Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oliverda
félisten
-
slett27
addikt
válasz Oliverda #1204 üzenetére
Még egy Zalman ZM-MFC2-esre is beruházhatnál, hogy fogyasztás adatok is legyenek, nem lenne rossz látni. Persze ez csak 5let. Eredményhirdetés lesz ? Logout 1218 Opteron mintára ?
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
HarryPotter
őstag
sziasztok, egy ki segítség kellene: phenom 9600-at szeretnék egy kicsit feljebb tornászni az overdrive-val. ebben van egy performance rész, ahol egy csúszkán lehet állítani a teljesítményt. ennyire egyszerű lenne? csak húzom a csúszkát, tesztelem, és ha ok, elfogadom? vagy ez nem az amire gondolok. más: mennyit lehet pluszban adni a 9600-nak (tlb bug patch kikapcsolva).
köszi!my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
HarryPotter
őstag
és még valami: a tlb patchet kikapcsoltam a segédprogival, azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami progi, ami ezt mutatja is (ugyanis a 3dmark eredményeim arra utalnak, mintha a patch mégis be lenne kapcsolva....). szóval olyan diagnosztika kellene ami képes mutatni hogy tlb patch on vagy off...van ilyen?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
HarryPotter
őstag
és végül egy utolsó: az overdrive-ban hol lelem meg a turbo módot????
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
leviske
veterán
Most felteszek egy hülye kérdést:
Elvileg gyorsítottak valamit a B3-as Phenomokon az elődökhöz képest, vagy csak a TLB hibát javították vele? -
Tibord
senior tag
válasz HarryPotter #1209 üzenetére
helló
Én nem húznám az overdrive-ban. Bármien feszen állítok nekem behal.
Bios-ból az a biztos.
1.35v-on nekem vitte 2875-öt de sajna a ram nem bírja meg egyébkénse használjuk a gépet fullra húzva. (legalábbis szerintem)
szóval 2771,5MHz-en elballag.
Szerintem ez mindenre elég sőt....
Sokan azt mondják szar mert nem használják ki a progik a 4 magot. Hát én nem így látom de ez az én véleményem. Ennyin pont ugyanúgy teljesít min a régi E6300-as csak közbe lehet crysis-osni. Ennyit erről.
Szóval Biosból. Ne overdriveEmlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
hakos1987
őstag
Egy kis help!
A phenom 9500-am még tlb hibás verzió... anno olvastam vmi leírást, ahol át kellett írni vmit, így lehet kikapcsolni a hibát, de állítólag nagyon belassul... inkább gyorsabb legyen, úgyis kevés az esélye, hogy előfordul.... hol tudom meglesni, hogy most a TLB hiba lehetősége ki van iktatva, illetve hogy tudom újra aktiválni hogy inkább gyorsabb legyen?
köszi előre is a segítséget, fontos lenne nekem!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
slett27
addikt
Kezd magára találni az AMD, ezek az eredmények bíztatóak ár/teljesítmény tekintetében. (kivéve az UT3 játékot, ill. az Adobe programot, az Adobe Intelre "optimalizált" progi azt tudom, d ehogy Unreal alatt miért ennyire sovány az FPS... )
A fogyasztáson akkor is van mit csiszolni, SŐT azon kellene a legobban.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
hakos1987
őstag
vki tud segíteni?
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
slett27
addikt
válasz Oliverda #1225 üzenetére
Zalman villanyóra. Akkor mindegy mit, csak kiírja hogy .....W. Kéne egy ember aki az új AMD-k fogyiját is méri, mert ez sem elhanyagolható szvsz.
Bocs, 1214-es Opti volt, valóban.
[ Szerkesztve ]
-
-
hakos1987
őstag
válasz TomBoy1986 #1224 üzenetére
jó is lenne a progi, ha le tudnám szedni! mivel a link egy fizetős oldalra mutat...
-
-
hakos1987
őstag
válasz TomBoy1986 #1229 üzenetére
abba ha jól tudom, a jobb felső sarokban sárgára vagy pirosra kell kapcsolni a zöld ,,bogyót"
amúgy sikerült összeügyeskednem a progit, így most minden rendben!
de köszi a segítséget!!!!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
DeadMeat
nagyúr
-
HarryPotter
őstag
válasz hakos1987 #1230 üzenetére
két dolog:
- az overdive turbo gombja - igen, igen. egyszerűbb, mint elsőre hittem és fel sem merült bennem hogy a zöld gombot kell klikkelni és kész...
- a másik segédprogi (1.-es hsz-ben említett): nagyon úgy fest, hogy nálam az nem működött. végigcsináltam mindent, "phenom runs at full speed" üzenet megjött, de az eredmények nem...aztán visszaállítottam, és pontosan ugyanazt az eredményt dobta a 3d mark mint állítólag bekapcsolva. ezután overdrive turbo mód bekapcs, és erre a 3d mark azonnal emelkedett majd 500 pontot, azon belül, a proci több mint 300-at. nem tudom, másnak mi a segédprogival a tapasztalata, nekem ez.my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
HarryPotter
őstag
Help, please: hogy tudok az overdrive-ban hozzáférni az auto clock opcióhoz? alapból nem negedi, hogy elindítsam, hasonlóan a ccc-hez, de itt nincs lakat, amivel felszabadítom, vagy legalábbis nem látom.
-
Normende
tag
Sziasztok nagy gondban vagyok
tervezem 1 GA-MA770-DS3 lap 2x2 gb 1066 ram vásárlását
eredetileg BE 6400+ procira gondoltam
de mint kiderült tuning nélkül a ramok nem menének 1066mhz n
(nem vagyok a tuning hive)
ezért jött a képbe a 9500 Phenom
hoszú távra gondolok
kérlek segitsetek
mit válaszak
BE 6400+ vagy Phenom 9500
segitséget előre is köszönömRokatságom miatt elég sokat nyúzom a gépet
-
TomBoy1986
veterán
válasz Normende #1235 üzenetére
Hosszú távra mindenképp a Phenom a jobb választás. Pláne, hogy az árkülönbség sem jelentős annyira, mivel:
[link]
[link]Jövőt tekintve a többszálas feldolgozás kerül majd előtérbe, s míg a 6000+ teljesítménye manapság már teljesen kihasználható, addig a Phenom a következő 1-2 évben folyamatosan javuló kihasználtsággal fölébe kerül a 6000+-nak.
Egy kis segítség az eldöntéshez: [link]
A Cinebench R10 x CPU-val már teljesen kihasználja a Phenomot. Látható is, hogy a 6000+-hoz képest 180%-os a teljesítménye alap 2.2GHz-es órajelen.
nike_:
Valóban, ezt elnéztem. Akkor még kisebb az árkülönbség.[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Tibord
senior tag
Ha hosszú távra tervezel tuning nélkül akkor inkább már 9600-os.
De a legjobb lenne valamelyik új B3-as proci (50-es végűek) főleg ha nem akarsz hozzányúlni.
Én a 9650-est Vagy 9750-est tudnám ajánlani. Persze minden csak attól függ mennyit tudsz/akarsz rászánni.
Ha a gyárí hűtőt akarod hozzá használni akkor a házba tegyél be 2 házhűtőt ami megfelelően mozgatja a levegőt.
Durván ennyiEmlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
nike_
addikt
válasz TomBoy1986 #1236 üzenetére
Ő a 6400+ BE-re gondolt, nem a 6000+-ra.
-
Tibord
senior tag
Ja igen csak egy kérdés.
Ha nem akarsz tuningolni minek szozózármentes proci?
szerintem teljesen felesleges.
+ Biosba bekapcsolni a cool and quite-ot (remélem jó írtam )
Csak 64 bites vista (ha a 4GB-ot látni ios akarod) és abban az energiagazdálkodás részben a procit vissza 5%-ra.
És már kész is a csende hideg és mégis tuti ketyere[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
subaruwrc
félisten
üdvözletem a sötét oldal nagyágyúinak!
lenne pár kérdésem.
kaptam tuningra egy giga 790x-ds4 phenom 9600 geil 1066 kombót.
pár alapszabály kéne. ht link ugyebár 1ghz környékén maradjon. mekkora max 24/7 proci illetve nb feszt adhatok neki? -
Normende
tag
köszönöm a segitséget mindenkinek
jól értetem hogy az XP nem látja a 4 giga ramot?
-
TomBoy1986
veterán
válasz subaruwrc #1241 üzenetére
24/7-re +0.1-0.15V az amit én adnék a sajátomnak.
A HT-nek 1800 környékén kell lennie, nem 1000MHz környékén (az a HT 2.0-s szabvány, avagy régi AM2, míg ez már HT 3.0, s AM2+).
Fontos, hogy az NB frekvencia (ami itt már külön van) szintén ne legyen magasabb 2200MHz-nél, mert teljesítménynövekedést csekély mértékben okoz csak, viszont a tuningot szépen gátolja, szóval azt is csökkenteni illik nagy tuning esetén.
Amúgy először az alapfeszültséges tuningot érdemes megnézni, mert az a legtutibb
És még egy nagyon fontos dolog, ha lehet, akkor még a BIOS-ban ki kell kapcsolni a TLB patch "áldásos" hatását, ha ott nem megy, akkor az AMD Overdrive nélkülözhetetlen, s abban a jobb felső sarokban van egy zöld pötty, amit pirossá kell varázsolni, s ha lehet akkor ezt menteni is.
RAM-ok esetében gondolom evidens, ha nem megy, akkor visszaosztás, vagy fesz módosítás, más meg nem nagyon van. Amúgy az itteni Phenomos cikkben egész jó összefoglalás van tuningot illetően
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
slett27
addikt
válasz subaruwrc #1241 üzenetére
Privátba jöhetnének a tapasztalataid. Illetve jó lenne egy kis tapasztalat "leírás" !
-
subaruwrc
félisten
válasz TomBoy1986 #1244 üzenetére
köszönöm az infót
daa-raa 2600mhz nemde?
slett-27 ha megvagyok egy számomra megfelelő eredménnyel akkor menni fog. amennyi idáig biztos hogy a superpi nem fut -
subaruwrc
félisten
ja még annyi hogy az nb nek mennyi lehet a max 24/7 fesz? 1.3-1.35v?
-
subaruwrc
félisten
jól elvagyok különben... venti vezérlés nem nagyon működik a lapon és túlfeszel nem kicsit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest