.
A másik, hogy a Mozillaba amikor nézem a Facebookot a chatablak jobb oldalt fekete texturák jelennek meg , végig görgetem az egeret és eltűnnek. IE-vel jó.
Hála az égnek microlaggot nem tapasztalok.
Szerk: A legújabb beta driver meg szörnyűre sikeredett, a BF3 nagyon belassult tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz >Deego.. #13798 üzenetére
Ha nem számít az ár/érték és a fölöslegesen kidobott pénz a physx-ért, amit 1-2 normális játék támogat évente csak nyugodtan. Aztán lehet verni rá, hogy milyen drága és menő vga-t vettél..
Ez bármire igaz, vannak akiknek csak az számít hogy drágább legyen a többinél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest