- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz Oliverda #1802 üzenetére
És milyen hűtést érdemes venni egy Phenomra? Elég egy Zipang, vagy valami ütősebb kéne?
Am. vízhűtés csak annak kell, aki nem tud már másra költeni... Én egy normális vízhűtés árából már inkább veszek egy társat a vga-mnak... (Bár ez a CIIF-ben egy darabig nem fog menni, de most nem ez a lényeg )
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Esetleg még az MSI K9A2 Platinum az ami ebben az árfekvésben kapható, de azzal kapcsolatban olvastam pár negatívumot. Az épkézláb Giga 35K körül kezdődik és GA-MA790FX-DS5 névre hallgat.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
¤Demes¤
tag
A Phenomoknál C'n'Q-hoz mi minden kell?
Mert nekem BIOS-ban is be van kapcsolva, a proci drivere is fenn van,mégse akar semmit se csinálni. Windózban is kell még valamit állítani,vagy lehet hogy simán a 64bites XP-t nem szereti? -
Alakul a kicsike jelenleg 2.75Ghz@1.3v 100%-ig stabil. 8xHT 8xNB 11x250
Teszt alatt van 2.9Ghz@1.35v, még egy óra ilyen aztán 3dmark06 (jelenleg csak 4000pont a cpunak ramok miatt), superpi... Ha megmarad akkor megyek tovább 3Ghz-ig.
Ramokkal viszont nem bírok, ez a hulladék lap nem kezeli normálisan Cas4-ben sehogy nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
ehhez mit szóltok:
a cpu z értékek kapcsán: nem kevés a ht sebesség?
egyelőre itt tartok, még a végén belejövök....[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
¤Demes¤
tag
válasz HarryPotter #1812 üzenetére
Elég fura. Nekem simán 2300 Mhz-n adott 3400 CPU score körül.
-
slett27
addikt
Én is keveslem a CPU pöttyöt, nekem ALAPON 3800. Vmi nem stimmel(het).
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
TomBoy1986
veterán
Valami nem kerek: [link]
A tippem a Vista
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Andre1234
aktív tag
válasz TomBoy1986 #1815 üzenetére
Ez vajon milyen lehet?
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
slett27
addikt
válasz Andre1234 #1816 üzenetére
Nincs róla elég tapasztalat, sztem olyan lapba kellene belevágni ami ismertebb márka.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
leviske
veterán
válasz MasterDeeJay #1811 üzenetére
9550, 3GHz-en nem kicsit lesz durva, ha sikerül!!!! Sok sikert!
-
slett27
addikt
válasz leviske #1818 üzenetére
Főleg hogy nekem csak 2,8GHz-ig megy és ott is már feszelni kell.
Hallod, ettől csak jobb lehet a helyzet !!
Andre1234 : ASUS M3A32MVP Deluxe, Gigabyte MA790FX-DS5, ABIT AX78, MSI K9A2 CF REV 2.0 (asszem, ebben TomBoy tud segyteni )
Én ezeket venném.
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1815 üzenetére
ok, ok, vegyük sorra: akinek magasabb a cpu érték, az nem vistat használ?
vista használóknak mennyi a cpu értéke?
még valami: a ramokhoz nem nyúltam, mert nem udom, mit változtassak (984 körül mennek). kell ezen változtatni?my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
slett27
addikt
válasz HarryPotter #1822 üzenetére
Azért írtam hogy alapon.
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1821 üzenetére
No... megpróbálom este, hogy nekem Vistán mennyit megy a 3DMark06. Utána többet tudok mondani. A RAM-okon ha bírják, akkor nem kell állítanod, maradhatnak 984-en.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
TomBoy1986
veterán
válasz slett27 #1820 üzenetére
Az én lapomnak 1 hátránya van. az NB/L3 szorzó állítási lehetőségének hiánya. Ha BE-t vesz mellé, akkor viszont nincs gond, azokkal megbirkózik.
Amúgy én tettem a tápáramkörre - itteni pánikot látva - RAM bordákat, de azok sem melegek. Viszont 18K-ért CF-es 790X-es alaplapot az fix, hogy más cégnél nem találsz
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1824 üzenetére
thx!
más: nb-nek adtam plusz feszt, de southbridge-nek nem kell? bocs ha offmy three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1826 üzenetére
Szerintem nem kell.
-
HarryPotter
őstag
egyébkén a cpu freq most 242. sajnos nem stabil, egy idő uán kék halál. felmentem egyesével 250-ig, de mindig jöt a kék halál. cpu kap plusz feszt. mit rontok el?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
HarryPotter
őstag
még valami: asszem a ramok kapcsán hülyeséget írtam: a cpuz szerint 484 mhz a dram freq...ez nem kevés?
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1828 üzenetére
Épp az NB frekvencia túl magas.
De nem akarlak elkeseríteni, de Vista alatt jobban megy nekem:
[link]Mindkettő 64bites rendszerrel lett készítve. Véletlen nem megy az TLB patch?
Amúgy meg próbáld meg inkább a CPU szorzót emelni ahelyett, hogy az FSB-t emeled a vakvilágba.
A CPU-Z értékét 2x-ezni kell.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz TomBoy1986 #1830 üzenetére
Viszont a CPU pontszám esett kb. 300-at.
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1828 üzenetére
Már látom mi a gáz nálad
Az SM2 pontod a kegyetlen kevés. Azaz valami másik drivert kéne használnod a 3870-hez.
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1832 üzenetére
ajjaj, másik drivert? a catalyst-ra gondolsz? abból melyiket tudnám használni?
szóval a gpu a ludas...
a ramokkal kapcsolatban nem látsz gondot? nekem azt lett gyanús.vista alatt a cpu pontom egyébként nekem is hasonló.
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1830 üzenetére
a cpu szorzót emeljem? arra gondolsz, ami most 8x? (bocs, de teljesen kezdő vagyok). mennyire emeljem? és az "FSB" mennyin hagyjam?
a CPU-Z érték kétszerezése - na ez em világos: mit kétszerezek és hol?
köszi előre is,
good luckmy three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1833 üzenetére
Ezt a Catalystot javaslom, én CCC nélkül használom:
[link]
8.4 Hotfix(Vantage)RAM-ok olyan nagy mértékben nem befolyásolják a 3D-s teljesítményt diszkrét VGA esetén.
CPU-szorzó:
Most 11.5x-es neked elvileg. Legalábbis alapon annyi kell legyen. Ha jól tudom, akkor BE procid van, s akkor az fel tudod tolni 12x-esre, 13x-ra. Próbáld először a 2600MHz-et elérni 12x szorzóval (216-os FSB). Ha az így stabil, akkor frankó, s próbáld meg emelgetni az FSB-t.[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1835 üzenetére
a ctalstot köszi, ki fogom próbálni.
a CPU: sajnos nem BE. a szorzó vagy 9x vagy 11,5x auton, de visszavettem manuálisan 8x-ra. Eddig nekem azt mondták, hogy a cpu szorzót az fsb emelés során 9x-ről (a gyári állítólag) vissza kell vennem 8x-ra, így is tettem. Ezt küldjem most fel 12X-re?
a másik szorzót (talán a HT? vagy NB?) szintén visszavettem mnuálisan 8x-ra. ezzel mit csináljak?
off: fann valami riva tuner meg az ati tools. ezeket levegyem az új catalyst előtt?
ha nem telepítek ccc-t, miből húzom a GPU-t?my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1836 üzenetére
Várj kevered. 11.5x-esen hagyd a CPU szorzót. Ez nem egy sz@ros intel, itt semmit nem profitálsz abból, hogy visszaveszed a CPU szorzót. Ha nem BE, akkor nem tudod feltenni 12x-esre. És 11.5x-es szorzó mellett keresd a maximális "FSB"-t.
Szóval azt tedd fel szépen 11.5x-esre, de a legjobb ha auton hagyod.
A HT szorzója legyen 8x-os.
GPU húzás = Ati Tray Tools, vagy ha SP1-et használsz,akkor Rivatuner.
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1835 üzenetére
teljesen off, de mégis: ez a hotfix a vantage-hoz van, jő a 3dmarkhoz is? nekem nincs vantage-om. ha jó, egyszerűen letöltöm, és telepítem, slussz?
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1838 üzenetére
Leszeded az előzőt, aztán ahelyett felteszed ezt. Ha sima 8.4-es volt, akkor esetleg előtte az NB szűrőt és az IDE drivert felteszed, de a Display drivert és a CCC-t már ebből a javítottból.
És igen, természetesen jó 06-hoz is.
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1839 üzenetére
NB szűrő, IDE driver -- kell ez? honnan szedjem le? AMD honlapon ezek így külön megvannak? kösz!
-
HarryPotter
őstag
még valami: ha a szorzót 11,5-re felküldöm, nem megy fel az égbe a NB/HT? Vagy az nem baj?
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1840 üzenetére
NB és IDE a rendes Catalyst 8.4-ből. A többit nem teszed fel (legalábbis DD-t és CCC-t).
A DD és CCC pedig a linkemből.
NB/HT épp akkor nem megy az égbe
Minden az FSB-ből számítódik.[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1841 üzenetére
Ezt olvasd el: [link]
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1842 üzenetére
ok, ok, köszönöm, és este próbálkozom.
a driverek telepítésének sorrendje lényeges? előbb a te linkedből, aztán a másik kettő?my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1844 üzenetére
A Hotfixet 2.-szorra.
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #1845 üzenetére
ha a szorzót felhúzom 11,5x-re, akkor az "fsb" mennyin maradhat?
kössz a linket, végigolvasom.my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Oliverda
félisten
Phenom 9950 to work at 2.66GHz
This speed might suggest that the CPU might run at 10x266FSB...
Kár hogy sok alaplap még a 250es FSB-t sem tudja Phenom procvial.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Alvin_ti4200
félisten
mintha felpörögne a tápom játék alatt, kezd nem tetszeni a dolog Monitorozom a CPU és VGA ventit, azok nem pörögnek fel
-
Oliverda
félisten
válasz Alvin_ti4200 #1848 üzenetére
?
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #1846 üzenetére
CPU órajel = CPU szorzó x FSB
HT órajel = HT szorzó x FSB
NB órajel = 9 x FSBRAM órajel = Arány x FSB
Az FSB minden esetben idézőjeles.
=> 2600MHz-hez 226MHz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest