Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz belaazallat #27284 üzenetére
Amint már linkelték, kapcsold ki ezt az ulps-t, egy próbát megér. Én nemrég váltottam Nvidiaról, ugyanilyen jellegű gondom volt, még mindig idegesít, ráadásul ha jól olvastam a 22-es driverrel még jó volt, csak ez az új 23-as széria hozta be. Nálam az történik, hogy elmegy a gépem alvó módba és akkor ott ki is fagyott kb. Ez megoldotta alapvetően:
[link]
Van akinél előjön, elég sok embernél olvansi, másnál nem. Majd egyszer rakok fel egy szűz 11-et, kíváncsi leszek változik-e vmi.[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz letusz172: #27288 üzenetére
Én 6600-at cseréltem 6800-ra. Kivettem a régi kártyát, be az újat, és a régi driverre rátelepítettem az újat. Működik.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
letusz172:
csendes tag
-
BITBOYS
addikt
válasz Egri75 #27301 üzenetére
De ez nem az a verzió, ez a sima OC nélküli. Az OC nélküli mindenhol ennyi.
Az OC-s (11306-05-20G) kerül vadállat árba, nekem ez az érthetetlen.27292ScomComputer
Háát.. nem kerültem közelebb a megfelelő infóhoz ezzel a válasszal, de azért ez is valami27293trek81
Samsung ramos, de jelent ez bármit is? Ilyen kártyám van és semmivel sem tud többet mint a nem OC-s, mondjuk azért sz@rnak nem nevezném[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
-
MolGabi
aktív tag
Kedves fórumtagok!
RX 6800 és RX 6700XT közötti használtárak az utóbbi napokban/hetekben óriási szakadékot vélek felfedezni.
A kérdésem: mennyit érdemes/szabad adni egy RX6800-ért úgy, hogy garancia pár hónap, vagy semennyi sincs?
Nem érzem indokoltnak az 50-80e Ft-os különbséget a két típus között.[ Szerkesztve ]
-
LoLarim
tag
válasz MolGabi #27315 üzenetére
Ha ekkora különbség, akkor inkább már a 6900xt. 185 körül már van garanciával. Ezt vettem. Újrapasztáztam, kapott egy kis UV-t. Meg vagyok vele elégedve.
-
MolGabi
aktív tag
válasz KAMELOT #27316 üzenetére
Kamelot, LoLarim:
Először is köszönöm a válaszokat!
Rendben a 6900XT, de sem helyem a gépben sem anyagi keretem a széria tetejét venni, ezért a kérdés még mindig adott. Igazából a terv az lenne, hogy eladom a jelenlegi 580-at és azt kipótolva vennék 6800-at, ami nekem megint elég lenne 5 évre. Ha így 100-110e Ft+ a régi kártya árával tudnék venni egy 6800-at szerintem az még reális ár lehetne.
Mennyit ér használtan a 6800? Teljesítményben nagyjából mennyiben maradhat el az 6700XT tőle?Van -e értelme inkább várni az új szériára, hogy lejjebb nyomja a használtpiaci árakat?
[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz MolGabi #27315 üzenetére
6800-as gari nélkül 130k-ért jó szerintem, valamennyi garival 140. Én 140-ért találtam 31 hó garisat, de ezeket nagyon ki kell fogni, én is a hirdetés felrakása után 5 perccel frissítettem a listát és pont megcsíptem.
6700XT és 6800 között felbontástól függően 12-17% különbség van, nem olyan jelentős, de a 6800-ason nagyobb a mem. sávszél és több a vram. 1440P és nagyobb felbontásokon sokat számíthat a jövőben is.
*javítottam a különbség értékeken, többre emlékeztem
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
MolGabi
aktív tag
válasz Eagle16 #27319 üzenetére
Annyit érzek én is reálisnak, de ami ebben a pillanatban van fent 170-ért decemberben lejáró garanciával akkor erősen túlárazott, hiába Sapphire nitro.
1440p lenne az új kártyával a megcélzott felbontás, főleg mert átmenetileg kéne használom a Ryzen 2600-zal. Procit is szeretnék újítani, de ott is érthetetlen módon elszaladtak az árak, legalábbis az 5700X tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz MolGabi #27320 üzenetére
Igen, 4 hó garival az kicsit sok, de ha nem fix áras, akkor lehet próbálkozni alkuval, 150-ért nem rossz a Nitro, de én többet nem adnék érte.
1440p -re és főleg hosszabb távra, szerintem mindenképp megérné a 6800-as inkább.
Az 5700X most csak 4 ezerrel több, mint az eddigi legalacsonyabb ára. Én 5600-assal állapodtam meg, még 54k-ért vettem, szerintem elég lesz 6 mag, amíg nem váltok AM5-re, persze én csak single játékokkal játszok, 60 / 75 FPS-el, multihoz jó a sok mag.[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
letusz172:
csendes tag
Látom szó van a 6800-rol.
Tegnap jött meg az enyém, csak egy rövidebb tesztre volt időm. Megvagyok elégedve vele teljesen, szerintem tök jól teljesít. A képek nem olyan fincsi -fancsi képek de most ilyen van. Ősszehasonlitas képpen ugyanez a márka, ugyanez a széria volt (6600xt) előtte ugyanebben a gépben. Ami Time spy-ba alapon (graphics score) 9661 , UV, OC 10062 volt. Szóval 6800 .. első kép alapon, második egy rövid idejű UV, OC után...70% uplift azért nem rossz [kép] -
letusz172:
csendes tag
válasz letusz172: #27325 üzenetére
Hopp egy lemaradt [kép]
-
LoLarim
tag
válasz letusz172: #27326 üzenetére
Csodásak ezek a telefonnal lőtt képek.
-
cyber86
őstag
Beléptem a klubba egy Xfx 6750 xt-vel csak még időm se volt kicsomagolni, mert közbe jött valami de este fele remélem lesz időm beépíteni
-
PuMbA
titán
válasz letusz172: #27329 üzenetére
Mivel a második képen az eredményed kevesebb, ezért az nem OC, csak UV
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Ebből mit tudtunk meg?
Hwinfo, gépről kép, TS +SW teszt. Esetleg játék 1ó teszt.MolGabi: Esetedben akkor RX6800 lesz az optimális. Garival vegyed.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
letusz172:
csendes tag
válasz Eagle16 #27319 üzenetére
Több a különbség azért, mint amit írtál, ha nem 1080- na megy. A többi úgy van ahogy irtad, kiegesziteném még azzal, hogy mikor majd a jövőben fejlesztés miatt eladásra kerülnek akkor 6700xt piaci értéke vszinuleg jóval alacsonyabb lesz, mivel jóval nagyobb számú készlet lesz, van belőlük a piacon. Lásd pld.. már most is egymásra licitálnak az eladók a 6700xt, 3070 hirdeteseknél.
-
Kvg
senior tag
-
letusz172:
csendes tag
válasz KAMELOT #27331 üzenetére
Azért tettem fel, mert valaki "filozott" a 6800 vétel kapcsán. Este kaptam meg a kártyát, pár tesztett futattam magam részére, azért linkeltem ezeket. A graphics score látható, nem az összesített, de amúgy egy Ryzen 3600 -al. Ősszehasonlitasul írtam a 6600xt pontjait is ue. a géppel. Hőmérsékletek is rendben. Tudom szereted a képeket, teszteket mert már elejétől követem a topicot mint csendes tag Próbálok majd később azt is.
-
Gebriel
veterán
Üdv,
Van itt esetleg Red Devil 6900 xt tulaj? Vagy bárkinek infója erről a vga-ról? Előny vagy hátrány? Bármi..?
Köszi előre is. 1440p ultrán szeretmém majd használni.
-
letusz172:
csendes tag
Szép eredmény Igen erősebb a procid, ráadásul nálam pillanatnyilag a gyári hűtő van rajta Amúgy szerintem ezek tök jó eredmények ezektől a kartyaktol. Az Rtx 4070 alap pontját hozzá pld. a tiéd, vagy az Rtx 3080-át. Olcsóbban, 200-230w körüli fogyasztással. Tegnap próbáltam kicsit a Shadow of tomb raider- ra 4K highest settings 60-ra korlátozva 65-90% VGA használat, 130-180W között. Adrenalin kijelzés
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz letusz172: #27334 üzenetére
Ha olvasod a fórumot, akkor tudnod kéne mit is kell ide betenni.
Ha a többiek tudnak csinálni, mint előtted Kvg kolléga is, akkor te is olyat csinálj és akkor feleslegesen nem kell kérdezősködni meg irkálni, hogy mi merre hány óra.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
letusz172:
csendes tag
Ahh... azért ne nézz ilyen kezdőnek . Írtam hogy az egyik képet nem töltötte fel, így feltöltöttem másodjára. Szóval a második kép az alap, az első meg az UV , OC. Vagy 15 éve ( vagy több) követem ezeket a topicokat, fórumot, viszont nem nagyon töltöttem még képet, így tévesztettem.
-
PuMbA
titán
-
ScomComputer
veterán
válasz letusz172: #27341 üzenetére
Ez a Pimpa nem igazi személy totál egy aibot...ne hallgass rá....mondjuk ainak nem rossz...csak lenne lyány...
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #27284 üzenetére
Üdv!
Meg lett a probléma. Ha a kijelző frissítési frekvenciáját 59,94 Hz-ről 60 Hz-re állítom, gyakran nem kapcsol vissza. Mióta visszaállítottam, azóta rendben.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
PuMbA
titán
válasz belaazallat #27346 üzenetére
Itt egy másik probléma is látszik a kép alapján Miért YCbCr a színformátum? Azt médialejátszók és TV boxok használják, de a PC-k RGB-ben számolnak mindent, tehát RGB-re kell állítani.
ScomComputer: A legkedvencebb név, amit PH-n írtak nekem, az a Pumpa
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest